03.02.04
21:35
moje li nqkoi da mi kaje programa za pravene na muskulna masa za 3 trenirovki v sedmicata ? hodq na zala ot 3 meseca i edinstvennoto ne6to koeto uspqh da napravq be6e relef sega iskam da vdigna i kilogrami 10x predvaritelno mom4eta
05.02.04
00:26
Прегледай раздел тренировки и хубаво прочети материалите там. Те се отнасят точно за момчета с твоите проблеми. Има и примерни програми.
02.10.05
12:52
Zdraveite az sam nov v tozi forum no otdavna pose6tavam fitnes zalata…..na moia frend Mitio Krika…..gledam tursite dobra programa za masa….ami az ne sam mnoo masiven poneje i ne izskam…orivurjanik sam na telata..tip…grucki bog…:).No sega 6te vi napi6a moita programa,s koiato za malak period ot vreme postignah dosta….dignah kilogramite….dori bih kazal 4e tazi programa deto 6te vi predstava ne e tolkova za masa kolkoto za sila…..no ot tam idva i masata…po golemi tejesti po golemi muskuli :shock:
1-vi den:gurdi,triceps
1-ben4 pres 4x8
2-poluleg 30-40gradusa(naklon) 4x8
3-dumbeli,poluleg 3x8(s mnoo tejko)
4-kofi4ki 4x10
5-krosouvur 3x8(mnoo tejko)
6-frensko razgavane 3x8
7-leg s tesen hvat 3x8
8-razgavane na dumbel zad vrat s dve race 3x8(mnoo tejko)
9-razgavane na triceps s podhvat 3x8-6 :shock:
3-ti den:grub,ramo
1-nabirane 3x6 (po vazmojnost s tejest)
2-grebane s 6tanga 4x8
3-4uk4eta s kabel 4x8(na krosouvura)
4-Puldaun ot pred s ramenen hvat 3x8(kitkite da gledat nazad)
5-Puldaun ot pred s 6irok hvat 3x8(kitkite da gledat napred)
6-Ramena presa ot zad 3x8(po golemi tejesti)
7-Presa ot pred 3x8(po golemi tejesti)
8-helikopter 3x10
5-ti den biceps,zadramo
1-nabirane za biceps 4x8
2-Sguvane s dumbeli ot poluleg 3x8
3-Sguvane s EZ-lost 3x8(predpo4itam EZ lost za6toto natovarva po malko stavite)
4-Raztvarqne i zadarjane dumbeli v strani ot sedej 3x10
5-Raztvarqne za zad ramo 4x8(v pravo polojenie,sa6toto dvijenie kato flaisa no prav..s leko svit krust)
6-Raztvarqne za zad s ramo sas zadarjane s edna raka 3x8(Наведете се в изходна позиция - гърба е изправен, главата гледа напред. Бавно разтваряте настрани. Ръката ви трябва да застане успоредно с пода. Изцеждате за секунда в горно положение и бавно отпускате.)
7-Povdigane na ramenete za trapec s 6tanga 4x10-8( zadaljitelno s lost i golemi tejsti,sas zadarjane pone 2 sec)
p.s.
Za prepora4vane e kakto znaete i vie sas seka seria da poka4vate tejestite i da namalqte povtoreniata.. 8)
8)
02.10.05
13:06
Izskam da dopalna kam programta deto dadoh…nekoi dosta sigurno 6te se za4udat za6to gurdi i triceps,,za6to grub i ramo…...
Ami v moita programa po nabludatelnite 6te zabelejat 4e primerno v trenirovkata za gurdi prisastvat dosta uprajnenia koito sa primerno i za triceps ili koito sa mnoo shodni s teq na tricepsa…kakto i obratnoto….naprimer kofi4kite kakto i za gardi taka i za triceps….ili ben4 presa s tesen hvat….toi natovarva i gardite naprimer…......dori i povdiganeto da dumbeli ot poluleg pri kraino razpavane na racete natovarvat dulgovidnata glava na tricepsa…..no ne e mnoo jelatelno da razpavate lakatnite stavi do krai na tva uprajnenie,,,laktite trqbva da leko sviti pril izpalnenie na uprajnenieto…...dori i krosouvura raztiaga nekoi 4asti ot tricepsa…...a v programata za grub naprimer dvata vida puldaun natovarvat dostga i ramenata…....
Trenirovka za kraka ne prava….poneje sam biv6 futbolist i ti4am minimum po 2-pati v sedmicata minimum po 30min v burzi4ko tempo..i ska4am na vaje ot vreme na vreme…imam silni kraka….. 8)