дилема

HA

29.08.04
00:48

здравеите на вси4ки!
абе хора искам да се посаветвам с вас коя програма е по уда4на
1ден-гарди,бицепс;2ден-крака;3-по4ивка;4-гръб,задно рамо;5-рамо,трицепс абе с една дума на дориан програмата от филма блоод & гудс:)
или 1-гръб,задно рамо;2-гарди,предно и средно рамо;3-по4ивка;4-крака;5-раце
зна4и досега жинаги рамото сум го тренирал отделно всмисал не с гарди или с гръб а пук за мое наи голямо разо4арование то4но то наи не ми се развива а това ме нерви 6тото рамото за мен е наи красивия мускул в 4ове6кото тяло.та мисълта ми е за развитието на рамото ми коя от 2те програми е по добра.6те съм много благодарен на мнения на хора които са патили от подобни програми и знаят кое как се отразява а не цитират зау4ени фрази.програмата няма да ото4нявам както пове4ето от вас искат да се казва за маса или за релев е тъи като ли4но мое мнение е 4е маса и релеф не се правят в залата а на масата но това е друга тема.6те се радвам да 4уя и други предложения за програма.мерси много за проявения интерес надявам се:)

29.08.04
02:32

Пич, аз имам същия проблем с рамото и мисля, че е било правилно да го тренираш самостоятелно. Защо мислиш, че сега, като го оставиш на заден план, тоест след гърдите и гърба ще ти дръпне повече?
Според мен е добре да му дадеш приоритет, да го тренираш само и да намалиш обема на тренировките на мускулните групи, които ти дърпат и ти вървят, за да може рамото да тръгне. Аз лично съм пробвал да тренирам рамо след гърдите и хич не става номера, просто нямам сила за него да го натоваря, както трябва. Ако искаш напиши кое как ти върви и ще измислиме нещо да дадеме стимул на мускулите, които ти куцат.

DO

29.08.04
15:49

според мен най-добре си прави задната част на рамото със рамото!ако искаш да имаш повече ефект просто го прави 1во от всички опражнения за рамо!иначе по телевизия или по списания тези програми много не ги гледай виж кое как на теб си отразява повечето програми по тв. и списания са някви измислени или са на някви истински културисти които само с тва се занимават и на тях им се отразяват по 1 начин на теб по съвсем различен една от причините е и химийката!успех! :)

[quote author=“Don_Anton”]според мен най-добре си прави задната част на рамото със рамото!ако искаш да имаш повече ефект просто го прави 1во от всички опражнения за рамо!иначе по телевизия или по списания тези програми много не ги гледай виж кое как на теб си отразява повечето програми по тв. и списания са някви измислени или са на някви истински културисти които само с тва се занимават и на тях им се отразяват по 1 начин на теб по съвсем различен една от причините е и химийката!успех! :)

Има съществена логика в това решение. Задното рамо е анатомически част от раменната група мускули, но функционално то е част от мускулите на гърба. Повечето теглещи упражнения за гърба и трапеца влизат много именно в задното рамо. При условие, че ще бъде нацепено добре, няма съществена логика да не се довърши тренирвката му.
Само съвет: не прекалявай с упражненията за него. Трябват му по мое мнение 1, макс. 2 упражнения.
Разтегли малко дните за почивка. Гръб и рамо и после гърди и рамо за мен е неудачно решение за непрофесионалист.
По - скоро нещо като 1. Гърба и задно рамо 2.Крака 3. Почивка 4 Гърди и рамо 5.Почивка 6. Ръце 7. Почивка
И пиши после как е резултата :)

29.08.04
17:24

мога да добавя към това което каза дзвер личния си опит - когато тренирах задно рамо в деня за рамо - не вървеше хич, когато го преместих в деня за гръб и така или иначе има някакво предварително предизтощение става много по-добре.

DO

29.08.04
18:37

[quote author=“D3BEP”][quote author=“Don_Anton”]според мен най-добре си прави задната част на рамото със рамото!ако искаш да имаш повече ефект просто го прави 1во от всички опражнения за рамо!иначе по телевизия или по списания тези програми много не ги гледай виж кое как на теб си отразява повечето програми по тв. и списания са някви измислени или са на някви истински културисти които само с тва се занимават и на тях им се отразяват по 1 начин на теб по съвсем различен една от причините е и химийката!успех! :)

Има съществена логика в това решение. Задното рамо е анатомически част от раменната група мускули, но функционално то е част от мускулите на гърба. Повечето теглещи упражнения за гърба и трапеца влизат много именно в задното рамо. При условие, че ще бъде нацепено добре, няма съществена логика да не се довърши тренирвката му.
Само съвет: не прекалявай с упражненията за него. Трябват му по мое мнение 1, макс. 2 упражнения.
Разтегли малко дните за почивка. Гръб и рамо и после гърди и рамо за мен е неудачно решение за непрофесионалист.
По - скоро нещо като 1. Гърба и задно рамо 2.Крака 3. Почивка 4 Гърди и рамо 5.Почивка 6. Ръце 7. Почивка
И пиши после как е резултата :)

ако да кажем тренира задната част на рамото с гърба до остава другите части да са с гърдите не мислиш ли че гърдите сами по себе си са голяма мускълна група камоли като ги съединим с рамо мисля че бая ще се претовариш ще претренираш и може да няма никав резултат .за мен задната част на рамото е част от рамото все пак и за това трябва да се тренират заедно ако не върви изобщо чак тогава може да се помисли за промени . все едно да тренираш горна част на гърдите не с гърди защото ти изостава , много по-логично е да се отдели повече внимание на горната част да е с приоритет в тренировката за гърди и да я тренираш 1ва ! за мен това решение е най-доброто!  8)

За задното рамо определено не си прав. Важна е биофизиката на натоварването, а не кое как приемаме по картинките.
За рамото и гърдите съм принципно по - съгласен. Предно рамо доста силно се натоварва при гръдна тренировка. Но по принцип има два метода, поне аз доколкото познавам тренировките. Едната е тренировка на независими мускулни групи в един ден. Другата е тренировка на синергетици. Тази явно ще е от вторите - изключение е само денят за ръце. И двете си имат привърженици. Мисля, че може да опита. Ако си подбере правилно упражненията и ги редува, ще стане. Примерно гърди с дъмбел, рамо със свободна тежест, или пък гърди със свободна тежест, рамо с разгъвания с дъмбел или скрипец. Рамото е голямо, но в края на краищата му е разделено в две тренировки. Може да опита, е моето мнение.

30.08.04
10:56

[quote author=“Don_Anton]

ако да кажем тренира задната част на рамото с гърба до остава другите части да са с гърдите не мислиш ли че гърдите сами по себе си са голяма мускълна група камоли като ги съединим с рамо мисля че бая ще се претовариш ще претренираш

Абе може да са голяма ,но не са по-голяма от гърба.

Следващия път като правите гребане с щанга, обърнете внимание как се помпа задното рамо, Доскоро тренирах цялото рамо с гърба и резулататът е следния - задното рамо се разви така, че сега не го тренирам и наблягам на предно, за да оправя симетрията.

И още нещо - не може да се тренира само една глава на даденмускул, може да се акцентира на нея, но другите не могат да се изключат напълно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1