07.08.04
16:21
Значи имам следния проблем. Тренирам не от скоро, ама имах много прекъсвания затова резултата не е много налице но както и да е. Когато тренирам бицепса почти винаги получавам доста по-голяма мускулна треска на десния и той расте повече. В момента е с около 2 сантиметра по-голям, но мисля че ако нещата продължават в същата сила разликата ще става още по-очевидна. Help pleeeease :)
М/у другото противно на очакванията съм левичар, и въпреки това че левия ми бицепс е по-малък, той е по-силен :shock:
07.08.04
17:16
Побвай да тренираш шредимно с гири а не с лостове , като правиш по 2-3 повторения повече за изоставащата ръка.
Dido^87, това е напълно нормално. Подобни проблеми са разисквани неведнъж във форума. Всеки, от абсолютно начинаещия до Мистър Олимпия има разлики в една или друга част на тялото.
07.08.04
23:31
мисля че наистина е удачно да правиш с дъмбели защото така натоварваш 100% изоставащата ръка и малката разлика може да стане нищожна или да се премахне! иначе наистина всеки има малки разлики но аз лично до сега специално на ръцете си не съм забелязъл!
Абе аз разбирам че и професионалистите имат разлика в размера на ръцете, но аз получавам мускулна треска почти само на дясната ръка... Например днес дясната едва си я движа, а като я разтягам е направо ад, докато дясната си е почти ОК :shock: Ама както и да е мерси за съвета дано помогне :D :D :D
08.08.04
01:01
ми за тва натоварвай повече лявата той човекат и каза думбели и повече повторение и натоварвания за лявата ! друг начин мисля че няма :)
успех!!!
ами какво да ти кажа и аз съм леви4ар и лявата ми ръка е по голяма с 0.5 см някаде от дясната.Арнолд беше казал 4е ръката с която пи6е 4овек е по-силната.така 4е при теб явно е така,6том като дясната ти рука е с 2 см по голяма а на вси4ко отгоре си леви4ар.ама то си е нормално.Цветан Гашевски съ6то има 2 сантиметра разлика между едната ръка и другата.
Абе там е работата, че тези 2см при арнолд са като при мене 2 милиметра :)
Ако едната ръка ти е 38 а другата 40 е едно, но ако едната ти е 55 а другата 57 е коренно различно :)
Аз имам разлика 5мм и не си личи на око, обаче според мен 2см си е вече видима разлика, така че предлагам на момчето да и даде приоритет на изоставащата, като примерно тренира почти само с дъмбели почва с изоставащата, а може да пуска една серия в плюс за нея, примерно 2 за по-голямата и 3 тежки за по-малката.
Странното тука е, че по-малката ръка е по-силна от по-голямата и това незнам как ще се отрази... така, че може да тренира по-голямата за сила, а по-малката за маса ;) нещо такова. Абе импровизирай, но не оставай нещата така, че ще стане смешно накрая.
Успех!