08.10.24
14:40
Не Дидо не мога да се контролирам.
По скоро създавам баланс в дейностите.
След два часа леене на пот нито ти се пуши ,нито ти се пие толкова.
Алкохола е калории, но основната му вреда е върху мозъка в съответните количества естествено.
Аз не мога да се контролирам, като пия, не падам под 4-5 бири дневно и около 10-тина уикендите. Твърд алкохол пия рядко, основно защото съм капризен и си отиват 250-300 мл минимум. Те много е, хората дават като здравословен максимум, една бира седмично :D
08.10.24
15:08
казано от doni dimitrov на 08.10.24, 14:20:
Човек не трябва да се предава до последно,така мисля
Това е дух на боец. То или го имаш или го нямаш.
Дидо, ти си се предал отдавна и само си търсиш оправдания. Или ще докажеш обратното?
казано от Ivan на 08.10.24, 14:28:
Абсолютни глупости.
Кои са тези абсолютни глупости?
Какво се случва в тялото и конкретно черният дроб, когато ядеш фруктоза ?
Някъде да съм сравнявал алкохола и плодовете за калории?!
Обясних какво имах предвид.
Да, когато има злоупотреба е отрова.
Същото, както и с анаболните стероиди, примерно.
Дозата прави отровата 😉
Мнението беше редактирано от Гюлето на 08.10.24 15:18.
казано от D_M на 08.10.24, 12:46:
Посредствени спрямо твоите разбирания, но не и за масовия фитнес посетител, в това число и младите.
Това е проблем, който се опитваме да обясним. Докато се сравняваш с масовката, ще си на посредствено ниво, и това важи за всичко.
Успелите хора не гледат тези под тях, а тези над тях.
казано от Гюлето на 08.10.24, 13:11:
Според теб,дали 1 кг. ...праскови да кажем,са нужни на дебелаци, които искат да отслабнат?
Никъде не става дума за кило плодове накуп, фруктозата не е единственото нещо в плодовете (даже не е основното, други видове захари са повече) и кило праскови като калории са колкото 150 грама алкохол, само че с фибри и витамини, и не ти вредят директно на мозъка и черния дроб, който при него и без това вече е увреден.
казано от D_M на 08.10.24, 13:11:
ПС, без да звуча самохвално, но ако сваля мазнините ще си изглеждам доста атлетичен за годините си и с много по-иразени и оформени мускули от хора, които вдигат повече от мен.
АКО, но досега не си ги свалил и реално нямаш идея колко мускули реално имаш, колко ще запазиш при свалянето и как ще изглеждаш.
Силовите показатели са просто индикатор - за това, колко мускули (активна маса) имаш реално и накъде се движиш, според това дали силата ти пада или се качва. По същия начин, по който размера на талията е индикатор колко излишни мазнини си натрупал и дали сваляш или качваш.
казано от Гюлето на 08.10.24, 15:16:
Какво се случва в тялото и конкретно черният дроб, когато ядеш фруктоза ?
А какво се случва, като пиеш алкохол? И с кое е по-лесно да злоупотребиш - с плодовете или с алкохола?
казано от Гюлето на 08.10.24, 15:16:
Дозата прави отровата 😉
Алкохола НЯМА полезна доза.
Това, че сте пристрастени към алкохола, не е причина да пропагандирате вредните си навици. Все едно аз да препоръчвам яденето на захар, щото много обичам сладко и съм се тъпкал със захарни изделия.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.10.24 15:24.
08.10.24
15:38
Никой нито пропагандира ,нито препоръчва.
Зададе се въпрос,споделяме опит.
Не сме детска градина тука.
И генерализации мисля са излишни.
казано от D_M на 08.10.24, 13:52:
Стана ми интересно, а и ако не е тайна. Колко често и по колко пиете. Ей така да видя аз къде съм. В месеца ли, на седмица ли и съответно средно по колко.
Не пия.
Ако съм на гости или ако имам гости може да си позволя да пия да речем 50 мл ракия или 1-2 чаши вино. Това ми се случва няколко пъти в годината.
казано от Петко К на 08.10.24, 15:19:
АКО, но досега не си ги свалил и реално нямаш идея колко мускули реално имаш, колко ще запазиш при свалянето и как ще изглеждаш.
В крайна сметка, нали водещото и най-важното е да изхвърля колкото се може повече от излишните мазнини. Колкото мускул остане, толкова. Дано само не увисне кожата, макар последния път когато отслабнах доста /преди да започна да влизам тук/ нямаше проблеми. Но то и тогава бях по-млад. В началото на 40-те, не е като при 50-те.
казано от Петко К на 08.10.24, 15:19:
Никъде не става дума за кило плодове накуп, фруктозата не е единственото нещо в плодовете (даже не е основното, други видове захари са повече) и кило праскови като калории са колкото 150 грама алкохол, само че с фибри и витамини, и не ти вредят директно на мозъка и черния дроб, който при него и без това вече е увреден.
А какво се случва, като пиеш алкохол? И с кое е по-лесно да злоупотребиш - с плодовете или с алкохола?
Алкохола НЯМА полезна доза.
Това, че сте пристрастени към алкохола, не е причина да пропагандирате вредните си навици. Все едно аз да препоръчвам яденето на захар, щото много обичам сладко и съм се тъпкал със захарни изделия.
Да,в плодовете има толкова много витамини, че може да се получи хипервитаминоза .
И какво се случва.... същото, когато ядеш и плодове! Абсолютно същото.
Как ще няма полезна доза?! Сериозно ли го говориш?! А, разните там медицински препоръки за полезни количества алкохол според вида?! Намери си ги,ако имаш интерес.
И това да кажеш, че сме зависими от алкохола е леко казано смешно. Нито ни познаваш, нито знаеш кой, колко и кога пие.
Ми аз и много сладко ям!
Обаче абсолютно всички кръвни показатели са перфектни, всеки път!А,и кръвното ми е 90/60 .
Как става тая работа.... алкохоли.... сладко....отрови.....
Мисля да не пиша повече, защото и без това ” интернета” на някои от вас им идва в повече. А, Дидо, пак ще е ден до пладне...
Просто няма файда 🙂
Мнението беше редактирано от Гюлето на 08.10.24 17:01.
08.10.24
16:27
Иво, няма медицински препоръки за полезни количества алкохол. Ако ми покажеш дори едно единствено изследване, ще те черпя ... бира :D
Алкохола е бил “полезен” във времената, когато чистата питейна вода е била рядкост и е трябвало да я “дезинфекцираме” по някакъв начин.
Азиатците са открили, че като преварят водата с билки на чай, я прави по-безопасна за пиене. Европейците сме открили ферментацията :D
казано от Гюлето на 08.10.24, 16:12:
А, Дидо, пак ще е ден до пладне...
Ти ша каиш :-)
Проблемът при мен е чисто психологически и за да станат нещата, трябва да са тотални и наведнъж. Няма такъв филм като по-малко алкохол или като пийва може малко само да яде, или яде повече, ама може без десерти, или пийва, но не яде десерти, или яде десерти, но не пийва. Не се получава при мен, защото едното повлича другото и си казвам: така или иначе наруших с пиенето и осрах диетата- ще хапна и един шоколад, или ядох шоколад, прецаках нещата-ще пийна ................пък от утре, сряда, неделя, понеделник........01 ноември се стягам и започвам.
Дали ще бъде трудно-да.
Последните ми най-ниски кила бяха 102. Преди година може би, не помня. Викам аха още малко и ще съм под 100, обаче 103-4-5. Викам си, ще хапна и пийна още някой ден и вече ще се засиля да сваля под 100. И ей го, скоро чукнах 120.
Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 16:29.
Да,в плодовете има толкова много витамини, че може да се получи хипервитаминоза .
Как ще няма полезна доза?! Сериозно ли го говориш?! А, разните там медицински препоръки за полезни количества алкохол според вида?! Намери си ги,ако имаш интерес.
Консумацията на плодове и алкохол нямат НИЩО ОБЩО.
НЯМА полезна доза алкохол, може сам да си намериш какво казват учените, ако не вярваш.
Вредата от фруктозата се коментира единствено в количества, които не могат да се приемат от плодове, и е свързана с повишената консумация на фруктозен сироп и други такива и всъщност не е ясно дали самата фруктоза е виновна, понеже същия ефект се получава и при прекомерната консумация на глюкоза.
Да надскочиш безопасната дневна доза фруктоза от плодове е на практика невъзможно.
Не знам нормален лекар или диетолог, който да твърди, че консумацията на плодове е вредна и още повече пък да я сравнява с алкохола, както направи ти.
И 150 грама твърд алкохол дневно е НАД препоръчваната максимална доза. Имай предвид, че препоръчваната доза е тази, при която вредите са минимални, е не че ги няма.
Наистина пиша за последно!
НЕ МИ ИЗОПАЧАВАЙ/ТЕ ДУМИТЕ !!!
Никъде не съм казвал, че плодовете са вредни! Или че трябва да се налива с пиене! А,че химичните процеси са напълно еднакви при обработката на алкохол и фруктоза!
Бас ловя, че го знаете и двамата с Иван. Ако пък не, прочетете и научете. Що се правите на интересни не знам.
Додох 150 мл. , като примерно количество, което няма да му сбърка нещата със свалянето,ако всичко останало е добре! Щото от 300+ да слезе на 150 пак е победа в случая.
Ще повторя за хората, които”вдяват” трудно и не могат да четат между редовете и приемат всичко буквално:
Като спре всичко изведнъж и на втората-третата седмица ще вземе да нарушава режима, защото психически ще се сговняса, най-малкото заради алкохолната абстиненция (със сигурност ще се прояви),а тя е най-силната. Отделно и заради допамина, като няма сладко(значи е и наркоман). Затова да махне постепенно “вредните” си навици. Като пиенето да намали и после,ако иска да спре.
Но, вече Дидо каза, че при него нещата трябва да станат изведнъж.
Точка.
Още нещо: казах медицински препоръки,а не изследвания.
Количества с полезно действие върху организма и минимално (или без) вредно такова. Същото, както и при лекарствата - аспирин,аналгин и т.н.
Нищо няма да ви търся. Има достатъчно материали по темата.
Айде дръжте се като мъже,ако имате претенции да сте такива!
Мнението беше редактирано от Гюлето на 08.10.24 18:23.
08.10.2024 г.
Преса за гърди на машина
Вертикално дърпане на машина
Пушдаун с _/\_ ръкохватка
Хоризонтална лег преса
Повдигане за прасец с дъмбели в ръце
За прасеца директно работна 1х15, всичко друго работни в 2х10 с 2-4 предходни серии в 15-12 репа.
На тръгване турих щангетите в спортната раница, с цел клечане с лост....а то едвам свободен гардероб намерих. Фуул по уредите с чакащи, даже се учудвам, че и това направих. Ама и там все питаха “още колко имате”.
Обаче тая машина удря яко гърдите, но и аз си опъвам назад. Между сериите докато махах с ръце навътре навън да разпускам и аха аха едната гърда да крампира.
Иначе к,во да кажа. Докато изпълнявам упражненията насочвам с умът си тялото да смуче от мазнините и да ги фърля за енергия 🤣
Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 20:13.
08.10.24
21:10
казано от Гюлето на 08.10.24, 17:51:
Никъде не съм казвал, че плодовете са вредни! Или че трябва да се налива с пиене! А,че химичните процеси са напълно еднакви при обработката на алкохол и фруктоза!
Бас ловя, че го знаете и двамата с Иван. Ако пък не, прочетете и научете. Що се правите на интересни не знам.Додох 150 мл. , като примерно количество, което няма да му сбърка нещата със свалянето,ако всичко останало е добре! Щото от 300+ да слезе на 150 пак е победа в случая.
Ще повторя за хората, които”вдяват” трудно и не могат да четат между редовете и приемат всичко буквално:Като спре всичко изведнъж и на втората-третата седмица ще вземе да нарушава режима, защото психически ще се сговняса, най-малкото заради алкохолната абстиненция (със сигурност ще се прояви),а тя е най-силната. Отделно и заради допамина, като няма сладко(значи е и наркоман). Затова да махне постепенно “вредните” си навици. Като пиенето да намали и после,ако иска да спре.
Но, вече Дидо каза, че при него нещата трябва да станат изведнъж.
Точка.Още нещо: казах медицински препоръки,а не изследвания.
Количества с полезно действие върху организма и минимално (или без) вредно такова. Същото, както и при лекарствата - аспирин,аналгин и т.н.
Нищо няма да ви търся. Има достатъчно материали по темата.
Айде дръжте се като мъже,ако имате претенции да сте такива!
Абсолютно.
За съжаление малко хора ще осъзнаят колко си прав.
Надявам се г-н Стефанов да е имал предвид да спре да пише по темата, а не като цяло тук. Че много ще ме ядоса 😀
казано от Гюлето на 07.10.24, 21:01:
Вместо алкохола,махни плодчетата!
казано от Гюлето на 08.10.24, 13:11:
Плодовете не са подходящи за отслабване, защото фруктозата - черния дроб - айде в мастните депа 🙂
казано от Гюлето на 08.10.24, 17:51:
Нищо не изопачавам, това са точните ти думи.
Това, че фруктозата се третира от черния дроб по подобен начин като алкохола и в ГОЛЕМИ дози може да му причини подобни вреди е така, но това е единственото вярно твърдение.
И ти на база този факт, стигаш до грешния извод, че плодове=фруктоза=алкохол, следователно лошо!
Само че, за разлика от алкохола, и от фруктозата от бялата захар например, фруктозата от плодовете не отива директно в черния дроб, тъй като плодовете трябва да се разградят и усвоят, което става в храносмилателната система, където фруктозата се конвертира в глюкоза, и до черния дроб евентуално стига минимално количество, с което той се справя без проблем.
Проблемите идват при консумацията на рафинираната фруктоза - като в бялата захар, глюкозо-фруктозния сироп, меда и т.н., която, за разлика от тази в плодовете, няма забавено усвояване и не минава за обработка през храносмилателната система, а директно отива в черния дроб, и при големи количества (някъде срещнах минимална стойност от 50 грама дневно) става вредна.
09.10.24
08:25
Петко, не си прав за фруктозата и плодовете - има случай на омазняване на черния дроб от прекалена консумация на фруктоза - говорим обаче за кило ябълки ежедневно или плодови сокове.
Разпада й до глюкоза става единствено в черния дроб.
Всъщност плодовете и зеленчуците въобще не са толкова “полезни”, колкото ги изкарват. В повечето има сума ти токсини/патогени, които са им предпазното средство в природата - примерно капсаицинът в чушките, арсенът в бадемите и т.н.
казано от Alexander Krastev на 09.10.24, 08:25:
Петко, не си прав за фруктозата и плодовете - има случай на омазняване на черния дроб от прекалена консумация на фруктоза - говорим обаче за кило ябълки ежедневно или плодови сокове.
По горе написах, че в тези случаи говорим за прекомерна консумация на фруктоза, приемана от други източници, под формата на добавен глюкозо-фруктозен сироп, рафинирана захар и т.н.
Споменатите по-горе кило праскови съдържат едва 15 грама фруктоза и дори консумацията на 3 кила дневно няма да предизвика особени проблеми. Кило ябълки е повече, но пак е около препоръчваната дневна доза.
На теория може и да получиш омазнен черен дроб от многото плодове, ама на практика се получава от други източници.
Плодовите сокове не съм ги коментирал, те са отделен случай.
Разпада й до глюкоза става единствено в черния дроб.
И аз така мислех, но като тръгнах да чета,май не е само там.
П.П. Да, това е изследване при мишки, но все пак.
Всъщност плодовете и зеленчуците въобще не са толкова “полезни”, колкото ги изкарват. В повечето има сума ти токсини/патогени, които са им предпазното средство в природата - примерно капсаицинът в чушките, арсенът в бадемите и т.н.
Няма да коментирам дали са полезни, реагирах на това, че се приравняват на консумацията на алкохол.
Защото не знам много хора да ядат редовно по няколко кила плодове дневно, но май за много хора няколко бири или питиета на вечер е норма.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.10.24 09:48.
Ми защо, пък да не са норма няколко бири?
Отпускат ме,спя по добре...по добре ми е на нервната система.
Ай сиктир.
казано от nervak на 09.10.24, 09:51:
Ми защо, пък да не са норма няколко бири?
Отпускат ме,спя по добре...по добре ми е на нервната система.
Ай сиктир.
Усещането, че спиш по-добре е лъжливо - алкохола всъщност пречи на REM и дълбокия сън
Всеки е различен. Много хора споделят, че ако са преяли им е тежко, лошо, не могат да спят. При мен пък бе точно обратното-най-голямото удоволствие в много дълъг период от време бе да си легна преял и препил-образно казано. Даже спях и по корем. Сега просто вече не преяждам и препивам така, но никога не ми е пречило.
Кво да ти кажа...не нося часовник,който да ми казва добре ли спя и кога. И без него си знам.
10.10.2024 г.
Обръщане и преса с Гюле 24-5х2 на страна;
Преди и след основното, същото с по-леко, както и малко сначове с 16 кг.- по няколко петички на страна;
Набиране в непълна амплитуда с V раменен подхват-3х1.
Тежък съм и затова не исках повече набирания, за да видя как ще съм утре.
Опс, в загравката имаше и малко БГ торба. Набарах 8 кг., но гледам са поне 6-7 торби. Въртях около рамената, обръщах.Та и това мога да включа. Може би за известно време ще изоставя кОлторизАма🤣
Мнението беше редактирано от D_M на 10.10.24 20:12.
12.10.2024 г.
Обръщане и стриктна преса (на страна с незабавна смяна на ръцете): с Гюле 24-6х1 на страна; с Гюле 20-стълби 1х1,2,3; отново с Гюле 24-3х1;
Машини: Хоризонтално бутане, вертикално дърпане, трицепс, бицепс-всичко в 2х12;
Клек с празен лост-1х20;
Пътечка-1 км. с по-бавно и по-бързо.
14.10.2024 г.
Лег-5х5х62.5;
Клек-5х5х50;
Латпулдаун с широк надхват-5х5х52.
На клека без никаква загрявка, че се редувах с едно момче със същите кила и директно му викам :”ще джиткам докато почиваш”. В залата беше мельок.
Свежо, подмаксимално, с кратки почивки на много места между сериите и на всички упражнения, т.е по 30-45 сек.
16.10.2024 г.
Полулег-1х12;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-1х12;
Разгъване за трицепс на машина-1х12;
Скотово на машина-1х12;
Лег преса-1х15;
Повдигане за прасец прав на машина-1х15;
Повдигане на крака от стенд-1х21.
С по 3 предходни серии за гърди, гръб и бедра и по 1 за прасец и ръце.
17.10.2024 г.
Днес без зала, ама защото се замислих върху разни изказвания за храната, та да пиша. Като се изцепят: при отслабване дръжте протеина висок-2.2-2.5 протеин на кг. телесно тегло.
Не, че не може с някакви супер сухи меса, ама днес сутрин шунка, малко сирене и кашкавал, на обяд карета със задушени зеленчуци, вечерта 320 гр. вратна с протеинов хляб и салата без олио. И бам пряко сили 170 гр. протеин.....а според съвета трябва да ям поне 240-250 гр. Та то така може даже да надскоча баланса за калории, освен ако не ям хептен нищо друго. В момента баланса ми е около 2500-600, настроил съм го малко над 2100, но в накои дни като днес и по-надолу. Но рядко стигам количество протеин като днешното.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.24 22:08.
Първо, тия препоръки за 2 гр./кг. са за активната маса, ти спокойно може да си извадиш едни 30-40% от теглото, и да смяташ така. Второ, тези препоръки са завишени при отслабване, защото протеина е засищащ, т.е., ако можеш да си контролираш глада и апетита и да си спазваш калорийния баланс и при по-малко протеин - няма проблеми.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.10.24 22:24.
казано от Петко К на 17.10.24, 22:24:
Първо, тия препоръки за ........
То и аз така си мисля по отношение чистата маса, но само някъде са го упоменавали. И е логично да е така. Даже според някои автори, ако си дебел за количеството протеин следва да се притесняваш едва като стигнеш около 20% мазнини. И около 1.2 гр./кг. били достатъчни при хора като мен. А ако е само и за чистата маса, ехеее.
Но просто споделям, гледам да ям по-малко въглехидрати, във всяко хранене да имам протеин и така. Кога успявам, кога не, но уж гоня цел.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.24 22:48.
19.10.2024 г.
Лег-2х10х70;
Полулег-2х10х60;
Разтваряне с дъмбели встрани (2х10 кг.)-2х10;
Пушдаун за трицепс на скрипец с лост -2х10х64.
На разтварянето встрани този път смъкнах максимално раменете, като премахна възможно най-много участието на трапеца. Без чийтове.
Напоследък силата по-бързо се изчерпва като че ли. Мислех да направя по 3 серии на лежанките, но можеше и да не постигна планираните десетки на тия кила и за двете упражнения. А и сега вкъщи по усещане как съм, установявам, че по две серии на лежанките е било правилното решение. Т.е. не че съм чак зле, но чувствам по-голяма умора от друг път, с уж по-тежко, но по-малко обем. А и сега бе насочено към бутане, а не обема да е разпределен по цялото тяло.
Мнението беше редактирано от D_M на 20.10.24 08:48.
казано от nervak на 19.10.24, 22:24:
Пий аминокиселини.
Преди си помпах БЦАА. Разтворя си в шишето и си го пиех по време на трен. Може пак да започна.
Като цяло работния ми капацитет е спаднал. Поне такова усещане имам, но може и да се заблуждавам.
казано от nervak на 19.10.24, 22:30:
Намери на таблетки.
По принцип го спрях, защото пиех протеин. В пудрата има бая бцаа, основно левцин, та поради това не виждах смисъл да го взимам отделно. Но кутията стои ей така от месеци заебана. Наполовина е пълна.
ПС, преди време пиех на таблетки, даже така започнах, но си мислех, че на прах се усвоява по-бързо и по-добре.
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.24 23:54.
20.10.2024 г.
Вертикален скрипец с тесен V подхват-2х10;
Хоризонтален скрипец с тесен V подхват-2х10, 1х17 (с -20% от тежестта);
Сгъване за бицепс на машина-2х10;
Хак клек-3х10;
Повдигане за прасец на машина прав-2х15;
Крънч на машина-1х31.
Посочени са само работните серии.
Последно:
Пий аминокиселини преди и след тренировка в хубави дози.
Аз пия аминото на Nutrimize,по 4 преди и 4 след тренировка...тия в протеина не те бъркат.
22.10.2024 г.
Лег-15х20, 10х40, 10х60….и не ми се правеше просто.
Обръщане и преса-малко загрявка с 12, 16 и 20-ката и след това с Гюле 24 5х2 на страна без почивка между ръцете.
Обръщане и пуш преса с КБ 20, по 10х1 на страна със смяна на ръцете на всяко начало на 30 сек.
Пътечка-20 мин.
Мнението беше редактирано от D_M на 22.10.24 21:08.