21.05.06
22:42
Смятам да си взема Л-Глутамин обаче нямам много пари затова се ориентирах към българското. Кажете става ли за нещо тоя продукт, ако не ще ми препоръчате ли нещо по-добро на не много висока цена.
Също така бихте ли ми казали как да ги комбинирам глутамин и протеин ? Кое кога да го пия?
п.п.: Още едно малко питане така между другото - какво е това “L-” дето се слага преди всяка аминокиселина?
Благодаря.
21.05.06
22:44
[quote author=“Veliko”]п.п.: Още едно малко питане така между другото - какво е това “L-” дето се слага преди всяка аминокиселина?
Благодаря.
Показва структурата, ориентираността на аминокиселината.
22.05.06
14:04
Ами аз съм го пил Л-Глутамина на Нутрим.Бях го кобинирал с креатин и с протеин. Препоръчвам ти да направиш същото защото сам по себе си не мисля, че ще качиш нещо само с глутамина. :)
по здрави
[quote author=“shadow_master”]Ами аз съм го пил Л-Глутамина на Нутрим.Бях го кобинирал с креатин и с протеин. Препоръчвам ти да направиш същото защото сам по себе си не мисля, че ще качиш нещо само с глутамина. :)
по здрави
Точно!
Едва ли някой може да ти каже със сигурност кой Глутамин е най-добър, понеже ако пиеш само и единствено него няма да имаш никакви резултати и т.н.... Пари на вятъра...
Аз бях пил Л-Глутамина на Нутрим и според мен нямаше много ефект, макар че го пих с Таурин на JC. Иначе съм пил и на Мусаши и мога да каже, че беше доста по-добър от този на Нутрим.
Интересно какъв ли е бил ефекта :roll: Според мен като Нутримския, ама нали е на Мусаши... Ако го беше съчетал и с протеин, леле-мале... :wink:
22.05.06
18:00
[quote author=“Oblivion_”]Добър е аз качих 2 санта на ръката от него.
100% причината не е глутамина. :wink:
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“Oblivion_”]Добър е аз качих 2 санта на ръката от него.
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“Oblivion_”]Добър е аз качих 2 санта на ръката от него.
ахахаха,добре бе разбирач. :D
23.05.06
10:32
И аз мога да ти кажа скромното си мнение, че наистина неможе да е от глутамина.За това и му пропоръчхме на момчето да си го комбинира ако има възможност защото иначе само ще си даде парите, а видим ефект най-вероятно няма да има. :)
по здрави
Глутамина на Нутрим си го купих зимата. Докато го пиех наистина забелязах по-малко болка в мускулите след тренировка и малко по-бързо възстановяване. Усетих някакъв ефект, но очаквах да е по-силен.
това Глутамита е Супер Безсмислено!!!
Просто съм го пил и нищо!
но креатина им става! :D
Лично на мен не ми подействаха и двата продукта на Нутрим (Креатин и Глутамин). Даже от креатина след седмица почнах да усещам тежест в кръста (явно на бъбреците не им ‘хареса’ този продукт) и го спрях. Взимал съм креатин на Optimum и Universal Nutrition със зареждане, но и те не ми действат по никакъв начин, но при тях не съм имал странични ефекти. Занапред въобще не мисля да приемам креатин, явно при мен няма смисъл.
Има вероятност да не съм получил някакъв ефект поради следната грешка, която научих наскоро от една статия на bodybuilding.com, a именно, че креатин и глутамин НЕ трябва да се приемат заедно (в един прием), защото двете субстанции “се конкурират” за едни и същи рецептори в мускулната тъкан и така ефектът им значително се ограничава.
Т.е. ако се тренира вечер най-добре да се взима сутрин глутамин и обратно, а кретина да е преди тренировката.
[quote author=“nixon”]...която научих наскоро от една статия на bodybuilding.com, a именно, че креатин и глутамин НЕ трябва да се приемат заедно (в един прием), защото двете субстанции “се конкурират” за едни и същи рецептори в мускулната тъкан и така ефектът им значително се ограничава.
Т.е. ако се тренира вечер най-добре да се взима сутрин глутамин и обратно, а кретина да е преди тренировката.
Айде да дадеш линк точно към тази статия щото ще хвърлиш половияния форум в паника :wink:
P.S. Ами смесените форми като Gluta-Build (Creaitin Monohidrate - 40%, L-Glutamine - 60%) на Power Food примерно....
[quote author=“M16”]
Айде да дадеш линк точно към тази статия щото ще хвърлиш половияния форум в паника :wink:
ето:
http://www.bodybuilding.com/store/musclegain.htm
оттук цитирам:
“Glutamine should not be taken at the same time as creatine because they compete for receptors to be absorbed. Take glutamine pre-workout and creatine post-workout.”
по-подробно имаше нещо във форума на сайта, но не мога да го намеря. всъщност - в предня ми пост съм объркал реда на приемане, но смисъла пак е този, да не се приемат заедно...
24.05.06
16:35
И аз никога не съм пил глутамин...но и никога не съм имал голяма вяра в него,тъй като щом от креатина не виждам голям ефект си представям от глутамина :)
24.05.06
17:17
[quote author=“nixon”][quote author=“M16”]
ето:
http://www.bodybuilding.com/store/musclegain.htm
оттук цитирам:
“Glutamine should not be taken at the same time as creatine because they compete for receptors to be absorbed. Take glutamine pre-workout and creatine post-workout.”
по-подробно имаше нещо във форума на сайта, но не мога да го намеря. всъщност - в предня ми пост съм объркал реда на приемане, но смисъла пак е този, да не се приемат заедно...
Това ме изненада много, наистина.
Аз го дозирах директно глутамина с креатина и гейнъра като шейк.
Ще пораздърпам малко литература и ще проверя работата.
24.05.06
19:03
Тука преди време го бях чел това нещо тука някаде в форума обаче сега не мога да го намеря.По добре не ги смесвай :lol:
по здрави
07.09.16
11:31
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.16 10:50.