11.05.06
17:39
Имам приятел в САЩ, който от доста време се занимава с бодибилдинг и използва доста продукти на американската фирма HIGHER POWER. Значи, по негови думи, това е доста голяма фирма, която предлага качествени, но сравнително евтини суплементи за сметка на рекламата. Съществува от около 10-на години, но наскоро е била купена от световноизвестния онлайн-магазин Bodybuilding.com, което аз лично виждам като доста положително доказателство за качествата й.
:D За да не Ви занимавам с излишни глупости, ще премина направо към същността:
Наскоро си говорехме с моя приятел за суплементите тук в България и в САЩ. Аз му се оплаквах, че с нашите ниски доходи и при тези доста солени цени на чуждите суплементи тук, немога много-много да си позволявам примерно да пия по оптималните дози и все правя компромиси или с количеството или с качеството на добавките , които приемам. И той изскочи с оферта да ми прати 24 кг Глутамин на тази фирма HIGHER POWER и да ги разцъкам тука на приятели и познати, при което хем ние сме щели да се сдобием с качествен и евтин глутамин, хем той щял да направи някой долар... :D
Аз обаче не съм сигурен дали мога да развържа тук цели 24 кила и то по опаковки от 1 килограм, така че ето го въпроса към вас:
Ще има ли заинтересовани за глутамин опак. 1000 грама за по $55-60 ? Което си е супер оферта щото аз примерно досега съм си купувал глутамин от JK Nutrition, на по 13-14 лева за 100 гр. и то незнам какъв е, откаде е, само на надежда че “става”.... А този на HIGHER POWER e определено по-качествен от JK и излиза 85-90 лева по сегашния курс на долара, т.е. за 8,5-9 лева за 100 грама :D :D :D
Съжалявам, ако поста ми е дълъг, но така се получи... Ще чакам отговори...
11.05.06
17:49
купувай..... :D
11.05.06
18:08
Хм, аз съм заинтересован...пък и съм от Пазарджик, тъй че ако го вземеш пиши.Ще си взема едно килце.
Според мен за такова количество цената е неизгодна...
Няма база да сравняваш 100 грама на Дж.К със 24 килограма...
За такова количество цената трябва да е по ниска...
11.05.06
18:26
Да те светна малко 24 кг. по 60$=1440$ +20% ДДС + 5% МИТО =1800$ + 150-200$ Шипинг =2000$ и това е ако не сложат мито на шипинга :) 2000$ делено по 24 =83$по 1.52 =126 лева на човек за кило Глутамин .:)))))) За мен лично не си струва но вие си знаете.
ivaivalito брато, чакай аз да те светна още по-малко :wink: :
Първо, тия 24 опаковки ще се докарат с контейнер, който така и така си превозва други неща, тъй че никаква доставка няма да плащам !
Второ, тая цена от 60$ , включва вътре и 20% ДДС и мито, да не говорим че може мито да не плащам....аз си знам....затова може да е по-малко от 60$, както съм написал !
Така че айде да няма повече негативни мнения и съждения , защото все пак всички се борим за едно и също, а то е, да можем и ние в тая малка и тъмна държавица да си позволим каквото и западните ни събратя могат. Бъди здрав!
11.05.06
22:03
[quote author=“BadHorsie”]ivaivalito брато, чакай аз да те светна още по-малко :wink: :
Първо, тия 24 опаковки ще се докарат с контейнер, който така и така си превозва други неща, тъй че никаква доставка няма да плащам !
Второ, тая цена от 60$ , включва вътре и 20% ДДС и мито, да не говорим че може мито да не плащам....аз си знам....затова може да е по-малко от 60$, както съм написал !
Така че айде да няма повече негативни мнения и съждения , защото все пак всички се борим за едно и също, а то е, да можем и ние в тая малка и тъмна държавица да си позволим каквото и западните ни събратя могат. Бъди здрав!
Аз ще ти взема един кг на тая цена,бъди сигурен.Много бързо ще ги продадеш.Защо не му кажеш да прати протеин.Примерни оптимум или някакъв друг от най-голями разфасовки.Колкото и протеин да докараш,ако дадеш добра цена ще го продадеш мн.бързо.Ако това,което ти казах го направиш ще ти стана супер клиент и на протеина и глутамина.Примерно имам и прятели и ще взема мн.големи количества.
11.05.06
23:06
темата значи е за раздела продава.А мой човек това че Bodybuilding.com го е купила е означава че протеина е добър :)
Body_Builder, протеините са много тежки и им е по голямо митото (15%).... Аз лично ползвам български протеини, Pure Whey (Nutrim), щото сичко друго по 5 кила на месец не ме устройва финансово. Но виждам напоследък че доста хора нямат вяра на БГ протеините, и може би с право :) защото аз съм от Пловдив и познавам дъщерята на собственика на Нутрим и той си пада малко мошеник, ама тва е друга тема... :lol: :lol: :lol:
Недоверието на хората ме замисля легално да вкарвам дадени, с доказано качество протеини, като например Optimum 100% Whey Gold Standard (който според мен и според всички чуждестранни форуми, е най-доброто за сравнително малко пари) или Higher Power 100% Whey Power (който е на 2-ро място по продажби в bodybuilding.com :shock: което малко ме учудва).
Но пазара на протеин е преситен с доста марки на различни цени удовлетворяващи различни хора, така че все още немога да преценя дали е уместно да подбивам пазара с цена примерно на Optimum 100% Whey (4,54кг) за 200 лв....
kao не бъди съвсем сигурен... Ще се провери ситуацията... До колкото ми е известно има разлика м/у официален вносител и ексклузивен вносител :) Оптимум казват в сайта си, че Belgium Body Service е дистрибутор за България...... Фирма “Красота и сила” може и да е официален представител, но до колкото знам не ексклузивен...Имай в предвид че много труднно се става ексклузивен вносител на нещо.
Имайки предвид кой се занимава с вноса на Оптимум Нутришън, никак не е желателно да им се конкурираш, особено пък да им подбиваш цените.
Но ти си знаеш най-добре. Риск печели, риск губи ;) Искам просто да ти кажа че за тези неща си има система, която е доста по-сложна от това което ти си мислиш. То не е просто да ги поръчаш от USA, да ги платиш и да си ги вземеш на границата... но давай... :)
Потребителите само ще се радават на качествен протеин на по-ниска цена ;)
На мен примерно би ми било много интересно какво ще стане ако реализираш това което си замислил... и аз съм го мислил много пъти, но се изискват ресурси и силни позиции за такива стъпки :)
12.05.06
22:34
ами найстина се иска доходи и най вече както каза КАО СИЛНИ ПОЗИЦИИ .По добре не се пробвай просто в БГ хората внасящи протеини на големи марки се опитват да си правят каквото искат.По добре стани вносител на някоя новозеландска суроватка :)
13.05.06
01:34
Винаги съм се питал защо продуктите (и особено протеините) идват в Европа с двойно по-висока (и нагоре) цена отколкото в САЩ. Някой по-запознат ? Може би е заради доставката - протеините тежат, или ? :?
Не е толкова заради факта че тежат и пр.Просто няма конкуренция .Яко монопол и това е.Другите фактори също не са за пренебрегване,но не чак дотам ,че да се оскъпят продуктите толкова много.Просто българинът е алчно животно и това е истината.А ако е и монополист,алчноста става на N-та степен.Трудно ми е да повярвам,че в България тези неща ще се променят и за жалост това не е само при хранителните добавки,мога да дам 1000 примера,ама то и вие можете...
Поздрави.
Добре де аз като гледам тука други саитове които не са БГ а примерно немски или италиански, виждам че цените там също не са кои знае колко по-ниски. Или ако има нещо по-евтино то разликата е минимална. Това на какво се дължи ? Дали аз избирам все неподходящи саитове или наистина в Европата цените са надути ?
Това че цените в Европа са по-високи, се дължи на много фактори. Ще изброя няколко:
1. Нормалният европеец има прилично висок стандарт на живот, с прилични доходи, в евро. За него 20-30-40 евро за кило протеин не са нищо, защото един дюнер му е 2-4 евро, кило пилешко е 5-12, кило свинско пък - 7-20 евро и тн. Цените на добавките навсякъде са направени хем да се навие да ги плаща , хем алчните търговци да изкарват колкото се може повече пара. Навсякъде е така - цената е право пропорционална на покупвателната способност :)
2. Все още в Европа диетичните и здравословни храни са по-скъпи от нормалните. В САЩ ги задължават да поддържат по-ниски цени на същите, поради тъй наречения феномен :) “obesity”, т.е. масово затлъстяване и здравословни проблеми свързани с това.
3. Не забравяйте че в Щатите валутната единица е долар, а в Европа евро... :) Сравнете цените на примерно компютърните части тук, които все още са в долари и тези примерно в Германия и ще разберете за какво намеквам..
4. САЩ са голям пазар. 200 и амнайсе милиона америкени, за които правителството прави всичко по силите си и задейства всичките си пазарни механизми, за да държи народа си доволен и сит. За да може тоя прост “red neck”, да може да работи, да си кара 6-литровата 200 коня замърсяваща въздуха кола с бензин 3 долара за галон,да гласува за който трябва и най-важното - да си плаща данъците. Правителството издейства преференциални цени ,за всичко което може, от интернационалните си доставчици.
и тн и тн.
[quote author=“BadHorsie”]
4. САЩ са голям пазар. 200 и амнайсе милиона америкени, за които правителството прави всичко по силите си и задейства всичките си пазарни механизми, за да държи народа си доволен и сит. За да може тоя прост “red neck”, да може да работи, да си кара 6-литровата 200 коня замърсяваща въздуха кола с бензин 3 долара за галон,да гласува за който трябва и най-важното - да си плаща данъците. Правителството издейства преференциални цени ,за всичко което може, от интернационалните си доставчици.
и тн и тн.
това определено е така и ще дам един интересен пример - Корейските и Японските коли според последното “договаряне” за внос в САЩ
се продават около 30 % под цената на базовия модел като това включва мито транспорт екстри и тн...
[quote author=“Jay_C”]Не е толкова заради факта че тежат и пр.Просто няма конкуренция .Яко монопол и това е.Другите фактори също не са за пренебрегване,но не чак дотам ,че да се оскъпят продуктите толкова много.Просто българинът е алчно животно и това е истината.А ако е и монополист,алчноста става на N-та степен.Трудно ми е да повярвам,че в България тези неща ще се променят и за жалост това не е само при хранителните добавки,мога да дам 1000 примера,ама то и вие можете...
Поздрави.
Много си прав батка - липса на конкуренция и мега алчност. Спомнете си преди години как бяха цените когато само М-Тел беше на пазара... дебели дебели а сега цените къде паднаха и даже се чудят с какви глупости да си натъпчат пакетите с предплатени карти. Така че да се надяваме и пазара на добавки да се плурализира скоро
20.05.06
20:36
[quote author=”Миркони”][quote author=“Jay_C”]Не е толкова заради факта че тежат и пр.Просто няма конкуренция .Яко монопол и това е.Другите фактори също не са за пренебрегване,но не чак дотам ,че да се оскъпят продуктите толкова много.Просто българинът е алчно животно и това е истината.А ако е и монополист,алчноста става на N-та степен.Трудно ми е да повярвам,че в България тези неща ще се променят и за жалост това не е само при хранителните добавки,мога да дам 1000 примера,ама то и вие можете...
Поздрави.
Много си прав батка - липса на конкуренция и мега алчност. Спомнете си преди години как бяха цените когато само М-Тел беше на пазара... дебели дебели а сега цените къде паднаха и даже се чудят с какви глупости да си натъпчат пакетите с предплатени карти. Така че да се надяваме и пазара на добавки да се плурализира скоро
Така е обаче на никой не му се занимава да вкарва продукт да плаща мита,ддс-та и глупости и да продава на безценица и да зима минимални печалби като се има предвид че той е единствения който внася тая марка хранителни добавки нали така ?Нема да се набутвам за тоя що духа
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=”Миркони”][quote author=“Jay_C”]Не е толкова заради факта че тежат и пр.Просто няма конкуренция .Яко монопол и това е.Другите фактори също не са за пренебрегване,но не чак дотам ,че да се оскъпят продуктите толкова много.Просто българинът е алчно животно и това е истината.А ако е и монополист,алчноста става на N-та степен.Трудно ми е да повярвам,че в България тези неща ще се променят и за жалост това не е само при хранителните добавки,мога да дам 1000 примера,ама то и вие можете...
Поздрави.
Така е обаче на никой не му се занимава да вкарва продукт да плаща мита,ддс-та и глупости и да продава на безценица и да зима минимални печалби като се има предвид че той е единствения който внася тая марка хранителни добавки нали така ?Нема да се набутвам за тоя що духа
Dirty какво значи не му се занимава? Кой не иска големи печалби? Ама то не става от раз - то ако беше така милионери под път и над път щеше да има по тоя свят. Това е света на бизнеса по твоята логика нищо че има 3 мобилни оператора нека разговорите си стоят по 5лв на минута за какво ще ги намаляме и да имаме минимални печалби и да се набутваме за тоя дето духа? Ако един почне да подбива цените и източи клиентелата на другите нали и те ще намалят цените или ще му гръмнат магазина/гръмнат него :wink:
20.05.06
21:17
[quote author=”Миркони”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=”Миркони”][quote author=“Jay_C”]Не е толкова заради факта че тежат и пр.Просто няма конкуренция .Яко монопол и това е.Другите фактори също не са за пренебрегване,но не чак дотам ,че да се оскъпят продуктите толкова много.Просто българинът е алчно животно и това е истината.А ако е и монополист,алчноста става на N-та степен.Трудно ми е да повярвам,че в България тези неща ще се променят и за жалост това не е само при хранителните добавки,мога да дам 1000 примера,ама то и вие можете...
Поздрави.
Dirty какво значи не му се занимава? Кой не иска големи печалби? Ама то не става от раз - то ако беше така милионери под път и над път щеше да има по тоя свят. Това е света на бизнеса по твоята логика нищо че има 3 мобилни оператора нека разговорите си стоят по 5лв на минута за какво ще ги намаляме и да имаме минимални печалби и да се набутваме за тоя дето духа? Ако един почне да подбива цените и източи клиентелата на другите нали и те ще намалят цените или ще му гръмнат магазина/гръмнат него :wink:
Не ме разбра никой няма да вкара много пари за нещо и да зима от него минимални печалби
Искате да ви вкарат протеин и да е на същите цени като в Америка е нема да стане братче,нали тоя който ги вкарва трябва да яде хляб и да си зарежда Cayene-а със бензин за да може да си прави кръгчета из София