24.04.06
23:49
значи искам да стана културист има ли някъкви клубове или тем подобни дето могат да ми помогнат да стана такъв ?
Или ако има някой културист от форума да обясни какво се иска ?
25.04.06
01:10
Преди бил ли си в бисерите?Или ще ти е за първи път?
Не знам дали той в бил в бисерите ама ти можеш да си в бан листата!
Предупреден си за Спам и з агрубо отношение към друг потребител.
vanisher
не съм бил ? ПИТАМ СЕРИОЗНО!Нямам си никаква представа как стоят нещата и затова питам тука ако някой може да обясни малко ?
25.04.06
08:31
намираш си тренирор или платен или той се навива да те тренрира и се пускаш вече в аматьорските тука републикански за малдежи юноши и тн .. то не се иска нещо за да отидеш на състезание се пак я дай някакви снимки
25.04.06
09:23
Аз доколкото разбрах момчето те първа ще почва.
ми снимки нямам мерките са ми 174 см 85 кг малко съм омазнен ама не е проблем ще се изчистя стажа ми е около 3 години с прекъсвания 2 никаква химия не съм взимал ?Ако може да ме насочите към някой спонсор ще съм ви мн благодарен или ако на някой от вас му се занимава да казва твърдо съм решил а и съм 17 год
25.04.06
17:38
ама кажи ръце.гр.обиколка...колко см са?
Никой няма да те спонсорира ей така. Яви се няколко пъти на състезание на собствени разноски, поговори с треньори и състезатели и току виж те взел някои в отбора на клуба си примерно/което не означава, че ще печелиш някакви пари, а просто зоба ще ти е безплатен/
ми ръце 37 см гръдната обиколка не съм я мерил ръцете ми бяха стигнали 39 см ама боледувах 1 месец и яко отслабнах с килограмите
25.04.06
17:42
не че нещо... ама на тея килограми и ръст 37 ръка е доста малко за културист.
както казах вече мазан съм и не съм тренирал отдавна откакто боледувах,явно е сложна работата с спонсорите и изглежда сам трябва да се оправям :( все пак ако има някой който търси състезател да казва настеща съм
Парво направи някакво тяло привлечи погледите, след това може да мислиш за спонсори и състезания.По принцип си тръгнал в грешна посока , не се правят нещата така
както казах не знам нищо за култоризма и затова зададох въпроса ако знаех мислите ли че щях да питам ?
26.04.06
00:32
[quote author=“astroboy”]както казах не знам нищо за култоризма и затова зададох въпроса
никой не се е родил научен.
почни сериозни тренировки.това е най-важното.Направи си добър хр . режим и малко по малко ще дърпаш нагоре. :wink: повече на ЛС.
26.04.06
14:24
Ти сериозно ли бе човек...тцтц за мене живота на културиста не е живот....а и не е от най-дългите в повечето случаи :wink:
Почнеш ли сериозно...забрави да караш само на протеинчета...
защо да не е живот ? и защо пък не е от най-далгите ?Знам че не мога да ко карам само на протейнчета !
26.04.06
14:57
мии само те светна ! културистите са леко огромни и леко зобнати ... дори тея на по 16 , 17 ... с тези мерки и това омазненото трудно да привлечеш погледи , нищо лично ! просто бъди реалист човек !
хората на по 17 в залата дето и дето може да стават състезатели тоест се двуомят дали имат някакв шанс за пробви са с по 45 ръце не много мазни . А и има ли смисал да се увреждаш с тая химия ( без която е невъзможно при тая конкуренция ...
Разбери какво значи самото понятия културизъм,когато разбереш или тругнеш по този път ше усетиш колко е труднодори мъчително,ама то и лесно няма.
Човекът иска съвет , а не да му опявате колко било трудно и т.н. Ако знаете нещо по въпроса тогава пишете
26.04.06
21:21
ако наиситна иска съвета е следния чети има много сорсве тук и в нета
за трнеорвки методикии тн не подминавай и книгите за забранени медикаменти заннието никога не е излишно !
да си направи диета като п1рво се изчисти и то яко да остане на около 6 % мазнини
после да види на какво ниво колко се е самлил и след това да почне с една добра диета да качва като ако иска да се състезава няма да мине без зобче ако иска да дръпне с 10 12 кила чисти за едно сезонче да кажем зимата , но първо да се изчисти !
вече почнах да чистя мисля поне 1 месец и половина да отделя на изчиствянето пък после ще му мисля кво да правя дори и да не стана културист ще направя красиво тяло на всяка цена а такова тяло без зоб не става прави се
П.П а за книги препоръчайте ми някоя книга дето са описани вскичи видове стеройди и обяснение за ползването им ?
26.04.06
21:42
чкай сега тяло без зоб става ама трудно
и не без усилия
Ако е само за хубавото тяло не ти трябват стероиди изчисти после почни да качаш пак като гледаш дан е се омазняваш мнгоо яж чисто ако можеш по 8пъти на ден идеално гледаи да преимаш 1м 250грама белтък и 250въглехидрат и 60-70 мазнини растителни .
и тренираи здравта въглехидратите дори и при качавнето ти ги давам малко по малко тъй като по кг и ръката ти и това че казваш че си мазен ми говори че си ендо морф .
26.04.06
23:55
То изобщо има ли във форума състезател.аз не знам за такъв.Толкова много хора сме , а май няма. :roll:
27.04.06
00:03
[quote author=“realityman”]То изобщо има ли във форума състезател.аз не знам за такъв.Толкова много хора сме , а май няма. :roll:
Има, има. Даже преди бяха 2ма ако не повече.
27.04.06
00:15
Тука сички са състезатели ама нереализирани... останали само с мераци... обаче майките им не са им позволили да тренират а са ги карали да четат и да учат компиутри... за това секи гледа да се заяжда и да се прави на отворко като зададеш въпрос. Злобеят яко. Относно въпроса ти как се става културист... ами не е сложно тренираш във фитнеса, спазваш хранителен режим, пиеш хранителни добавки и се явяваш на състезание... Това е основното аз гледах филм по реалити тиви там даваха млади момчета на по 17-18 американчета... обезкосмяваха се и се мавеха с изкуствен тен... за да им се виждат по добре мусулите на светлината на сцената... Дано да усетиш какво е чувството и ти! Успех!
До протеин: Айде сега да не се обиждаме! Аз все още искам да стана състезател, въпроса е и финансов. Доста е по-сложно от това дето го описваш, плюс това ти имаш ли си на представа колко излиза подготовката за едно състезание, за да излезеш в конкурентна форма на 90 килограма категорията примерно??? Много ми е интересно какво ще ми отговориш!
По темата, Чукундур, ДРЕКС, Бодиформ, Брингър сега излезе при младежите, Пако, те са състезатели!
дайте да поговорим малко и за чисто финансовата страна на културизма
по груби сметки, без зоб и изхвърляния, за да достигнеш максимум средно ниво са необходими поне 1000 лв месечно само за храна, тренировки и добавки.това нещо е при положение, че не работиш нищо - само тренировки, ядене и сън.и то при положение, че имаш подходящия ген за културизъм.
за здравословната страна на културизма също трябва да се каже по някоя дума.преди няколко вечери при Слави беше някакъв треньор, който каза, че без химия е абсолютно невъзможно да си конкурентен в този спорт.става въпрос за МНОГО химия.
на 17 тези проблеми може и да не ти се виждат сериозни.
ако твърдо си решил - давай и успех
[quote author=“FRANKO1”]дпреди няколко вечери при Слави беше някакъв треньор, който каза, че без химия е абсолютно невъзможно да си конкурентен в този спорт.става въпрос за МНОГО химия.
Само че става въпрос и за много високо ниво, на което ние нямаме нито един състезател, въпреки, че всички хакат яко химийка :wink: !
1000лв на месец са добре за храна и добавки - то като сметнеш само пилешкото филе за 1 месец ти е около 150лв, а яйчицата 100-на лв, а да не говорим за млечни продукти, телешко, риба... Ами и суплементите, малеееее :shock: !
Подготовката на едно момченце при младежите мисля, че беше около 1500лв за 2 месеца, като повечето са за диетата :wink: ! Смятай при мъжете за какви цифри си говорим :wink: !
Според мен храната и добавките са към 500-600 на месец - говоря ако се взимат нормални неща без глезотии :)
На ден по 800 грама месо - 24 кила по 4 лева = 100
20 яйца на ден = 600 по 0,15ст = 90 лева
2 кисели млека на ден = 30 лева
500 грама извара на ден са 15 кила по 2,50 лева = 37,50
Тук добавяме картофи, ориз, овесени ядки, черен хляб и зеленчуци... да речем за 100 лева на месец...
2 кила протеин на месец = 100 лева
креатин,глутамин,витамини аминота още за 100 лева на месец и сметката е под 600 лева :)
Но това е ако вземаш нещата заедно и ги вземаш на по-ниски цени :)
28.04.06
21:10
[quote author=“Pc_genius”]Само че става въпрос и за много високо ниво, на което ние нямаме нито един състезател, въпреки, че всички хакат яко химийка :wink: !
Тук си напълно прав. Просто за нашите състезатели е много трудно, да не кажа невъможно, да намират пари за достатъчно качествена храна и добавки, и наваксват, като увеличават химията, щото идва по евтино. Но това увеличава риска многократно, а не качва резултатите толкова. Няма какво да се заблуждаваме, този спорт не е за всеки.
Ред: Петко К
Оправих ти цитата.
извинявам се за латиницата. нещо немога да го подкарам кредора има квадратче което натискам ама нищо не става.
момчета, нещата не са чак толкова скъпи колкото ги изкарвате!
Кредора не е единственият начин да се пише на кирилица!
На ден по 800 грама месо - 24 кила по 4 лева = 100
няма такова месо на такава цена!говорим за чисто месо, което не е от улични кучета или котки!
ако смяташ добавките да са “маркови” цифрата става ... друга! :wink:
все пак говорим за културизъм - с 2кила протеин не става.по някаква тв даваха интервю с един културист(не от бг), който каза, че преди състезание карал на по 500гр на ден, а в нормални дни по около 100. аминотата са по поне 15 на ден.да не говорим за останалите “шишенца”, които не са само креатин, глутамин и витамини(не говоря за химия).
при младежите може и да се оправи с по-малко, но при мъжете не ми се вярва.
:)
Оправих ти quote тага ;)
Това че ти не можеш да си го намираш на такава цена не значи че не може... пилешко чисто бяло месо замразено 4лева килото - наистина от някъв склад ми го вземат но е супер...
Ами ако погледнеш колко храна съм калкулирал горе в сметките ще видиш че съм заделил по-голямата част от протеина да идва от храна както и трябва да е...
Пък да не говорим че добавките съм ги смятал по цени в магазина, а не с отстъпки каквито имат повечето от състезателите... много се преувеличава с тези разходи за месеца... ако ядеш по ресторанти пилешките пържоли може и да е скъпо но иначе не...
29.04.06
17:02
се тая е зависи по колко ядеш ... като ям навън сандвичи пици и сякви такива излиза по скъпо от колкото като ям квото трябва ... стигал сам и до 2 кг месо на ден тогава наистина става скъпо
[quote author=“DRECS”]се тая е зависи по колко ядеш ... като ям навън сандвичи пици и сякви такива излиза по скъпо от колкото като ям квото трябва ... стигал сам и до 2 кг месо на ден тогава наистина става скъпо
DRECS , колко пари ти излиза подготовката за състезание?
[quote author=“diksi”][quote author=“DRECS”]се тая е зависи по колко ядеш ... като ям навън сандвичи пици и сякви такива излиза по скъпо от колкото като ям квото трябва ... стигал сам и до 2 кг месо на ден тогава наистина става скъпо
DRECS , колко пари ти излиза подготовката за състезание?
и на мен много ми е интересно колко ти излиза подготовката например за последното състезание в Добрич?
29.04.06
21:13
ми незнам не съм смятал маи кън 2000 лв с храна и сичко за последни 2 месеца говоря ама да ти кажа че на сацената не бях на 100% ... много е важно обезводняването а аз точно там оплесках започнах по 1 схема минах на друга и ... бях по зле като релеф от миналата година но бях с 10 кг отгоре ... стоях малко воден смката на аватара е малко след награждаването :arrow: http://img133.imageshack.us/img133/6599/dvz8ys.jpg :arrow: http://img205.imageshack.us/img205/6589/azislavi3oo.jpg :arrow: http://img140.imageshack.us/img140/7472/zz0jj.jpg :arrow: http://img511.imageshack.us/img511/7/bi4ica1ui.jpg :arrow: http://img129.imageshack.us/img129/548/azifory2qr.jpg :arrow: http://img74.imageshack.us/img74/5801/qkomnogo1sl.jpg снимките са с малко лошо качество ... за тези които ще кажат че съм дал толкова пари ... ами не е много лесно да си на 17 години и да 90 кг на сцената .... :idea: