Съния ...

16.04.06
23:10

Значи проблемами е ,че си недоспивам ...
Значи човек трябва да спи 8 часа ,обаче при мене не се получава колкото и да искам ...
Значи мозака ми явно има някакъв часовник който винаги ме “рита” да ставам точно малко преди 7 сутринта и в 4 през ноща да си легна 7 нааай-късно 8 съм буден ...А пък ако си легна по рано от 11 да речем се събуждам по нощите и не мога да заспия (а искам) и към 6 часа някаде заспивам и резултата е успиване в повечето случаи :)
Та има ли начин да си удължа съния :)

17.04.06
15:43

[quote author=“Lenks”]Значи проблемами е ,че си недоспивам ...
Значи човек трябва да спи 8 часа ,обаче при мене не се получава колкото и да искам ...
Значи мозака ми явно има някакъв часовник който винаги ме “рита” да ставам точно малко преди 7 сутринта и в 4 през ноща да си легна 7 нааай-късно 8 съм буден ...А пък ако си легна по рано от 11 да речем се събуждам по нощите и не мога да заспия (а искам) и към 6 часа някаде заспивам и резултата е успиване в повечето случаи :)
Та има ли начин да си удължа съния :)

Според мен или имяш някаква луда регенеративна способност, или нещо хормоните ти много скачат...  :)

Опитай да пиеш билкови чайове вечер, пий по 700мл добър чай. /с не много мащерка. че ефекта е обратен, /

Междо другото Леонардо Давинчи, май казват, че спягл по 3 часа.  :lol:
Пробвай да рисува,  :P :lol:

Ама това което го разваш, че като се събудиш не може да заслиш и след 6 заспиваш, явно е че нещо хормоните ти ...

И още нещо, то не става от 1 път, трябва си навик, лягай си винаги преди 11 вечерта .

17.04.06
20:09

Според мен решението е следното:Значи лягаш си по раничко както каза тпд към 11 и се мъчиш да заспиш(наи добре е да се отупснеш лежеики по гръб като ръцете ти стоят отстрани тялото а не върху гърдите или корема)Преди това си навиваш часовника на времето в което искаш да станеш.Ако заспиш късно часовника ше те събуди няма да си спал много но и гледаи да не спиш следобяд,и така повтаряш същото от миналата вечер като гледаш да се събират около 8 часа сън.Примерно лягаш в 11 и навиваш часовника на 7 и така няколко вечери лягаи в 11 и ставаи в 7 без да спиш следобед и ще свикнеш.

17.04.06
20:13

Друго нещо, което съм чувал тук във форума(незнам дали има ефект или пък е шега).
Не спиш 2 нощи поред. На третата си лягаш в 12 пирмерно и ставаш в 8. И така продължаваш нататък. :)

17.04.06
21:01

Еми ще пробвам нищо не губия :)
Само да добавия ,че това с събуждането посред нощите става най-често при пълнолуние ...
А това с хормоните какво искаш да кажеш ,че малко се стреснах  :lol:

17.04.06
21:50

При всеки е различно на едни им стигат 7 часа на други им трябват 9 , но при всички случаи недоспиването е вредно за спорта, така наречения дълбок сън, тогава се оделя най голямо количество от хормона на разтежа

IN

19.04.06
00:00

Брато най-доброто средство за сън-зимай хапове,ще спиш като къпан гаранция,обаче има един проблем,че после че почнеш да зимаш все повече и по едно време може да се пристрастиш малко :wink: .
Другия вариант е да зимаш сънотворки-тва са едни специални гъби,дето действат малко като халюцки обаче след около половин час си труп.(м/у другото тва е малко като наркотик ама карай :lol: )
Третия вариант е да скачаш на куц крак известно време-така ще се измориш и ще ти се доспи(сериозно действа при мене)

айде :lol:

19.04.06
06:20

[quote author=“ASTOR”]При всеки е различно на едни им стигат 7 часа на други им трябват 9 , но при всички случаи недоспиването е вредно за спорта, така наречения дълбок сън, тогава се оделя най голямо количество от хормона на разтежа

Явно аз съм недъгав :)
Щото вчера си легнах в 12 часа и като по часовник бам 7 часа се събудих :)
Днес си лягам в 11 и 6 часа на линия ...

19.04.06
09:55

Добре, а неоспиваш ли си наистина, или така си мислиш? Чувстваш ли се изморен, спи ли ти се? Като ледам - не.
Защо се притесняваш тогава? Само защото някъде пише, че трябва да се спи по 8 часа?

19.04.06
09:59

От организъм до организъм си има разлика... Едно бившо гадже ако не спеше по 10-тина часа поне и гледаше като отровена цяла ден...
На мен лично от 1-2 до 7:30 сутрин ми стига...

ФАКТ е, че колкото повече спиш - толкова повече ти се спи ;) (и накрая се събуждаш подут от толко спане) ;) :lol:

А... не забравяйте, че ако някой взима Креатин (не са малко хората) - това също се отразява на съня. Зависи от възраст, физическо състояние, килограми... Имах един познат, който казваше, че лягайки си в 12 се върти до 3, после става и прави лицеви опори като луд и едва тогава успявал да заспи...
А и доста хора пият Креатин след тренировка, което в повечето случай се явява вечерно време... нормално е после да не ти се спи, или да ти стига малко време сън ;)
(просто пример)

19.04.06
10:19

[quote author=“penywise”]От организъм до организъм си има разлика... Едно бившо гадже ако не спеше по 10-тина часа поне и гледаше като отровена цяла ден...

ФАКТ е, че колкото повече спиш - толкова повече ти се спи ;) (и накрая се събуждаш подут от толко спане) ;) :lol:

А... не забравяйте, че ако някой взима Креатин (не са малко хората) - това също се отразява на съня. Зависи от възраст, физическо състояние, килограми... Имах един познат, който казваше, че лягайки си в 12 се върти до 3, после става и прави лицеви опори като луд и едва тогава успявал да заспи...
А и доста хора пият Креатин след тренировка, което в повечето случай се явява вечерно време... нормално е после да не ти се спи, или да ти стига малко време сън ;)
(просто пример)

можеш да зимаш ZMA то за нарушения в съня има ефект и е точно за твоя проблем
аз пък грам не мога да заспя въртя се като луд през последните 2 седмици

19.04.06
10:37

не сме се разбрали - аз нямам проблем
просто дадох пример за креатина

и не мисля, че нещо “трябва” да се взима, понеже сме решили, че без него “не може”

19.04.06
21:35

[quote author=“Lenks”][quote author=“ASTOR”]При всеки е различно на едни им стигат 7 часа на други им трябват 9 , но при всички случаи недоспиването е вредно за спорта, така наречения дълбок сън, тогава се оделя най голямо количество от хормона на разтежа

Явно аз съм недъгав :)
Щото вчера си легнах в 12 часа и като по часовник бам 7 часа се събудих :)
Днес си лягам в 11 и 6 часа на линия ...

Недей дрънкя глупости, че обиждаш наистина недъгавите,

7 часа са ок, щом се будиш.

Опитвай да си лягаш по рано, много е възможно и от светлината също да се равбуждаш. И като си ивградиш един режим после ще си напълно добре.

19.04.06
21:48

[quote author=“penywise”]От организъм до организъм си има разлика... Едно бившо гадже ако не спеше по 10-тина часа поне и гледаше като отровена цяла ден...

(просто пример)

мхм...за пръв път чувам за креатина,може и да е верно незнам.При мен го няма тоя момент..Спя по 7 часа,но не защото не ми се спи,ама тря се ходи на даскало  :roll:

20.04.06
11:25

вземи си мелатонин от аптеката :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1