Тичане-крака

01.05.06
23:26

Та значи от известно време като правя обиколки на даскалото след -5-6 обиколки започват малко по малко да ме болят краката и прасците.Знам че е нормално да усещаш как ги натоварваш ама на мене буквално ми се схващат преди дори и да съм се задъхал.Едвам до драпвам до 20-стата обиколка и краката след тва не мога да ги контролирам все едно не са част от тялото ми.Дайте някакъв съвет от какво може да е ако не ме болят мога да тичам още 2пъти по токова и пак няма да се задъхам ма уви.

02.05.06
07:53

Тичай по 20 обиколки и не се изсилвай, нищо че “можеш” още. След седмица две ще тичаш по 30, а след месец и 40 без да се схващат.

02.05.06
13:08

Абсолютно съм съгласен с колегата:)
Постепенно вдигай, аз се прецаках като теб и сега съм с разтегнато сухожилие на крака (10-15 дена без кардио :( )

02.05.06
13:15

С краката леко! И с добра разгрявка... Щото така се напънах като играхме миналата година някъв мач, че скъсах мускулни влакна на бедрото... И тогава не 10-15 дена без кардио, ми 10-15 дена се чудиш дали не е по-добре да ходиш на ръце ;)

Някой да те гони, че трябва да бягаш определени обиколки, или каквото и да е разстояние?

Като бягах преди години със зор правех 400 метра... По-късно разстоянието беше увеличено с 10 пъти... За всичко се иска време - не се претоварвай

02.05.06
14:37

Интересното е,че аз преди тичах с едно по-бавничко темпо,с което правих 20 обиколко за 32-33 мин и  ги правих без никакъв зор и почти не се изпотявах,даже си мислех да ги увелича на 30.Но 1 приятел каза че по добре да увелича темпото и сега ги тича за 26-27 мин,започнах да се изморявам малко повечко,но не много и май от тогава започнаха да ме болят краката по-силно.Как мислите как е по-добре да тичам 30 обиколки с бавно темпо или да придължа да тичам със старото ,бързо и изморявайки и потяйки се повече :?:

02.05.06
16:02

[quote author=“penywise”]С краката леко! И с добра разгрявка... Щото така се напънах като играхме миналата година някъв мач, че скъсах мускулни влакна на бедрото... И тогава не 10-15 дена без кардио, ми 10-15 дена се чудиш дали не е по-добре да ходиш на ръце ;)

Някой да те гони, че трябва да бягаш определени обиколки, или каквото и да е разстояние?

Като бягах преди години със зор правех 400 метра... По-късно разстоянието беше увеличено с 10 пъти... За всичко се иска време - не се претоварвай

:wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1