Без Анаболи до къде

Прескочи до:

22.08.04
15:02

[quote author=“D3BEP”]Колко милиарда хора по света употребяват много кока кола, Перл? Ами кафе? Ами алкохол? Ами цигари? Ами наркотици? Това, че са много и са живи след няколко дози, прави ли тея неща полезни, а моето неодобрение - зле аргументирано?

Разбира се, че е зле аргументирано! Как реши да сравняваш камила с грозде?? Кафето - често ползвано срещу ниското кръвно. За другите неща може да се кажат, че нямат никаква полза а само вреда!

[quote author=“D3BEP”]Кво да ми изнася - ти пак гониш твойте щуротии - че стероидите може и да са вредни

Ок. Тогава защо изписа цяло есе?

[quote author=“D3BEP”]Представите ти за лечението са много погрешни. Голяма част вредители се побеждават предимно въз основа на подсилване на имунната защита, а не “тровене”.

Ха-ха.. това го разправяй на някой без завършено основно образование. Също така и на бъбреците и черният дроб след 1 месечно лечение с “имунностимулиращите” антибиотици  :roll:

[quote author=“D3BEP”]Не можеш да сравняваш аспирин и лекарства за химиотерапия

Бтв аспирина не е особено полезен, особено за ББ, лекарите вече го избягват да го препоръчват, заради доста странични ефекти :)
Твоето сравнение м/у химиотерапията и стероидите е направо смешно :)

[quote author=“D3BEP”]Много добре я разбирам

Много жалко че се изказваш така. С това провокираш и амбицираш хората да използват стероидите а не обратното: изобщо не забеляза с какво започнах предишният пост! С онези кавички, които трябваше да ти покажат, че в момента прилагаш ефекта на обратният ефект :)
Моята позиция е да НЕ се използват стероидите, освен ако не се налага и то само след като даден човек е напълно убеден, че знае какво прави, а не да стреля на посоки. Повечето решават, че всеки стероид е точното решение за тях, стига той да носи в себе си името “стероид”. Може би неразбираш, че когато заклеймиш едно нещо без аргументи правиш стероидите още по-сладки за използване и още по-изкушаващи.

[quote author=“D3BEP”]Щото дори манията за големи мускули е малко комплексарщина - нито са необходими, нито са толкова важни в съвременното общество

Моляте спри се човече! Уважавам те.. а започвам да изчерпвам значението на тази дума в рамките на твоя образ. Да твърдиш това нещо е повече от абсурдно. Това щеше да е вярно ако живееше заедно с извънземна цивилизация дръпнала с хилядолетия на пред. Само до преди 60 години масово хората са били по полетата и силата и мускулите са били най-голямото предимство (след наследеното богатсвто). Нашите жени ще имат още много-много години преди да осъзнаят значението на интелекта, до тогава ще царува: арогантността, мускулите/силата и т.н. 21-ви век още не е готов за “романтиката”  :roll: И пак да се върна на това което си написал. Прочети го пак.. и го кажи на някой 20 годишен младеж 45кг напикан и му обясни как няма значение, че не е 80кг.. как е генетично съвършен и какъв успех ще има в обществото  :lol:  :lol:  :lol:

[quote author=“D3BEP”]Само в едно нещо съм съгласен с теб. Като си болен взимаш лекарства. Това е така. А като си болен от мания за свръхмускули също вероятно трябва да взимаш лекарства. Ама не стероиди. Ами примерно лекарства от някой психотерапевт

След това ти изказване предлагам да не пишем повече по-темата, тъй като започваш да ме обиждаш, което не приляга на човек с висше образование.

[quote author=“D3BEP”]Та както виждаш, добре ги разбирам тея хора. Аз пък за разлика от теб - на никой не казвам - Ей! Недей да взимаш стероиди ве, бунак!

No Comment!

Не говорех за теб, а по принцип.
С коментарите по мойте коментари хич не съм съгласен, но хубуу, хайде, спираме да пишем по темата.
За химиотерапия - върви и питай някой онколог. И з азначението на думата :)

23.08.04
00:18

Ае чакаите да доде нанотехнологията и тогава са зобете . Еххххххх искам са да е 2100 година и спорта и мидицината да са се развили до изродски нива .
по-здрави

Емо, тя нанотехнологията вече е на път. За раковите заболявания и химиотерапията. Как мислиш, дали скоро няма да се намерят такива, дето да почнат да зобят и по тоя начин :) Вече има предпоставки...
Единственият проблем си го представям, че тя ще е невероятно скъпа за свободно ползване, ако въобще е достъпна....

23.08.04
10:53

Много ми е кеф да ви чета проникновенията в живота - хахаха! Толкова много проказвате (а нищо не успявате да кажете), че взех да се съмнявам в пола ви (за D3BEP и perlsite става въпрос)! Ама то няма лошо - и такива хора трябва да има :lol: !
По темата - няма абсолютно нищо, което да е абсолютно безвредно! Важно е какво ще избере човек - вашите приказки нямат никаква тежест пред избора на някой да пие аспирин или анадрол! Колкото и да философствате си остава действителността, че който иска да стане говедо, ще трябва да си прежали задника и да забие неопределен брой игли и да изпие също толкова неопределен брой хапове!
Спора беше “докъде без стероиди” - ами докъдето стигнеш :lol: !
А докъде със стероиди - ами докъдето стигнеш :evil: !

[quote author=“Pc_genius”]Много ми е кеф да ви чета проникновенията в живота - хахаха! Толкова много проказвате (а нищо не успявате да кажете), че взех да се съмнявам в пола ви (за D3BEP и perlsite става въпрос)! Ама то няма лошо - и такива хора трябва да има :lol: !
По темата - няма абсолютно нищо, което да е абсолютно безвредно! Важно е какво ще избере човек - вашите приказки нямат никаква тежест пред избора на някой да пие аспирин или анадрол! Колкото и да философствате си остава действителността, че който иска да стане говедо, ще трябва да си прежали задника и да забие неопределен брой игли и да изпие също толкова неопределен брой хапове!
Спора беше “докъде без стероиди” - ами докъдето стигнеш :lol: !
А докъде със стероиди - ами докъдето стигнеш :evil: !

Аве ти кога ще престанеш да се заяждаш със мен? За кой път ще ти чета простотиите по мой адрес, че вече и по чужд? Къв си ти, че раздаваш оценки на килограм? За много велик ли се имаш?
Като не ти стига акъла за да разбираш чуждото мнение, пускай си бразилските сериали и спортните предавания по нова телевизия, чети с ишарени списания за стероидите и не се занимавай с нас.
Никого не се опитвам да повлияя, изказвам си мнението. Не по адрес на някой друг.
А ти някой път що не пробваш да напишеш и нещо полезно в този форум? Ей така, просто за разнообразие? Да ти видим великата и трезва мисъл?
Предполагам, щото не ти се удава :)

HE

23.08.04
11:22

Хахаха момчета някой да се е замислял от Вас да издаде книга или да защити докторат на тема “Стероиди”! Недейте да говорите общи работи все пак на всеки от нас стероидите ще подействат по различен начин! Не можеш предварително да знаеш какво ще е действието на даден стероид!!!

Ами хайде ще помоля някой от модераторите, разбира се със съгласието на Макаров да заключи въпросната тема. Ясно е че дискусия тук вече няма да стане, положението избива към взаимни подигравки и според мен едва ли оттук нататък в темата ще се напише нещо полезно.

23.08.04
11:57

[quote author=“D3BEP”]Емо, тя нанотехнологията вече е на път. За раковите заболявания и химиотерапията. Как мислиш, дали скоро няма да се намерят такива, дето да почнат да зобят и по тоя начин :) Вече има предпоставки...
Единственият проблем си го представям, че тя ще е невероятно скъпа за свободно ползване, ако въобще е достъпна....

То ако има нанотехнология на добра цена и аз бих зобил по тоя начин братле!  Иначе верно малко са пише без смисал ма кви ви пука . Pc_genius иначе и закон неможе да накара някои да не пие ,щото все още и след законая народа си павка марихуана и си гълта амфетаминките :))) та нека си пишат в форума наи много некои да ги поздрави.head_hunter по скоро  резултатите ще са различни в зависимост от имуна система и стрес и тн простоти ,но тва са медикаменти от 50 години вече ,минали през организмите на милиони хора и са си испитани. Дзвер аеее братле срина ти са афторитета и си е** ма**** :)) ае спор требе да има та нещо интересно да има във форума не само ‘боли ма десния тестис” и ‘какво е тва креатин” и “стега ми са бицепса ма отвреме на време”
по-здрави

23.08.04
13:49

[quote author=“Pc_genius”]Много ми е кеф да ви чета проникновенията в живота - хахаха! ....взех да се съмнявам в пола ви (за D3BEP и perlsite става въпрос)! Ама то няма лошо - и такива хора трябва да има :lol: !

В спора се ражда истината, а от сперматозоид и яйцеклетка на идиоти се раждаш ти!  :lol:  :lol:
Надявам се, че оценяваш хумора ми и на мен ми е смешно Ха-ха  8)  :lol:

23.08.04
13:51

Темата да не се заключва ами да се трият мнения.Мисля като вариант по ще е удачно.perlsite точно тук четох “два еднакви човешки индивида няма”( в bb-team).А какво ми казаха.Едно момче пие кленбутерол без цикли без нищо здраво non stop еми кво да ви кажа.

23.08.04
14:04

[quote author=“MAKAPOB”]Темата да не се заключва ами да се трият мнения.Мисля като вариант по ще е удачно.perlsite точно тук четох “два еднакви човешки индивида няма”( в bb-team).А какво ми казаха.Едно момче пие кленбутерол без цикли без нищо здраво non stop еми кво да ви кажа.

За учените в областа на ББ са ясни: ако си “абсолютно” генетично здрав (за спортистите това е вярно с достатъчно добро приближение) то използването на подобни медикаменти не са проблем и не се получават странични ефекти. За хора които са податливи дори на малки външни въздействия стероидите са противопоказни. Те ще се разболеят от същото след 5 години и без да правят цикъл! Стероидите забързват изграждането на мускулите, но и прогрвсивно забързват и вашите недостатъци! Някой хора от форума имат генетично малък мозък и след жестоки злоупотреби със стероиди, очевидно и малкото мозък им се е изпарил  :lol:  :lol:  :lol: :roll:

Не е точно така , Перл. Организмът има авторегулаторни механизми. Определени равнища на едни хормони отговарят на определени равнища на други; когато едни хормони надхвърлят нормална концентрация, други се засилват и принуждават секретиращите жлези да намалят секрецията си и т.н.
И сега говорим в общия случай:
Внасяш хормони отвън:
Концентрацията на хормона в организма се засилва. Съответно се засилва автохтонната защитна реакция на организма. И понеже тя не може да повлияе хормоните, които физически ти й внасяш отвън, повлиява жлезата, която естествено произвежда внасяния хормон. При съвсем нормални иначе за нея условия на функциониране се получава, че тя рязко съкращава функциите си. Ти спираш хормоните, но балансът на организма е установен на ново ниво, което ти предстои да го бориш с години - Хипофункция на жлезата.
Внасяш хормонален стимулатор отвън:
Жлезата започва усилено да произвежда голямо количество от горепосочения хормон. Ендокринната система противодейства и успява частично да намали ефекта на увеличение, но въпреки това стимулаторът надделява и се стига до положение, в което жлезата произвежда повече хормон от нормалното, но защитната реакция не успява да й повлияе. Положението се приема за нормално от организма и цялостният хормонален баланс се закрепва около това равнище. Спираш стимулатора - и : Хиперфункция на жлезата.
Както казахме, функциите на жлезите са свързани, така че не мислете, че хипер- или хипофункцията на дадена жлеза ще остане “ненаказана” във времето. Възстановяването е предимно чрез лечение и става много бавно.
Така че не става въпрос за предразположен или щастлив от болестта си човек. Ако някой пък е предразположен към ендокринни заболявания и пие такива простотии за качване на мускулите, тй просто пита з абавна и болезнена смърт.

23.08.04
14:47

То тая хипо и хипер функция на злежата я имат и хора които не зобат и не зимат стимолатори. При зоба тва щи е наи-малкия проблем.
по-здрави

[quote author=“emil_mlo”]То тая хипо и хипер функция на злежата я имат и хора които не зобат и не зимат стимолатори. При зоба тва щи е наи-малкия проблем.
по-здрави

Имат я ве, Емо. Имат. Това са болести. НЕ са ги измислили културистите. Нито, както си мислят някои хора, културистите са измислили препарати, с които да ги лекуват.
Това са просто сигурните ефекти.
За възможни влияния върху бъбреци, черен дроб, мозък, потентност и други органи и тъкани при отделните стероиди въобще не говорим. Те са отделно и са специфични за всеки стероид. Аз слагам само рамките на общия случай.

23.08.04
15:01

Ами то колкото е по-силен анаболния ефект на стероиди толкова е по-силен и маскюнизиращиат.
по-здрави

23.08.04
16:29

Чакай малко.. сега почваш да ме учиш на А-Б.. това са неща които ги знаем всички, които са си направили труда да почетат онлайн книжките.. Както казваш аз говоря в общият случай. Здравият организъм ще се справи отлично с въпросните изменения и ще се върне в опитмалното си състояние. Прости закони на физиката. Едно здраво тяло няма проблем с малки количества отрова! Ако небеше така нямаше човешкият род да отцелее!
[quote author=“D3BEP”]Концентрацията на хормона в организма се засилва. Съответно се засилва автохтонната защитна реакция на организма. И понеже тя не може да повлияе хормоните, които физически ти й внасяш отвън, повлиява жлезата, която естествено произвежда внасяния хормон. При съвсем нормални иначе за нея условия на функциониране се получава, че тя рязко съкращава функциите си. Ти спираш хормоните, но балансът на организма е установен на ново ниво, което ти предстои да го бориш с години - Хипофункция на жлезата.

Съсредоточи се в/у последното си изречение. Какво излиза, че с някакво количество привнесени хормони повлиаваш мигновенно на авто хормоналното производство, а след като ги спреш минават години за да се възтановиш. Извинявай, но трябва да се съгласиш, че не си прав. Скоростта на възтановяване е практически същата. За да се презастраховат спортистите използващи подобни препарати правят възтановителен цикъл 2 * времето на самият цикъл. Второ когато отровата е в малки количества, организмът се възтановява напълно, нещо повече придобива допълнителна имнунна защита! Примерите са много, дори владетелите преди стотици и хиляди години са пили истинска отрва в малки количества за да се предпазят от враговете си. Според някой интересени изследвания (които съм убеден, че ще успориш). Приемането на малки количества (м/у 20-30%) от “нормалните” дози засилва имунната защита, като един от интересните факти е засилването например на собственото производсвто на тестостерон вместо потискането му. Това го пиша не за да предизвикам нов грандиозен спор.. а просто изтъквам интерсни и научно доказани факти... Всичко е въпрос на мярка. 1-2 чаши вино действа благотворно, но ако изпиеш 2 бутилки става лошо за черният ти дорб..

Сега да минем на нещо по-интересно: Стеродидите преди 5 години и това което се предлага в момента на пазара!?
1-во в US и Канада са забранени стероидите, реално няма компания която да инвестира срества за производството на стероиди заради много малкият пазар и факта, че производствто става нелегално. Т.е. развитието на стероидите в днешно време е 0!
2-ро единствените разрешени продукти в US са прохормоните. Единственият шанс на компаниите да имат възможност да се преборят с пазара и да останат легални в очите на FDA е да правят качествени и безвредни продукти. Това за сега е химера и неслучайно FDA се готви да забрани новите продукти от ново поколение (макар и за сега да не са агументирали решението си или по-точно такова за сега няма може би е просто слух...) Това най-малкото означава, че производителите трябва да решат или инвестират пари в нови продукти или излизат от пазара...

Днешните продукти са невероятно ефективни, като предлагат м/у 10-20 пъти по-анаболни субстанции. Какво значи това? Не че ще изпиеш едно хапче и ще станеп 20 пъти по-голям от досега! Въпросът е, че активните съставки се намаляват като грамаж 10-20 пъти и това е тенденция, която ще преобладава. Какви са резултатите:
1-во и най-важно: съвременните диривати на стероидите стават 10-20 пъти по-безопасни от гледна точка на бъбреци и черен дорб. Защо? Защото количествата са много по-малко и филтрацията е много по-малка. Перпаратите са орално активни и имат мин. токсичен ефект.
2-ро. Циклите с въпросните препарати са от 2 до 4 седмици, а не по 8-12 или дори 14 седмици! Т.е. не само количеството на активната субстанция е много по-малка и но и времето на тровене се съкращава. За това един безумник.. който ми препоръча да направя мин. 4-6 седмици цикъл с прохормона 1-Testabolin-AQ показва колко малки познания има по темата хормони, а след това идва и обижда мен и други хора във форума...

Какво означава това: Съвременните препарати също са вредни, но относително по-малко спрямо старите и широкоизползвани (за съжаление) стероиди е в повече от порядък! За това D3BEP ти казах, че имаш закостеняло мислене и негледаш от двете страни на нещата, а не с цел да те дразня с глупави спорове. Искам да проумееш, че пазара кара производителите да бута развитието на препаратите напред.. и не трябва да се съди за стероидите само за това какво са били те преди 5-10 или 15 години. Трябва да се гледа трезво на нещата според последните постижения на науката а не да се заклеймява всичко което се прави :) Малко по-широко трябва да бъде човек скорен в своето мислене :)

Е това не е вярно. Не за пазара, а “здравните” изводи. Първо: Не е вярно, че един цикъл и 2Х възстановителен цикъл и си готов. Първо, някой жлези, като например щитовидната и хипофизата, чиито хормони навлизат в множество връзки, се възстановяват с години!
Второ, даже и да е вярно, ако при първи цикъл 2х възстановяване би стигнало, то със сигурност не би стигнало при втори. А колко цикъла правят културистите?
Трето, почивките въобще не са съобразени с хормоналните нива. За да бъдат, почивките не трябва да бъдат “предписвани” в цикли, а трябва да ходиш и да ти се правят хормонални тестове. Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да съобразиш хормоналния баланс и стероидите. Кой го прави?
Четвърто: не става наистина днсе гълташ и от утре жлезата ти не работи. Но в практиката се използват просташките “зареждащи” дози. Циклите продължават понякога повече от месец. Това е повече от достатъчно. При условие, че нормално заболяване с подобен ефект може да се развие за дни.
Това, че нещо е 20 пъти по - малко, не значи, че нанася 20 пъти по - малко поражение. Това разсъждение е наивно. Пораженията - примерно върху черния дроб ги нанасят основно хормоните и ароматизираните хормони, на бъбреците  -азотния баланс, остатъчните материали от биологичната активност на организма. При условие, че 20 път по - малкото дава пак такъв “анаболен” ефект - пораженията ще му са различни само дотолкова, доколкото засегнатите хормони са различни.

23.08.04
17:03

А! Започнахме да говорим на почети един и същи език!
Колко хиляди пъти написах, че определяща е дозата и че нетрябва да се злоупотребява!? Това че има малоумници които правят цилки нон стоп и че пият по 3, 5, 10 пъти по-големи дози, кой им е виновен!?! И после точно тези хора започват да твърдят.. ама ето импотентен съм, косата ми окапа, имам рак и т.н... Дори смъртните случай са в следствие на свръх дози!
И една бележка: черният дроб е един от най-издръжливите органи и бързо възтановяващите се органи, тъй като му е отрдена много тежка съдба: да се бори и филтрира токсичните вещества.
Признавам си не съм прочел до сега нито една статия в която да се твърди, че тестостерона и/или хормона на разтежа повреждат черният дорб.. ако можеш ми дай един два линка, да погледна за какво става дума и при какви условия е възможно това!?
На едно място си интерпретирал много погрешно моята мисъл, а именно: “Това, че нещо е 20 пъти по - малко, не значи, че нанася 20 пъти по - малко поражение”.
Става дума, че когато един препарат е орално неактивен и се приема с таблетки (а не инжекционно), този препарат затормозява много силно черният дроб. Една от причините тези препарати да са 10-20 пъти по-ефективни е точно, че нямат почети нищо общо с черният дорб в следствие на това, че не се разтварят във вода.

23.08.04
17:17

Abe i dvamata kolkoto ste pravi, tolkova i ne ste. Perlsite e prav che ne vsiaka otrova e otrova. Ne zabraviaite che bodybuildinga e sport, koito tormozi organizma i go podlaga na stres. Ne tochno kakto primerno edna bolest, no vse pak e stres. Ta v tazi vrazka opredeleni medikamenti biha imali dosta dobro deistvie varhu organizma, osobenno ako sa ot naturalno estestvo.
Dzvera sashto e prav v dosta otnoshenia, no i toi prekaliava.
Abe kato cialo i dvamata ste dosta kraini. Edinia go goniat paranoi che vsichko e vredno, drugia pak ako moje i sistemi da si vkliuchi direktno da mu nalivat kakvoto mu triabva shte e mnogo dovolen.

Vsiako neshto v edin moment moje da bade polezno v drug da bade vredno. Vodete se poveche ot organizma si a ne tolkova ot knigi i drugi draskanici. Ne che ne sa vajni, no ne triabva da sa na parvo miasto.

Za primer shte vi dam edna savsem skoroshna sluchka pri men. Znachi sabujdam se az edna sutrin i muskula na diasnata mi garda podskacha kato lud. Vse edno me udria tok tam. Predpolojih che neshto mi lipsva porazstarsih se iz neta i ustanovih che tova e priznak na lipsa na kalii i voda. Piinah edin multivitamin i povechko voda i vsichko si doide na miastoto.

Taka che slushaite organizma si tova e istinata. Drugoto sa samo prazni prikazki i filosofstvanici.

23.08.04
17:30

[quote author=“mincho”]drugia pak ako moje i sistemi da si vkliuchi direktno da mu nalivat kakvoto mu triabva shte e mnogo dovolen.

Напротив, точно на твоята позиция съм.. нежелая да се изпада в крайности. Стероидите са порочно нещо, но не ги и заклеймявам. Смятам, че може да бъдат и добър съюзник, ако се използват правилно и че не са чак толкова вредни, колкото смята като цяло обществото. Искам хората да се преборят с предрасъдъците си, но очевидно това е невъзможно.

23.08.04
17:33

Малеее пичове спретя са вееее еиии такива простоти и аз немога да напиша вяяяяяяя
по-здрави

23.08.04
17:35

[quote author=“emil_mlo”]Малеее пичове спретя са вееее еиии такива простоти и аз немога да напиша вяяяяяяя
по-здрави

Има решение.. някой да изтрие темата  :wink:
Пак ще се повторя.. не съм изпадал в крайности, точно обратното опитвам се гледам от двете страни на медала  8)

24.08.04
02:36

Аз пък искам да чета.Аз говорих с едно момче дето е пило от въпросните “медикаменти”.Човека е шаш.Като изпил едно там какво и аз не го знам.Не го свъртало на едно място пращи от енергия.Ясно ви е.Много е уплашен именно от тези неща  и той мисли , че това не е нормално.Всеки си предценява за себе си.По горе е написано слушайте тялото си.Да тялото едва ли ти казва дай стероиди.Съзнанието обаче може.Аз не смятам , че тровенето е добро за здравето.Без това на ден толкова отрови влизат само като тръгнеш по улицата.Мисля стигат а даже има още.Едно време може да са пиели отрова за да са добре ама едно време млякото не им е било UHT не са яли полуфабрикати , не е имало нитрати в зеленчуците, добитъка не е стоял в тъмни мрачни помещения без никакъв приток на чист кислород, не е хранен с съмнителни смески дето не ми се мисли какво слагат.Ние сме си доста имунизирани щом ядем това.

24.08.04
10:52

Tъka e i aпсолютно съм сагласен с тебе! Просто яка отрова са си тия стероидки за организма.
по-здрави

Какво означава - свръхдоза стероиди. Няма такова чудо.
Има чудото, че от всеки цикъл остава ужасно голямо натоварване за черния дроб, КОето кумулира със следващия. И - оп - недостатъчност и готово :)
Знаеш ли какво можем да вземем да направим, Перл. Понеже никой от двамата няма да отстъпи - аз от позицията че стероидите са много вредни, ти от позицията, че могат да бъдат безобидни, давам ти козовете в ръцете.
Ето ти жокера: Публикувай тук името на безвредния стероид и ще започнем да четем за него. Резултатни системи за безвредното му приемане. И т.н.
Ти получаваш голям плюс, защото сега имаш възможността да избираш. Един безвреден стероид да има, и печелиш войната :)
Щото иначе няма смисъл. Говорим общи приказки. Аз отлично знам, че съм прав, но ти атакуваш някакви общи понятия, които няма как да боря. Ето, сега имаш възможността да докажеш твърденията си.

А, Минчо, аз не съм краен. Аз съм реалист. Стероидите са вредни.
Ако кажа - наркотиците са вредни - краен ли съм?
Или ако кажа - пиенето е вредно?

24.08.04
12:30

Дериватите на тестостерона и синтетичните стероиди няма как да не са вредни защото имат добавена към молекулата си вудородна мулекула която позволява на хормона да стигне до мускулите а не да се изхвърли преди това от организма. Това трови бъбреците ,черният дроб, кръвта и намалява имуната система. Та докато не се открие начин хормона в чист вид да стига директно до мускула с помоща на нанотехнология стероидите щи си продалжът да бъдат вредни.
по-здрави

24.08.04
13:46

[quote author=“D3BEP”]Публикувай тук името на безвредния стероид и ще започнем да четем за него.

Естествено, че няма да отстъпя от позицията си, а тя никога не е била, че (в момента) съществуват безвредени стероиди. Напротив, такова животно няма! Има относително по-малко или повече вредни. И спорът е, ако си забравил, дали може да се направи цикъл така, че да се избегнат рисковете, до толкова, че рискът да бъде достатъчно малък за здравето. Аз твърдя, че да, стига да знаеш как, в какви дози и какви предпазни мерки да вземеш, така, че да няма помен месец по-късно от акумулативни натрупвания за които ти говориш. Тези неща за които пишеш могат да се получат при САМО при системни злоупотреби!
И още нещо... за много годишнито хормонално лечение за което ти говориш и тезата, че след като организмът е спрял да произвежда дадени хормони, тяхното възтановяване се възтановява с години. Ако беше прав то хората след като са приключили с някакъв цикъл, никога повече нямаше да могат да правят мускули като тренират без стероиди, а това отлично знаеш, че не е така!

24.08.04
13:57

[quote author=“emil_mlo”]Дериватите на тестостерона и синтетичните стероиди няма как да не са вредни защото имат добавена към молекулата си вудородна мулекула която позволява на хормона да стигне до мускулите а не да се изхвърли преди това от организма. Това трови бъбреците ,черният дроб, кръвта и намалява имуната система. Та докато не се открие начин хормона в чист вид да стига директно до мускула с помоща на нанотехнология стероидите щи си продалжът да бъдат вредни.
по-здрави

Емо аз вече писах, че количествата на тези субстанции са многократно по-малки от едно време (разбирай от преди 1-2 години). Тези които се занимават с тези проблеми отчитат, че вредата е много по-малка. В днешно време почети никой не взима протектори за черен дорб при използването на прохормоните. Няма нищо противопоказно да взимаш протектори, но просто не е необходимо. Това обаче неважи като цяло за всички прохормони или стероиди (пиша го заради някой младеж, който утре ще се назоби здраво, и ще се чуди какво му е станало :)

Точно туй е спорът, дай името на стероида, с който правиш безвредни цикли и постигаш резултат.

24.08.04
15:29

[quote author=“D3BEP”]Точно туй е спорът, дай името на стероида, с който правиш безвредни цикли и постигаш резултат.

Знаеш, че неправя цикли, достатъчно е да съм прочел стотици статии за да ми е ясно. Хората не говорят празни приказки като нас. А правят стероидни цикли с пълни изследвания преди и след и нямат проблеми в дългосрочен план, нито хормонални разстройства, така че защо спорим за неща доказани от практиката?
А иначе ме дразниш страшно много като непрекъсното ми преписваш думата “безвредни”, която не съм използвал. БЕЗВРЕДНИ ЦИКЛИ НЯМА!

24.08.04
15:42

[quote author=“MAKAPOB”]Без това на ден толкова отрови влизат само като тръгнеш по улицата.

Имаш ли представа, че радиационният фон на централните улици в София е много по-висок от колкото в двора между атомните реактори в Козлодуй?
Имаш ли идея, че дори и да не си пушач, но ако стоиш в задимени заведения увеличаваш “шанса” си за заболяване от рак 20 пъти!!?
Мога да ти изведа много сходни изследвания и да ти докажа, че сега се тровиш много-много повече отколкото по други начини, към които имаш ти, а и много други хора предразсъдъци?
Просто няма смисъл да си правя труда да обяснявам...

24.08.04
21:44

Преди време бях чел една статия и днес се сетих, че тя е именно от този сайт ( http://www.bb-team.org/articles/steroidni_cikli.php ). Извадил съм някой интересни моменти от нея:

...Започнах приема им 6 месеца преди това и ги вземах 2 месеца, продължих още 2 месеца с така наречените поддържащи дози, последвани от още 2 месеца стероиден цикъл-общо 6 месеца непрекъснат прием на стероиди!...

...Чернодробни изследвания с две стойности - АСАТ (ГОТ) с нормална стойност 37,и АЛАТ (ГПТ) с нормална стойност 42.И двете стойности при спортистите почти винаги са завишени-при мен те бяха съответно 70 и 66…  :!:

...Чернодробните изследвания показаха доста завишени показатели-съответно 130 и 140…  :!:

Сетих се, че вечерта преди изследванията бях пил алкохол-около 100 гр. концентрат и 2 чаши вино. За да се убедя, че причината е това, направих след 10 дни нови изследвания, които показаха стойности близо до нормалните. Явно причината бе алкохолът(на какво ли подлагат черния си дроб непрекъснатото злоупотребяващи с него?).

Сентенция: 100 гр твърд алкохол + 2 чаши вино е два пъти по-вредно (130, 140 към 70, 66) спрямо един 6 месечен (24 седмици!) стероиден цикъл за вашият черен дроб  :idea:

Изводи.. всеки да си ги прави както иска...

Част от статия, предоставена от Лъчезар Димитров-републикански шампион по културизъм в за 2000 година в категория до 70 кг.

OM

24.08.04
22:50

[quote author=“D3BEP”]Сигурно е че 70 см ръка например едва ли ще стане без инджекцийки :) Но 50 и нагоре си е напълно достижимо - говорим за чисто и добре оформено тяло.

От собствен опит ли говориш, т.е. достигнал ли си го ти, за да знаеш, че е достижимо ? Ако е така - ОК, обаче ако познаваш еди кой си с еди каква си ръка, който според тебе не е направил и един цикъл през живота си, и оттам съдиш, че е достижимо - извинявай, ама просто не е сериозно такова твърдение.

Прочетох дискусията и виждам, че си против стероидите - това чудесно, но според мен точно изказвания като твоето, което съм цитирал, способстват много хора да посягат към тях или пък да се откажат от спорта. Ако кажеш на едно младо момче, че няма смисъл да се зоби, защото само с труд и постоянство пак ще си направи ръчичката 50, ще го мотивираш, но до един момент, в който той сам ще установи, че макар и да прави почти всичко, както си пише по книжките, резултатите далеч не са същите като на фотосите до статиите. И натам е ясно какво следва.

Колко ли в този форум от стотици регистрирани могат дори с 43-сантиметрова (на светлинни години от 50) ръка на сърцето (при талия около 80) да кажат, че не са направили нито един цикъл ?

25.08.04
02:17

Аз бях точно с толкова. Талия 80 и ръка 42,5-43. През целия си живот имам изпити не повече от 4-5 кг. протеини. Другите суплементи, които съм взимал са антиоксиданти и мултивитамини. В момента талийката съм я омазал яко но това, е защото трупам маса и си ям без въобще да се притеснявам за каквото и да е било. Хубаво тяло е трудно постижимо, само ако нямаш генетика за такова. Тогава наистина много трудно става. Аз ги разбирам момчетата, които посягат към стероидите. Те са виновни до толкова, че гледат прекалено много филми и списания :). Ама на кое 17-19 годишно момче мозъка му е толкова уврял, че да не прави глупости? Много малко са такива. Пък и като отидеш в залата и куцо и сакато се е назобило? Сигурно пък това не ти влиае на тези години. То е като с пушенето и с пиенето и всички останали помии.

25.08.04
02:42

[quote author=“mincho”]Аз бях точно с толкова. Талия 80 и ръка 42,5-43.

Въпроса не беше много коректно поставен, но сигурно не си почнал от 28-29 ръка и без нищо да си на 43.. в противен случай евала :)
В крайна сметка си зависи с каква генетика разполагаш, иначе разбрах каква му е идеята на Omni и до голяма степен съм съгласен с логиката му :)

[quote author=“mincho”]Ама на кое 17-19 годишно момче мозъка му е толкова уврял, че да не прави глупости?

Е на 18-19 всеки вече трябва да е узрял и да използва мозъкът си рационално (все пак е пълнолетен и носи отговорност за себе си). Ако до тази си възраст не е станало човек от теб и на 30 ще си същият мамут  :lol:  По-лошото е когато към стероиди посягат по-малките... на 15-16.. мисля че имаше и такива преставители тук, желаещи да поемат по пътят на “професионалният” спорт  :wink:

25.08.04
03:21

Хмм немога да ти кажа колко ми беше ръката, когато започнах. Тогава бях на 19 и не си спомням почти нищо. Доста бързо дръпнах това само си спомням. Другото, което си спомням е, че първата тежест на лежанката ми беше 40 кг. После бързо стигнах до 75 до 80,90 и т.н. Спомням си и, че ръката ми беше 39 на талия 73. Ама аз на тебе съм ти казвал вече, при мен генетиката е решаващия фактор. Мисля, че имам и малко по-завишени нива на тестостерон от нормалното или поне имах. Сега май започнаха да се нормализират.

25.08.04
14:12

[quote author=“mincho”]Хмм немога да ти кажа колко ми беше ръката, когато започнах. Тогава бях на 19 и не си спомням почти нищо. Доста бързо дръпнах това само си спомням. Другото, което си спомням е, че първата тежест на лежанката ми беше 40 кг. После бързо стигнах до 75 до 80,90 и т.н. Спомням си и, че ръката ми беше 39 на талия 73. Ама аз на тебе съм ти казвал вече, при мен генетиката е решаващия фактор. Мисля, че имам и малко по-завишени нива на тестостерон от нормалното или поне имах. Сега май започнаха да се нормализират.

Ами да, 19 години за мъжете в доста случай все още са с по-високи нива на тестостерон, обикновенно до към макс. 21.

Ами ръката ми не е чиста като на културист, Omni. Обаче ако взема да я изчистя от до(нещо, което не искам), мисля, че 43 сантиметра ще са - хм, малко. Особено, че аз ще я спадам тренирайки.  Говорим за двуцифрени числа в проценти спад на обиколката :( Е може и да не стане - не знам, но се съмнявам.
Имаш много странни критерии за оценка. А 50 см ръка може да направи почти всеки. Ако тренира усърдно. Няколко години.
И ще запази и подобри здравето си при това.
Тренирам от 6 месеца. Емен емен точно. Това ужасно много ли е?

А глупци винаги ще има. Някой щял да се мотивира да взима стеориди от това, че аз съм бил казал, че и без тренировки можело, а той тренирал пък не станало, т.е. аз съм го излъгал. Друг пък щял да се мотивира от това, че някой приказвал за стероидите, пък никой не му противоречал. Трети пък щял да се мотивира, защото просто му харесвало да си боде гъза.
И какво от това? Искаш да ми кажеш, че за случаите на патологична глупост аз трябва да се чувствам виновен ли, отговорен ли? Не мога да те разбера! Обясни се?

26.08.04
11:27

[quote author=“D3BEP”]Ами ръката ми не е чиста като на културист, Omni. Обаче ако взема да я изчистя от до(нещо, което не искам), мисля, че 43 сантиметра ще са - хм, малко. Особено, че аз ще я спадам тренирайки.  Говорим за двуцифрени числа в проценти спад на обиколката :( Е може и да не стане - не знам, но се съмнявам.
Имаш много странни критерии за оценка. А 50 см ръка може да направи почти всеки. Ако тренира усърдно. Няколко години.
И ще запази и подобри здравето си при това.
Тренирам от 6 месеца. Емен емен точно. Това ужасно много ли е?

А глупци винаги ще има. Някой щял да се мотивира да взима стеориди от това, че аз съм бил казал, че и без тренировки можело, а той тренирал пък не станало, т.е. аз съм го излъгал. Друг пък щял да се мотивира от това, че някой приказвал за стероидите, пък никой не му противоречал. Трети пък щял да се мотивира, защото просто му харесвало да си боде гъза.
И какво от това? Искаш да ми кажеш, че за случаите на патологична глупост аз трябва да се чувствам виновен ли, отговорен ли? Не мога да те разбера! Обясни се?

Maлeee dzvera тренира от 6 месеца ,а аз от 5 години ееее бах маикаму :) требе се отказвам :)) ! Ае много глупости исписахте и само да вметна ,че 70 ръка и със стероиди неможе да направиш ,а само с синтол. Стеродите са си отровни. Прохормоните не са стероиди :) а стимолират жлезите както каза дзверо . Спад в тестостерона има само на 45-50 години- демек мъжка менопауза. Знаете ги тия неща ма да ги вметна да не се бъркат други.
по-здрави

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1