Препичането на слънце топи ли мазнини?

24.05.06
11:55

Понеже сега е слънчев сезон и хората ходят на морета и басейни, искам да попитам препичането на слънце, освен че прави добър тен, топи ли мазнини? Да кажем от гърдите и корема, как мислите?

SE

24.05.06
12:03

според мене е невъзможно от почене да топиш мазнини предимствто на слънцето е че е по топлио = повече потене

24.05.06
12:05

[quote author=“AcTivE”]Понеже сега е слънчев сезон и хората ходят на морета и басейни, искам да попитам препичането на слънце, освен че прави добър тен, топи ли мазнини? Да кажем от гърдите и корема, как мислите?

Според въпроса и отговора...

P.S. Мечо Пух и Прасчо лежата на плажа. Мечо Пух се обръща към Прасчо и го пита:
    - Прасчо, ти с какво се мажеш?
    - С плажно масло.
    - Пробвай с майонеза.
    - По-добре ли е, Мечо?
    - Не, по-вкусно...

24.05.06
15:24

Аз лично много се съмнявам, дали има шанс да изгориш мазнини с потене на слънце. Единственият шанс е ако под въздействие на слънцето се отделят разни хормони и т.н....ама не вярвам в приказки ;-)
Най-вероятно е да си докараш топлинен удар ако не внимаваш, особено ако не пиеш вода

24.05.06
15:35

ми друго освен изгаряне на кожата и обезводняване едва ли ще постигнеш с това препичане:) пък и просто ти като се потиш отделяш течности-съвсем различно е топенето на мазнии и това:)оди тичай кат побъркан:)

PS

24.05.06
16:15

ще свалиш кг ама не и мазнини...аз преди от едно печене бях свали 1-2 кг вода  :P

24.05.06
17:42

[quote author=“AcTivE”]Понеже сега е слънчев сезон и хората ходят на морета и басейни, искам да попитам препичането на слънце, освен че прави добър тен, топи ли мазнини? Да кажем от гърдите и корема, как мислите?

Това да не е скара бе, момче. :D Лягаш и цър-пър, стопяваш мазнините :D :D

24.05.06
20:03

[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“AcTivE”]Понеже сега е слънчев сезон и хората ходят на морета и басейни, искам да попитам препичането на слънце, освен че прави добър тен, топи ли мазнини? Да кажем от гърдите и корема, как мислите?

Това да не е скара бе, момче. :D Лягаш и цър-пър, стопяваш мазнините :D :D

хахаха, тва ма уби  :lol:

Абе може и да топи като нищо. Особенно ако е съчетано с едно яко плуване и по продължително време.

Естествено ефекта ще е 0 ако като се прибереш вкъщи скапан праснеш  1кг бърз въглехидрат...  :wink:

EN

24.05.06
21:57

[quote author=“s1ck_boy”]ми друго освен изгаряне на кожата и обезводняване едва ли ще постигнеш с това препичане:) пък и просто ти като се потиш отделяш течности-съвсем различно е топенето на мазнии и това:)оди тичай кат побъркан:)

:!:  :!:  :!:  :!:

IN

24.05.06
22:26

Еми ако сте гледали има една реклама на Sauna Belt или нещо от тоя сорт. Пълна глупост според мне, но тяхната теория че като се потиш, топиш мазнини... Не знам вижте я там обясняват някакви такива неща. Но главно според мен най-много да се дихидратираш ако стоиш повечеко и да изгориш.

24.05.06
22:44

[quote author=“tpd”]Абе може и да топи като нищо. Особенно ако е съчетано с едно яко плуване и по продължително време.

Има нещо такова. Поне аз както го виждам от жегата ти се загрява доста тялото, това в комбинация плуване/игране на фризби/мачле на пясъка/всичките заедно, доста потене и пиене на доста вода и най-вече доста продължително време(примерно почти всеки ден) може и да има резултати. Но ако след това човека Х омота няколко палачинки със шоколад от някое капанче до плажа...  :wink:

28.05.06
17:35

Дори и да има е незначително

28.05.06
21:45

Мерси за отзивите. Разбира се, грешно са ме разбрали някои от вас - това не е моя хипотеза или твърдение, просто ми беше любопитно какво мислите ;) Лично аз се чувствам по-комфортно със силен тен - освено това и космите по-малко си личат ;)

29.05.06
12:15

За да не пускам нова тема ще питам тук

Относно рекламите на коланите за изгаряне на мазнини (саунабелт ..). Според абсолютно всички те не топят мазнини, а тялото отделя вода и затова се наблюдава намаляване на талия, корем .

Добре как тогава тия хора спекулират из целия свят за нещо, което се оказва невярно ? Има толкова много хора специалисти по целия свят. Не може ли да се направи нещо да се спре тази погрешна спекула и хората да спрат да се залъгват с тези простотии? А възможно ли е щом все още тези реклами се въртят по телевизиите (не само в БГ) да има нещо вярно, и те да действат по някакъв начин на изгарянето на мазнини ??

29.05.06
12:42

[quote author=“egorig”]А възможно ли е щом все още тези реклами се въртят по телевизиите (не само в БГ) да има нещо вярно, и те да действат по някакъв начин на изгарянето на мазнини ??

Ами купи си съответния продукт и го пробвай. Те на това разчитат, да ти вземат парите, дреме им дали нещо действа или не, стига да се продава добре. А за това се грижи рекламата, която може и най - големият боклук да ти го изкара вълшебен. 90% от рекламите са чиста лъжа и манипулация, но хората се връзват.
Като ти промиват мозъка постоянно с едно нещо, като отидеш в магазина, без да се усетиш и си купил съответния продукт, дори да има други, по - добри от него. За тях обаче не си гледал реклама и нищо не ти говорят. Много от познатите ми също разсъждават така - щом се рекламира, значи е хубаво, дай да си го купим!

29.05.06
12:57

[quote author=”Петко К”]
Много от познатите ми също разсъждават така - щом се рекламира, значи е хубаво, дай да си го купим!

Въобще не мисля като твоите приятели. Въпроса беше при толкова много специалисти , диетолози, културисти, .... как може още да се въртят и продават такива продукти. При другите реклами е друго - там трябва да опиташ, в някои случаи да тестваш за  да достигнеш до това мнение. Но тук нещата са очевидни, даже очеизвадни. И при това още се въртят по тв-тата.

Просто допуснах че е възможно да има някакъв ефект. А и да няма хората не ги интересува това. Те продължават да вярват и да мечтаят... и да гледат глупавите реклами. Защото е много лесно човек да се откаже и да спре да вярва в мечтите си. Затова в това отношение тези реклами внасят позитивно мислене в хората. Малко се отклоних от темата ..  :oops:

29.05.06
13:16

egorig Петко ти го каза - рекламата е страшно нещо. Пък и производителите хич не им дреме понеже винаги ще има мързеливци които ще си кажат “и защо да ходя на фитнес да се бъхтам и потя като мога да си взема хапченцата Х с които ще си ям всичко и пак ще отслабна” (аналогично и с тези колани) така че ни ги мисли производителите докато има такива хора и те ще имат парици.

RE

29.05.06
13:56

Има , обаче нещо друго:
Човек с тен изглежда много по втален , отколкото такъв , който има бяла кожа и избягва слънчевите лъчи.
в това отношение, може да получиш визулаен ефект , че си по слаб  с няколко кг. :wink:

29.05.06
14:32

[quote author=”Миркони”]

Има нещо такова. Поне аз както го виждам от жегата ти се загрява доста тялото, това в комбинация плуване/игране на фризби/мачле на пясъка/всичките заедно, доста потене и пиене на доста вода и най-вече доста продължително време(примерно почти всеки ден) може и да има резултати. Но ако след това човека Х омота няколко палачинки със шоколад от някое капанче до плажа...  :wink:

Дам, ако има и физическа активност може, но самото печене... ае поне се хваща тен... ;) но пиене на вода и подскачане по цял ден на плажа + плуване със сигурност ще има ефект... то си е направо кардио... с правилното папкане (едва ли повечето хора го спазват това ;) ) като нищо след 10 дни море можеш да се прибереш 3-4 кила по-лек... :)

29.05.06
16:14

[quote author=“realityman”]Има , обаче нещо друго:
Човек с тен изглежда много по втален , отколкото такъв , който има бяла кожа и избягва слънчевите лъчи.
в това отношение, може да получиш визулаен ефект , че си по слаб  с няколко кг. :wink:

Съгласен съм.Ако си забелязал(не може да не си) тези които имат по силен тен изглеждат доста по стегнати и релефни отколкото тези с по-бяла кожа.За това сега като понапече по здраво отивам на село на слънчеви бани :lol:

LA

29.05.06
17:17

Добре де,за да ‘изгориш’ мазнините, не трябва ли организма да ги разгради ‘вътрешно’ когато има нужда от енергия? (примерно: )
Или съм в грешка?
Щом обаче като си сложиш саунабелт сваляш точно от талията...а не просто се потиш...

SP

29.05.06
17:20

[quote author=“largozol”]Или съм в грешка?
Щом обаче като си сложиш саунабелт сваляш точно от талията...а не просто се потиш...

В грешка си ... саунабелта маха вода и ефекта е краткотраен.

20.08.06
17:13

значи и ефекта от тия колани сауна бел е същия
вади вод аи затова ти намаля малко размера
а ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1