Хм

Темата е заключена.
PE

09.08.04
19:43

“Приятелят биотехнолог” отговаря :)
Ако имаш излишни пари, екпериментирай :) Продуктите на Лактофлор и всички други подобни се произвеждат след като определения микроб / в случая Lact. bulgaricus/ първо се намножи в специална хранителна среда, след това се изолира и промие от нея и се подлага на сушене при ниска температура и налягане - при това микроорганизмите запазват жизнеспособността си повече от 10 години /при условие, че са запечатани в стъклени ампули/.
Така че - би трябвало да нямаш никакви проблеми да подквасиш млякото. Но защо да го правиш, като една кофичка гъмжаща с млечно-кисели бацили кисело мляко струва 30 стотинки, не знам :)
Може и да имаш добавена биологична стойност , тя може да дойде само от ” пектин, олиго-, ди-пептиди и свободни аминокиселини, витамини и микроелементи, лимонена киселина, декстроза, аспартам Е 951* (подсладител) “- това са допълнителните съставки-пълнители на Лактофлор.
Според мен много по-евтина алтернатива на това е да избереш добра марка кисело мляко с достатъчно живи бацили вътре /НЕ Данон !/ и да си купиш от пазара или близката аптека пектин на прах - ще ти излезе много по-евтино и няма да товариш тялото си с аспартам :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:45.

“Здавец” power :)

10.08.04
00:30

a пършевица добро ли е ?
по-здрави

Не знам дали е добро ама “Здравец” ми се струва 100 пъти по-вкусно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1