болка в колената

28.04.06
14:07

здравейте искам съвет от вас от едно известно време ме болят незнам но мускулите над колената извинявам се но незнам как се казват да се доуточня значи като ходя не чувствам болка но като клякам тогава ме болят от какво може да е това като искам да се доуточну че правя два пъти седмично крака напади клек с щанга и мъртва тяга с прави крака като забелязвам че при клека най-силно се напряга тази област и ме боли, а също и при велоергометъра след известно време като карам започва да ме боли ,кажете ми къде може да е проблема греша ли някъде незнам какво да правя довечера ми предтои да правя крака ,а незнам какво да правя дали съм ги претоварила или незнам какво бихте ме посъветвали благодаря предварително

28.04.06
15:19

Клековете случайно да ги правиш максимално дълбоки или с по-събрани крака?

28.04.06
15:31

ами да клековете ги правя до долу,но краката ми не са максимално събрани на широчината на раменете ми са

28.04.06
16:47

обръщай по-специално внимание на загрявката, намали тежестта и се концентрирай върху техниката.не е зле и да починеш 1 седмица примерно.ако болките още продължават се консултирай с лекар.

28.04.06
17:04

Еми нека се изкажат и други но според мен е кофти да правиш дълбок клек с големи тежести. Натоварват се колена и гъз много от това. Според моето скромно мнение оптималния клек е до нивото на което би седнал на стол. Някои така ги и правят с пейка зад тях.

28.04.06
19:33

[quote author=“Vlado.A”]Еми нека се изкажат и други но според мен е кофти да правиш дълбок клек с големи тежести. Натоварват се колена и гъз много от това. Според моето скромно мнение оптималния клек е до нивото на което би седнал на стол. Някои така ги и правят с пейка зад тях.

kолега и аз не съм кой знае какъв капацитет в ББ, но веднъж ASTOR обяснява, че полуклековете са много по-опасни от пълните, пък колкото до седалището nikolaBULL ми каза, че колкото ти е генетично заложено горе-долу толкова ще порастне (и двамата са се доказвали многократно че разбират от тези неща и аз им вярвам на 100%)

ПО-ЗДРАВИ :)

28.04.06
21:04

А аз не схванаш за какви мискули зад колената говориш?

Сухожилията зад коляното ли те болят? Съмнява ме... Квадрицепса ли? Или просто те болят колената?

Опитай да тренираш 1 път седмично крака с тежести в зала, може да ги презорваш...

28.04.06
22:05

става въпрос за мускулите над кляното ,а не зад коляното благодаря за съветите мисля че причината донякъде е комплексна т.е не загрявам както трябва ,а мисля че и малко си претоварвам краката е така мисля аз и ще си дам една седмица почивка ,но очаквам и други мнение благодаря предварително

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1