[quote author=“D3BEP”]мисля, че 43 сантиметра ще са - хм, малко.
Хехе :) ти не си с талия 73 :) Че аз съм с повече, а ти си поне 2 пъти колкото мен (генетично) :lol:
Аиде да не сравняваме така нещата :)
[quote author=“emil_mlo”]Спад в тестостерона има само на 45-50 години- демек мъжка менопауза.
Осен ако не си на 15-16 и си правиш стероидни цикли като пич :roll:
26.08.04
15:15
[quote author=“perlsite”][quote author=“D3BEP”]мисля, че 43 сантиметра ще са - хм, малко.
Хехе :) ти не си с талия 73 :) Че аз съм с повече, а ти си поне 2 пъти колкото мен (генетично) :lol:
perl, така ми ги поискаха, така им ги сравних. Не обвинявай мен. Изтъкна ми се тоя довод като значим - оборих го и съм готов да си изтупам ръцете :)
На мен ли не ми е ясно че някой може да почне да тренира и с 55 ръка :)
Tия на леля ми ги пиши братле и си зоби безвредните стероиди :)) !
по-здрави
[quote author=“D3BEP”][quote author=“perlsite”][quote author=“D3BEP”]мисля, че 43 сантиметра ще са - хм, малко.
perl, така ми ги поискаха, така им ги сравних. Не обвинявай мен. Изтъкна ми се тоя довод като значим - оборих го и съм готов да си изтупам ръцете :)
На мен ли не ми е ясно че някой може да почне да тренира и с 55 ръка :)
Дам ма как сравняваш човек с многого яко затлъстяване с билдер не ми е ясно.
по-здрави
26.08.04
15:21
К’во е то туй билдер? Какви са му точните иманентни характеристики, че да знам кое къде се отклонява?
[quote author=“emil_mlo”]Tия на леля ми ги пиши братле и си зоби безвредните стероиди :)) !
по-здрави
Т’ва за мен ли беше, че изобщо неразбрах какво искаш да кажеш? :roll:
26.08.04
17:51
[quote author=“D3BEP”]Ами ръката ми не е чиста като на културист, Omni. Обаче ако взема да я изчистя от до(нещо, което не искам), мисля, че 43 сантиметра ще са - хм, малко. Особено, че аз ще я спадам тренирайки. Говорим за двуцифрени числа в проценти спад на обиколката :( Е може и да не стане - не знам, но се съмнявам.
Имаш много странни критерии за оценка. А 50 см ръка може да направи почти всеки. Ако тренира усърдно. Няколко години.
И ще запази и подобри здравето си при това.
Тренирам от 6 месеца. Емен емен точно. Това ужасно много ли е?
В изказването ти има някои ключови думички - “ако”, “може”, “ще” :lol: Пак ти казвам - направи го и после коментирай.
Да, ръка 50 може да направи почти всеки - ръка 50+ има примерно баба ми, е, и какво от това ? По-горе беше казал за “ръка 50 с чисто и добре оформено тяло”. То пак зависи какво ти разбираш под чисто тяло, щото за един “чисто” е коремът да не му е пред гърдите, за друг е вени на пресата, но както и да е. Направи го това чисто тяло, по някакви там критерии, без зоб с усърдни тренировки няколко години и няма да има човек, който да не те признае. А пък вземеш ли, че се и назобиш после си готов за Мистър О :wink:
mincho, евала брат. Колкото и да ти е добра генетиката, откъдето и да си тръгнал, не са много хората с тия пропорции без “помощ отвън”.
[quote author=“perlsite”][Осен ако не си на 15-16 и си правиш стероидни цикли като пич :roll:
:) еми аз съм си добре братле тестостерона ми е наред
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”][quote author=“perlsite”][Осен ако не си на 15-16 и си правиш стероидни цикли като пич :roll:
:) еми аз съм си добре братле тестостерона ми е наред
по-здрави
:)) Почнал си да зобиш от 15-16? :)) D3BEP дай коментар.. щото ми е много любопитно :wink: :lol: :!:
27.08.04
14:57
[quote author=“Omni”]В изказването ти има някои ключови думички - “ако”, “може”, “ще” Пак ти казвам - направи го и после коментирай.
Да, ръка 50 може да направи почти всеки - ръка 50+ има примерно баба ми, е, и какво от това ? По-горе беше казал за “ръка 50 с чисто и добре оформено тяло”. То пак зависи какво ти разбираш под чисто тяло, щото за един “чисто” е коремът да не му е пред гърдите, за друг е вени на пресата, но както и да е. Направи го това чисто тяло, по някакви там критерии, без зоб с усърдни тренировки няколко години и няма да има човек, който да не те признае. А пък вземеш ли, че се и назобиш после си готов за Мистър О
Ама.... То това са си твойте дивотии. Аз само малко съм ги поодялкал за да ги доизкусуря. Лесно можех да ти кажа например, че имам 50 ръка и да оставя дълбоките ти изводи за културизма така с пръст в устата. После ти трябваше да задаваш въпроси, но реших да избегна безполезната дискусия.
Аз не съм казал, че искам да ставам културист или каквото и да е там. Та тъкмо затуй е “ако”-то. Не знам какво толкова нередно намираш в цялата работа. Сигурно - че нямам болен мозък :) Или - както ти го викаш - признание на другите !!!
[quote author=“perlsite”]:) Почнал си да зобиш от 15-16? :) D3BEP дай коментар.. щото ми е много любопитно
No comment.
Само ше кажа ,че в чата го викат Емо зоба :)
Еми сбъркал е човекът, какво да кажа... Мисля си че това със стероидите за това време е можел да постигне и без стероиди. Той си знае.
Дзвер не си ме виждал в наи добрата ми форма за тва така говориш ! На 16 години с 48,3 ръка и 86 талия е*ах без стероиди да го направи некои и 125 полу лег 3ка 195 тяга и 180 5ца клякане .
по-здрави
Цензура !
VANISHER
[quote author=“perlsite”][quote author=“MAKAPOB”]Без това на ден толкова отрови влизат само като тръгнеш по улицата.
Имаш ли представа, че радиационният фон на централните улици в София е много по-висок от колкото в двора между атомните реактори в Козлодуй?
Имаш ли идея, че дори и да не си пушач, но ако стоиш в задимени заведения увеличаваш “шанса” си за заболяване от рак 20 пъти!!?
Мога да ти изведа много сходни изследвания и да ти докажа, че сега се тровиш много-много повече отколкото по други начини, към които имаш ти, а и много други хора предразсъдъци?
Просто няма смисъл да си правя труда да обяснявам...
Искам да кажа , че стигат тези дето само като се покажеш навън
[quote author=“perlsite”]Преди време бях чел една статия и днес се сетих, че тя е именно от този сайт ( http://www.bb-team.org/articles/steroidni_cikli.php ). Извадил съм някой интересни моменти от нея:
...Започнах приема им 6 месеца преди това и ги вземах 2 месеца, продължих още 2 месеца с така наречените поддържащи дози, последвани от още 2 месеца стероиден цикъл-общо 6 месеца непрекъснат прием на стероиди!...
...Чернодробни изследвания с две стойности - АСАТ (ГОТ) с нормална стойност 37,и АЛАТ (ГПТ) с нормална стойност 42.И двете стойности при спортистите почти винаги са завишени-при мен те бяха съответно 70 и 66… :!:
...Чернодробните изследвания показаха доста завишени показатели-съответно 130 и 140… :!:
Сетих се, че вечерта преди изследванията бях пил алкохол-около 100 гр. концентрат и 2 чаши вино. За да се убедя, че причината е това, направих след 10 дни нови изследвания, които показаха стойности близо до нормалните. Явно причината бе алкохолът(на какво ли подлагат черния си дроб непрекъснатото злоупотребяващи с него?).
Сентенция: 100 гр твърд алкохол + 2 чаши вино е два пъти по-вредно (130, 140 към 70, 66) спрямо един 6 месечен (24 седмици!) стероиден цикъл за вашият черен дроб :idea:
Изводи.. всеки да си ги прави както иска...
Част от статия, предоставена от Лъчезар Димитров-републикански шампион по културизъм в за 2000 година в категория до 70 кг.
Е това за алкохола пък не му вярвам.Руснаците имат един израз Ще поживеем ще видим.Ама аз мисля , че човека който пие на 6 месеца това количество алкохол , след известно време ще е много по жизнен.Известно време разбирай доста не няколко седмици
Ето един пример какво може да се постигне без химия :)
http://www.t-nation.com/img/photos/04-037-training/image005.jpg
Друг пример е Стив Рийвс, ама не мога в момента да му намеря снимка.
Ако някой иска нещо повече, ще трябва да се пробва с химията.
А от каде си сигорен ,че тоя на снимката и Стив Риивс не са зимали химия ?
по-здрави
06.09.04
11:56
Емо, тея снимки са от 20-30те години на миналия век. Тогава, доколкото знам, изобщо не е имало още тая химия. Но също не съм много съгласен да се казва: “Ето какво може да се постигне без химия”, щото не всеки има тяхната генетика, т.е. резултатите няма да са съвсем същите.
Ае маи е имало стероиди ма немога да намеря инфо коя година е извлечен първия тестостерон. Само знам ,че по някви бележки на личния лекар на Хитлер сочат ,че и тои е зимал.
по-здрави
Генетика... Да се отдадеш изцяло на този спорт... Да имаш средства и време за качествена храна и тренировки... доста са факторите.
А като казахме генетика, не се знае дали не е имал и някакви аномалии свързани с хипофизата или тестисите :lol: :lol:
06.09.04
14:35
[quote author=“perlsite”]Генетика... Да се отдадеш изцяло на този спорт... Да имаш средства и време за качествена храна и тренировки... доста са факторите.
А като казахме генетика, не се знае дали не е имал и някакви аномалии свързани с хипофизата или тестисите :lol: :lol:
И да му растат само мускулите? Абсурд.
Всъщност при внасянето на някакъв хормон отвън може да се наруши хормоналния баланс на организма. Иначе обаче не става по този начин.
Ако хипофизата има заболяване, то ще повлияе не само хормона на растежа(а от него той първо трябва да развие гигантизъм, елефантиазис или нещо такова). И да повлияе само него той ще повлияе останалите хормони в организма. Производствата им са във взаимовръзка. Почти пълен абсурд е човек с болна хипофиза без лечение да живее дълго като нормален човек, пък камо ли да тренира с тежки натоварвания.
Каквито и хормонални дисбаланси да е имал, те по логиката които изкарвате трябва да са били сериозни. Щеше да има доста странични ефекти. Които не се забелязват.
А що се отнася и до понятието: еми всеки от вас е с хормонален дисбаланс. Хормонален баланс по учебник няма. Няма идеални цифри на производството на хормони. Всеки от нас ако се измери ще има някакви отклонения; даже ще има отклонения и в различните дни и в различното време на денонощието. Та от тази гледна точка мога да приема, че един има по - добри предпоставки от друг; но че е с баланс на хормоните, компенсиращ стероидите не мога да приема.
Който няма “генетика” може да компенсира с режим, с тренировки, с хранене......
А който иска да взима анаболи, винаги ще си намери оправдание.
Добре, може би Рег Парк не е най - удачния пример (понеже все пак е един от най - добрите за времето си), но неговите постижения са напълно реални и могат да се постигнат без химия. Той се е състезавал за пръв път през 1949 година, и тогава вече е имал изградена физика. За да е използвал стероиди, значи да ги е почнал няколко години по - рано, а на мен не ми се вярва. Имало е и тогава синтезирани стероиди, но не са били общодостъпни и едва ли някой ги е използвал. За Бил Пърл знам, че е използвал за пръв път стероиди в края на 50 - те години, предполагам и другите по това време са използвали. Масово започват да се използват през 60 - те години, което ясно си личи по промяната на състезателите (в културизма) и скока на резултатите в останалите видове спортове.
Ето снимка и на Стийв Рийвс
http://free.bol.bg/jekov/images/reeves8.jpg
Според мен фигура като на Рег Парк и Стив Рийвс е достъпна за всеки здрав човек, без да използва химия.
Интересното е и как са тренирали и яли. Иначе съм чувал за Стив Риивс ,че е правил разделно хранене.
по-здрави
D3BEP: Не е точно така :) Аз например цитирах един от гените който посредством белтък спира деленето на мускулните клетки от един определен момент. Става дума за миостатина (myostatin).. ако поради болестно състояние или просто генетично му е заложено организмът да произвежда в много по-малки количества от този белтък.. то той може да развие страхотна мускулатура дори с минални усилия (тренировки). Имай в предвид, че този ген отговаря само за скелетните мускули.. и няма опастност да развиеш гигантизъм. Това което исках да намекна е, че едно такова тяло някой хора могат да изградят с лекота, без стероиди.. но благодарение на някои (д)ефетки на своята генетика.. и нека да не се заблуждаваме, че ако аз следвам сходен хранителен режим, тренировки и т.н.. за същото време, ще постигна тези резултати (например). Това с хиповизата и тестисите, ако не забеляза беше просто майтап.. но определено някой специфични заболявания могат да променят физиката на човек по невероятен начин (и в положителна и в отрицателна посока).
Т.е. много фактори трябва да са изпълнени за имаш шанса да постигнеш такива резултати...
06.09.04
17:22
Dianabol се произвежда официално в САЩ от 1956г. А реално откога един Господ знае. Както и какво е взимал тоя или оня спортист.
Стив Рийвс е роден 1926г., мистър Вселена става 1950г. - интересно ми е колко ли са тези на 24 г. с неговата физика оттогава, независимо на каква химия са ? Било достъпно за всеки здрав човек, айде малко по-сериозно... Милиони зобят, защо всеки не стане Мистър Олимпия като е толкова просто ? Милиони тренират натурално, колко са като Стив Рийвс ?
Иначе и на теб ще ти кажа същото, което по-горе - направи го ти, като е достъпно за всеки, и тогава коментирай. Тия изказвания малко ми приличат на кварталната кръчма по време на мач - тоя колко бил некадърен, оня колко бил зле - ми слез ти като е толкова просто - взимай хиляди на месец “за нищо” и опъвай манекенките :lol:
06.09.04
17:53
[quote author=“perlsite”]D3BEP: Не е точно така :) Аз например цитирах един от гените който посредством белтък спира деленето на мускулните клетки от един определен момент. Става дума за миостатина (myostatin).. ако поради болестно състояние или просто генетично му е заложено организмът да произвежда в много по-малки количества от този белтък.. то той може да развие страхотна мускулатура дори с минални усилия (тренировки). Имай в предвид, че този ген отговаря само за скелетните мускули.. и няма опастност да развиеш гигантизъм. Това което исках да намекна е, че едно такова тяло някой хора могат да изградят с лекота, без стероиди.. но благодарение на някои (д)ефетки на своята генетика.. и нека да не се заблуждаваме, че ако аз следвам сходен хранителен режим, тренировки и т.н.. за същото време, ще постигна тези резултати (например). Това с хиповизата и тестисите, ако не забеляза беше просто майтап.. но определено някой специфични заболявания могат да променят физиката на човек по невероятен начин (и в положителна и в отрицателна посока).
Т.е. много фактори трябва да са изпълнени за имаш шанса да постигнеш такива резултати...
Аве аз не ги чаткам тея неща. Те са от профи бодибилдинга, ама им хвърлих едно око. Миостатинът не е хормон? Той е протеин, който се синтезира от клетките.
За хормонални дисбаланси приказвахме.
Не е нужно да имаш хормонален дисбаланс за да имаш повече миостатин май. Тука както чета синтезът му в организма не е много ясен от какво се причинява. Клетките си имат заложен механизъм(ген) за производството му. Дали е повече или по - малко - не се говори за хормонално заболяване.
Това го правят мускулните клетки. Механизмът е авторегулационен.
Тук моожем да говорим за генно предразположение; да. Но за отклонение и болест не мисля че може да става дума. Просто “програмата” на клетката предвижда определено равнище на миостатина.
В сайта се говори и за растежа - на мишка, на която и е отстранен от ДНК този ген. Ама това е мутация, и то даже изкуствена.
Сайтът, който чета е медицински....
Предполагам, че говориш за http://content.nejm.org/cgi/content/full/350/26/2682
Видя ли бебето? Баси прасеца и баси бедрата.. това бебе ще стане шампион на 100 метра :lol: :wink:
На 4.5 годинки може да държи два 3кг дъмбела в хоризонтално положение с изпънати ръце! :roll:
07.09.04
00:59
Не, нямаше снимки. Някава английска медицинска онлайн енциклопедия четох, ама не помня сайта....
[quote author=“D3BEP”]Не, нямаше снимки. Някава английска медицинска онлайн енциклопедия четох, ама не помня сайта....
Ами виж този сайт :), той също е медицински... Бебето което следят развитието му.. притежава такава аномалия (с потиснато производство на “миостатинов” белтък.. и расте като билдър :lol: :lol:
07.09.04
01:09
Тва е мутант батка. На практика тов аозначава, че няма регулаторен механизъм за теглото. Сънявам се да оживее дълго. Сърцето си има лимити.
Без да забравяме, че то също е мускул.
[quote author=“D3BEP”]Тва е мутант батка. На практика тов аозначава, че няма регулаторен механизъм за теглото. Сънявам се да оживее дълго. Сърцето си има лимити.
Без да забравяме, че то също е мускул.
Е невявам, че ще го оставят да умре.. В момента вече е на 4.5 години и от това което прочетох няма проблеми за сега от какъвто и да е характер, включително и от сърдечен :lol: Просто, ще стане атлет като майка си 8) :lol:
Ае тва маи е стара информация и сега детето е вече минало 10 годинки и си е живо и здраво и печелило вече мр Хаваи ли кво беше там.
по-здрави
Хм... статията е публикувана Юни 2004.. май е за друго дете историята... както и да е :)
07.09.04
19:39
Ако това за това дете е вярно то смисала на “Шампионите не се раждат те се създават” как ще звучи?
[quote author=“jordan_mitkov”]Ако това за това дете е вярно то смисала на “Шампионите не се раждат те се създават” как ще звучи?
Ами ако погледнем от търговката страна.. преди 2 години излезна продукт на пазара който блокира миостатина. Сега вече 5-6 фирми продават такъв продукт. За съжаление все още не е ясно до колко удачни са тези продукти (http://www.bodybuilding.com/fun/dean8.htm)
Едно е сигурно: че подхода е правилен и е много по-добра алтернатива на стероидите. Най-същественият проблем е в това, че самото блокиране на миостатиновият белтък не означава анаболен ефект. Т.е. необходимо е много време за естествен растеж на новите тъкани.. алтернативата е използване на стероиди заедно с тези продукти за ускоряване на процеса (но това вече е свързано с рискове). От друга страна миостатинът не е единственият фактор за растеж GF (http://www.mesomorphosis.com/articles/volk/myostatin.htm)
Това което е сигурно, че сега е момента на експериментите и проучванията на принципа: проба-грешка. Нека само да напомня, че откриването на ренгеновите лъчи е коствало живота на неговият откривател... За съжаление все още сме в детските години на генетиката и “изграждането” на шампион е еквивалентно на създаването на лабораторна свиня :lol:
Dianabol се произвежда официално в САЩ от 1956г. А реално откога един Господ знае. Както и какво е взимал тоя или оня спортист.
Стив Рийвс е роден 1926г., мистър Вселена става 1950г. - интересно ми е колко ли са тези на 24 г. с неговата физика оттогава, независимо на каква химия са ? Било достъпно за всеки здрав човек, айде малко по-сериозно... Милиони зобят, защо всеки не стане Мистър Олимпия като е толкова просто ? Милиони тренират натурално, колко са като Стив Рийвс ?
Иначе и на теб ще ти кажа същото, което по-горе - направи го ти, като е достъпно за всеки, и тогава коментирай. Тия изказвания малко ми приличат на кварталната кръчма по време на мач - тоя колко бил некадърен, оня колко бил зле - ми слез ти като е толкова просто - взимай хиляди на месец “за нищо” и опъвай манекенките :lol:
Ами нали и аз това казах, стероидите са достъпни официално през 50 - те години, преди това едва ли са се намирали толкова лесно, че всеки да може да ги взема. Вярно, Стиийв Рийв е имал прилична генетика (но не чак толкова добра) и природно добра симетрия, за да направи такава фигура. И какво? Това не значи, че и другите не могат, макар и по - трудно и по - бавно. Мистър Олимпия се провежда веднъж годишно, и победителят може да е само един, затова не може всеки да стане :). А и фигура като на Стиив Рийвс не се котира в днешно време, сега критериите са други. Това, че милиони тренирали натурално, не значи, че тренират правилно. Нито пък, че целта им е да станат като Стийв Рийв. Повечето тренират за здраве или само да поддържат форма, малко са тези със състезателни амбиции. Темата беше какво може да се постигне без химия, и аз си казах мнението. Фигура като на Стиийв Рийв и Рег Парк може да се постигне без химия, ако някой наистина иска да постигне това.
Аз примерно може да не искам, така че не виждам защо трябва да съм го постигнал, за да мисля, че е възможно. Може би имам други цели и приоритети в живота, и състезанията по културизъм не ме привличат. Може да нямам време или желание да се занимавам сериозно. Просто не си струват усилията. Но ако за някой си струват, то е възможно, стига да знае как. Хората питаха какво може да се постигне без химия. Ми ето, Стийв Рийв и другите от неговото време са тренирали без химия, и аз ги давам за пример. Ако можеш да докажеш, че не е така (т.е., че са взимали химия), давай. В противан случай не виждам защо не съм прав. А това за хилядите на месец, без да правиш нищо просто няма да го коментирам, защото е несериозно. Бодибилдинга не е от най - добре платените спортове, особенно ако отчетем печалбата спрямо вложените усилия (здраве, пари и т.н.).
[quote author=”Петко К”] Ми ето, Стийв Рийв и другите от неговото време са тренирали без химия, и аз ги давам за пример.
От една страна това не е доказано... а от друга може да има генетика която му позволява да постигне дадено ниво (това вече го коментирахме на дълго и широко). “Всеки” е неправилно използвана дума... “някой” може би.. но не и всеки!
28.09.04
21:50
Отговорът е много прост просто всеки който не може да “живее” без
анаболи може да посети сайта на ivannikolov.com(ТРЕТИ В СВЕТА ПО
НАТУРАЛЕН БИЛДЕР . И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ Е БЪЛГАРИН !!!!!!!!!!!!!!)
28.09.04
23:16
Интересно, какво ще е онова нещо, което да накара един човек да повярва, че то е истинско, особено ако е ново за малкия му свят...
В 30 -те години се е знаело твърде малко за тренировки, хранене, почивка... Биологията бележи скок едва в близките 50 години назад.
Това, че Вие не сте постигнали това, което момчетата от зората на този спорт са постигали ли Ви изпълва с недоверие? Най-голямата (да не казвам единствена) граница, която човек неможе да премине е онази, която сам си постави!!! :o
Кое е онова нещо, нарастнало с пъти от тогава до сега? Отговора е стреса! Хубаво обмислете начина си на живот и после ще осъзнаете много неща! :roll:
Значи Иван не е наторален зобнало е момчето. :) За хората преди съм сагласен ма сигорно и некои от тех е правил шмекери. Иначе ще кажа само една много мъдра мисал на някав професор забравих кои беше обаче : Човек е това което : яде и мисли! Иначе се покриват доста информация онтосно астралното в човека и психиката защото лекарите от високото ниво са доказали биополето и вече го исползват. Другото е че обикновения човек в тва число и психиатара незнаят нищо за психически болести и само бъркат в здравето без опоика и хигиена .
по-здрави
29.09.04
02:00
Петко К, след като от милионите трениращи натурално малък процент тренират правилно, значи самото правилно трениране не е достъпно за всеки, камо ли резултати от него като гореописаните. Ти написа, че фигура като на Стив Рийвс била достъпна за всеки здрав човек, което просто не е вярно, защото всеки здрав човек нито има мотивацията, нито волята, нито знанията и т.н., и т.н., за да постигне това дори и в днешно време, когато науката знае много повече за човешкото тяло, отколкото преди 50 години. Въобще не е толкова лесно, ако беше, нямаше да видиш хърбав или дебел човек на улицата.
Разбираш ли, че е същото като да кажеш: “Ако от петгодишен играех шах по 10 часа на ден, днес Каспаров щях да го почупвам, но понеже не съм фен на шаха и затова не мога да го бия”. :lol:
Важното е какво е постигнал човек и към какво се стреми, а иначе всеки може да си говори какво евентуално би станало, ако той еди какво си...
ПП Относно хилядите на месец дадох пример за футбола, а не за бодибилдинга, прочети пак.
ПП2 боби, взимаме един много назобен културист, спираме му зоба за нужното време да се изчисти от всичко, пускаме го на състезание по “натурален бодибилдинг” и той си е вече натурален човекът. Е, това значи ли, че е направил физиката си без химия ? :wink: