28.04.06
00:29
Та значи гледам практика стана...помогнете ми да си пренеса НВД в изправност
Закуска 10:30 - 3белтъка и един жълтък/кашкавал(сирене)/краставици/марула/плодове и задължително кисело мляко
Обяд 12:30 - Пилешко/Риба/варени картофи/яйца +задължително зелена салата
Ядене - 14:00 - плодове
Ядене - 15:50 - плодове или месо(пилешко/пуешко) +кис мляко
Ядене - 17:40 - плодове
19:30 Следучилищна закуска - месо/риба/ +кашкавал+зелена салата
Ядене - 21:30 - зеленчуци
Вечеря - 23:00 - Месо/риба +зелена салата...
Със / съм показал кое с какво може да се замести..не съм дал грамаж на яденето защото има различия между хранителните стойности на видовете храна...
Проблема ми е колко мазнини трябва да приемам на ден....
Иначе съм 184/86 кг...и тренирам от 1 и 8 месеца...а и целта ми е да направя хубави плочки на корема :D
ии сега останах доста учуден като разбрах че съм яко в грешка с броя на въглехидратите...колко трябва да се приемат на ден?
29.04.06
14:25
айде бе хора :(
29.04.06
17:40
Здравей. Мой основен принцип , когато правиш НВД , е че количеството и вида на храната , която приемаш трябва да съдържа достатъчно белтъци съобразно теглото ти и въглехидрати не повече от 120гр. Т.е. колко въглехидрати? Около 100гр. като следиш как се държи тялото ти (тегло+работоспособност). Има много теми за това как да разберем кога имаме нужда от повече въгл.
Относно мазнините. Ако си си направил правилна диета по признак белтъци и въглех. въобще не се притеснявай от тях. Това правило, струва ми се, изключва кашкавала от менюто ти. Виждал ли си разтопен кашкавал?
И още една забележка. Следващия път публикувай всички необходи данни и сам ще достигнеш до извода какво ти липсва! Успех!