Защо сте във фитнеса?

Еми хайде и аз да пусна една анкетка. Може и да се получи интересна дискусия. Нека всеки да каже водещият си мотив да тренира фитнес. Едва ли ще мога да обхвана всички възможни нюанси на отговорите, затова моля ако някой има друг мотив, да го посочи в мнение в дискусията под анкетата, ако желае.

JO

19.08.04
18:59

За сега просто искам да кача “малко” мусколна маса.
Ако ми потрагне ще видя какво ще правя на татака.

19.08.04
19:12

Аз искам да стана животно.
Но това го няма в отговорите  :wink:

[quote author=“vanisher”]Аз искам да стана животно.
Но това го няма в отговорите  :wink:

Бях го писал, ама го махнах :) Реших, че е твърде общо казано и може да се побере в някой от другите отговори и го изтрих. Всъщност първоначално анкетата щеше да бъде с 16 отговора, но после се оказа, че имам право само на 10. Моля, отбележете го някъде тоя лимит в интерфейса на анкетите, щото мина бая време докато го налучкам и доста отговори изтривах, а всяка промяна дори само в текста си зарежда отделно...

19.08.04
19:33

Странно е, че никой не е отговорил с партньор/ка досега. :wink:  :lol:
Не може да се каже, че само 1 нещо ме мотивира. От възможните отговори бих посочил:
:arrow: Поддържам се в добро здраве и самочувствие
:arrow: Покачвам силата си
:arrow: Изчиствам/изграждам релеф или покачвам маса
:arrow: Партньорът/партньорката
:arrow: Освобождавам психическото напрежение
Никое от тези не е по-добро от останалите, а просто е различно. Всички заедно обаче ми дават една доста стабилна подкрепа да вървя напред. :)

[quote author=“Mr. Muskul”]Не може да се каже, че само 1 нещо ме мотивира.

Тука спор няма. Всеки има стимули и трябва да е ограничен човек за да се задоволява само с едно единствено нещо или пък просто да не приема спорта насериозно. Но аз питам за приоритетното, това, на което най - много залагате, което ви дава най - добра мотивация да продължавате напред на всяка цена.
Разбира се, ако това е партньорката, моля, признайте си :) Все пак има зададен такъв отговор  :lol:

19.08.04
19:39

еми и за мен важат към 4-5 отговора от тези които си посочил. “Здраве и добро самочувствие” е може би с едни гърди пред останалите  :D , но и другите опции не са за изпускане  :D . Всъщност нещата, които си дал като отговор не са алтернативни, а се допълват.

19.08.04
19:55

Аз тернирам, за да направя големи бицепси и да дигам яко от лежанка  :lol:

19.08.04
23:10

Тренирам, за да изглеждам добре, също и да освобождавам напрежениет... абе правя го за себе си  :wink:

19.08.04
23:19

Аз писах , че вече  се демотивирам.Просто и да ходя и да не ходя нито дебелея като ходя нито като спра да ходя.Ае каквото и да правя стоя и не мърдам от едно място.И на мен целта ми ” да стана животно ” ама не се получава

20.08.04
02:14

[quote author=“MAKAPOB”]Аз писах , че вече  се демотивирам.Просто и да ходя и да не ходя нито дебелея като ходя нито като спра да ходя.Ае каквото и да правя стоя и не мърдам от едно място.И на мен целта ми ” да стана животно ” ама не се получава

Най-добрият ми съвет е да четеш.. колкото повече толкова по-бързо ще достигнеш целта си да станеш “животно” :)

20.08.04
09:04

Аз муем яица да праим бицари!
по-здрави

20.08.04
09:47

[quote author=“MAKAPOB”]Аз писах , че вече  се демотивирам.Просто и да ходя и да не ходя нито дебелея като ходя нито като спра да ходя.Ае каквото и да правя стоя и не мърдам от едно място.И на мен целта ми ” да стана животно ” ама не се получава

Нещо не правиш както трябва - или в залата или в кухнята. Другата възможност е да си във временен застой - и аз няколко месеца стоях на 74 кг., каквото и да правех, но за две седмици дръпнах 2 кг. /основно защото качих калориите с около 400-500 на ден, така че станаха почти 4000 през този двуседмичен период, после пак ги свалих до около 3500 и не загубих натрупаното/ , така че имай малко търпение... :D

Хаха Кой е отговорил, че му е професия? Аз лично тренирам, за да си поддържам тялото и за самочувствие.

20.08.04
12:28

От суета. Това е правилният отговор. Искам да изглеждам добре и да чупя женски вратове :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
И защото искам да чукам една мацка от залата, която всъщност ме запали и каза, че ще ме ебе само като си развия хармонично тялото. 8)  8)  8)

[quote author=“Pepper”]От суета. Това е правилният отговор. Искам да изглеждам добре и да чупя женски вратове :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
И защото искам да чукам една мацка от залата, която всъщност ме запали и каза, че ще ме ебе само като си развия хармонично тялото. 8)  8)  8)

Хмммммм.... Таковата.
Малко ми звучи като онуй магаре, дет ездачът му го подкарал кат вързал пред носа му на въдица морков :) И магарето тръгнало да хване моркова, ма пустият морков и той се вървял напред.
Помоли я тази мацка да те изчука профилактично един  -два пъти за мотивация в процеса на изграждането бре, Pepper :) Кво толкоз. И без това за теб се пази  :D
На първо място се мотивирам от силата; предполагам че по някое време обаче устремът ще намалее. Тогава основен стимул ще ми е психическото стабилизиране по време на тренировка, дисциплината и играждането на маса....

20.08.04
16:18

Виж, Дзверо, за мацката се пошегувах, въпреки, че не бих й простил, но тя е с много сериозно и богато гадже.
Главната ми цел е да придобия широко известната V форма. Мацката послужи като катализатор.

Според мен, основната движеща сила на всички ни е егоизма и суетата. Не случайно девиза на модераторите и на форума е “Направи нещо за себе си”.

Кофти звучи, но съм прав.

20.08.04
18:30

[quote author=“Pepper”]Според мен, основната движеща сила на всички ни е егоизма и суетата. Не случайно девиза на модераторите и на форума е “Направи нещо за себе си”.

Кофти звучи, но съм прав.

За теб може би.. Когато започнах причината беше, че бях спрял да играя футбол и се очертаваше близо 6 месеца да не пипна футболна топка. За това влезнах в залата “За да направя нещо за себе си”. В последствие реших да тренирам цялото тяло, тъй като тъй или иначе съм играл много дълго време футбол.
Показателно е и, че никой не е посочил като вариант “партньор/ка”. Би било глупаво да се блъскаш за някаква жена, която може спокойно да се нарече “к..ва” ако се интересува само от това. Бих “тренирал” интелекта си, развивал способностите си, комуникацията и т.н. заради една жена, но тялото си НЕ! Иначе би било чисто избиване на комплеси!

20.08.04
22:37

perisite
Много си краен в изказванията си. Защо една жена трябва да се нарича курва ако държи партньора и да има хубаво тяло. Ти не би ли искал партньорката ти да има хубаво тяло? Интелекта го остави на страна, то е ясно, че всеки иска партньора му да е интелигентен.
Малко или много всеки тренира, заради суетата си. Каквито и да ги говорите си е точно така. Това в никакъв случай обаче не е лошо, а точно напротив. Щом искаш да постигнеш нещо за себе си и го правиш, значи имаш воля и не си слабохарактерен. Доста от хората се отказват след първите няколко тренировки и познай защо. На останалите казвам евала. Да си последователен и устремен към нещо та дори и вманиачен не е никак лошо, но не бива все пак да се прекалява.

21.08.04
00:06

Написах “АКО се интересува САМО от това”!!! И в този случай не си променям “крайното” мнение  :roll:
Това което имах в предвид, че не бих тренирал само за да правя впечатление на жените.. И ако някой разчитам САМО на външният си вид.. по-добре да се гръмне  :lol:  :lol:

Аз пък се чудя не толкова за партньора, по - скоро ми е чудно защо режимът и дисциплината никой не ги оценява :) ?

21.08.04
11:27

Наи-вероятно не ги оценяват ,защото постоянството е по-важно. Поне според мене тва е наи-важното ,да искаш нещо дълго и да си постоянен ,но не праволинеен ,че тогава може 2-4 :) години на едно ниво си кесиш. А за жените пичове нали знаете ,че те избират мъжат а не обратното. И една жена любовник лесно ще си намери ма не и мъж. А ако е за ебането на готина пичка одите на курва в бояна там за 100 евро ще ебете такава ,която нема ви пусне и за 1000 евро.
по-здрави

[quote author=“emil_mlo”]Наи-вероятно не ги оценяват ,защото постоянството е по-важно.

To e пак там бе, Емо. Режимът е постоянство.

21.08.04
11:33

Ами някои разбират под режим : да не ядат сладко ,да не препиват с алкохол , да не претренират, да са не некви луди диети и да са истискват до макс. Е тва ако го праиш постояно нема ,да живееш дълго та такова постоянство не го препоръчвам!
по-здрави

21.08.04
14:36

[quote author=“emil_mlo”]А за жените пичове нали знаете ,че те избират мъжат а не обратното. И една жена любовник лесно ще си намери ма не и мъж.

Опа-а, тук може да се поспори, но това е отделна тема.
[quote author=“D3BEP”]Но аз питам за приоритетното, това, на което най - много залагате, което ви дава най - добра мотивация да продължавате напред на всяка цена.

Може би самочувствието.
:)

21.08.04
17:20

[quote author=“Mr. Muskul”][quote author=“emil_mlo”]А за жените пичове нали знаете ,че те избират мъжат а не обратното. И една жена любовник лесно ще си намери ма не и мъж.

Опа-а, тук може да се поспори, но това е отделна тема.

ами спори братле няма лошо

23.08.04
11:03

Аз започнах да ходя на фитнес защото имам проблеми с гърба. От дете имам износени междупрешленни връзки на гръбначния стълб и поради тази причина имам постоянни болки в гърба. Не мога да пия медикаменти, защото съм с много ниско кръвно (60/80), а от обезболяващите пада още повече и ми се е случвало да колабирам няколко пъти.  :roll: Препоръчаха ми спорт и най-вече плуване гръб. Докато не бях ангажирана с деца и семейство можех да ходя да плувам, но след появата на децата ангажиментите ми станаха доста и години наред не съм имала възможност да правя каквото и да е по въпроса. Сега те вече са големи и тъй като проблемът с болките винаги го е имало има го и сега. Работата ми е много натоварена, но е свързана със седене на едно място и обездвижването също си казва думата. Та това, че ме боли гърбът е основната причина да се захвана с фитнес. Няма да ви казвам колко бяха кошмарни първите няколко месеца. Все нещо ме болеше, след всяка тренировка имах такава мускулна треска, че едва се движех! Сега обаче положението е съвсем различно! На първо място гърбът не ме боли, а и тялото ми като цяло изглежда съвсем различно, което естествено е много приятно. Особено много научих от този сайт и форума, за което благодаря на всички. Както се вижда от всичко, което казах до тук това, което правя го правя най-вече заради себе си.
Сега пред мен стои друг въпрос и ще ви помоля за съвет:
КАК да мотивирам сина си да се захване с фитнес :?:  :?:  :?:  Той има крещяща нужда от спорт, но ми е трудно да го накарам. Висок е към 180 см. и е над 90 кг!  :evil:  Ако имате някакви идеи, казвайте! Благодаря ви предварително за съдействието!

Възрастта също би била важна за да можем да кажем нещо....
Но в общи линии отговорът е един: трябва той сам да го усети. Трябва да си създаде желанието. Ако не е мотивиран или го мързи, даже и да почне да ходи на фитнес - какво от това, като няма да постигне резултат, а само ще отбива номер?
Един единствен начин се сещам: трябва човек или компания хора, най - добре близки до неговата възраст, хора, на които той държи или дори подражава, да се захванат с фитнес и да придърпат и него. Тогава той ще е допълнително мотивиран и от конкуренциатя. Това е начина според мен. За друг, по - сигурен - не се сещам.
Разбира се, това в случай, че си опитала да ко подтикнеш по някакъв по - стандартен начин, пък той не ще.....
А специално за теб ще кажа: не вманиачавай фитнеса. Може да започне и със дръг спорт - тичане, плуване, каране на колело, футбол, баскетбол. Стига да му е по - интересно... Не е задължително това, което мотивира теб, да мотивира и него.
Това е моето мнение.

23.08.04
11:15

[quote author=“perlsite”]Показателно е и, че никой не е посочил като вариант “партньор/ка”. Би било глупаво да се блъскаш за някаква жена, която може спокойно да се нарече “к..ва” ако се интересува само от това. Бих “тренирал” интелекта си, развивал способностите си, комуникацията и т.н. заради една жена, но тялото си НЕ! Иначе би било чисто избиване на комплеси!

Това, че никой не е посочил партньор/ка е показателно единствено за това, че всички сме егоисти. Тренираме за себе си, а не за удоволствието на партньора или любовта ни към него.

23.08.04
11:37

[quote author=“D3BEP”]Възрастта също би била важна за да можем да кажем нещо....
Но в общи линии отговорът е един: трябва той сам да го усети. Трябва да си създаде желанието. “
Ето това искам! Да събудя у него желанието! Останалото той сам ще го свърши. Иначе относно възрастта, той е на 19 години.

23.08.04
12:03

Междо другото аз като тренирам с жена до мене да ме пази и помага в залата мноо са нахъсвам.
по-здрави

23.08.04
19:34

За дамата в черно :)
Мисля, че синът ти се нуждае от мотивация и това ще стане най-добре като дойде някоилко пъти с теб в залата и види как момчетата се потят и той ще иска да направи нещо за себе си. На 19 години е идеално да почне да тренира не му е хич късно така, че дано му дойде малко хъс и да започне, като види промяната във физиката му съм сигурен, че сте се запали здраво и няма да можеш да го изхранваш  :lol:

23.08.04
21:49

:))))))))))

24.08.04
12:24

Благодаря на всички, които ми отговориха!  8)  8)  8)

PO

27.08.04
18:30

Емо само да питам какво му е на сладкото(по-рано го написа).
И за препиването с алкохол много си прав, без него не може(то нали таи са качвало маса? ) .

27.08.04
19:56

[quote author=“popeye^”]Емо само да питам какво му е на сладкото(по-рано го написа).
И за препиването с алкохол много си прав, без него не може(то нали таи са качвало маса? ) .

Алкохола има страшно много side effects… един от които е например блокирането на езимите отговарящи за храносмилането. Пиенето и приемането на храни (протеини и т.н.) е безмислено..

29.08.04
18:54

Щот съм позиор и заради мацките които полудяват да ми пипнат мускулите :twisted:

29.06.05
09:29

Аз започнах да ренирам за да развия по добър боен дух, и съм фен на реда и дисциплината. Сега се опитвам да качвам маса.. но единствения по слаб от мен, който съм видял в залата, за една година тренировки беше един южнокореец, който дори за корейците е клечка. Ама нищо, дерзая, дерзайте и вие! :D

29.06.05
15:21

[quote author=“m0m0”][quote author=“Eclipse”]Тренирам, за да изглеждам добре, също и да освобождавам напрежениет... абе правя го за себе си  :wink:

Мойто мнение е същото .... А в момента тренирам за маса

оффтопик: абе, стига връща теми отпреди година и повече бе, обърка целия форум!!!!!!! :evil:  :evil:  :evil:  :evil: Хората едва ли ги интересува толкова стара тема!!!!!!!

29.06.05
17:30

аз почнах да стана животно :lol: майтапа се  :wink:  просто исках да си кача “малко” силата и килата :twisted:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1