Разлика в размера на ръцете :(

07.08.04
16:21

Значи имам следния проблем. Тренирам не от скоро, ама имах много прекъсвания затова резултата не е много налице но както и да е. Когато тренирам бицепса почти винаги получавам доста по-голяма мускулна треска на десния и той расте повече. В момента е с около 2 сантиметра по-голям, но мисля че ако нещата продължават в същата сила разликата ще става още по-очевидна. Help pleeeease :)
М/у другото противно на очакванията съм левичар, и въпреки това че левия ми бицепс е по-малък, той е по-силен :shock:

Побвай да тренираш шредимно с гири а не с лостове , като правиш по 2-3 повторения повече за изоставащата ръка.

07.08.04
21:06

Dido^87, това е напълно нормално. Подобни проблеми са разисквани неведнъж във форума. Всеки, от абсолютно начинаещия до Мистър Олимпия има разлики в една или друга част на тялото.

DO

07.08.04
23:31

мисля че наистина е удачно да правиш с дъмбели защото така натоварваш 100% изоставащата ръка и малката разлика може да стане нищожна или да се премахне! иначе наистина всеки има малки разлики но аз лично до сега специално на ръцете си не съм забелязъл!

08.08.04
00:55

Абе аз разбирам че и професионалистите имат разлика в размера на ръцете, но аз получавам мускулна треска почти само на дясната ръка... Например днес дясната едва си я движа, а като я разтягам е направо ад, докато дясната си е почти ОК :shock: Ама както и да е мерси за съвета дано помогне :D :D :D

DO

08.08.04
01:01

ми за тва натоварвай повече лявата той човекат и каза думбели и повече повторение и натоварвания за лявата ! друг начин мисля че няма :)
успех!!!

25.08.04
12:35

ами какво да ти кажа и аз съм леви4ар и лявата ми ръка е по голяма с 0.5 см някаде от дясната.Арнолд беше казал 4е ръката с която пи6е 4овек е по-силната.така 4е при теб явно е така,6том като дясната ти рука е с 2 см по голяма а на вси4ко отгоре си леви4ар.ама то си е нормално.Цветан Гашевски съ6то има 2 сантиметра разлика между едната ръка и другата.

25.08.04
20:50

Абе там е работата, че тези 2см при арнолд са като при мене 2 милиметра :)
Ако едната ръка ти е 38 а другата 40 е едно, но ако едната ти е 55 а другата 57 е коренно различно :)
Аз имам разлика 5мм и не си личи на око, обаче според мен 2см си е вече видима разлика, така че предлагам на момчето да и даде приоритет на изоставащата, като примерно тренира почти само с дъмбели почва с изоставащата, а може да пуска една серия в плюс за нея, примерно 2 за по-голямата и 3 тежки за по-малката.
Странното тука е, че по-малката ръка е по-силна от по-голямата и това незнам как ще се отрази... така, че може да тренира по-голямата за сила, а по-малката за маса ;) нещо такова. Абе импровизирай, но не оставай нещата така, че ще стане смешно накрая.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1