30.04.06
12:40
Абе аиде които знае да каже минералите в Минералната вода и във витамините-центрум..и тн с органичен произход ли са или с неорганичен?
[quote author=“obelka”]Абе аиде които знае да каже минералите в Минералната вода и във витамините-центрум..и тн с органичен произход ли са или с неорганичен?
Няма такова нещо органичен неорганичеп произход за витамини и минерали, все един и същ хим. елемент са.
30.04.06
16:05
[quote author=“tpd”][quote author=“obelka”]Абе аиде които знае да каже минералите в Минералната вода и във витамините-центрум..и тн с органичен произход ли са или с неорганичен?Няма такова нещо органичен неорганичеп произход за витамини и минерали, все един и същ хим. елемент са.
Мм tpd не е точно така,има с органичен и неорганичен произход,тези с неорганичен произход не могат да се усвояват от тялото и само го затормозяват,затова питам..аз за минералната вода съм почти сигурен че е с неорганични минерали,ама все пак да питам...и за мултивитамините.
[quote author=“obelka”][quote author=“tpd”][quote author=“obelka”]Абе аиде които знае да каже минералите в Минералната вода и във витамините-центрум..и тн с органичен произход ли са или с неорганичен?Няма такова нещо органичен неорганичеп произход за витамини и минерали, все един и същ хим. елемент са.
Мм tpd не е точно така,има с органичен и неорганичен произход,тези с неорганичен произход не могат да се усвояват от тялото и само го затормозяват,затова питам..аз за минералната вода съм почти сигурен че е с неорганични минерали,ама все пак да питам...и за мултивитамините.
А в каква връзка питаш?
30.04.06
20:07
[quote author=“FRANKO1”]минералите не могат да са от органичен произход
ФРАНКО1 що да не могат.Значи според написаното в една книга,те са неорганични и органични,неорганични се съдъжат примерно в почвата,те са неусвоими за човека и животните,обаче могат да бъдат извлечени от живите растения.А човек може да ги усвои от растенията.Питам,защото тези неорганичните минерали и вещества са неусвоями и само тормозят бъбреците и ннатрупват камъни в тях и в кръвоносните съдове.И ако в минералната вода и в мултивитамините минералите са неорганични то те са преебавка.
[quote author=“obelka”][quote author=“FRANKO1”]минералите не могат да са от органичен произход
ФРАНКО1 що да не могат.Значи според написаното в една книга,те са неорганични и органични,неорганични се съдъжат примерно в почвата,те са неусвоими за човека и животните,обаче могат да бъдат извлечени от живите растения.А човек може да ги усвои от растенията.Питам,защото тези неорганичните минерали и вещества са неусвоями и само тормозят бъбреците и ннатрупват камъни в тях и в кръвоносните съдове.И ако в минералната вода и в мултивитамините минералите са неорганични то те са преебавка.
Съмнявам се за тези във витамините да са проблем . тъй като те са умишлено сложени там, и надали щяха да ги слагат, ако създаваха проблеми.
Но на мен все пак ми се струва, че това с произсхода е ненужно да се разглежда, тъй като не може да направиш много по въпроса. Ще спреш да пиеш вода ли? :wink:
А иначе за някои силно минерализирани води се казва, че не трябвада се прият продължително време. Май е точно заради повишената минерализация.
02.05.06
00:24
[quote author=“tpd”][quote author=“obelka”][quote author=“FRANKO1”]минералите не могат да са от органичен произход
Съмнявам се за тези във витамините да са проблем . тъй като те са умишлено сложени там, и надали щяха да ги слагат, ако създаваха проблеми.
Но на мен все пак ми се струва, че това с произсхода е ненужно да се разглежда, тъй като не може да направиш много по въпроса. Ще спреш да пиеш вода ли? :wink:
А иначе за някои силно минерализирани води се казва, че не трябвада се прият продължително време. Май е точно заради повишената минерализация.
Аз сам чувал,че е хубаво да сменяш водата отвреме на време
не само да пиеш Горна баня,но и да разнообразяваш по малко
02.05.06
06:37
Да тпд и аз мисля така за мултивитамините,обаче във водата са такива минералите,те за тва пишат че не е подходяща за дълготраина употреба,както и чешмяната де.Хе няма да спра да пия вода ама аз така или иначе пия само дестилирана.Ем това за смяната на водата всички го казват,ама и те не знаят защо...мен ако питаш дали да сменящ девин с хисаря или горна баня е същия ку...хората сигурно ги сменят за да могат да се “възползват” от повече и разнообразни минерали..хах
02.05.06
07:29
[quote author=“obelka”] не е точно така,има с органичен и неорганичен произход,тези с неорганичен произход не могат да се усвояват от тялото и само го затормозяват,затова питам..аз за минералната вода съм почти сигурен че е с неорганични минерали,ама все пак да питам...и за мултивитамините.
Кое с неорганичен и кое с органичен произход се усвоява!?!? да попитам аз. Солта можеби е органична? Потърси в Google. Прочети за въглеводородите....
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%8F
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%8F
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD
Хора вие луди ли сте? толкова ли сте вманаячени че такива работи разисквате?
сори ако се обаждам неподготвен...ама толкова ли е важно дали са ограничен ил ине