Пилешки гърди

08.05.06
10:29

досега съм пробвал какви ли не начини за приготвянето им, първо ги печах на едно парти грилче но ставаше ужасно бавно и посля падаше голямо миене, след това започах да ги правя на тефлонов тигана -тип скара, омирисваше се всичко и всеки ден пържено  :roll: .
Вчера пробвах една рецепта и много ми хареса и на вкус и като време за приготвяне.
1кг. пилешки гърди ги поръсвате с соев сос и 1-2 лъжици олио и ги намазвате със половин кофичка кисело мляко 1/2 ч.лъжичка захар 1/2 ч. лъжичка сол , 1 ч.лъжичка чесън-подправка , престоява няколко часа.
Нарязвате лук овалвате го в кокосови стърготини и го запържвате за малко в тиган (това аз не го пробвах , но звучи вкусно), след това го слагате заедно с пилето в йенска тенджера-тавичка с фолио за около 45мин. след това отваряте да се запече за 10-15мин. като поръсвате отгоре с 50-100гр кашкавал и чубрица и имате ядене за около 2-3 дена .
Да ви е сладко :) .

08.05.06
10:36

[quote author=“red”]досега съм пробвал какви ли не начини за приготвянето им, първо ги печах на едно парти грилче но ставаше ужасно бавно и посля падаше голямо миене, след това започах да ги правя на тефлонов тигана -тип скара, омирисваше се всичко и всеки ден пържено  :roll: .
Вчера пробвах една рецепта и много ми хареса и на вкус и като време за приготвяне.
1кг. пилешки гърди ги поръсвате с соев сос и 1-2 лъжици олио и ги намазвате със половин кофичка кисело мляко 1/2 ч.лъжичка захар 1/2 ч. лъжичка сол , 1 ч.лъжичка чесън-подправка .
Нарязвате лук овалвате го в кокосови стърготини и го запържвате за малко в тиган (това аз не го пробвах , но звучи вкусно), след това го слагате заедно с пилето в йенска тенджера-тавичка с фолио за около 45мин. след това отваряте да се запече за 10-15мин. като поръсвате отгоре с 50-100гр кашкавал и чубрица и имате ядене за около 2-3 дена .

И аз го хапвам така, е без екзотичните историйки, в йенската тенджерка, склидки чесън 5-6, 2 малки глави лук, малко бяло вино, вода и подправки пожелание...и във фурната. Става разкошно понеже едновременно се задушава и запича!

AN

08.05.06
11:16

ще го тествам, имам нова фурна  :D

08.05.06
13:34

[quote author=“Animal”]ще го тествам, имам нова фурна  :D

аз пък си го правя с гъби и става перфектно особенно с заливка от гъбен сос
разкош

ZW

08.05.06
16:08

[quote author=“red”]след това го слагате заедно с пилето в йенска тенджера-тавичка с фолио за около 45мин. след това отваряте да се запече за 10-15мин. като поръсвате отгоре с 50-100гр кашкавал и чубрица

Първо 45 минути във фурната и после ? Запичането какво ще рече ?  :)

08.05.06
16:42

[quote author=“zwei0”][quote author=“red”]след това го слагате заедно с пилето в йенска тенджера-тавичка с фолио за около 45мин. след това отваряте да се запече за 10-15мин. като поръсвате отгоре с 50-100гр кашкавал и чубрица

Първо 45 минути във фурната и после ? Запичането какво ще рече ?  :)

Маха се капака на йенската тенджера, да се запече  :wink:

08.05.06
18:57

red благодаря за рецептата защото от 1 месец ям пилешките гърди само по един начин и ми бяха втръснали.Сега ще пробвам рецептата и ще напиша мнението си  :)

09.05.06
10:38

[quote author=“ridddick”]...от 1 месец ям пилешките гърди само по един начин...

Ужас... :wink:

09.05.06
11:35

[quote author=“M16”][quote author=“ridddick”]...от 1 месец ям пилешките гърди само по един начин...

Ужас... :wink:

Ха аз вече 2 години ги ям по абсолютно еднакъв начин и още не са ми омръзнали,няма и да ми омръзнат скоро :wink:

21.05.06
20:09

Има една много готина рецепта за пригтвяне на бон филе залива се със соев сос после му се слага ка6кавал и нз още някои други неща ще попитам и ще ви кажа как е точно ;)

09.06.06
17:22

[quote author=“red”]досега съм пробвал какви ли не начини за приготвянето им, първо ги печах на едно парти грилче но ставаше ужасно бавно и посля падаше голямо миене, след това започах да ги правя на тефлонов тигана -тип скара, омирисваше се всичко и всеки ден пържено  :roll: .
1кг. пилешки гърди ги поръсвате с соев сос и 1-2 лъжици олио и ги намазвате със половин кофичка кисело мляко 1/2 ч.лъжичка захар 1/2 ч. лъжичка сол , 1 ч.лъжичка чесън-подправка , престоява няколко часа.

Мерси много за тва вълшебство братле :lol:
по вкусно не знам кво трябва да е :idea:
Бравос :wink:

става!!!
:lol:

28.08.06
15:04

Пилешките гърди ги взимам охладени.
1. Режа на малки парчета, колкото половината длан.
2. Поръсвам ги с черен пипер, сол и настъргана лимонова кора.
(По желание може и чесън на прах)
3. Притискам, за да се задържат подправките (ако е размразено пилето подправките лепнат по-лесно).
4. Изцеждам 1 лимон.
5. Поставям месото в плик за печене и го поливам с лимоновия сок.
6. Пека във фурната на около 200 градуса.

Представа си нямате колко пиле може да се изяде така  :twisted:

CR

28.08.06
15:25

а в този плик за печене слагаш ли нещо като вода/мазнина някаква?

(преди време се опитвах да пека картофи в такова чудо, ама на упътването пишеше да налея малко вода в самия плик и те станаха не хрупкави ами задушени. та тия пликове топлят шкафа, ама може да се пробвам с това пиле)

SA

28.08.06
17:02

а само да попитам това в диета става ли?

CR

28.08.06
17:11

[quote author=“Saint”]а само да попитам това в диета става ли?

в смисъл?
зависи за коя диета, ама що да не става?

SA

28.08.06
19:45

В нисковъглехидратна диета имам предвид.Питам защото съдържа захар добавя се соев сос и там другите неща но главно защото съдържа захар рецептата.

29.08.06
12:10

[quote author=“cranberrry”]а в този плик за печене слагаш ли нещо като вода/мазнина някаква?

(преди време се опитвах да пека картофи в такова чудо, ама на упътването пишеше да налея малко вода в самия плик и те станаха не хрупкави ами задушени. та тия пликове топлят шкафа, ама може да се пробвам с това пиле)

Не слагам. Самите пилешки гърди пускат малко вода, а като сложиш и лимона, и то му е достатъчно. При затворен плик то не се изпарява.

(Виждал съм препоръка, да направиш малка дупка на плика, за да не се спука, но на мен никога не ми се е пукал)

CR

29.08.06
12:12

и на мен не ми се е пукал плика
това с продупчването го четох в упътването на някаква друга “марка” пликове за печене

значи суровите овкусени с подправки гърдички и лимоновия сок в плика затворени?
ще го пробвам, ама другата седмица, че за до края на тая имам изпечени на скара :)

07.09.06
00:38

аз пък си размръзявам 3кг пакет
слагам 50 гр соев сос
100 гр водка
100гр вода
черен пепер, индииско орехче
две скилиди чесън
някой път слагам и лъжица мед
може и магданоз . копър по избор
и така си седи по цяла седмица
вадя и пека на скарата
или пък ги нарязвам на ивички и слагам разни зеленчуци и пека в глинен гювеч

CR

07.09.06
00:40

водка??????

07.09.06
00:48

аха тя се разрежда с водата и соевия сос
и оства голяма част в маринатата
но функцията и е че го прави още по крехко
месото така да се каже “узрява”

пък и да е останала в место при печенето изветрява яко дим
може и с бяло вино или вермут
ама за цяла седмица не е добре може да ферментира по бързо

н някой други хватки при мариноването на пилешки гърди се ползва
само соев сос и белтък и разни подправки по вкус
пак стават супер крехки
но там не може да престояват повече от една вечер

а бе моята шия не е от трушия
дайте ми вкуснотиика  да забъркам
от вътре ми идва душата ми пее

сега вече само гледам да правя полезни “кулинарни изкушения “

CR

07.09.06
06:51

странно
за вино бях 4увала, ама за водкааааа

02.02.08
16:03

казано от M16 на 08.05.06, 10:36:

1кг. пилешки гърди ги поръсвате с соев сос и 1-2 лъжици олио и ги намазвате със половин кофичка кисело мляко 1/2 ч.лъжичка захар 1/2 ч. лъжичка сол , 1 ч.лъжичка чесън-подправка .

И аз го хапвам така, е без екзотичните историйки, в йенската тенджерка, склидки чесън 5-6, 2 малки глави лук, малко бяло вино, вода и подправки пожелание...и във фурната. Става разкошно понеже едновременно се задушава и запича!

Току що го пробвах, стана чудесно.Много благодаря за рецептата  :-)

03.02.08
00:09

казано от cranberrry на 07.09.06, 06:51:

странно
за вино бях 4увала, ама за водкааааа

Повечето маринати за сухи меса са с алкохол.Може да се сложи всякакъв дори анасонови.Водка+соев сос+мед ми е любимата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1