19.02.2025
✅ Физическа активност
Ни-как-ва.
✅ Хранене
- кафе с мляко, сухари, варени яйца, кисели краставички
- сухари, домашен пастет, сухари, крема сирене
- грах
Не съм теглила и броила нищо, защото нито ми хрумна, нито имаше смисъл. Не знам дали има и 1000 калории тук, предвид количествата.
✅ Бележки
Получих си днес оценката за втората половина на 2024 - в писмен и гугъл мийтс вид. Аз съм наясно, че съм способен, съвестен и сговорчив човек - смисъл от всичките хвалби щеше да има, ако с тях вървеше и нещо повече от един посредствен обяд повече.
✅ Сън
9 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 20.02.25 18:28.
Похвалите не вършат работа, ако не се обвързани с конкретни договорни отношения в писмен вид ... :) в противен случай винаги ще има причина нещо да не се случи.
казано от kaloyan на 19.02.25, 20:30:
Похвалите не вършат работа, ако не се обвързани с конкретни договорни отношения в писмен вид ... :) в противен случай винаги ще има причина нещо да не се случи.
Как да е, ще ми мине, а междувременно ще гледам да се опека нещата за следващата оценка. Ако аз дам това, вие ще ми дадете онова и така. Ще се окаже вярно, че ако не си поискаш, си жив загинал.
20.02.2025
✅ Физическа активност
Преди работа:
20 минути велоергометър с малко по-големи тежести от обикновено - мисля, че са 4.5кг
По време на среща, която само трябваше да слушам:
40 минути велоергометър
И двата пъти с пулс средно 140.
✅ Хранене
- кафе с мляко; шунка, яйце, кокосов мъфин, бри, кисели краставички
- един бонбон линд - черен, един ред шоколад линд - 78%, 30г течен шоколад без захар
- вечеря в 17:00 - няколко лъжици грах, докато си препичах филии, та тия филии после с домашен пастет и кисели краставички
1500 калории
✅ Сън
7.5 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 20.02.25 18:34.
21.02.2025
✅ Физическа активност
Преди работа:
- 40 минути велоергометър, умерено
След работа:
- 8000 крачки
✅ Хранене
- 554 калории: кафе с мляко преди тренировка, а след това - кисело мляко 2%, хуск, годжи бери, тиквени семки, колаген, и една доза, дето мислих, че е протеин, ама се оказа заместител на хранене, с всичко вътре
- 600 калории: филия Вита с малко филаделфия и един ред линд 78%; пилешко филе на тиган, със зехтин и мащерка, печени зеленчуци - картоф, сладък картоф, червена чушка, зелена чушка, чесън, праз
- 380 калории: фъстъчено масло и мед
- 275 калории: билдърска баница
1809 калории
✅ Сън
8 часа
Този уикенд - тотал щета с храненето и движението. Е, ок, санитарния минимум с крачките го покривам, ама с яденето беше скандално (пиша и дъвча).
Майка ми имаше рожден ден вчера и там са все едни пържоли, руски салати, торти, бонбони - олимпийски игри за прасеобразни.
Днес сходна история, вероятно и в двата дни съм подминала 3к калории. Но няма нищо, де, утре си ставам в 6 и си продължавам нормално.
Джак вчера разпра яко ухото на Борката - напада го и не пуска, дави го, хапе го. До преди да го кастрираме пък постоянно го клатеше. Ухото беше последната капка и панически пуснах постове и обяви, защото нямам как да ги отделя и какво да направя, и всички страдаме от тая работа.
Писаха ми и ми звъняха всякакви селяндури - кой го иска за пазач в някакво високопланинско село, щото джакчетата били охранители, кой за разплод, въпреки че е кастриран, та за лов, та за синджир, та да гонил котки от двора... Като им поставиш условия или заобясняваш нещо, директно изчезват. “Утре ще дойда да го взема”, вика един - бе как ще го вземеш така, т’ва да не е тостер да дойдеш и да го отнесеш. Егати откачалките.
И накрая взе, че се свърза с мен един пич, с който се харесахме от раз. После му разгледах профила и видях, че постовете му нежно намекват, че се радва на джуджето и оранжевия червей. Викам: край, ще ми опростачи кучето. :D Но предполагам, че няма да намеря някой нобелов лауреат за позицията, а вероятно не е и необходимо.
Днес се видяхме, дребният веднага се паркира в скута му (рядко го прави с непознати), изсипах му всичките си изисквания за постоянна информация, контрол и договор с права и задължения на двете страни (каквито се правят с легитимните развъдници), който да подпишем при нотариус - нямало проблем, съвсем нормално било така. Уау. Ми супер.
Утре ще го вземе пробно за няколко дни, да видим ще се спогоди ли с възрастния му баща и ако стане, ще сме осигурили хубав живот на още една душичка, без да си проклинаме ежедневието сутрин, обед и вечер повече.
Много спортен разказ, знам. ❤️
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 23.02.25 20:06.
26.02.2025
Физическа активност
Сутринта:
4x10 тяга @40кг
4х10 лег @20кг
4х25 суинг @16кг
4х10 обръщане с лост @20кг
Следобед:
40 минути велоергометър
Хранене
- кафе с мляко, две съкрушителни гофрети от кокосово и бадемово брашно, протеин, колаген, нискомаслено кисело мляко, яйца и бакпулвер; две варени яйца, лютеница, кисели краставички
- малко пица
- ябълка, банан и малко фъстъчено масло
Бележки
Купих си хубав уред за сандвичи и гофрети (напоследък ме тресе мания за домакинска техника), щото видях в една група, че си правят “здравословни”. Ай сиктир, то на нищо не прилича. Прилича всъщност - на хоросан. :D
Следващата проба ще е с пълнозърнесто брашно, вместо с бяло и стига толкоз здравословности.
Сън
8 часа
Няма добро бг брашно,всичките са с доста пепел.
За пълнозърнести да не говорим.
Ето това си вземи и ще видиш разликата веднага,ама точно това,че има разновидности.
казано от nervak на 27.02.25, 09:54:
Няма добро бг брашно,всичките са с доста пепел.
За пълнозърнести да не говорим.
Ето това си вземи и ще видиш разликата веднага,ама точно това,че има разновидности.
Има едно което е много добро, поне при нас така идва да е. По-добро от масовите, иначе за по специални не знам.
Кое брашно съм пропуснал,че освен многото педалски неща,правя хляб по много и постоянно
И как прецени ,че е добро...щот ако е щот си правил хляб с мая....аз с мая мога да бухна и глина.
Мнението беше редактирано от nervak на 27.02.25 18:00.
казано от nervak на 27.02.25, 17:54:
Кое брашно съм пропуснал,че освен многото педалски неща,правя хляб по много и постоянно
И как прецени ,че е добро...щот ако е щот си правил хляб с мая....аз с мая мога да бухна и глина.
Майка ми прави баница, на която не се слага мая и става най-добре ... Не претендирам обаче тва да е нещо уауу, просто е по-добро от масовите ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.02.25 18:16.
Мда, има го това брашно в близкия магазин - ще го тествам някой ден. Но като цяло идеята е да не консумирам бели брашна, а само пълнозърнести, с всичките им работи вътре, несмлени съвсем на прах. Мерси и на двамата.
В последните дни с храната голяма греда, ама пък само във вторник и сряда не тренирах - вторник целия в леглото, снощи след работа не издържах и направихме 12к крачки разходка. Със сандвич със свински ребра и картофи. :D
Килограмите си вървят надолу лека-полека (въпреки околоцикълните въглехидратствания) и това е чудесно, но зверски ме измързя пак с писането тук.
Иначе се същото. Тренирам преди работа и в късна обедна почивка, днес вече и яденето ми е в час. Останалото и то си е на мястото:
07.03.2025
Физическа активност
1) 30 минути - гоблет клекове, едностранно гребане, раменна преса; 12-ката за първите две, 8кг гирички за раменете
2) 15к крачки разходка вечерта
Хранене
- кафе с мляко, ръжено-протеинови гофрети, 1/2 малък банан
- суши, зелена салата, варено яйце
- ръжено-протеинова гофрета с не чак толкова ръжено-протеиново сладко от кайсии :))
- зелена салата малко и варено яйце
Сън
8 часа
————
Хубав празник днес - честит да е на всички момичета! 🌸
В кратуната ми е пролет, а уикендите са къси. Ще мина да се отчета пред моята и еленината мама, и ще ходя да броя пчелички на тепето.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 08.03.25 09:04.
08.03.2025
Физическа активност
17k крачки разходка
Хранене
- варено яйце, 1/3 скоун(не му знам българския еквивалент, ако има такъв) и 1 кроасан от джиджаната пекарна
- две кюфтета, шопска салата, 2-3 бонбона линдор карамел
- 40г пълнозърнест хляб с домат и сирене
Сън
8 часа
09.03.2025
Физическа активност
12к крачки
Тяга и лег - 5х5 с 50 и 25кг
Хранене
- варено яйце, протеинова гофрета с крем от банан, протеин и какао
- салата, език пане и шепа картофи уеджис
- домашен суджук и половин бира
Бележки
Не знам какво да правя, че хем да тренирам нещо, хем да не ми избухва пулса. Клекнеш 5 пъти с малката пудовка - 170. Очевидно е, че съм се утрепала с някакви велики натоварвания, но не си представям и да се гърча по един час с пилатес и подобни - изнервят ме.
Ще експериментирам, пък да видим ще нацеля ли подходящото.
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.03.25 23:35.
казано от nervak на 10.03.25, 07:14:
Какво стана с малкия звяр?
С новия си стопанин е повече от седмица вече, а този петък ще ходим да му го прехвърля официално. Предвид какви хора ми звъняха и писаха, мислих, че ще си остане завинаги при нас, но извадихме късмет. Дребният живее по-добре от всякога, а на нас, включително кучетата, ни се върна спокойствието.
10.03.25
09:05
казано от T. Toчка на 10.03.25, 08:48:
казано от nervak на 10.03.25, 07:14:
Какво стана с малкия звяр?
С новия си стопанин е повече от седмица вече, а този петък ще ходим да му го прехвърля официално. Предвид какви хора ми звъняха и писаха, мислих, че ще си остане завинаги при нас, но извадихме късмет. Дребният живее по-добре от всякога, а на нас, включително кучетата, ни се върна спокойствието.
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Мара, Васе ❤️
10.03.2025
Физическа активност
От многото обикаляне може би, може би и неподходящи за целта обувки, си прецаках глезена и не мога да вървя. За слизане по стълби да не говорим. Пробвах да правя някакви работи без да го товаря, ама то като дишам ме боли - малко горна част с гирички, 15 минути някъде и се ядосах, и зарязах.
Такъв го ядох преди години с ахилеса и отне месеци да се върнат нещата в норма, но още се обажда понякога. Отпред лигаменти не бяха ми се възпалявали - не е по-различна гадория.
Навирих копито на съседния стол, половин кило замразен грах отгоре и... творчески дейности, диклак и постоянно чудене какво да изям.
Хранене
- варено яйце, 1/2 гофрета
- две филии вита, едната с хумус, другата с домашна лютеница; едно варено яйце; свинщинка - фъстъчено масло със сладко от кайсии
- едно от ония боклучавите десертчета с кварк и глазура, от лидл
- зелена салата - микс от бейби листенца, краставица, круша, семки, годжи бери + дресинг от лимон и зехтин; ягоди
Бележки
Обичам началото на седмицата - отпочинала и пълна с идеи съм винаги, кефи ме да седна да работя и да свърша нещо смислено.
Единственото ми недоволство е, че не мога да почна и приключа когато преценя, а пролетта ме зове - искам да садя цветя на слънце, да си правя подобрения из вкъщи, и да си чета до някой отворен прозорец.
Сън
7.5 часа
10.03.25
18:19
Мара🙂
11.03.2025
Физическа активност
3 пъти с 12-ката:
10х въртене около торса, л/д
10х суинг
10х суинг до вертикала
5х суинг с една ръка, л/д
5х пул-ъпс, л/д
5х обръщане, л/д
Трябваше повече, но си взех половин обедна и вместо веднага да хвана да правя нещо такова, чистих и ми останаха само 10 минути.
По някое време пак, 3 пъти:
10х суинг @20кг
5х снач, л/д @12кг (сигурно няма човек, който да го прави това по-зле от мен)
10х румънски тягички @20кг
След вечеря:
20 мин колело
Раздвижванки, ама квото.
Хранене
- кафе с мляко
- целина, спанак, една круша и доза протеин в блендера за 10 секунди
- ягоди, бадеми
- купичка телешко варено с лимон и черен пипер
- уф, голямо прасе: телешко, зеленолистна салата с ягоди и семки; лъжица фъстъчено масло, две протеинови, нисковъглехидратни гофрети със сладко от кайсии
Сън
8.5 часа
12.03.25
06:38
Соре, че ти се меся, но не яж ягоди следващите месеци.
казано от Homer Simpson на 12.03.25, 06:38:
Соре, че ти се меся, но не яж ягоди следващите месеци.
Няма за какво да ми сориш. :)
По принцип взимам само от конкретен производител, в сезон. Ама мернах ги оня ден и.🐽
Ако имаш предвид нещо различно от пестицидите, думай.
12.03.25
08:42
Имам приятел в UK, произвеждат и унищожиха 11 тона, не минали по изискванията за нива на гняс.
Суоервайзер е в голяма ферма
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 12.03.25 08:42.
казано от Homer Simpson на 12.03.25, 08:42:
Имам приятел в UK, произвеждат и унищожиха 11 тона, не минали по изискванията за нива на гняс.
Суоервайзер е в голяма ферма
По принцип една ферма в УК, в която е станал сакатлък и са унищожили продукцията, не би трябвало да е дерт, но имам двама-трима добри познати-производители иии... да речем, че купувам основно в пика на сезона и само от единия. :D
Гледам иначе да накисвам повечето зелении за по час-два, когато мога, ма то няма спасение, освен ако не си гледаш сам и на чисто място храната.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 12.03.25 09:31.
12.03.25
09:36
Абсолютно си права, представям си само колко са минали цедката, преди да зачистят тези.
Щот те зачетох и вчера си говорихме с Мат и викам да ти кажа.
12.03.25
14:52
Да ти кажа, по принцип си абсолютно прав, но ако може поне едно мъничко гадно по-малко, защо пък не.
Аз вземах преди няколко седмици от метро, пълно дърво бяха.
Странно е, че и на село нещо нямат вкус както си ги спомням от преди.
Ъ, хич не се чувствам филмирана - не си мия зеленчуците с треперещи ръце, ама ако мога да си спестя някоя гняс и после да се напраскам с друга по мой избор, що па да не. 😁
12.03.2025
Физическа активност
4 пъти @12кг, с по 90 секунди между кръговете:
10х гоблет клек
10х гребане л/д
5х раменна преса л/д
5х обръщане л/д
Късен следобед:
20 мин колело
Не усетих как стана, уж всичко беше ок, а глезенът ми е три пъти по-зле и болката се проточи 10-15 санта нагоре. :( Зверски боли като опитвам да вдигна стъпалото към пищяла - все едно шиш има там и не ми дава да мърдам. Интересно.
Какво да го правя, освен това до момента? Гледам да го пазя (освен днес явно), мажа с диклак гел, слагам студено, повдигам, когато мога и чат-пат стягам с ластичен бинт, който не мога да търпя особено.
Хранене
- кафе с мляко, гофрета и половина (яйца, прясно мляко, кокосово и бадемово брашно, плюс малко от една пълнозърнеста ръжена смес за хляб, ванилова захар), а отгоре крем от котидж сирене, круша, изолат, ванилия и малко ксантанова гума, че стана на чорба пъворначално
- 1/2 гофрета със същото нещо за мазане; шепа годжи бери и малко бадеми
- един пакет аспержи със скариди + още малко скариди + шепа нахут от консерва + масло и в тигана; останалата част от крушата с протеин + чаена лъжичка какао + шепа годжита
Бележки
Много непродуктивен ден на работа, просто цял ден се чудих какво да си изсмуча от пръстите, че да се разсейвам, чак в една среща ме питаха нещо, не получиха отговор и аз осъзнах какво се е случило след като затворихме. 😅 Нищо, връзката е била кофти и не съм чула.
Ето една бабичка. Днес като видях на Васко телешките опашки, се сетих, че имам замразени - размразих една и им я дадох. Тънката част на острия, дебелата на нея - над три часа се бориха с тия половинки, това не е било никога.
Сън
10 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 12.03.25 22:08.
Сложи стелки само на петите.
Продават такива -стелки за пети.
На двата крака.
Предполагам, че от многото ходене с едни неподходящи за целта кецове, няма от какво друго да е.
Сухожилия, лигаменти - не е като да липсват там. Претоварила съм ги и са пламнали, обаче искам да ми мине много бързо, защото не е удобно така. 🤭
След почивката през нощта, пак си боли само долу.
Да, сгъвката - кажи какво имаш предвид? Освен тaлофибуларни (така ли да е на български?) лигаменти и екстензорни сухожилия, не виждам (буквално) какво друго може да се е счупило там отпред.
Сега съвсем слабо се усеща - явно почивката има голяма голя (о,шок), но дълбоко ненавиждам да ми се налага да седя на едно място.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 13.03.25 09:33.
Като каза нагоре по пищялката и все едно с шило те мушкат, реших че може да си си докарала т.н. shin splint, от което аз съм страдал и за което намерих - поне за мен - работещо решение, ама това твоето не е това.
Сама казваш и си знаеш - почивка иска.
13.03.2025
Физическа активност
Не посмях друго, та по време на една презентация, общо 40 минути:
сложих тежести на глезените и правих ритници във всички посоки - първо на постелката, после права. После пък с гиричките от по 5кг разни работи за горна част.
Хранене
- кафе с мляко
- спанак, ябълка, семена, конопен протеин, вода - в блендера; после хрус-хрус една цяла ябълка
- варено яйце и сандвич от две филии вита (с 9 СУПЕР зърна! :D), малко настъргани семена и шунка Попов (тоя тостеро-гофретник може и да беше грешка - коства някакви усилия да не изядеш 8 филии вместо 2)
- сладолед ‘Изида Олд Тайм’ с шамфъстък и някаква бройка орео бисквитки
С това приключвам тъпкането за днес, само привечер ще добавя едно варено яйце, за да си пия хапа.
Бележки
Още два разговора до края на деня - нямам търпение да приключи всичко и после почивам 4 дни, които ще гледам да оползотворя максимално. Примерно, имам годишен абонамент за Coursera и смятам още довечера да си навра гагата там.
Сън
7 часа
Пауза малко с писането пак, но нищо не се е променило - движение си имам достатъчно, че и отгоре, храната ми е добре. Кракът почти не ме боли и си правя нормалните неща - ходене, пудовки, лостче, без зор обаче, че не ми става хубаво.
Гледам да се занимавам или с продуктивни, или с релаксиращи неща - социалните медии съм ги набутала в ъгъла и се чувствам отлично и психически, и физически (като изключим преумората от работа - съсипват ме). Е, лашкат ме и хормоните. Вчера Камен трябваше да ме вземе от Лидъл и се оказах с торбичка чушки в ръка и мисълта: “Ами ако не дойде?” - и щях да ревна там. :D
Храната днес ще е риби и салати, а движението - няколко пъти на колелото.
Ако не друго, поне Котьо ти съчувства и те разбира в необходимите моменти. Виж само как те гледа :-)))
казано от D_M на 24.03.25, 10:31:
Ако не друго, поне Котьо ти съчувства и те разбира в необходимите моменти. Виж само как те гледа :-)))
Тя таз мачка не е наш’та, ама и тя е мазнюга като иска нещо - някаква невероятна емпатия не бих й приписала. :)))))
25.03.2025
Физическа активност
- 30 минути колело
- 100 клека със СТ и 50 лицеви опори от колене
Хранене
- кафе със сметана
- 1 варено яйце; 1/2 кутийка кварк, половината от една голяма круша, канела
- скумрия на скара, хумус, зелена салата
- пилешки воденички в масло, картофки
Сън
8 часа
26.03.2025
Физическа активност
1 час велоергометър
Хранене
- кафе със сметана
- два стръка целина с хумус и едно варено яйце; купешка баничка :D
- три филии вита с шунка и кашкавал, и малко песто
- телешки кюфтета на скара, зелена салата; зеленчуци на скара - тиквички, лук, праз, чушки;
- две супени лъжици кварк с мед и боровинки
Бележки:
След някакви проби с по-скъпи грилове, дребни барбекюта и дивотии, една мила дама в Практис ми продаде най-обикновена електрическа скара Рубино със стоманени реотани, за 55лв - еми не се е намерила такава, дето да ми харесва повече.
Единственото ми недоволство досега е, че по трудния начин трябваше да се подсетя, че реотаните избухват в пламъци, когато има повечко мазнина - точно след като заваля и си трябваше да си довърша печенето под аспиратора в кухнята. :D Но скарата няма нищо общо с това, че съм гламава.
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 27.03.25 09:08.