защто не качвам

JI

12.04.06
21:37

малко ли ми идват въглехидратите
давам днешния си ден като примерен някой са с по малко храна други с повече зависи с какви пари разполагам
1 закуска 6 и 30 700 мл боза 6 яйчни белтъка 1 кисело мляко и 5 филийки пълнозърнест хляб ( иначе вместо боза и хляб ям 150 грама мюсли ама нямаше )
в даскало след 2 рото междучасие 150 пилешко със 120 грама ориз ( купен от магазина готов нарпаво )
след 5 тото междучасие един банан 100 грама фъстъци
като се върна от даскало към 2 - 2 и 30 150 месо със някакви въглехидрати най често пак ориз или картофи около 200 грама ( готово количество )
преди тренировка 3 яйца със кисло мляко и банан
след тренировка шейк
1 час
след това яйца некви
и преди лягане мляко .
тааа идеята е чеее не се омазнявам а това ме притеснява щотооо количеството храна е много ! ... а килограмите ми седят 75 на 174 височина не съм мазен много .
тренировките ми са много здрави -  тренирам мускул на 7 дена( ако се опасявате от претрениране не е това )

Ами хвани се и си сметни калориите общо. Може количеството да е голямо, а калориите да са малко. Протеинът ти май няма 2,2 на килограм. Мерките ти са като моите значи ти трябват поне 3500 ккалории. За претренирането не бъде сигурен, пък ако не е от него обърни внимание колко често си сменяш тренировъчната програма. Пробвай суперсерии, дроп серии и т.н. Размени реда на упражнинията. Може и цикъл с креатин да почнеш за да излезеш от застоя.

зависи и как тренираш тва има зна4ение дали правилно правиш упражненията дали правиш само с тежести ако ми правиш някви скрипци и тем подобни не о4аквай да ка4иш маса. Прави Мъртва тяга и клекове тва са двете упражнения с които просто няма на4ин да не дръпнеш.

пробвай следната програма:

Понеделник:
        ГЪРДИ: Лег с щанга  1 серия  20-30 повторения с лоста
                    2 серия 8 повторения с 50% от тежеста която може да дигнеш
                    3 серия 8 повторения с 50% от тежеста която може да дигнеш
                    4 серия нагласи си такава тежест с която да направиш мах 5-6 повторения

Полулег с дъмбели: 3х6

Кофички с тежест: 3х10

РАМО Повдигане на щанга от сед 3х6-8
              Изнасяне на дъмбел в страни 3х6-8
              Изнасяне на дъмбел напред  или хиликоптер 3х6-8

през две седмици сменяй лег с щанга с лег с дъмбели и полулега с дъмбели го прави със щанга

Сряда: ГРЪБ  набирания 4 серии до отказ (ако неможеш да правиш набирания го смени със скрипец)
              чукчета    3х6-8
              мъртва тяга 3х6-8
              повдигане на раменете с дъмбел 3х6-8

Клекове - 4х6-8

Петък:  ТРИЦЕПС Лег с тесен хват 3х6     - 1 серия загряваща     
                Френско        3х6            

БИЦЕПС  Прав с щанга прав лост 3х6   - 1 серия загряваща
                Скотово със щанга      3х6

КОРЕМ - 3 серии до отказ
  през две седмици сменяй упражнения задължително при ръцете защото много бързо привикват да си го знаеш избирай такава тежест с която да правиш мах 6 повторения, стреми се да ги правиш правилно.

За тези килограми които си в момента с този хранителен режим става горе долу по възможност си вземи и креатин и след трен шеика с кретина и 2-3 банана. Тва го прави още докато си в залата веднага като свършиш трен ги взимай и като се прибереш по възможено най-бързия начин прави още едно здраво ядене. Наблягай също така и на закуката, гледай винаги при нея да приемаш по 40-50г протеин и 100-150г въглехидрат.

ред: Петко К
Нe пускай поредни постове.

JI

13.04.06
07:06

тренировката ми е само свободни тежести много рядко скришци и то само за гръб долния ......

13.04.06
23:24

Ако след тренировка не се поемат въглехидрати, то тогава тялото не се възстановява пълноценно. Едва след зареждане на енергиините запаси тялото преминава в анаболна фаза. В този момент трябва да се избягват мазни храни, защото те значително забавят усвояването на въглехидратите.
Къде са твоите въглехидрати след трен?

14.04.06
07:51

този проблем с качванеот го има и при мен,много хора ми казват,че е от възрастта,но все пак искам да кача,175 см.64-65 кг.съм ,с всяко хранене мисля че поемам достатъчно въглехидрати,и се въстановявам добре след тренировка,не претренирам,понеже се чувствам добре.Освен всичките млека,картофи,ориз и яйца,които поемам,ям в дни на тренировка след тренировка 3 супени лъжици овесени ядки с 200 г. кисело мляко,както и вечер,а в дни който не тренирам,ям също овесени ядки,но сутрин същото количество и вечер отново,преди лягане,сега тази или другата седмица ще прибегна и до протеини,но както и да е,до сега ефект-нулев,не мога да кача,а силата ми се повишава постоянно,но масата-не,защо?
поздрави.  :wink:

14.04.06
09:24

До тук не прочетох, че някой наистина се храни, камо ли с цел качване...

Ще ме извинявате, ама като някви манекени - “120 грама, 3 супени лъжички, 2 капчици...”

Докато ядеш по график и то ТОЧНО определени храни в ОПРЕДЕЛЕНИ грамажи нищо няма да направиш...

120 грама ориз - олеле - 3 лъжици... и 150 грама пилешко - ми тва е ена мъъъъничка пържолка. Тия във Фантастико са 3 пържолки опаковани и рядко са над 200 грама - сакън да не се наядеш...

В момента свалям (месец и половина). Ям си като пич.
Закуска - 2 кисели (4.5% , че е по-вкусно) и едно прясно мляко - литър. Понякога в комбинация с килограм банани...
Обяд - зависи - 250-350 грама месо, доста често свинско. Случва се обяда да бъде - гъбена супа, 6 кюфтета (свински с телешко), салата, кисело мляко, или ориз от китайския - тия по 800 грама.
Вечеря - рядко и по малко - 1-2 кисели и 1 прясно мляко... Ма тва е щото се прибирам към 10 от тренировка...

Та... свалих около 7 кг... Продължавам да свалям.

ПО ПРИНЦИП не ям толкова много (гореописаното си е доста...). Но при яки тренировки, между 4 и 6 пъти седмично, като след всяка има и 30 мин кардио - количеството храна, което поема организма значително се покачва. Не е същото да тренираш като луд и да ядеш толкова - и да лежиш и да ядеш същите количества

ВСИЧКО е индивидуално. Ходя с един приятел на фитнес. На него обяда му се състои в - 1 лютеница, половин хляб, 2 пържоли, няколко кюфтета, един пастет, няколко пастички за десерт. Освен това блъска гейнър (от тия на Биогейм с по 72% въглехидрати) - с черпака направо ;)
Може да се каже, че почти не качва...

14.04.06
09:55

[quote author=“penywise”]До тук не прочетох, че някой наистина се храни, камо ли с цел качване...

Ще ме извинявате, ама като някви манекени - “120 грама, 3 супени лъжички, 2 капчици...”

Докато ядеш по график и то ТОЧНО определени храни в ОПРЕДЕЛЕНИ грамажи нищо няма да направиш...

120 грама ориз - олеле - 3 лъжици... и 150 грама пилешко - ми тва е ена мъъъъничка пържолка. Тия във Фантастико са 3 пържолки опаковани и рядко са над 200 грама - сакън да не се наядеш...

В момента свалям (месец и половина). Ям си като пич.
Закуска - 2 кисели (4.5% , че е по-вкусно) и едно прясно мляко - литър. Понякога в комбинация с килограм банани...
Обяд - зависи - 250-350 грама месо, доста често свинско. Случва се обяда да бъде - гъбена супа, 6 кюфтета (свински с телешко), салата, кисело мляко, или ориз от китайския - тия по 800 грама.
Вечеря - рядко и по малко - 1-2 кисели и 1 прясно мляко... Ма тва е щото се прибирам към 10 от тренировка...

Та... свалих около 7 кг... Продължавам да свалям.

ПО ПРИНЦИП не ям толкова много (гореописаното си е доста...). Но при яки тренировки, между 4 и 6 пъти седмично, като след всяка има и 30 мин кардио - количеството храна, което поема организма значително се покачва. Не е същото да тренираш като луд и да ядеш толкова - и да лежиш и да ядеш същите количества

ВСИЧКО е индивидуално. Ходя с един приятел на фитнес. На него обяда му се състои в - 1 лютеница, половин хляб, 2 пържоли, няколко кюфтета, един пастет, няколко пастички за десерт. Освен това блъска гейнър (от тия на Биогейм с по 72% въглехидрати) - с черпака направо ;)Може да се каже, че почти не качва...

Само ще кажа , хора не правете това в къщи :roll: !

Към penywise - посмали малко ве мой :wink: .

14.04.06
10:21

Адски много и нездравословна храна! Това билдер ли е, или машина за л***а?!  :shock:

14.04.06
10:34

Ами честно казано винаги съм го гледал така - :shock:
И не, няма какво да посмалявам :roll:

Като сме на пица някъде - 1 голяма, една средна, ставаме, звъни в тях, за да му приготвят вечеря...

И честно казано на него си му е необходимо, тъй като работата му е доста тежка физически...

А и всичко опира до организъм.
Не го дадох за пример като - “правете като него”, ами - това яде, но като цяло ефект няма с “надебеляването”

Нека не забравяме, че почивката също е много важна за растежа на мускулите.
Той като работи 12 часа на ден, спи около 4, рядко се случва да НЕ работи И събота и неделя...

И не - не е машина на за л**на, може би просто живота му е наложил да се смачква от работа поради една, или друга причина.

ПП - на мен лягането ми е след 1:30 вечерта, ставане към 7 и малко, след работа - тренировка...
С около 5 часа сън на денонощие (системно) - мога да ви кажа, че ефекта от “качване” доста се намалява...

И да - петък като си легна в 12, събота се събуждам към 3-4 следобед.... той също - сетете се защо (освен ако няма работа...)
Не всички можем да си позволим да си струторираме деня с тренировката като основен елемент, или да си позволим “диети” за качване (мюсли, млека, месо, яйца - по много, ориз... и това всеки ден).
Колко на ден излиза една “диета за качване”, като включите и суплементи (амино, протеини, карнитин, глутамин, гейнър...)

JI

14.04.06
17:42

да да некачествена храна не ми трябва ... вългехидратите след трен сами дексрозата с протеина ! ...

14.04.06
20:27

[quote author=“JiVk0”]да да некачествена храна не ми трябва ... вългехидратите след трен сами дексрозата с протеина ! ...

Може би там е проблема...вкарваи въглехидрати и след тренировка.

SP

14.04.06
20:31

[quote author=“JiVk0”]да да некачествена храна не ми трябва ... вългехидратите след трен сами дексрозата с протеина ! ...

1-2 часа след следтренировачното хранене хапвай комплексни въглехидрати и протеин.

14.04.06
22:36

живко много яйца ядеш какво е това чудо.Яж поне още 2 пъти на ден още месо по 150-200 г най-добре едното на обяд, другото 1 час след тренировка

JI

15.04.06
11:46

знам че ям много яйца като няма месо ям яйца иначе се стремя да ям много месо
1 час след тренировъчното хранене ям месо със комплексни въглехидрати
не съм нов чел съм знам основите на храненето и тренирането ...
Незнам миналата година като почнах качвах много и много некачествено с некачествнеа храна сега кача много трудно и по малко но качествно ;)

15.04.06
12:31

[quote author=“Neo”]Адски много и нездравословна храна! Това билдер ли е, или машина за л***а?!  :shock:

:lol:  :lol: хаха,

Ябсолютно същото ми дойде на акъла, ама гледам вече е разано...

Абе хора я се освестете малко, вие имате ли си идея колко от брутото съдържание на хран. вещества в това което ядете, няистиня усвоявате????

Мен ако питате просто го изсирате, и в същото време затормозвате вътрешните си органи.

Какви са тия бози, какви са тия изпълнения... пици , пастични, гейнъри....

За обяд определен според човека грамаж: риба и картофена салата/с ъс мазнина/ + зеленчуци ще замести без проблем тия манящини от по 7вида хранан на 1 ядене.

[quote author=“JiVk0”]знам че ям много яйца като няма месо ям яйца иначе се стремя да ям много месо
1 час след тренировъчното хранене ям месо със комплексни въглехидрати
не съм нов чел съм знам основите на храненето и тренирането ...
Незнам миналата година като почнах качвах много и много некачествено с некачествнеа храна сега кача много трудно и по малко но качествно ;)

:оже да направиш 2 седмици пауза с друг спорт.

Аз обичам да правя паузи тренирайки

Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor

16.04.06
17:33

И аз лично имам сащия проблем ям,много но масата ми едвам едвам се покачва,сега сам 72кг.адски бавно качвам,единственото което ми се повишава е силата и то адски много и неразбирам за6то :)Според мен оба4е наистина е наи добре сега докато сме млади да се храниме с каквото можем,защото като доиде време за сериозна работа и истински задалжения,даже няма да ни остава време да си седнем на за****те да хапнем по не6то,а камоли за сериозно ядене.....

16.04.06
18:17

като нямате пари за месо - тренирайте за издръжливост, релеф и сила.:) аз в момента така правя.Макар че ако си направиш добре сметката се ще ти остане пара за 300-400 грама пилешко.Например вместо един дюнер и пица в даскало = ~ 3 лева, за тия пари се взима 500г филе.банички, кифли и т.н. простотии по добре да не ги ядете.

MR

28.04.06
12:48

хора дайте ми един калкулатор за калории на български плс  :roll:

28.04.06
13:24

Всички, които не качвате не се храните правилно!! Това е факт, няма тренировки няма възстановяване просто не знаете как да се храните.. даже не ми се коментират горните изказвания и примери защото сте много далеч от какъвто и да е вид правилно хранене с тия пици ;)

Четете повече!!

НЕ МИ ГОВОРИ ЧЕ ЯДЕШ ЩОМ НЕ РАСТЕШ!!!

RE

28.04.06
15:55

[quote author=“kao”]

Четете повече!!

То с четене не става.И аз сам чел много и знам доста работи, но не се ли стегна и почна да спазвам режим, нищо не става :)

28.04.06
16:23

Значи те мързи или нямаш воля... все тая... идеята ми е да не търсите някакви странни причини поради които нямате резултати. Или не знаете какво да правите или ви мързи :)

28.04.06
17:56

Абе колеги, вие преди да го критикувате JiVk0, що не го попитате на колко е години? Щото ако е на 14 примерно и вие го съветвате тука да пази диети и “да вкара креатин” сте страшни специалисти просто!  :roll:  До 18 години метаболизма няма нищо общо с този след 18. Най-вече защото организма използва голяма част от това което получава за изграждане на кости, тъкани и въобще разтеж!
И в този случай penywise е прав за ” Ще ме извинявате, ама като някви манекени - “120 грама, 3 супени лъжички, 2 капчици...” (За останалото бърка леко). На тия години яжте разнообразно и по много! Като сте на пица с приятели - яжте пица. В къщи яжте здравословно - много полодове, много млечни изделия (и без да гледате колко е маслеността на тъпото кисело мляко), много месо, разни “вредни храни” като сладолед, абе с две думи не се тормозете с някакви диети по таблици - не само че не помага ами е и вредно в много случаи.

28.04.06
18:23

Много неподготвен се изказваш...

Живко не е на 14 :wink:

28.04.06
18:33

[quote author=“Vlado.A”]Абе колеги, вие преди да го критикувате JiVk0, що не го попитате на колко е години? Щото ако е на 14 примерно и вие го съветвате тука да пази диети и “да вкара креатин” сте страшни специалисти просто!  :roll:  До 18 години метаболизма няма нищо общо с този след 18. Най-вече защото организма използва голяма част от това което получава за изграждане на кости, тъкани и въобще разтеж!
И в този случай penywise е прав за ” Ще ме извинявате, ама като някви манекени - “120 грама, 3 супени лъжички, 2 капчици...” (За останалото бърка леко). На тия години яжте разнообразно и по много! Като сте на пица с приятели - яжте пица. В къщи яжте здравословно - много полодове, много млечни изделия (и без да гледате колко е маслеността на тъпото кисело мляко), много месо, разни “вредни храни” като сладолед, абе с две думи не се тормозете с някакви диети по таблици - не само че не помага ами е и вредно в много случаи.

1.Не е на 14 години,но и да беше на толкова какво?Аиде да обясниш колко е вредно примерно 14 годишно момче да спазва хранителен режим а?И да вкарва креатин също?
2.като си на пица с прители ТИ си яж мазната гадна пица,ама недеи дава такива съвети на хората.
3.Кажи ми вредата от неядене на сладолед моля ти се.Недеи дава такива съвети ти казвам.НИКОИ НИКОГА няма нужда от вредни храни като сладоледи и пици и тн...

29.04.06
18:22

[quote author=“kao”]Много неподготвен се изказваш...

:lol: Ми незнам као, може и да не съм много подготвен. Това, което казах е главно информация събирана по зали и от диетолози, и от професионални силови спортисти, статии на разни хора като Шварцнегер например, за последните 10-11 години в три различни държави.

obelka, хранителен режим и диета са две различни неща. В тази тема се обсъжда диета, която е съставена почти само от месо, мляко, банани и ориз. Такава диета е невероятно глупава за човек под 18 години. Честно казано не ми се занимава да ти разяснявам защо, ако смяташ, че не съм прав хвани първия диетолог да ти обясни. Сори за тона ама много мразя да ми говорят с главни букви.

За креатина - 1. Ако вкараш изкуствено големи дози, от което и да е вещество произвеждащо се по естествен път в организма имаш голям шанс да нарушиш перманентно работата на органа/жлезата, който го произвежда. 2. Натоварва значително черния дроб и бъбреците (някак си не ми се струва добра тактика за развиващ се организъм) 3.Никога не е правено изследване за ефекта на креатина върху тинейджъри. Извадка: (It is true that long term studies with teenagers have not been done. In addition, for ethical reasons they probably never will be done. No one wants to pump teenagers full of creatine for a few years just to see if it harms them. )
Е такива работи..

SP

29.04.06
18:59

[quote author=“Vlado.A”]

За креатина - 1. Ако вкараш изкуствено големи дози, от което и да е вещество произвеждащо се по естествен път в организма имаш голям шанс да нарушиш перманентно работата на органа/жлезата

Аз пък си мислех, че креатина си го набавяме чрез храната ама имало някъв креатинов орган. :roll:  :roll:  :lol:

29.04.06
19:24

Има, Sportex има, черен дроб му викат и баш той се мъчи да го синтезира тоя креатин от добре известните амино кис. аргинин, глицин и метионин. Разбира се голяма част се набавя и чрез храната. Дори по-голямата част всъщност, ама за съжаление това не променя нещата с черния дроб.

29.04.06
19:27

Vlado.A - карал съм момчета на по 14-16 години да спазват подобни хранителни режими и винаги е имало много добър ефект. Винаги има ефект от това да спазваш режими и да се храниш разумно... това което ти говориш е всеки да яде каквото му падне?

А относно това че си се допитвал до диетолози и професионални силови спортисти - ще ти кажа че мнението ми за всякакви такива хора не е особено добро... голяма част от тях не знаят що е протеин и откъде се добива... заедно с разни лекари... това в никакъв случай не е гаранция че разбират...

29.04.06
20:03

као, според мен говорим за различни неща. Да спазваш хранителен режим докато се занимаваш с бодибилдинг е задължително, това е толкова основно правило, колкото и да тренираш с програма. Да забраняваш обаче на 14-16 годишни хора да си позволяват да ядат и други храни извън режима е безсмиселно и дори вредно. Никъде не съм казал, че може да се кара на пици и сладолед, обаче можеш да си сигурен че 200 грама тесто с домати и салам отгоре няма да им съсипе релефа на тия години. Нито ще им забави метаболизма. Разгледай диетите на някой от известните билдъри, дори пастата (спагети, равиоли и тн.) се смята за добър въглехидратен източник. Ти ми кажи защо. Един весел момент - преди няколко години тренирах в една зала (Младост 3) с добре известният сега Киро Скалата (той тренираше там и Въргала и Гаро и още един куп други) та Киро разправяше как набива по една кутия сладолед (нискомаслен  :lol: ) за да му върви масата.

А относно мнението ти за диетолози и спортисти..в този спорт няма човек които да е знае всичко, затова е много важно да уважаваш мненията на другите и да обменяш опит. Аз затова съм и във форума да се донауча. А ми се струва, че ти си приел, че знаеш вече формулите и няма какво да те изненада.

29.04.06
20:14

Сладоледи да се ядат е напълно безмислено - и да те развалят релефа.
Виж ясно е кои храни са вредни - това което ти искаш да ми кажеш е че не е необходимо всичко да се спазва точно и на 100% - това вече си е личен избор. Аз държа в този форум - да се казва кое е правилно и кое не е правилно. Кое е вредно и кое полезно. От тук нататък всеки си преценява до каква степен да спазва режими. За един е по-важен личният живот, за друг работата, за трети - тялото. Но не ми говори че сладоледа едва ли не бил полезен и ако не го ядеш вреди на организма.
Не ме разбирай грешно - и аз ям сладолед и пица, но съм наясно че това е вредна храна и не разправям че така върви по-лесно масата.

Примера с Кирил Вълчев не е уместен.

Диети на много културисти съм гледал и при тях нещата са по-различни - да паста ядат но не и пица... или ако го правят го правят със знанието че това е вредно. А много потребители на този форум правят грешни неща без да го знаят... само защото някой се изцепват че примерно бозата била идеална за качване на маса... както се коментираше в една тема.

Да в този спорт няма някой който да знае всичко, но ти едва ли не искаш да кажеш че някой, има знания само защото е диетолог или състезател - това определено не е така. И аз много неща не знам... и бих искал да ги науча - но това става единствено с четене.. за съжаление в този форум нивото на знаещите не е такова каквото бих искал. В случая спорим за нещо които според мен са  ясни като бял ден или спорим за различни неща.

29.04.06
21:10

Използваш казаното от мен много едностранчиво, но да оставим това настрана. Нека се върнем на основната тема - погледни му диетата на Живко, това според теб е балансирана и здравословна диета за качване на маса така ли? Аз ти съчувствам че искаш хората във форума да знаят какво правят обаче не плашете по-начинаещите че освен 5 вида храни всичко друго е “отрова”. Тука се нагледах че шопската салата е вредна, лимона е кофти, ябълки вечер са вредни (твое впрочем изказване) и тн. Иначе комлименти за сайта като цяло, страшно добре направен!

29.04.06
21:18

Мерси :) А според теб хора които имат проблеми с килограмите трябва да ядат вечер ябълки?

Моля те не говори така поинерция... ти сигурно нямаш проблеми с тялото си, но когато някой дойде при мен и иска да промени физиката си трябва да се работи във всички направления... моята задача е да дам на хората информация, а всеки сам избира кога да яде ябълките...

Диетата на Живко е що годе добра... има много какво да се желае.

И още нещо това дето пишете вчера какво сте яли не е диета... диетата е съобразена с много други неща... вие ми пишете едно примерно меню но съм сигурен че това не се спазва всеки ден...

29.04.06
22:03

Не виждам проблем с ябълките - имат нисък гликемичен индекс, пиктолат, целулоза съдържат освен това. Помагат за храносмилането, витамини и тн. Не те разбирам.

Диетата на Живко е отвратна. И това че ти като инструктор я подкрепяш ме плаши честно казано . Къде са плодовете и суровите зеленчуци? Някакво разнообразие като риба например? Ако я спазва твърдо примерно 6 месеца (както предлагаш) най-вероятно някоя авитаминоза да направи..но маса..няма шанс просто.

29.04.06
22:17

Стига с тези витамини - като искаш витамини яж плодовете на закуска... просто не си запознат с елементарни правила ;)

Както и повечето плодове ябълките имат 10% захари и не са удачни за прием вечер. Вече прекаляваш с глупостите...

Диетата на Живко както казах е що годе добра - ти разглеждал ли си диетата на хора които тепърва започват да тренират? Ами те просто ядат каквото им падне... момчето си е направило едно що годе добро меню.

И както аз вече казах това е просто един примерен ден, което не е диета - не може като е пуснал един ден вътре да има и риба и всичко...

Твоите изказвания малко ме плашат честно казано.. имаш доста книжки да четеш ;)

хайде да прекратим спора дотук че оспамихме темата на момчето. :) :)

29.04.06
22:47

Няма лошо, в спора се ражда истината!  :wink:

30.04.06
00:24

[quote author=“Vlado.A”][quote author=“kao”]Много неподготвен се изказваш...

:lol: Ми незнам као, може и да не съм много подготвен. Това, което казах е главно информация събирана по зали и от диетолози, и от професионални силови спортисти, статии на разни хора като Шварцнегер например, за последните 10-11 години в три различни държави.

obelka, хранителен режим и диета са две различни неща. В тази тема се обсъжда диета, която е съставена почти само от месо, мляко, банани и ориз. Такава диета е невероятно глупава за човек под 18 години. Честно казано не ми се занимава да ти разяснявам защо, ако смяташ, че не съм прав хвани първия диетолог да ти обясни. Сори за тона ама много мразя да ми говорят с главни букви.

За креатина - 1. Ако вкараш изкуствено големи дози, от което и да е вещество произвеждащо се по естествен път в организма имаш голям шанс да нарушиш перманентно работата на органа/жлезата, който го произвежда. 2. Натоварва значително черния дроб и бъбреците (някак си не ми се струва добра тактика за развиващ се организъм) 3.Никога не е правено изследване за ефекта на креатина върху тинейджъри. Извадка: (It is true that long term studies with teenagers have not been done. In addition, for ethical reasons they probably never will be done. No one wants to pump teenagers full of creatine for a few years just to see if it harms them. )
Е такива работи..

Каква е разликата между хранителен режим и диета бе :?: Ха няма нужда ти да ми обясняваш кое е здравословно и кое не е,знам много по-добре от теб.Диетата на Живко не е много добра от гледна точка за здравето,иска поизчистване,но за трупане на мускули става.Креатина може и в малка степен да натоварва бъбреците и дроба,но какво от това и протеина го прави и повечето храни го правят,така че все едно.Безмислено е написаното за креатина.И преди съм казвал че храненето на билдърите не е много здравословно,но всеки сам си решава тук мускулите важат.Спора ти с Као е напълно безмислен,както ти каза трябва да почетеш още.Наистина твърденията ти са нелепи,особено тези в които казваш,че подрастващите трябва да ядат всичко..(между другото баба ми преди ми казваше:хапни си баба манджичка,после и пастичка,тои организма има нужда от всичко)...малко си приличате.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1