Няма ефект от фитнеса :(

28.04.06
23:39

След кой месец тренировки почва да си личи, че си ходил на фитнес ? Аз ходя вече 5 месеца и няма почти никакъв ефект... Бицепса ми е стегнат, но е пораснал с 2 см за 5 месеца... Нормално ли е ? Почвам да се отчайвам :roll: А иначе съм супер сериозен и ходя редовно на тренировки, досега за 5 месеца да съм изпуснал 5 трен. мах  :?

SH

28.04.06
23:42

Напиши си програмата кг колко си висок какво ядеш, така е малко трудно да се каже... :)

28.04.06
23:46

Висок съм 1.84 и тежа 92 кила. Та въпроса - Бицепса ми е 40 см (стегнат е) обаче не е релефен и има мазнини по него

До сега тренирах така

Понедалник

8 серии Изтласкване на щанга от лег, като почвам с малко кила стигам до максимума с който мога да правя повторения - 80 кила и последните 2е серии са с нормалните кила, с които си правя сериите - 70 кила

4 серии (със загрявката) на полулега - 10 повторения 60 кила

4 серии Флайс (Flyes) (със загрявката) - 10 повторения 15 кила

Междувременно правя коремни през почивките

и накрая правя предмишница и кардио

Сряда

Бицепс и Трицепс

С кривия лост правя “21” - 4 серии (със загрявката) - 2х10 кила

Концентрично сгъване - 4 серии (със загрявката) - 10 кила - 10 повторения

Бицепсово сгъване на скрипец (Cable Curls) - 4 серии (със загрявката)с 6 плочки - с въжето

Трицепс

8 серии Изтласкване на щанга от лег с тесен хват (Close-Grip Bench Press)

Разгъване на горен скрипец (Cable Pull-downs ) - 4 серии (със загрявката) с 7 плочки

Френска преса (Triceps Extension) - 4 серии (със загрявката) - 2х 10 кила

Петък

Гръб и рамо

Привеждане на ръцете на горен скрипец от стоеж (Straight-Arm Pulldown) 3 серии като редувам да свалям лоста пред лицето и зад врат

Придърпване на долен скрипец - 4 серии (със загрявката)

Гребане с дъмбел (Dumbell rows) - 4 серии (със загрявката)

Рамо

Повдигане на щанга до брадата –“вертолет” (Upright rows) 4 серии (със загрявката)

Разтваряне на ръцете встрани 4 серии (със загрявката)

От 2 седмици съм на НВД
а преди 1 месец смених няколко програми и сега последно съм предимно на дроп серии

29.04.06
00:03

Не се тревожи! Първите 4 месеца не бях качил нито 1 кило и нито 1 милиметър! После почнах да качвам доволно  :wink:

IN

29.04.06
00:26

Ммм странно...аз за 3 месеца се промених коренно.... :wink: ..повечето ми приятели не могат да ме познаят..доста голям ефект постигнах с фитнеса...ама с голямо постоянство.В смисъл не пропускам яденета,тренировки,сън и т.н. :wink:

29.04.06
00:39

И при мен беше така,доста време мина докато почна да си личи(то сигурно при повечето по пълнички е било така),та моя съвет е наблегни сериозно на кардиото и диетата да намалиш мазнинките и след това ще видиш как ще почне да си личи(това може да ви звучи тъпо но от личен опит го казвам)

29.04.06
02:57

То не е само като да ходиш на фитнес ами зависи и какво правиш там..

Като цяло не си си избрал подходящи упражнения.. особено за гръб - там прави упражнения като набиране и гребане със щанга.

Размени мястото на петъка и срядата.

Предмишницата я вкарай с гърба, предното и средното рамо с гърдите, а задното с гърба(ти в момента не правиш за задно рамо, но почни). Също така може да почнеш да клякаш. За гърди прави 2те лежанки + избутване с дъмбели и махни този флайс. Коремните преси ги прави в края на тренировката, а не между сериите. За бицепс махни сгъването на скрипеца. След сгъването с лост - прави сгъване с дъмбели от седеж и накрая концентричното. За трицепс размени местата на френската преса и скрипеца.  Обърни малко внимание на храненето как си там? Купи си хранителни добавки...

Не е нормално да тренираш 5 месеца без резултат.

29.04.06
12:25

[quote author=“kao”]То не е само като да ходиш на фитнес ами зависи и какво правиш там..

Като цяло не си си избрал подходящи упражнения.. особено за гръб - там прави упражнения като набиране и гребане със щанга.

Размени мястото на петъка и срядата.

Предмишницата я вкарай с гърба, предното и средното рамо с гърдите, а задното с гърба(ти в момента не правиш за задно рамо, но почни). Също така може да почнеш да клякаш. За гърди прави 2те лежанки + избутване с дъмбели и махни този флайс. Коремните преси ги прави в края на тренировката, а не между сериите. За бицепс махни сгъването на скрипеца. След сгъването с лост - прави сгъване с дъмбели от седеж и накрая концентричното. За трицепс размени местата на френската преса и скрипеца.  Обърни малко внимание на храненето как си там? Купи си хранителни добавки...

Не е нормално да тренираш 5 месеца без резултат.

Аз мисля,че проблема му идва от сериите които прави кви са тия четири серии мисля,че са ти много най-вероятно си претренирал както и 8 серии с тесен хват няма смисъл от такива работи
прави 3х8 и с повече кг ненатоварваш добре мускула според мен

IN

29.04.06
15:01

Лошо ли е да се правят коремни през почивките....аз до сега се гърба като го правя с корема,се корема през почивките го правя...Основната причина за това е че искам възможно най-бързо след като си свърша тренировката за гръб да си изпия добавките(амино,креатин,протеин) за да може най-бързо да се спре катаболизма.Ако примерно си направя гърба...после за корема поне още 15-20 мин трябва да отделя....и до тогава си чувствам гърба съвсем умрял :wink:

29.04.06
16:02

[quote author=“Mortos”]След кой месец тренировки почва да си личи, че си ходил на фитнес ? Аз ходя вече 5 месеца и няма почти никакъв ефект... Бицепса ми е стегнат, но е пораснал с 2 см за 5 месеца... Нормално ли е ? Почвам да се отчайвам :roll: А иначе съм супер сериозен и ходя редовно на тренировки, досега за 5 месеца да съм изпуснал 5 трен. мах  :?

Я си направи сметка ако непрекъснато растеше така след 5 години какъв ще бъдеш и дали няма ефект. Ако този прогрес ти се струва малък сметни, че след пет години със същия темп вече ще имаш ръка 60см. Проблема е, че всеки иска да стане як за една нощ.

29.04.06
17:58

и наистина това с 8те серии лег и тесен хват са ти много 3Х8 (както вече казаха)

29.04.06
20:00

Благодаря на всички за отговорите, най - вече на @kao. Ще се вслушам в съветите ви и тогава ще разберем дали съм правил грешно всичко или просго съм си деВектен  :lol:

бтв вижте разликата и кажете нормална ли е  :?

Преди 5 месеца
http://store3.data.bg/rusnakka/Image005.JPG

След
http://store3.data.bg/rusnakka/20042006(036).JPG

IN

29.04.06
22:03

Братле определено има промяна.Значи по това което се вижда на снимката мога да ти кажа че има голяма разлика в ръцете и рамената.Имам чуството обаче че трябва да наблегнеш повече на гърдите.

29.04.06
22:25

бате, гърдите са ми най-развити от цялото тяло, просто съм си вдигнал ръката нагоре и не се виждат много... Да ти кажа то си  зависи и от снимката са разгледах едни снимки от преди 1 месец и те нямат нищо общо с тая, която постнах...
Скивай
http://store3.data.bg/rusnakka/24032006(053).JPG
http://store3.data.bg/rusnakka/24032006(055).JPG
http://store3.data.bg/rusnakka/P1010014.JPG

Абе продължаваме напред с фитнеса пък да става каквото ще  :lol:

IN

29.04.06
22:51

Да наистина има разлика...
Абе екстра си само да си избръснеш космаците под мишниците :lol:  :lol:

29.04.06
23:03

С риск да съм педантичен... във фитнеса какво правиш е ясно, а като седнеш на масата? С други думи наясно ли си, че фитнеса си е едно от задължителните условия, друго е ХРАНЕНЕТО.

Ако не си нясно с основните неща. прочети.  Ако искаш резултати, наблегни на това

И междо другото 2см за 5 месеца си е добре.

Постоясноство

29.04.06
23:11

братле,фитнеса е цяла наука!В залата праим горе долу същите упражнения,а всеки изглежда различно.Цялата философия е извън залата(хранене,добавки,начин на живот).
Не казвам,че тренировките не са важни,важни са,но мускула не расте в залата :D.Наистина си мазен и да ти призная трябва да чистиш,направи си една НВД+кардио.

29.04.06
23:31

Аз сега от 1 седмица съм на НВД, ама неискам да си зимам химия, не се чуствам добре от нея... :roll:  Иначе ще гледам да махна тая “мазга” от мене  :lol: 10x на всички за мненията

30.04.06
01:15

човек каква е тая програма?!?!?! колкото можеш по - скоро я смени! виж в страницата на сайта има няколко програмки, а и по форума също, но с това което правиш пак имаш доста завиден резултат!!

30.04.06
14:03

[quote author=“tpd”]...фитнеса си е едно от задължителните условия, друго е ХРАНЕНЕТО.

с това съм съгласен!
[quote author=“tpd”]И междо другото 2см за 5 месеца си е добре.

Не мисля, че за начинаещ, който е минал периода за приспособяване на тялото към тренировките и е започнал да расте 2 см за 5 месеца е много! Имам впредвид, че след първите 4 месеца, започнах да качвам (давам пример за ръцете) с по 0,5-1см на месец! Определено не прави нещо както трябва... Лично мнение  :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1