17.04.06
15:03
Значи преди 1 седмица ми намериха пневмония от ляво и 1 седмица бях на инжекции,утре ще ме продължават с хапчета.И питам лекарката кога ще мога да ходя пак на фитнес и таа ми изръси-1 МЕСЕЦ,бахти направо ми взе тока.Някои от тука имал ли е пневмония и за колко време е прекъснал фитнеса,имам чувството че тоо 1месец си го измисли от гъза,тва е доста време.Има и друго аз изобщо не се чувствам болен само леко кашлям от време на време и носа ми малко тече и съм напълно в състояние да тренирам,вече едвам издържам да не ида в залата,докато един приятел които преди време също имаше пневмония не можеше да стане от леглото към седмица.На какво се дължи това различие и да го слушам ли тоо 1 месец,всъщност при всяко положение няма да почивам 1 месец,но все пак искам да ви чуя мненията,особено на тези които са имали пневмония.
Точно преди година, при това двустранна !
11 дена изкарах с 38-39гр. температура бях се стопил в буквалния смисъл на думата(има няма 11-12кг смъкнах през този период)
44дена общо ми бяха болничните и имай напредвид, че след тези 44 дена бях много заслабнал, за каквото и да е натоварване.2 месеца по-късно с много уговорки докторите ми разрешиха да правя кардио :)
Твоята обаче е едностранна и както са ти казали за има няма 1 месец би трябвало да си ОК.Взимай витамини и след като спреш антиобиотици ще ти трябва нещо за засилвана на имунната система.Аз тогава пих мужик корен и добре ми се отрази.Другия вариант, който наскоро пробвах е Жен-Шен с пчелно млечице.Имай напредвид, че гадината след 1 година обича да повтаря, мене да чукна на дърво ме прескочи.
Айде и да оздравяваш бързо.
17.04.06
20:00
Много ти благодаря за информацията Емзо,задължително ще си взема изброените работи за имунната система и ще внимавам по-нататък,обаче все още стои въпроса дали да чакам 1 месец...утре като ме снимат пак ако е добро положението сигурно ще съкратя тоо месец,10х още веднъж,ако има други със сходна съдба да пишат :)
17.04.06
20:12
Не бързай да ходиш на фитнес. Трябва да си напълно възстановен. И аз така на няколко пъти не напълно излекувал се съм ходил(не мога да се стърпя) и после като ми стане лошо във фитнеса и като почне да ми се вие свят съжалявам.
17.04.06
20:45
Владимир в тези случаи за които казваш от пневмония ли си бил болен?Аз се чувствам напълно здрав и мога да тренирам даже преди да ми я открият си тренирах без проблем,а съм си я имал пневмонията.Главно притесненията са ми относно белите дробове дали не могат да се увредят или нещо от сорта,щото в началото на болестта като я питах да спирам ли фитнеса и тя каза да го спирам,защото не бивало да се натоварват белите дробове.
@obelka - НЕ ХОДИ НА ФИТНЕС преди да си 100% възстановен ! Болестта е коварна и може да повтори !
Както ти казах 44 дена, реално след 15ия бях добре почти не кашлях, но ......
Трябва да се пазиш от течения и др. такива колкото и странно да звучи :D
17.04.06
20:50
Не съм бил болен от пневмония. Но все пак. Личното ми мнение е, че ако пиеш антибиотици(дори и хапове) по-добре да изчакаш и да починеш.
Аз съм пил антибитиотици заради проблеми с акне - и честно ти казвам на тренировката се чувствах много зле. Тия хапчета ми разбъркват всички системи. :)
Но ако пък наистина мислиш, че си напълно здрав и че няма да имаш проблем пробвай...но нека тренировките да са ти с по-малък интензитет и с по-ниска работна тежест.
Все пак - най-добре си почини повече. ;)
17.04.06
20:55
Значи ще изчакам да се възстановя напълно,няма да рискувам..мерси за отговорите и на двамата.
[quote author=“obelka”]Значи ще изчакам да се възстановя напълно,няма да рискувам..мерси за отговорите и на двамата.
100 % изчакай , пневмонията ти е взела силите
22.04.06
20:27
Преди месец и нещо бях болен от пневмония.Спрях за седмица, през която изобщо не излизах от вкъщи.После веднага във фитнеса.Малко издръжливостта ми беше спаднала, но само за около седмица.Не казвам че беше много добре тва дето го направих, ама на мен лично нищо не ми стана.
23.04.06
08:41
hari_89 и аз така към 1 седмица не зилизах от къщи,обаче след инжекциите,лекарката ми каза 1 месец да не тренирам,ти имаше ли такава забрана от лекарите си?Обаче интерсното е че след 3 дена отивам пак да ме прегледа и ми вика добре сега поне още 10 дена няма да ходиш,а преди 3 дена ми викаше 1 месец.Аз още пия некви хапчета и като свършат отивам,пък дано не ме повтори гадината.За пореден път мерси за отговорите ви.
23.04.06
12:36
Аз изобщо не я бях питал да хода или не на фитнес.То при мен беше като при теб - уж бях болен , а нещо не усещах да съм болен, само леко кашлица.Затова изчаках само да свършат инжекциите и обратно в залата.