Три за гръб

09.04.06
16:01

1.Набиране с широк хват/Скрипец с широк хват
2.Гребане с щанга/Т-щанга
3. ??
Кое според вас е третото подходящо упражнение за гръб (без тяга, защото нея я слагам към задно бедро)

09.04.06
16:50

Гребане от седеж на скрипец към корема/Теглене на скрипец с тесен подхват

09.04.06
18:03

придърпване на долен скрипец

IN

09.04.06
18:05

Гребане с дъмбел :wink:

09.04.06
19:03

добави като трето придърпване на долен скрипец,а като 4-то гребане с дъмпел.Всяко едно упражнение по 4 серии.Скрипеца може и повече,зависи дали си широк или не :wink:

13.04.06
12:44

Гребане с дъмбел може би. Зависи какво точно искаш да правиш.

13.04.06
14:28

тяга :!:

13.04.06
22:03

[quote author=”Борислав”]Гребане с дъмбел може би. Зависи какво точно искаш да правиш.

Според заглавието на темата какво ли искам да правя...прасец сигурно..

13.04.06
22:28

[quote author=“spllldag”][quote author=”Борислав”]Гребане с дъмбел може би. Зависи какво точно искаш да правиш.

Според заглавието на темата какво ли искам да правя...прасец сигурно..

дам гребане с дъмбел мн хубав прасец се прави хаахха

13.04.06
22:39

Чукове, тяга, набирания...

04.05.06
15:26

ами, ако правиш само първите 2 упражнения, ти трябват поне още две, а не едно.
аз по принцип правя следните упражнения:
1. набирания
2. придърпване на горен скрипец зад врат - всяка тренировка с различен хват
3. тяга
4. гребане с щанга/гребане седнал на долен скрипец/гребане с дъмбел (едно от тези)

04.05.06
18:30

И аз съм за гребане с дъмбел

BR

05.05.06
16:25

3 упражнение би трябвало да е итощаващ и именно ТЯГА.
  Да много хора наблягат на ръце но на гърба не защото гръб се прави и вади с тежко не със скрипци.
  Скрипец е за мен упражнение което оформя гърба той е подходящ за преди състезание както и много състезатели го използуват защото за разлика от набирането скрипеца го дърпате и до гърдите тъй като малцина са тези дето може да се наберат до гърди. Според даже е най добре да не се прави само набиране широк хват а примерно:) 6 серии отделате за набиране за гръб: 2 серии за шрок хват 2 за успореден и 2 с подхват вкарайте към тах гребане с къвто хват искате мечка и тяга и ще си говорим после.Също разделете тежа на лека тренировка което ще рече не мног малко повторениа а примерно за гръб да земем : единя път - 6 серии набиараниа както ви казах чукове мечка и тяга а другия път - 6 серии набирания скрипец зад врат хоризонтален скрипец и полувер за гръб.полувера много хора го забравят но това е превъзходно упражнения и тези които са го правили знаят че съм прав.Небягайте от гадните упражнения защото колкото е по гадно толкова е по ефикасно не може примерно да замените скрипец за трицепс с лег тесен хват или екстензия с дъмбел за трицепс с френско и мног други.Яд ме е понякога на някой които казват мани ги тия са химици всеки може с химия но когато отидат в залата и видят че е не лесно почват да мрънкат или заякват и те с химия с леки упражнения и движения и само бичат стойки а са въздух под налягане.Уважавам всички които сте се хванали тука да тренирате, надявам се да се прават повече семинари на Митко Димитров, Христомир и много други да се привличат хора като Дориан и т.н за да се учим всички и надявам се това да го прочете и някой от тези хора, защото ми е на сърце този спорт и по принцип спортовете с тежести и ме интересува за развитието му в България.И нека се напичат повече методики за маса програми изпитани в света (универсални) също нека се вкарат някои програми за начинааещи за силов трибой за напреднали също.Защото много хора включително и аз който се занимавам от 9 год със тоя спорт искам примерно сега да потренирам малко силов трибой но нз методики.Да ще кажат някой лег клек тяга но не е само до това има доказани методи които примерно аз незнам както и други.Запознайте ни с тези информации или поне нека има в този сайт някои специялист към койото да се обръщаме и когато има информация има заинтересованост тогава ще жънем успехи иначе само ще остават напразни мечти и надежди.
    Желая на всички много здраве и успехи във всичко и да се борят с тежестите да гонят метите си защото някой ден може и да успеят.
    Незнам дали някои от състезателите влиза тук но ако влиза им пожелавам да стигнат до международна сцена и да мажат всичко наред, също желая на Митко Димитров и той да стигне както христомир на световна сцена защото той има данниии.
    Усех и бягайте в залите !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1