23.05.06
23:21
На 19 съм, момиче, 57кг,168-169cm.Искам да мина на НВД.Примерният ми режим добър ли е според вас?Ето го и него:
10:30-11 - кафе с малко обезмаслено прясно мляко + 1 грейпфрут
13-13:30 - таратор (или салата -зелена,с домати и краставици,с малко сол,без олио,зехтин и т.н.)
15-16:30 - фитнес + кардио (самото кардио е около 45-50 мин,на кростренажора)
18-18:30 - 2 чушки с извара
20-20:30 - бъркани яйца(само белтъците) + 100 гр пилешко филе
***Какво според вас е добре да добавя към таратора?
***Ако от време на време разнообразявам(вместо грейпфрута:праскови,диня или череши),това нарушава ли ми НВД, говорим за същите количества плодове)
***Какво ще кажете за соеви кълнове към салатата?Или за домати с моцарела?А за грахта?(и по кое време на деня,в комбинация с какво да се комбинира)
***Мюсли с кисело мляко на закуска лоша идея ли е (спрямо въглехидратите)?
***Във ВВД картофената салата добро решение ли е?
Целта ми е да отслабна малко ( да ги направя 52-53kg),и най-вече да сваля корема и мазните натрупвания в областта около кръста (паласки и т.н.)ще пия и л-карнитин ако трябва
Съжалявам,ако въпросите са били тъпи,обаче съм малко начинаеща и много ще съм благодарна,ако ми помогнете
24.05.06
09:08
Не съм специалист но ми се струва, че много глад те чака. Храната ти е малко а и какти си ги наредила се засилва към вечерта. Така я има я няма 1000 кал. Организма ти най-вероятно ще започне да разгражда мускулите и ще си пази резервите от мазнини за черни дни. Т.е. на колограми ще отслабнеш но паласките едва ли ще стопиш. Яж си нормално и се движи повече.
п.с. Зехтина е полезен но най-полезен е студено пресования - Extra virgin.
Пробвай една две седмици само на месо, риба, белтъци, зеленчуци, кардио и л-карнитин
24.05.06
11:37
guBak добре го каза...много гладуване...и много мускул и тъкани ще свалиш...можеш да сложиш повече месо...и друга закуска...по-обилна че само 1 плод за старт на деня ми изглежда някак... :roll:
можеш разбирасе да сменяш плодовете за закуска...даже можеш и по два че сутрин нивото на инсулина е ниско...
сега видях че си написала мюсли с кисело мляко...според мен е супер идея...обаче не трябва да слагаш повече от 40 грама мюсли....това идва 3 супени лъжици...и ако искаш смени мюслите с овесени ядки само че те имат по-малко въглехидрати..соевите кълнове помагат на храносмилането и можеш да си ги ядеш а моцарела незнам кво е :oops:
Попринцип при ВВД трябва да се ядът сложни въглехидрати затова картофената салата е чудесна идея...стига да е в първата половина на деня...например за обяд :P
с 50 мин кардио л-карнити и такава диета резултатите които желаеш ще доидат най-много за месец :D
с тая вечеря за шампиони няма да постигнеш нищо... вечер не се ядът яйца, камоли пилешко филе :roll: яж 2 ябълки и заспивай :wink:
Я не говори глупости, ако обичаш! Точно пилешко филе и яйца се ядат, а ябълките вечер са противопоказни! Чети малко форума и сайта, преди да пишеш!
Я не говори глупости, ако обичаш! Точно пилешко филе и яйца се ядат, а ябълките вечер са противопоказни! Чети малко форума и сайта, преди да пишеш!
не ми се спори :idea: ако момичето иска да маа и пръшки за вечеря :D просто тази вечеря е по-подходяща за обяд :idea:
не ми се спори :idea: ако момичето иска да маа и пръшки за вечеря :D просто тази вечеря е по-подходяща за обяд :idea:
И защо реши така? Не спори наистина, първо чети, после пиши, като са ти ясни нещата. Засега явно не са ти ясни.
Петко К
Всъщност за НВД това което казваш е вярно 100%,но за някой други видове диети след 6:00 не се яде...
Мисля,че сещаш какво е гладуване :lol:
[quote author=“djpetko”]Петко К
Всъщност за НВД това което казваш е вярно 100%,но за някой други видове диети след 6:00 не се яде...
Мисля,че сещаш какво е гладуване :lol:
Ами не ги знам тези “диети” ;)
Няма реална причина да не се яде след 6 или след 8 или след който и час да е.
Ти мъж ли си или жена?!? Ако си жена ти е простено... :) Сигурен съм че си прочел/а някоя книжка на Л. Ковачева за лечебния глад. Тука не е много на почит тая женица, а и не трябва да е поне при активно спортуващи...
Към vesentse - след обяд горе-долу ти е добре ама преди обяд не струва. Към обяда добави една пилешка пържола. И към закуската нещо по така примерно 2 цели яица
25.05.06
01:03
[quote author=“shumy”]с тая вечеря за шампиони няма да постигнеш нищо... вечер не се ядът яйца, камоли пилешко филе :roll: яж 2 ябълки и заспивай :wink:
Поне да кажа защо не трябва че някои да не земе да му повярва...тъ млади момко..ябълките съдържат фруктоза...която се усвоява само то черния дроб и от там от мозъка но на него му трябва малко и затова ако прекалиш останалото си остава в кръвта вдига се кръвната захар...нивото на инсулина и когато стане високо тялото започва да произвежда останалата фруктоза в мазнина..
а сега защо трябва да се яде месо и яйца...значи вечер ако може да не се ядът никакви въглехидрати най-добре...тогава тялото трябва да поеме само протеин..и последните изследвания доказват че ако вечер не приемаш въглехидрати тялото ти гори мазнините от тялото за да може да разгради вечерята и да подържа жизнените функции повреме на сън...и така докато спиш отслабваш :P
то се прави така - Сутрин най-много въглехидрати и нагоре ги намаляваш като вечер ако може ги изключваш :P
29.05.06
20:13
при тези мерки като гледам , маи нямаш нужда от чак толкоз строга диета. повечко кардио
Мерси на всички :P
Имам още един въпрос.За въглехидратите знам,че трябва да са на ден 1гр на кг от теглото ми.А как стои въпросът с мазнините и белтъците?