Пак за солариума

17.01.06
19:52

Здравейте.Някой може ли случайно да ми каже колко често е допустимо да се ходи на солариум,за да се сведе риска от ракови образувания до минимум(зашото сьвсем безопасно не може да буде).Аз ходя наприемер 2 седмици по 5-6 пути  в седмицата ,докато направя тена,който желая и после от 2 до 3 (най-често по 2 пьти седмично),за да го поддьржам и това е вече 9 месеца,като когато не ходя поради различни обстоятелства по 3-4 седмици,естествено избелявам и започвам пак отна4ало цялата тази процедура.как смятате,дали прекалено много се облъчвам.Вие колко често ходите?

18.01.06
17:42

Аз също съм фен на солариумите.
Първо да кажа, че в годината веднъж или два пъти правя почивка от солариум за примерно 1 - 2 месеца.
Иначе започвам с по 5мин, през 2 дни. така 1 седмица. След тази седмица по 10 мин. през ден или през 2, за две седмици. След това мога да си позволя и 15 мин. След това, вече съм добила приятен тен и ходя не толкова стриктно, а общо взето когато се сетя за поддържане на тена. Но като се има предвид, че солариума има много + страни, значи ходя често  :)
Доколкото знам на Ergoline и на една шведска фирма, за съжаление и забравих името са добри машините.
Използвам и един лосион, специален за солариум на мазна основа, той спомага бързото почерняване и запазването на тена. Ако те интересува ще го погледна и ще ти кажа на коя марка е.
Забравих да кажа, че съм с много светла кожа, затова отначало внимавам.

18.01.06
21:47

Да ти кажа естно и аз сьм попринцип много светла(почти като сиренце 8) ),но благодарение на солариума имам доста силен и много готин тен.аз не правя пауза повече от 3 седмици(което не казяам че е добре).Когато трьгвам в началото си вземам по 12 минути и сега седя(пак зависи колко е силен самия солариум) по около15-20 минути(мн рядко 25,ако е доста слаб само).Попринцип и аз ползвам специален лосион за по-дулбок тен,но мисля да го сменям,защото на него пише 2 стьпка,пьк вече съм за по-дьлбок тен.Много ще сьм ти благодарна ако ми кажеш марката на твоя(стига и наистина да е ефективен),че като се вьрна в Бг да си го купя.
Мерси предварително

AN

18.01.06
22:58

По принцип зависи от типа кожа, но общоприето е до 50 слънчеви бани на година, като това ти включва и плажове и т.н. Тези 5-6 пъти в седмицата направо ме шокираха, незнам на какъв солариум ходиш, но ако отидеш на нкакъвто трябва за 5 пъти в седмицата ще станеш като циганка, върла противничка на личната хигиена! Недопустимо е да се ходи в два последователни дни. Ако ходиш където трябва ще натрупаш тен за две седмици по 3 пъти в седмицата, независимо каква ти е кожата. Моята също е доста светла, но се получава. След това може да се поддържаш с посещения веднъж седмично. Този твоя режим е пагубен за кожата, най-добре вземи няколко месеца почивка. Надявам се да съм помогнал!  :D

19.01.06
21:39

Ами като циганка не мога да стана защото попринцип наистина имам много светла кожа,а пък масивен тен ми отива страшно,защото съм и с черна коса и сими очи.а тва че доста често се пека знам че е вредно,но тези 5 пъти са само в началото и то за не повече от 2 седмици.иначе сега,когато си имам вече тена си го поддържам само с около 2 процедури на седмица.Иначе солариумите,в които влизам не са от най-силните(турбо не го смятам за най-силен,защото не знам за Бг ,но тук има и Гига,на който само веднъж съм била за 12 мин и изгорях доста).Иначе напоследък взех да се ограничавам с нагревките.Не искам да правя пауза за няколко месеца(въобще да ходя,защото не искам всичко,,това,което съм постигнала до сега да отиде на вятъра).А това за 50-те слънчеви бани не го знаех и ще го имам в предвид.Благодаря ти :lol:

AN

22.01.06
21:37

все пак си направи една проста сметка колко пъти си превишила годишната доза  :wink:

24.01.06
10:34

Киара здравей!
Спрея за солариум, който аз ползвам и съм наистина доволна се казва Turbo brown, Powr spray extra stark, ако не се лъжа дори е немско пройзводство. Найстина е добър, по-лесно се почернява, запазва тена и най-важното е че след като излезеш от солариума е попил толкова добре в кожата, че нямаш неприятното чувство, че имаш нещо неприятно по тялото си.
Преди съм ползвала за кратко и една друга марка, която не мога да си я припомня в момента, със страхотен аромат, на плодове или шоколад, но иначе пълен боклук, ставаш на петна и не почерняваш хубаво, колкото и да се печеш.
Надявам се, че съм ти била полезна.
Поздрави

25.01.06
04:52

eLeL
Благодаря ти много.Още утре ще го потьрся този лосион,който ми препорьча.
Поздрави

25.01.06
12:04

http://www.stefano-sport.com/
това е :)

02.05.06
15:41

Случвало ли ви се е да ходите само на хоризонтален солариум и да ви останат бели петна по гърба  :shock:  :shock:

AN

02.05.06
17:58

да

02.05.06
18:02

:shock:  :shock: Значи няма да ходя на хоризонтален  :D :D А ако мина само на вертикален дали няма да има друг ефект, да кажем - бели черти по краката  :shock:  :shock:

AN

02.05.06
21:11

само отдолу, под стъпалата. А за белите петна при хоризонталния, зависи каква ти е костната структура и колко маса имаш на гърба :) , но не мога да преценя повече ли е по-добре или по-малко. Не на всички хора им стават. Представляват две малко кръгли светли петна в горната част

02.05.06
21:47

Animal роклята ми за бала е с гол гръб и не мога да си позволя подобно нещо  :D Ще пробвам вертикалния то се е видяло, чувала съм, че е малко по-силен, а съм още в началото..

AN

02.05.06
22:11

няма такова нещо кой е по-силен. По-силен е този, който е с по-мощни лампи (и да не са с изтекла давност естествено). В пловдив пуснаха един хоризонтален сега, на който няколко човека с тен изгоряха зверски и се наложи да му сменят лампите с по-слаби. Ако незнаеш къде да ходиш, проверено от мен място е Beauty Forever, на бул. Витоша е, потърси в постовете ми адреса. Там отиваш и се пускаш на вертикален-отворен солариум - много трудно се изгаря там. Гледай да почнеш месец преди бала, за да може да си сигурна, че ще постигнеш тена който желаеш.

02.05.06
23:54

Всичко звучи чудесно  :D Само, че има малък проблем :) Аз съм от Бургас :) освен това бала ми е на 24, имам само 3 седмици :)

03.05.06
18:10

[quote author=“CoHka”]Всичко звучи чудесно  :D Само, че има малък проблем :) Аз съм от Бургас :) освен това бала ми е на 24, имам само 3 седмици :)

Няма никакъв проблем, че остават 3 сед. Почни веднага през 2 дена, и ще видиш чудесен резултат. Мажи се с козметика за солариум!

AN

03.05.06
18:32

имам чувтството че всички хора с които говоря са от бургас

03.05.06
18:57

[quote author=“eLeL”]Няма никакъв проблем, че остават 3 сед. Почни веднага през 2 дена, и ще видиш чудесен резултат. Мажи се с козметика за солариум!

Днес ходих за 6 мин. на хоризонтален, от другата седмица продължавам с по 10 мин. Студиото е страхотно, много е луксозно, (това обяснява защо дадох 16лв. за две американски мострички соларна козметика за лице и тяло), солариумите им са на megasun, жената ми препоръча да отида няколко пъти на хоризонтален и след това да си поддържам тена с вертикалния, тъй като е по-силен. Да видим какво че излезе  :wink:

04.05.06
09:31

[quote author=“CoHka”][quote author=“eLeL”]Няма никакъв проблем, че остават 3 сед. Почни веднага през 2 дена, и ще видиш чудесен резултат. Мажи се с козметика за солариум!

Днес ходих за 6 мин. на хоризонтален, от другата седмица продължавам с по 10 мин. Студиото е страхотно, много е луксозно, (това обяснява защо дадох 16лв. за две американски мострички соларна козметика за лице и тяло), солариумите им са на megasun, жената ми препоръча да отида няколко пъти на хоризонтален и след това да си поддържам тена с вертикалния, тъй като е по-силен. Да видим какво че излезе  :wink:

До другата сед. остават 3 дни, което е много започивка м/у посещенията.
За 20 лв можеш да си купиш цяло шишенце, а не само мостра, виж това (Турбо браун) много е добро ползвам ги от 3 год. http://www.stefano-sport.hit.bg/solariumi/Turbo_Brown.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1