Ниско кръвно ?!?

Знам че може би не е тука мястото за това, но ми казаха че проблема може би се дължи на храненето. Значи... никога не съм имал проблеми с кръвното (120/80), но от 2-3 дена ми е перманенто мн ниско, и имам чуството че ще припадна всвки момент. В резултат на което и се тъпча със сладко през 5 мин (не че се оплаквам де, беше започнало да ми липсва вече;)). Имал ли е някои от вас подобен проблем? (тренирам от 14 месеца, на НВД съм от 8 , и до момента не съм имал ваобшв подобни проблеми а личния лекар ми казва само да се храня по-добре)

Трябва ти сол и много вода. Кафе. Кока кола. Спорт. Храна.
В твърде тежък случай може и медикаменти.
И преди всичко основен преглед, особено кардиограма.

21.08.04
11:53

Дзвер мани тия кафета и коли братле . Може други билки ,но не кофеин да зима за сърцето момчето. Значи image глеи кво става с тва нвд деба. Та може да е проблема от холестерола да имаш запушени артери. Мери кръвно ,че при високо и ниско е едно и също осещането по някои път и неможе да се каже тъка. Ниското кръвно налягане е малко количество на кръв по кравоносната състема . Та зареди това никога не излизаи сутрин на работа ако не си закусил нещо и винаги си носи шише с вода и си пиваи. Отиваи на кардиограма и ехография ,че ако е некав проблем с кравоносната система или сърцето да са решава да не задълбае.
по-здрави

Emo, кофеинът вдига кръвното налягане. И бъди сигурен, че ако се окаже, че не е проблем със сърцето, което е много вероятно - поне 60-70% от хората са предразположени към хипер- и хипотония, дори от размера на съдовете само, кафето и лекарят ще му го каже. А колата му я казвам аз, ефективна е. Ако има запушени артерии, естествената реакция на организма е повишено кръвно налягане - за преминаване на “препятствието”. И разбира се, инфаркт... Ехография едва ли ще му се прави.
Искай от личния ти лекар календарче за кръвното. На него поне всяка седмица по веднъж в продължение на месец си записвай измереното кръвно. После иди да ти го проследят как се движи. Защото еднократно кръвно нищо не значи - може да има много причини, дори и психологически.
Ако проблемът продължи, направи пак кардиограма.
Може да е следствие и на други заболявания, ама е малко вероятно.
Бтв. колко ниско ти е кръвното?

21.08.04
12:18

Амм кофеина братле никои от лекарите не го препоръчва дори и ако ти е ниско кръвното и само в краини случеи да се пие. Та ако има запушени артери в кръвното може да има колебания и резки разлики в границите са ,като незнаеме кви са му стоиностите на кръвното и тва е вариянт. А ехографията не е лошо да му се направи да се види дали няма нещо на сърцето.
по-здрави

Бе аз добре знам за какв ое ехографията. Но тя се прави само при лоша кардиограма. По кардиограмата даже проблемите се разчитат по - добре от кардиолога, отколкото при каквото и да е друго. Тея работи, за които говориш, служат да се локализира примерно запушената клапа, а не толкова да се открие - тя се вижда при кардиото. Съмнявам се да му я направят профилактично. Възможно е, но все пак е разход....

Амм... аз това и правя... тренирам си нормално само дето пия кола в количества дето съм ги пил само когато бях добро прасенце от 112 кг :). Ама идеята е докога да го карам на тая кола ;) . Иначе ясно отивам тия дни при GP-то и му казвам ще - не ще да даде някакви прегледи ;). Иначе кръвното беше паднало към 110-105 / 80.

ПП. Значи за сърцето ми казаха - як като бик и .... и натаъка си го знаете... А за холестерола - че бил съвсем малко ПОД нормалното. (Това беше на някакъв преглед дето го направих “по между другото” понеже имах възможност, това 5-6 дена преди да се появи този проблем с кръвното.)

110 на 80 при здраво сърце - мисля, че нямаш повод да се притесняваш чак толкова. Свиването на границите е обикновено при проблеми със сърцето; щом е здраво - няма от какво да се притесняваш. Малко падане на систолата при задържане на диастолата* не е толкова страшно. ПОвечето сърдечни заболявания се характеризират с задължително нарушение на диастолната функция, отколкото на систолната. Възможността за болестно понижаване на систолата е свързана доколкото знам предимно с запушване на сърдечна клапа, което едва ли ще остане неоткрито при кардиограмата. Т.е. Страшно няма.
Проследи си и пулса. Това при лекаря.
И помисли за една възможност. Не се обиждай, но тя е възможността да си хипохондрик. Това е, хм... Психическо, така да го наречем заболяване, при което болният приема твърде насериозно и малки здравословни проблеми, в последствие дори може да си измисля диагноза или симптоми и почва в последствие действително и то безпричинно да проявява симптомите - силата на психиката е много голяма. Особено при кръвното - много възможно.
Това не значи че си луд, хипохондриците са доста народ... Номерът е в спокойствието. Не се притеснявай, не си мисли, че ще припадаш(то при 110 на 80 едва ли може да стане, има хора са стигали до 10-15 разлика).
Спортувай ако ти е възможно малко по интензивно.

*Систолата и диастолата са процесите на свиване и разпускане на сърдечния мускул, именно те определят границите на налягането.

За това последното наистина е възможно да си прав, даже и аз си мислех че много се впрягам.... по простата причина че от както се занимавам по сериозно с BB не съм имал никакви задавословни проблеми, ама буквално никакви... и това някъде година и полвина. И в един момент се получи това (това което ме стресна в същност беше че освен всичко беше прудружено с цяла нощт повръщане, като свалих 6кг за тази нощт и просто се постреснах първоначално).... и просто исках да се презастраховам като попитам дали на някои не му се е случило. Както и да е... тепърва предстои да навестя личния лекар. И разбирасе... благодаря на висчки за отговорите.

Чакай сега, ти уби коня с кофата за прасета!
Ти сега за кръвно ли питаш или за нещо друго?
Ако повърнеш 6 кг. нищо чудно кръвното ти да спадне!
Едва ли от кръвно си повърнал 6 кг.
Слушай, върви на лекар. Реакцията, в която за 1 вечер ти минава, прилича най - много на хранително отравяне; обаче нека ти прегледат стомаха, простатата, червата, главата и сърцето. Просто не те разбирам за какво кръввно питаш. Кръвното хич не ти е проблема в случая. То е по - скоро следствие и не е толкова страшно.

21.08.04
19:37

Дам ебах маму за кво кръвно става на въпрос. И отравянето от яица ли от кво беше ? Кази кво си ял направо !
Оф топик :
Ае модераторите немога да разбера що не си вършат работа и не я преместат тая тема в общи теми . Защото ‘ниско кръвно” ебахти темата за в хранене.
по-здрави

21.08.04
22:10

Не се притеснявай. Това е вирус. Сума народ го изкара, включително аз и големият ми син. Един ден /нощ/ повръщане и ти минава. Колежката ми също го мина. При нея имаше и проблеми с кръвното. Нейният лекар и каза, че до дни ще се нормализира.

Точно това е!! Че тиоя ден почти ня бях ял... ядох... овесени ядки, пшеничен зародиш и един сандвич... тва е.

Абр, не избързвай с диагнозите, моля. Нека отиде на лекар. Далеч не само вирус може да му докара бясно повръщане. А при голямо обезводняване падането на кръвното е нещо нормално, не е симптом на вируса и се нормализира бавно.
Виждал съм ги тея симптоми и години преди този вирус да цъфне. При съвсем други заболявания. Всъщност заболявания, поразяващи едни и същи органи, независимо дали са вирусни или просто инфекциозни, проявяват сходни симптоми.
6 литра едва ли е повърнал, но голямото повръщане е само по себе си обезпокоително.
Има верно разни “стомашни” грипове. Но има и температура, и други симптоми. Лекар му е майката и снимки, кръвни проби, а не на око.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1