отслабване/релеф/както и да му викате :)

23.08.04
21:27

Когато чета статии, за оформяне на релеф като трудност се определя свалянето на мазнините без да се засягат мускулите. Това значи ли, че е лесно да се отслабва засягайки мускулите.

На мене не ми дреме за тия мускули. Единственото, което искам е да сваля килограми. На пълен стомах чуквам 80 а тва не се трае...

Мисля че имам много добър метаболизъм за тренировки, който обаче въобще не става за стоене по цял ден на компютъра... Ама като ги видех тия 80 и ми кипна, тва нема да се трае!!

Та поради това че не много хора се интересуват от губене на мускули, статии с подобна информация не съм срещал.

Та освен тичане, изтощителни тренировки (повече повторения - днес имах чувството, че ще драйфам :( ), повече ходене, футбол (когато се уреди), пеша по стълбите ( :) ) друго не знам...а искам да направя всичко възможно :)

btw, краката ми са силни и издържливи, но повечето килограми и схващане на прасците ми пречат да тичам повечко и тичането ми не е много ефективно...както едно време. Затова се налага освен тези по възможност да добавя и други неща към тренировъчния си процес.

Приемам всякакви предложения за тренировки, режим, препарати и т.н.

Дайте шанс! :)

24.08.04
09:09

това че не ти пука за загубените мускули ми се вижда доста неразумно, но пък прави нещата значително по-лесни.
Сам си прави сметката:
1 загубен паунд /към половин кг./ = 3500 kcal.
Можеш да увеличиш физическото натоварване или да намалиш приетите калории или най-добре - двете заедно  :D
Все пак попрочети във форума - защо трябва да губиш мускули като можеш с малко повече четене да не го допуснеш. Имай предвид, че тялото с по-голям процент мускули гори повече калории дори в покой...

24.08.04
14:34

Чел съм доста материали, но доста от методите изискват да правя неща, които не искам/мога да правя. Имам ограничено време и невъзможноста да мисля за десетки неща едновремено.

Не държа на бързи резултати, но държа на резултати...

24.08.04
21:41

имам чувството, че физическите упражнения и доброто хранене ти изглеждат нещо много объркано, тежко и изискващо много време. Зависи как ще си подредиш нещата, в началото определено е трудно и трябват усилия на волята за да продължиш, но след първите няколко месеца ще започнеш да усещаш такива промени в организма си и в целия си живот, че това ще ти даде криле да продължиш. Мога да пиша с часове за положителните ефекти от редовно спортуване плюс добра диета, които практикувам да кажем от около година.
Не знам какви са нещата, които не искаш/можеш да правиш и защо мислиш, че ще се наложи да мислиш за 10 неща едновременно.
Ако все пак си решил, че загубата на мускули не те притеснява, просто се придържай към отрицателен калориен баланс и с течение на времето ще намалиш теглото си /лошото е че има и процес на адаптация на организма към понижения калориен прием/. Това че не преследваш бързи, а трайни резултати е много добре - избягваш често срещана грешка. Бързото отслабване често води до “съпротива” на метаболизма и възстановяване на сваленото. Успех!

26.08.04
11:24

Вече ти бях написал отговор, но спря тока малко преди да го постна. С две думи:

Благодаря ти за съветите и за моралната подкрепа :). В крайна сметка може би няма да смъквам толкова рязко...

Това, което ми е трудно са диетите. Нямам подкрепата на майка ми и трябва да се оправям сам... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1