13.04.06
14:45
От доста време искам да почна да се набирам с широк хват пред гърди, но нямах сила.сега я имам, но изниква друг проблем.когато се набера и съм в горно положение чувствам болка само в лявото рамо.усещането е, че все едно се мести.вчера правих набирания и днес усещам някакво напрежение в лявото рамо и в крайна сметка тази болка ме възпрепятства да правя набирания.ако някой е имал подобен проблем или има съвет нека сподели.
Мен ме боли лявата предмишница...
Усещам го като болка в самата става, но мисля, че е в сухожилето...
И я усещам болката не само при набиране, но основно при всичко, изискващо стискане с китката. Като пусна дъмбела след концентрирано, или щангата от скотовото... олеее.... все едно се къса
От какво става така?
13.04.06
14:51
[quote author=“m0nst3r”]От доста време искам да почна да се набирам с широк хват пред гърди, но нямах сила.сега я имам, но изниква друг проблем.когато се набера и съм в горно положение чувствам болка само в лявото рамо.усещането е, че все едно се мести.вчера правих набирания и днес усещам някакво напрежение в лявото рамо и в крайна сметка тази болка ме възпрепятства да правя набирания.ако някой е имал подобен проблем или има съвет нека сподели.
ами и аз сам го имал същото само че и в двете рамена
Внимавай че може рамото да ти се изметне
Първите пъти има такива болки и по-нататъка като вече посвикнеш рамента да ти посвикнат няма нищо да усещаш
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“m0nst3r”]От доста време искам да почна да се набирам с широк хват пред гърди, но нямах сила.сега я имам, но изниква друг проблем.когато се набера и съм в горно положение чувствам болка само в лявото рамо.усещането е, че все едно се мести.вчера правих набирания и днес усещам някакво напрежение в лявото рамо и в крайна сметка тази болка ме възпрепятства да правя набирания.ако някой е имал подобен проблем или има съвет нека сподели.
ами и аз сам го имал същото само че и в двете рамена
Внимавай че може рамото да ти се изметне
Първите пъти има такива болки и по-нататъка като вече посвикнеш рамента да ти посвикнат няма нищо да усещаш
Добър съвет, не се натоварвайте удърно, помалко помалко и би трябвало да се заздрави отсамосебеси, освен ако не е някаква сериозна поразия...
Мислете и за фитили, въпреки че те не са много за препоръчване, но са решение на този проблем донякъде.
скоро бях на лекар.той ми каза, че вероятно имам вродено слаба ставна връзка.също така каза, че не съществува мазило или хап за заздравяването й.забелязах, че е хлабава, когато тренирах плуване преди 3 години (тогава ми се случи това изместване за пръв път).скоро ми казаха, че съществуват някакви хапчета - “хрущял от акула”, които били за този проблем.та ако някой знае някакви лекове или методика за заздравяване нека сподели
[quote author=“m0nst3r”]скоро бях на лекар.той ми каза, че вероятно имам вродено слаба ставна връзка.също така каза, че не съществува мазило или хап за заздравяването й.забелязах, че е хлабава, когато тренирах плуване преди 3 години (тогава ми се случи това изместване за пръв път).скоро ми казаха, че съществуват някакви хапчета - “хрущял от акула”, които били за този проблем.та ако някой знае някакви лекове или методика за заздравяване нека сподели
Ами аз съм си взел от хрущяла от акула, профилактично. Незнам коя фирма е най-добрата, моя е накакъв “Шаркол”.
tpd от аптека ли мога да си го взема и колко струва?никой друг ли не може да помогне?
[quote author=“m0nst3r”]tpd от аптека ли мога да си го взема и колко струва?никой друг ли не може да помогне?
Да от аптеката го всех. Кам 4-5лв беше шишенцето с капсулки... нямам представа за колко време ще стига
Има и други варианти за препарати с различно действиеза става, обаче си иска яко консулт с ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН и добри лекари преди да се прибягне до нещо по сериозно.