16.05.04
21:59
Използвате ли ръкавици и фитили? Защо? Предимства и недостатъци?
16.05.04
23:12
естествено че ползвам.Даже ги смятам за задължителни ! Незнам кулурист който да не ползва фитили или поне ръкавици
И според мен е задължително...... най-малкото ръкавици..... фитилите помагат в най-тежките серии.... аз поне така изолирам предмишницата....
Ami az ne polzvam. Nedostatucite sa 4e se razglezva predmishnicata a predimsvata 4e ne ya treniram specyalmo i si raste. Polzvah navremeto no se otkazah i sega se 4uvstvam super niamam nikakvi problemi s kitkite a predi beshe dosta kofti. Verno imam mazoli no tova se prejivyava.
Ползвам ръкавици само от година :)
Единствено го направих да не ходя с мазоли като някой хамалин...
Фитилите сами просто нуждни. Над 60-70кг просто хвата ми не издържа и немога да си правя нито чукчетата пък камоли тягата...
Разбира се ползвам рькавици от 1год.,защото както казва gotcha,и излязоха мазоли като на хамалин.Фитили ползвам само за упр.за грьб :lol:
17.05.04
12:29
Теорията, че ръкавиците и фитилите са гейска история, е породена от комплексари за други подобни. Няма да видите топ атлет без подобни аксесоари, а и няма нищо лошо в тях. Разбира се, те трябва да са и на нужното ниво - добрите ръкавици в България са към 30-40 лв, което не е никак евтино, но такава е реалността.
Фитилите, които ползвам, си ги направих от бризентов каиш - изрязах 2 парчета и ги заших - по-здрави фитили не съм виждал сега. Не се разпират както тези, които се продават, много здрави и надежни. Ръкавици имам напълно обикновени, без предпазител за китката, но за сметка на това не се хлъзга железата по тях. За есента ще взимам нови, някой ако ми иска старите може да ги спаразим :)
Не ползвам ръкавици, защото нямам пари за хубави такива, а не искам да си давам парите за ментета! Фитили ползвам рядко - когато вдигам тежко за гръб!
17.05.04
13:44
ръкавици от година. фитили месец-два. определено са полезни. и аз не исках дасе глезя, но са необходими. при тягата почти задължителни. въпреди ръкавиците пак имам мазоли. когато се набирам(само накрая) или правя тяга, карам само на фитили без ръкавици. имаше един който се бъзикаше че си махал мазолите с нокторезачка ... ако продължавам така скоро тва няма да е само бъзик :Р
Abe ne e teoriya a praktika kazvam go zshtoto polzvah predi i rukavici i fitili i znam dobre rezultata. Ne zabravyai 4e top atletite sa i reklamni lica na tezi produkti. Rukavicite specyalno sa tolko neobhodimi kolkoto fanelka s nadpis Gold’s gym.
17.05.04
18:12
Лично аз използвам ръкавици откакто треирам, но от 3 седмици съм спрял. От ръкавиците ми отслабва хвата и понеже са ми къси пръстите хващам щангата само на върха на пръстите си. За фитилите.. също ги ползвам но само в най-тежките си серии за гръб, като всеки път се опитвам да вдигам все по-тежко без фитили. В SNC няма кой знае какво ръкавици - само някакви по 15-тина лв. Къде сте ги виждали тия по 40 лв?!
18.05.04
20:23
Rakavici polzvam otkakto treniram i mislq 4e sa dista udobni (vzeh si gi ot METRO za 15 lv. :wink: ) i vur6at rabota .Pone rucete mi da ne stanat celite v mazoli i pri6ki.Za fitili mislq 4e vse o6te ne vdigam tolkova mn kilogrami 4e da sa mi nujni , no opredeleno 6te gi izpolzvvam v bude6te :D
Ползвам ръкавици, но не заради мазолите - дланите ми се потят и без ръкавици хватът ми отслабва. Винаги съм ползвал ръкавици и въпреки това имам мазоли.
Фитили също ползвам - в най-тежките серии гребане с щанга, трапец и при класическата мъртва тяга хватът ми не издържа. Направих си ги сам - от колан за Кьокошинкай карате, който направо си беше престъпление да го срежа, но какво да се прави...
spored men rykavicite e jenska istoriq….predpo4itam ry4i4kite da sa mi grubi s tvyrda koja no da znam che moga da treniram s li4nite si ryce a ne ako vednyj si zabravq rykavi4kite i vednaga da mi izelznat mazolite
sysedite mi podariha rykavi4ki predi 1 mesec i sega probvam no neshto ne mi haresva…obi4am da chuvstvam dopir s jelezata….
kolkoto do fitila…tam e drugo
kato se nabiram i pravq trapec zadyljitelno polzvam “homemade” fitil…shtoto inache mi se izhluzvat ot rycete tejestite osobeno pri trapeca