19.05.06
19:08
Искам да ви попитам на какви възглавници спите -ниски или високи, защото аз като спя на висока и изпитвам едни страни боли в гърба и ме кара да се пукам,а като легна на ниско почти се притапяват,има ли някой подобен проблем?
преместена. manson.
най-добре възглавницата да е ортопедична. Тогава шийните прешлени почиват в правилно положение и не се натоварват мускулите на врата, от което се получават и болки в гърба.
[quote author=“nixon”]най-добре възглавницата да е ортопедична. Тогава шийните прешлени почиват в правилно положение и не се натоварват мускулите на врата, от което се получават и болки в гърба.
пример:
http://megashop.bg/nani/images/PILLOW1_s.jpg
такава трябва да е ама от гледна точка на леглото понеже то е малко по меко и тялото потъва на долу и при таз височина на възглавницата ми се струва височка.
19.05.06
19:49
Пробваи без възглавница,аз преди години пробвах и оттогава спя без.Само съм постелил на главата меко и тънко одеяло сгънато на четири и ми е добре.
19.05.06
21:52
Аз спя без възглавница,имам 2 на леглото ама те стоят по отстрани и само леко си подпирам главата :) иначе предпочитам на по твърдо легло :wink:
ппТази тема не е за тук (manson: вече е :wink: )
Абе това с постеля вместо възглавница може да е доста добро...
Аз съм с една дето потъва много... нормално що годе спя...
При мен проблема беше леглото/матрака/ който жеше потънал точно на задника/хем не ми е голям пък... :lol: / И направо ми се *** майката. После го смених с нов ама и той потъва.../просто са такива някакви боклукчави деформиращи се/
Иначе, без нещо под главата не може да се спи, яко ще е ако е ортопедична възглавницата...
19.05.06
23:02
Брато земи си 1 свестен матрак.Аз до преди година спях на един еднолицев мнооо гаден деформира се скърца и т.н. ся на 1 двулицев супер яко направо се родих.Определно има разлика сега се наспивам идеално за 8 часа и се чувствам отпочинал,а преди спах до 12 на обяд :?
и мен ме заинтригувате, какви цени са ортопедичните възглавници? А двилицевите матраци? и накрая искам да попитам за мнението ви отностно водните легла?
ПО ЗДРАВИ
[quote author=“jalokin”]и мен ме заинтригувате, какви цени са ортопедичните възглавници? А двилицевите матраци? и накрая искам да попитам за мнението ви отностно водните легла?
ПО ЗДРАВИ
Спал съм на водно... незнам дали от него или от жегата тогава, ама се събудих като защеметена кукувица на сутринта... :lol:
Казват че при някой хора били много удобни, при други... по-малко :lol:
Sourcemag, абе много съм в движение не мога да се остановявам, иначе отдавна да съм си взел... то тоя та**к тука просто не е човешко ама.., нема начин.
за матрак, най-добре да бъде ортопедичен пенолатексен матрак (без пружини и т.н.) Те не се деформират и потъват толкова колкото е теглото на съответна част от тялото, като гръбнака винаги е в правилно положение.
Пред два месеца си взех такъв и от тогава съм нов човек. На стария ми матрак от години се събуждах с болки в кръста и гърба. Вече това го няма! Като се съчетае с една ортопедична възглавница просто не ти се става от леглото :lol:
Обаче, проблеме е че са скъпи. Моя матрак излезе 340лв... а има и по-скъпи.
20.05.06
19:49
Брато не дей гледа тея старите лайна дето са 100тина лева с пружините ,хубавите неща са скъпи :wink:
Спя на Удобна.... с неудобни може добри схващания за през деня да си докарате
20.05.06
23:01
според мен има значение дали лежиш по гръб или настрани. Ниска възглавница е ОК за лежене по гръб, но за настрани е гадно. Може да си вземеш две ниски и ако лежиш по гръб да слагаш едната, а ако се объщаш настрани да подлагаш и втората
да тва е така
Аз спя на дървени дъски и отгоре имам 10см дунапренена подложка /или от някакъв подобен да дунапрен материал/ твърдо е и се чувствам много добре. Имам и обикновена възглавница. Имам много добър сън, и вече не чувствам болка никъде, а преди ме болеше врата.
За матраците е така - от 350 нагоре за свестен матрак. Побре на земята отколкото на някакъв педал тип лукс за скръндзотъпаци. :twisted:
21.05.06
19:26
В “Метро”.(ама не знам дали има в Пловдив :? )