Трибестан и Еленов Корен

Темата е заключена.

04.08.04
10:26

Кога трябва да се почнат тези неща, когато се прави стероиден цикъл.
На акрая на цикъла или кога?

04.08.04
11:37

Аз ти написах да ги почваш в края на цикала .но ако имаш пари мозе си ги почнеш ощте от начaлото на цикала. Защото трибестана помага за освояването на тестостерона и ако го праскаш повреме на цикала ще има по-голям ефект ,а еленовиа корен мозе си го праснеш на края на цикала некаде от последната седмица го почнеш.
по-здрави
пп каде е ч-то на клавиатурата при фонетик це не го виздам и преклуцвам на кирелица на кб и каде е ж-то при фонетик

04.08.04
13:53

Офтопик:
“ч” е “~” това копче. (до цифрите)
“ж” e “v”

04.08.04
21:16

извън топика:
ччччж жжж мерси !
по-здрави

06.08.04
00:26

emil_mlo дай да поспорим малко по въпроса със започването на трибулуса от началото на цикъла. Сигурен ли си, че ще има смисъл така, защото аз не мисля. В смисъл ясно, че да кажем малко или много ще подобри ефекта от стероидите, но да не забравяме, че в случая (предполагам) целта е да се възстанови естественото производство на тестостерона, а по-време на цикъл това не може да стане, защото то при всички случаи се подтиска. И според мен ако се започне прием от началото на цикъла в крайна сметка след спирането на стероидите пак ще се получи един “хормонален спад”, а не това е целта, ами напротив - целта е задържането на хормоналните нива в някакви средни граници. Затова обикновено се препоръчват подобни хормонални стимулатори като трибулус в края на цикъла. Но това е моето мнение все пак...

06.08.04
00:34

Ами кво да ти кажа братле? То билката ,колкото по-дълго се зима толкова по-голям ефект има.
по-здрави

PI

13.08.04
18:45

zdraveite..da vi popitam ne6to.. na 17god sum 178sm 78kg sym treniram ot okolo godina i malko…ne sum polszval nikvi “himii”.. oba4e se zaintresuvah ot temata..kajete mi dali 6te imam dobur efekt ako polzvam samo tezi bilki pri polojenie 4e ne smqtam da zimam ni6to ot “zabranenoto” 8)  ?po kolko i koga..i kolko vreme…10x predvaritelno..

sorry 4e ne pi6a na kirilica ama sum v zala i tuka nqma.. :wink:

13.08.04
19:58

aе кредор има отгоре ве пич !!!
та по темата
Зимаи ги билките проблеми нямаш. По от 500-1 000 мг трибестан дневно преди лягане и преди трен или обед. А еленовиа корен кум 40-60 капки сутрин . Може да ги зимаш целогодишно.
по-здрави

15.08.04
16:52

[quote author=“Topolata”] И според мен ако се започне прием от началото на цикъла в крайна сметка след спирането на стероидите пак ще се получи един “хормонален спад”, а не това е целта, ами напротив - целта е задържането на хормоналните нива в някакви средни граници. Затова обикновено се препоръчват подобни хормонални стимулатори като трибулус в края на цикъла.

И аз много му се чудя, тъй като съм чел различни неща. Първо много силно зависи по какъв начин действа стероида и по какъв начин ще се опиташ да повлиаеш на собственото производство. До колко съм чел Трибестана (както и 6-OXO) влияят върху производството по-различен механизъм от този на стероидите, така че могат да се комбинират. Но въпреки това се препоръчва ползването им СЛЕД цикъла. Но мен ме притеснява факта, че повишаването на тестостерона с използването на трибестан реално се получва две-три по-късно. Което ще рече, че няколко седмици ще сте с особено повишено ниво на естрогена. За 6-OXO съм чувал, че сработва доста по-бързо (но вероятно става дума за промотиране и продажба на новия продукт). Тъй, че се чудя дали не е добре седмица преди цикъла да се започне с използването му, така че нивата да са по поносими.. но все още немога да окрия информация с която да се обоснова научно за ефекта от една такава стратегия!

P.S. Трябва да се отбележи, че Трибестана се прилага от 1 до 3 месеца и нивата на тестостерона се увеличава до около 50%. С други думи изобщо не съм убеден, колко е ефективен за целите на бързото възтановяване на собственото производство! Някой ако има добри статии и изследвания за ефекта му след цикъл да ги сподели.. но не става дума за това “кой какво бил усетил..”, а за реални изследвания!

15.08.04
17:30

На две места (доста “мъгливи” рекламни източници) пишеше, че за 5 дена нивото на тестостерона се увеличава с 30% при използване на Трибулус... което звучи твърде добре за да е истина  :roll:

В друг сайт, където се твърди, че е провеждано изследване.. след 3 седмици използване на 6-ОХО нивата се покачили до около 200%.. което ако е вярно си е сериозен пробив в билковото стимулиране на производството на тестостерон.
( http://www.beyondmuscle.com/supplements-3.html )

16.08.04
16:53

[quote author=“perlsite”][quote author=“Topolata”] И според мен ако се започне прием от началото на цикъла в крайна сметка след спирането на стероидите пак ще се получи един “хормонален спад”, а не това е целта, ами напротив - целта е задържането на хормоналните нива в някакви средни граници. Затова обикновено се препоръчват подобни хормонални стимулатори като трибулус в края на цикъла.

И аз много му се чудя, тъй като съм чел различни неща. Първо много силно зависи по какъв начин действа стероида и по какъв начин ще се опиташ да повлиаеш на собственото производство. До колко съм чел Трибестана (както и 6-OXO) влияят върху производството по-различен механизъм от този на стероидите, така че могат да се комбинират. Но въпреки това се препоръчва ползването им СЛЕД цикъла. Но мен ме притеснява факта, че повишаването на тестостерона с използването на трибестан реално се получва две-три по-късно. Което ще рече, че няколко седмици ще сте с особено повишено ниво на естрогена. За 6-OXO съм чувал, че сработва доста по-бързо (но вероятно става дума за промотиране и продажба на новия продукт). Тъй, че се чудя дали не е добре седмица преди цикъла да се започне с използването му, така че нивата да са по поносими.. но все още немога да окрия информация с която да се обоснова научно за ефекта от една такава стратегия!

P.S. Трябва да се отбележи, че Трибестана се прилага от 1 до 3 месеца и нивата на тестостерона се увеличава до около 50%. С други думи изобщо не съм убеден, колко е ефективен за целите на бързото възтановяване на собственото производство! Някой ако има добри статии и изследвания за ефекта му след цикъл да ги сподели.. но не става дума за това “кой какво бил усетил..”, а за реални изследвания!

Реално трибестана на втората седмица вдига нивото на тестостерона до 70%. Не е вярно, че в първите седмици нивото на естрогена е високо. Според изследванията е точно обратно. Нивото на естрогена дори се нормализира ако е високо. В някой тъпи сайтове се появи информация за покачено ниво на естроген, но това са само долни спекулации. Трибулуса и в частност трибестана си остава най-доброто на пазара за прохормони и едва ли скоро нещо ще може да го измести. Трибестана се взима по 6 таблетки на ден (разделени на равни интервали) в продължение на 8 седмици. След това се прави пауза тъй като организма навиква. Паузата не трябва да е по-малко от 2 седмици.

16.08.04
18:13

[quote author=“mincho”]Не е вярно, че в първите седмици нивото на естрогена е високо. Според изследванията е точно обратно. Нивото на естрогена дори се нормализира ако е високо. В някой тъпи сайтове се появи информация за покачено ниво на естроген, но това са само долни спекулации.

Това което пишеш е вярно само за някой стероиди.. има и такива които покачват естрогена изключително високо, а това са тези стероиди които силно ароматизират. Освен това заради високото ниво на привнесен тестостерон, собственото производство спира.. и какво се получава, че след като цикъла приключи в кръвта няма “грам” тестостерон, а заради силната ароматизацията нивото на естрогена е високо. Тогава стават няколко неприятни ефекти, като най-обезпокояващият е израстването на женска гръдна тъкан.

[quote author=“mincho”]Реално трибестана на втората седмица вдига нивото на тестостерона до 70%

Няма да споря за ефективността му, защото един познат тежкоатлет използва Трибулус и след един месец си направи изследвания за да види нивото си на тестостерон.. Наистина имаше ефект, но за 1 месец беше с повишило с 30% (според неговите думи)! Това е.. факт.. които важи за даденият човек “х” без да съм го разпитвал преди това дали е бил на някакви други препарати (които могат да са му занижили/повишили нивото) и т.н..
Но дори и да си прав с твоята теза (за 70%), аз не бих искал да покача нивото на тестостерона едва след втората седмица. А има и още едно неясно нещо в твоята теза.. казваш 70% за 2 седмици: Ако приемам, че норамата е 20 единици тестостерон, то 70% от нормалното е отлично повишение.. но ако заради цикъла ти.. нивото на тестостерон клони към “0”.. нека да е “1”, то %70, т.е. 1.7 единици при норма 20.. е нищожно...?!?
И все пак за да не си говорим празни приказки.. ще ти дам официалната информация относно повишаването на тестостерона. Изследването е направено в България:
http://www.tribestan.com/tribulus_424_008.phtml
Погледнете в края таблицата, която отразява нивото на тестостерона преди и след използването на трибестан в продължение на 2 месеца!!!:
Testosterone norm: 20.44(преди)  23.9(след)
Разбира се сега имаш възможност да ме обориш като ми кажеш какви конски дози трябва да се пият за да получа това 70% повишение?!?.. Не е зле да кажеш от къде да си взема изобщо Трибестан, при условие за БГ пазар не се предлага (информацията е от SoPharma)!?

16.08.04
18:20

И още нещо.. единствения достъпен трибулус е под формата на добавка: TribestForce от Bouroff. За съжаление все още нямам отговор от тях за нивото на сапонините в техният продукт (с други думи концентрацията). При Трибестана е мин. 45%, което е добре. Повечето продукти на чуждият пазар са около 40%... Ако някой е разпитвал.. нека да каже..

16.08.04
19:20

Аз говорех за трибулиса, че не предизвиква покачване на естрогена. За стероидите незнам и не ме интересува. Предполагам, че зависи от стероида както казваш.
А иначе зависи какви дози взимаш да. Големи дози обаче не са препоръчителни, защото стават токсични. От 4-6 таблетки на ден е напълно нормално.
Иначе трибестан можеш да намериш в някоя забутана аптека или ако имаш познати фармацефти.

16.08.04
22:17

А кое е по-добре от Трибулус 1000 (JK) и Трибестан (Софарма)?
Може ли да се намери вече лесно трибестана в аптеките ?

16.08.04
22:20

[quote author=“mincho”]Аз говорех за трибулиса, че не предизвиква покачване на естрогена.

Няма място за спор  :D

[quote author=“mincho”]Големи дози обаче не са препоръчителни, защото стават токсични. От 4-6 таблетки на ден е напълно нормално.

3-4 таблетки 3 пъти на ден, т.е. 12 е максимума...

[quote author=“mincho”]Иначе трибестан можеш да намериш в някоя забутана аптека или ако имаш познати фармацефти.

Да..ако имаш връзки в СоФарма... Това със забутаните аптеки.. е добре да погледнете срока на годност, тъй като от доста време за БГ пазар не се произвежда Трибестан!

16.08.04
22:30

[quote author=“vanisher”]А кое е по-добре от Трибулус 1000 (JK) и Трибестан (Софарма)?

В B.fit не е описано какво е количеството на TRIBULUS 1000, а още по-малко каква е концентрацията (сапонините). За Трибестана е: 250мг в капсуал и мин. 45%.. ако намериш инфо за Трибулса на JK пиши, защото и на мен ми е интересно :)

[quote author=“vanisher”]Може ли да се намери вече лесно трибестана в аптеките ?

Аз питах в 3 аптеки но ми казаха, че повече не им доставяли Трибестан от СоФарма. Обяснението е, че СоФарма произвеждат само за външният пазар.

18.08.04
21:19

Аве вий ще се избиете тука за ени кирливи билки ве - я по-полека със Сустанона и Анадрола (”малко вдигат агресивността)!
На “vanisher” ще му препоръчам след цикъла да не се занимава със Трибестан и Еленов корен - особено ако е по-тажък!
В зависимост от полуживота на химията да си боцне един Прегнил 5000 и на четири дена още по един прегнил 1500! При първия прегнил 1500, да почнеш Кломид - 5 дена по 50мг, 5 дена по 100мг и още 5 дена по 50мг! Това ще е далеч по-ефективно от трибестана и еленовия корен! Ако си използвал достатъчно анти-естрогени и не си се надул с вода ти гарантирам, че няма да паднеш нито едно кило!

18.08.04
21:38

[quote author=“Pc_genius”]да си боцне един Прегнил 5000 и на четири дена още по един прегнил 1500! При първия прегнил 1500, да почнеш Кломид - 5 дена по 50мг, 5 дена по 100мг и още 5 дена по 50мг! Това ще е далеч по-ефективно от трибестана и еленовия корен!

Разбрах ти мисълта... НО при условие, че ще ползвам прохормонен продукт и изобщо нямам намерение да се боцкам.. то какво предлагаш като добра (безвредна) алтернатива???

18.08.04
22:22

При прохормоналните продукти наистина е доста по-различно! Те (поне тези, които ги има в България) не подтискат собственото производство на тестостерон толкова, че да се нуждаеш от кой знае какви стимулатори! Аз съм взимал Андостендион и ДХЕА и през цялото време взимах трибестан (а и известно време след това) - не съм имал проблеми с падане на тестостерона след спирането на прохормоните!
Честноказано прохормоните са си чиста прога загуба на пари! Тва, че били по-безопасни от стероидите и т.н. си е пълна глупост! Всичко зависи от точния препарат - има супер токсични прохормони, както и стероиди! Но избора си е личен! Само повече познания препоръчвам - няма да навредят на никой!

19.08.04
00:03

[quote author=“Pc_genius”]При прохормоналните продукти наистина е доста по-различно! Те (поне тези, които ги има в България) не подтискат собственото производство на тестостерон толкова, че да се нуждаеш от кой знае какви стимулатори! Аз съм взимал Андостендион и ДХЕА и през цялото време взимах трибестан (а и известно време след това) - не съм имал проблеми с падане на тестостерона след спирането на прохормоните!
Честноказано прохормоните са си чиста прога загуба на пари! Тва, че били по-безопасни от стероидите и т.н. си е пълна глупост! Всичко зависи от точния препарат - има супер токсични прохормони, както и стероиди! Но избора си е личен! Само повече познания препоръчвам - няма да навредят на никой!

Необичам крайните изказвания ала “това е супер, а това е боклук”. Зад всеки световно разпространен продукт (т.е. признат от потребителите) стои някаква добра научна обосновка и да се твърди, че даден прохормон е боклук, че е по-вреден или безвреден от някой друг или стероид е несъмено глупаво. Не трябва да се робува на старите представи за прохормни или пък стероиди и т.н.. и да се говори без да се познава в дълбочина даденият продукт.
В началото написах, че най-често към стероиди се подхожда от хора които имат сбъркан режим на хранене, трениране и възтановяване. И като награбят стероида или прохормона го употребяват по същият грешен начин и после бил боклук. Има толкова много информация в интернет, че извинението от вида “незнание” не се приема.

21.08.04
19:14

[quote author=“perlsite”]Необичам крайните изказвания ала “това е супер, а това е боклук”. Зад всеки световно разпространен продукт (т.е. признат от потребителите) стои някаква добра научна обосновка и да се твърди, че даден прохормон е боклук, че е по-вреден или безвреден от някой друг или стероид е несъмено глупаво. Не трябва да се робува на старите представи за прохормни или пък стероиди и т.н.. и да се говори без да се познава в дълбочина даденият продукт. Има толкова много информация в интернет, че извинението от вида “незнание” не се приема.

Не мога да разбера защо си ме цитирал - я ми прочети поста пак, и ми кажи къде съм казал, че нещо е супер, а друго е боклук! Като попрочетеш малко повече за прохормоните и разбереш как действат, по какво се различават и т.н., като попрочетеш и за стероидите и за мноооого други работи свързани с биохимията и т.н., тогава ще ми говориш за “незнание”! А за сведение - прохормоните могат да се сравняват, както и стероидите - стига да си ги проучил достатъчно!

21.08.04
19:29

“Честноказано прохормоните са си чиста прога загуба на пари! Тва, че били по-безопасни от стероидите и т.н. си е пълна глупост!”

Ето за това ти пиша: чиста загуба на пари.. обясни ми го как трябва да го разбирам това?!

Аз ти казвам че има добри про-хормони (такива които си заслужават парите), а ако смяташ че про-хормоните и стероидите са едно и също нещо.. тогава няма смисъл да продължаваме разговора.

23.08.04
10:37

[quote author=“perlsite”]Аз ти казвам че има добри про-хормони (такива които си заслужават парите), а ако смяташ че про-хормоните и стероидите са едно и също нещо.. тогава няма смисъл да продължаваме разговора.

Az izkazvam lichno mnenie, bazirano na mnogo teoriq i malko praktika - ako si nameril nqkoi revolucionen prohomon - bravo, ama nqma takiva filmi! Pocheti povechko po vyprosa, ako ti stiska opitai tova onova i pak ste si govorim! A ako ne si namerish kakvo da chetesh, ste ti dam - ne se skapq na znaniq :lol: !

Пиши на КИРИЛИЦА !!!
vanisher

23.08.04
12:09

Аз преди 3 години бех прваил 2цикала с прохормони и да ви кажа тогава осетих доста ефект от тях. Бях дигнал доста силата и килограми бех дигнал са не помня колко ма имаше резултати. Ма може да не е ефекта изцяло бил от тях са незнам.
по-здрави

23.08.04
14:06

[quote author=“emil_mlo”]Аз преди 3 години бех прваил 2цикала с прохормони и да ви кажа тогава осетих доста ефект от тях. Бях дигнал доста силата и килограми бех дигнал са не помня колко ма имаше резултати. Ма може да не е ефекта изцяло бил от тях са незнам.
по-здрави

Преди 3 години прохормоните нямат нищо общо със сегашните, даже да ти кажа се опасявам, че са били и по-лошият вариант (на хапове са били, нали?)
Т.е орално неактивни, силно затормозяващи бъбреци и черен дроб...

23.08.04
14:52

ае не беха лоши добре влизаха ! на хапове беха дам беше анимал стак на универсал
по-здрави

23.08.04
16:51

[quote author=“emil_mlo”]ае не беха лоши добре влизаха ! на хапове беха дам беше анимал стак на универсал
по-здрави

Нестава дума за това дали си все още сред живите, а просто дали си се натровил 1/100000000000000 или 1/1000000000000000000000000
Защото някой хора смятат че правиш един цикъл и си труп  :wink:

NI

30.09.04
17:01

ako znaete Vincenco edin ot nai dobrite triboici ta vednaj govorih s nego za6toto idva6e v zalata kadeto trenirah i mu kazah 4e predi sam vzimal tribestan i 4e sam mnogo dovolen ot nego a toi mi kaza 4e naistina tribestana e mnogo dobar preparat s anabolno deistvie no koeto vob6te ne e toksi4no.su6to taka mi kaza kak mu kazvali sportistite na tribestana - trebva da stane :D .tozi koito e vzimal 6te me razbere :D

01.10.04
09:53

Здравйте,много ще ми е интересно да разбера,от къде мога да си намеря тоя “Еленов Корен”.В някакви аптеки ли...или във нещо по-специализирано място.А също така и колко пари струа??

01.10.04
10:50

във всяка една аптека го има
11-14лв струва спиртен извлек.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1