Колко е перфектната бройка:)?

MO

24.05.06
15:34

Интересува ме колко е перфектната бройка на повтренията в тренировка за релеф?Споделете мнението си:)

24.05.06
15:38

Хммм...ами от 8-10 до 100-200….зависи за кой мускул, дали за гръб, прасец или корем. Аз повторенията не ги променям, само диетата, броя на упражненията, интензивността и кардиото.

BR

28.05.06
23:41

Аве хора стига с тези глупости повторения за релеф и повторения за маса.Ако тренирате културистично повторенията не трябва да ви падат по 10 и най важното пирамиди за всяко упражнение, но всеки пак зависи от видовете тяло защото за едните трябва повече тренинг за другите не.който не е запознат с видовете тяло търсете в google.com ектоморф мезоморф и ендоморф и ще разберете някои неща. Също важно нещо редувайте тежка лека тренировка т.е не малко много повторениа а тренировка примерно с повече машини и тренировка с базови основни упражнения и всичко как растете и се орелефявате зависи само от едно ХРАНАТА.

[quote author=“Brok_83”]Аве хора стига с тези глупости повторения за релеф и повторения за маса.Ако тренирате културистично повторенията не трябва да ви падат по 10 и най важното пирамиди за всяко упражнение, но всеки пак зависи от видовете тяло защото за едните трябва повече тренинг за другите не.който не е запознат с видовете тяло търсете в google.com ектоморф мезоморф и ендоморф и ще разберете някои неща. Също важно нещо редувайте тежка лека тренировка т.е не малко много повторениа а тренировка примерно с повече машини и тренировка с базови основни упражнения и всичко как растете и се орелефявате зависи само от едно ХРАНАТА.

много си прав!

09.06.06
11:23

[quote author=“Brok_83”]Аве хора стига с тези глупости повторения за релеф и повторения за маса.Ако тренирате културистично повторенията не трябва да ви падат по 10 и най важното пирамиди за всяко упражнение, но всеки пак зависи от видовете тяло защото за едните трябва повече тренинг за другите не.който не е запознат с видовете тяло търсете в google.com ектоморф мезоморф и ендоморф и ще разберете някои неща. Също важно нещо редувайте тежка лека тренировка т.е не малко много повторениа а тренировка примерно с повече машини и тренировка с базови основни упражнения и всичко как растете и се орелефявате зависи само от едно ХРАНАТА.

Адски прав си,приятел!  :wink:

09.06.06
13:08

Тренировки за орелефяне и маса няма. Разликата, която има е заради броя повторения - колкото по-малко, толкава повече се работи за сила, колкто повече - за идържливост. Другата разлика е между машини и свободни тежести - машините изолират повече, но не  ти помгата да си по-координиран в движенията си, за разлика от свободните тежести. От друга страна на машина е по-трудно да с еконтузиш, понеже техниката е по-лесна.

SP

09.06.06
13:10

По принцип както казаха храненто е определящо, а и ако си начинаещ наистина то е основното. Но все пак за релеф 12-14 повторения.

09.06.06
13:18

за релеф - просто по малки тежести до хубаво натоварване на мускула - всепак тежестите съобразени да ИЗЦЕДИШ мускула между 12-20 поврорение

RE

09.06.06
17:04

12-14

09.06.06
17:29

[quote author=“Monster98”]Интересува ме колко е перфектната бройка на повтренията в тренировка за релеф?Споделете мнението си:)

Броиката е същата както и при тренировката за маса! Наи-много 1-2 повторения повечко, виж вече почивките са друго нещо.......

BR

10.06.06
03:52

Е несъм съгласен отностно това че малкото повторениа са за сила многото за релеф, това са пълни глупости, четети ми някакви стати без даже да сте го усетили върху себе си.Мога да твърдя защото съм го пробвал след 3 месеца тренировки с повторения между 20 и 10 пирамида и до отказ след това силата си я покачих значително, независимо че работех с повече повторения. Пак казвам хубаво е да се редува лек атежка тренировка и от време на време да се прават силови цикли (трибойски тренировки).там методиките за покачване на сила са други и имат ефект но в културизма повторенията са не по малко от 8 и то за упр като лег клег тяга всичко останало е помпане и ХАПВАНЕ. Незабравяйте че има бавни и бързи мускулни влакна, който незнае да се поинтересува повече. Но специалното твърдението релеф с леки тежести и много повторения ми звучи като женска тренировка.Вие мъже ли сте или само стойкари, как може мускул надут без сила !!!!!!Или чули сте някъде релеф с малко повторения щото философи много в България и всеки след 3 месеца зоб и става голям и стават някои хора много големи разбирачи и ако така продължават нещата винаги щеме зле в тоя спорт. Защо в едно нормално предаване за фитнес не се говори за методикиза тренировки а само се обаждат за каква зоб да се земе (метан, ретаболил, сустенон, и т.н).Земеет научете основните неща растете естествено до момент когато стигнете в застой и после зимайте химията, че ми писна хора с 6 месечен стаж със стероиди да зарибяват и да бръштолеват глупости по залите !!!!!!

BR

10.06.06
04:05

Monster да ти отговоря на теб че твоя е тази тема,Отностно повоторенията за всяко упражнение ще обясня кратко и ясно.Всички базо упразжнения като лег клек тяга набиране може да позлваш повторения 8 или даже като тягата и лега и клека 6.Това са движения които натоварват много мускулни влакна всичко останало гледай да ти е мин 10 повторения. Примерно Гръб - Набиране 4-6 серии (аз правя по 2 серии от набиране широко обратен хват и успореден там може да се помъчиш с тежест до 6 пъти даже.набиранията мног разтягат мускула но само с тях нестава.В лекия ден вкарай гребане с щанга пирамида 20 -10 вкарай един скрипец задврат пак 20-12 пирамида, хор скрипец пак 20-12 и един полувер.В тежкия ден след набиранията напорави една тяга с повторения 6-2, после пак гребане 20-10 и на края мечка пак 20-10 и след 2 месеца си премери обиколката.Мисълта ми е основните гадните упражннения които повечето ги избягват тежко и малко повторенйия всичко останало към тях помпане пак с необходимите кг примерно да направите 10 повторения.Това е, надявам се да ме разбра ако ли не питай:)

10.06.06
10:41

За релеф може да включиш дроп серии. Иначе основното, което го споменаха и по-горе е храненето, а не толкова броя на повторенията. Може да съкратиш почивката между сериите: ако в периода за маса ти е била 1,30-2мин съкрати я на 1 мин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1