Моля дайте ми съвет за моя проблем

EK

24.08.04
20:14

Здравейте имам проблем и се нуждая от помощ.
На 24 години съм тренирам усилено от 5 години но в последно време (лятото) започнах да не се чувствам толкова добре от тренировките. Усещам умора нямама го това напомпване губя си силата реших да почина 1 седмица много добре ми се отрази след почивката се чувствах по напомпен от колкото след тренировка, реших че съм се оправил започнах отново тренировки но след 2рата пак започнах да се чувствам отпаднал, взех си аминокиселини но те не ми помагат. Мисля че се храня добре и не се преуморявам с работа тъй като работя с компютър и съм доста заседял през деня. Сега пак почивам и съм много добре. Не съм сигурен дали това е преумора или претрениране тъй като в залата вдигам много имам сила но като се прибера и на следващия ден се чувствам отпаднал. Въпросът ми към вас е на какво се дължи това?

П.С Никога не съм ползвал по сериозни препарати от протеини и аминокиселини. Тренирам по 4-5 дни седмично.

Втори въпрос:
Имам доста неразвити предмишници това предполагам се дължи на вродените ми слаби вени на крайниците които се срещат при много хора и след време ги наричат (разширени вени). Забелязвам че вените ми на гърдите примерно са доста дебели и а на ръцете много тънки (за трениращ човек от толкова години) преполагам че ако има начин да удебеля вените си на ръцете ще има по добро хранене на мускулите, та има ли начин чрез тренировки или с препарати за удебеляване на вените.

24.08.04
20:40

Много, много общо. Сещам се за 1001 причини.
Като за начало се опитай да установиш разликите преди когато си тренирал и сега, например здравословни проблеми, смяна на хранителният режим. Достатъчно витамини и минерали ли приемаш? Достатъчно ли се зареждаш с енергия(въглехидрати преди и след тренировка). Изобщо като работиш на PC, спиш ли достатъчно (мин 8-9 часа). Пиеш ли през лятото достатъчно вода...
За предмишниците.. в интерес на истината те са едни и от мускулите които почети не се оставят да почиват, тъй като участват в много упражнения. Дефакто трябва да намалиш упражненията за другите мускулни групи и да се съсредоточиш само върху тях. Т.е. тренираш ги тежко, но почиваш по няколко дена, без да ги ползваш в други упражнения като синергисти Ако не възтановяваш добре, няма да имаш добър прогрес.

Бързата физическа умора е чест спътник на много заболявания. Липсата на други симптоми не означава цветущо здраве. Не се плаши, но е добре да направиш това :
Иди на лекар. Нека те прегледа, да ти измери кръвното и помоли ако е възможно за ДКК - диференциална кръвна картина, както и да ти преслуша дробовете.
Ако не е това - виж поста на колегата по - горе :) И намали малко тежестите, почивай добре. Предмишници трябва да тренираш, но едва ли са те причината. Спокойствие и силна храна, както казват :)
Откажи евентуални вредн навици - пушене, пиене или ги сведи до минимум.
Включи ималко кардиодейност в тренировките си.

24.08.04
21:26

От поста ти горе-долу излиза, че тренираш от 5 години, по 4-5 пъти седмично и досега си почивал 1 седмица, или поне нещо такова? Най-вероятно просто си преуморен и претрениран и се нуждаеш от по-дълга почивка. Да отидеш на доктор обаче е добра идея.

EK

24.08.04
22:16

Разбира се не изкам да кажа че съм почивал 1 седмица за 5 години :)
Нямам вредни навици не пуша не пия алкохол въобще но и не правя аеробни тренировки. В интерес на инстината от 1 месец ме боли гърлото което е признак на някакво заболяване може би от голямото натоварване просто организма ми не може да се пребори с инфекцията и затова да съм с такова състояние сега като почивам вече нямам болки и възпалено гърло.... може би трябва да мина един курс антибиотик за да съм сигурен че съм оздравял и пак да тренирам

24.08.04
22:43

[quote author=“EKK”]Разбира се не изкам да кажа че съм почивал 1 седмица за 5 години :)
Нямам вредни навици не пуша не пия алкохол въобще но и не правя аеробни тренировки. В интерес на инстината от 1 месец ме боли гърлото което е признак на някакво заболяване може би от голямото натоварване просто организма ми не може да се пребори с инфекцията и затова да съм с такова състояние сега като почивам вече нямам болки и възпалено гърло.... може би трябва да мина един курс антибиотик за да съм сигурен че съм оздравял и пак да тренирам

Това вероятно обяснява нещата.. някой вирус.. доста са разпространени напоследък. Виж какво ще ти изпише лекаря. Най-вероятно няма да имаш нужда от антибиотик.

Това, че от 1 месец те боли безспир гърлото, говори със сигурност за едно: траен спад в имунната защита. Повтарям мнението си за посещение на лекар и особено за ДКК.
Антибиотици сам недей си изписва. Само болене на гърлото не се знае от какво може да е. Може и да само вторичен симптом. Един нормален грипен вирус за 1 месец трябваше или вече да се е разпространил или изчезнал. Трябва да е много слаб за да държи така.

ВН

27.08.04
01:11

Предлагам ти също, да започнеш да спиш поне по 8 часа и то нощем!
Пий повече течности. Тренирай в периода 17 - 21 часа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1