31.08.04
11:08
не знаех къде да сложа темата, затова я сложих тук, ако не е уместно, да се премести.
значи тренирам от 1 год и мускулна треска съм имал само в началото.
оттогава си трениеам нормално (загрявам малко преди тренировка) и нямам.
миналия месец почнах да слагам малко повече тежести, но почнах да пия и аминокиселини (за въстановяване) и пак нямах проблеми.
този месец пак увеличих малко тежестите (не е максисмума), но спрях аминото и пия само протеини.
сега след всяка тренировка, на следващия ден имам нещо като лека мускулна треска на мускулите (минава за 1 ден) , които съм тренирал.
само че ги чувствам и някак си схванати мускулите.
нормално ли е и има ли оправия?
еми ако искаш да напредваш значи трябва да се натоварваш. А с натоварването идва и мускулната треска. Имаш ли - значи си тренирал достатъчно добре. Ако нямаш мускулна треска значи спокойно можеш да увеличиш натоварването.
Ванишар не е тъка братле ! Иначе имаше супер тема преди за мускулната треска. Значи има два вида хипертрофия едната е метаболитна (саркоплазмена) другата е механична(миофибриларна). При първата имаш мускулна треска защото се отделят метаболити като млечната киселина ,а при втората нямаш. И от двете растеш ,пиниза е да ги менкаш . Демек една трен тъка друга унака.
по-здрави
31.08.04
14:43
Можеш и да намалиш малко натоварванията. Зависи от системата ти на трениране, стажа, храната и възрастта, но малко описанието навежда на мисъл и за претренираност.
Инак малка мускулна треска съм съгласен, че е допустима и дори желателна.
да ве да прави и за механична хипертрофия момчето и ще дръпне доста
по-здрави
абе професоре говори с думи прости - нищо не разбрах.
Мисля че и другите юзъри карат сега висше за да ти четат постовете :wink:
обясни ми с повечко думи като на идиот какво искаш да кажеш :lol:
Когато мускула извършва съкращение ,преодоляваийки тежестите, той е изложен на два различни типа стрес - метаболитен стрес предизвикан от химическите промени в състава на клетките по време на натоварването и механичен стрес-силата ,с която тежеста действа по механичен път на мускула.Колкото повече повторения и серии се правят ,толкова по-дълго е механичното въздействие върху мускула.И двата типа стрес са причина 1) за повишаване размера на мускулната клетка(или мускулна хипертрофия) 2)довеждат след известно време до отказа или невъзможност да се повдигне тежеста . Когато тренирате до отказ, мускулите са подложени на огромен метаболитен стрес надминаващ този при обичайната тренировка , понеже настъпва по-голяма умора с образуване на повече странични продукти като млечна киселина.Обратното ,когато тренирате не до отказ , мускулите се излагат на огромен механичен стрес в сравнение с обичайната тренировка.
Да добре е .Но трябва да има тренировки кадето да няма мускулна треска.
по-здрави
С две думи няма гаранция, че като имаш мускулна треска ще имаш разстеж и обратно може да имаш разстеж и да нямаш абс. никаква мускулна треска. Тя не е показател за качване на мускулна маса!
31.08.04
16:36
интересно, че като пиех амино 2700, няма мускулна треска...