31.08.04
17:24
Препоръчайте ми някое креатинче до 50-60лв.
Цената е толкова висока защото може и по голяма разфасовка.
Да е качествен и да не е български.
Аз досега съм пил сако на Joe Weider и съм доволен.
Сега се чудя дали на Юнивърсъл или... ?
[quote author=“vanisher”]Препоръчайте ми някое креатинче до 50-60лв.
Цената е толкова висока защото може и по голяма разфасовка.
Да е качествен и да не е български.
Аз досега съм пил сако на Joe Weider и съм доволен.
Сега се чудя дали на Юнивърсъл или... ?
Ще ти препоръчам нещо по-добро.. вероятно няма да го намериш но питай.. поне да ги заинтересуваш! :)
Kre-Alkalyn което е 10 пъти по-ефективно...т.е вместо да пиеш 5 гр креатин пиеш само 0.5гр... т.е разсфасовките са много по-малки...
[quote author=“perlsite”]вероятно няма да го намериш но питай.. поне да ги заинтересуваш! :)
Няма да го намери, но все пак ако имат информация в магазина я сподели. :wink:
В момента пия креатин на Universal и съм много недоволен. :( Не качих нито сила, нито маса. Дори имах стомашни проблеми 1-2 пъти. Не съм пробвал много продукти, но на Musashi лично за мен креатинът е по-добър. На Optimum също е добър.
[quote author=“vanisher”]Аз досега съм пил сако на Joe Weider и съм доволен.
На каква цена/количество го беше купил?
ами аз лично пробвах на Био Фит и съм доволен. разфасовката е 0.5кг- 45лв.
31.08.04
23:20
Кра-Алканина се намира и в София. Потърси и ще го намериш!
[quote author=“Image”]Кра-Алканина се намира и в София. Потърси и ще го намериш!
Владо, я малко по-подробно! :roll: Кажи си без бой какво знаеш :lol: :lol:
1. Какво е Кра-Алканин.
2. Сигурен ли си че нищо не ти е повлиял креатина на Юнивърсъл?
3. Мр Мускул от кой си най доволен?
4. Био Фит каква фирма е?
5. Джо Уайдер -> ПРОМОЦИЯ -> 400гр=40лв преди 11 месеца обаче :)
пил съм и БГ ма не съм доволен
[quote author=“vanisher”]1. Какво е Кра-Алканин.
Кре-Алканина (Kre-Alkalyn) е креатин с много високо pH = 12, което означава, че не се разтваря във водата, не предизвиква проблеми със стомаха, не задържа вода и освен това не е токсичен. 500гр Kre-Alkalyn се равнява на 5кг креатин! :) Например SciFit Kre-Alkalyn Powder струва $35 8) В момента десетки фирми го произвеждат и предлагат онлайн :wink:
[quote author=“vanisher”]5. Джо Уайдер -> ПРОМОЦИЯ -> 400гр=40лв преди 11 месеца обаче :)
В днешно време не бих дал и 10лв за килограм креатин :lol:
[quote author=“vanisher”]1. Какво е Кра-Алканин.
2. Сигурен ли си че нищо не ти е повлиял креатина на Юнивърсъл?
3. Мр Мускул от кой си най доволен?
4. Био Фит каква фирма е?
5. Джо Уайдер -> ПРОМОЦИЯ -> 400гр=40лв преди 11 месеца обаче :)
На мен лично не ми влияе добре креатина на Universal. От креатина на Musashi съм най-доволен. Но това вече няма значение, защото ако намериш kre-alkalyn непременно го пробвай. :)
[quote author=“perlsite”] освен това не е токсичен
Защо? Накратко обясни моля те... :) Превръща ли се в креатинин?
[quote author=“perlsite”]В днешно време не бих дал и 10лв за килограм креатин
И това защо? :) В какви времена живеем. :roll: :cry:
[quote author=“Mr. Muskul”][quote author=“perlsite”] освен това не е токсичен
Защо? Накратко обясни моля те... :)
Заради факта, че креатина след като се смеси с водата по-голямата част от него се преобразува до токсичен вторичен продукт: креатинин.
Е.. тъй като kre-alkalyn не се разтваря във вода.. то няма как да се получи креатинин :wink:
[quote author=“Mr. Muskul”][quote author=“perlsite”]В днешно време не бих дал и 10лв за килограм креатин
И това защо? :) В какви времена живеем. :roll: :cry:
Ами ако ненамеря в София kre-alkalyn на нормална цена, то ще си го поръчам online и ще ми излезне по-евтино от колкото креатина тук в БГ... т.е. няма да плащам по-скъпо за да пия отрови при условие, че имам избор!
Къде да търся такова животно?
Има ли го на Пиротска 12?
И защо като купувах креатина жената там не ми го препоръ4а това?
[quote author=“vanisher”]Къде да търся такова животно?
Има ли го на Пиротска 12?
И защо като купувах креатина жената там не ми го препоръ4а това?
Дано Image да каже какво има в предвид.. иначе попитай като ходиш!
Причината може би е в това, че имат (а и не само те) много креатин за продаване... замисли се :lol:
[quote author=“vanisher”]И как да отмервам половин грам ?
Тези които съм мяркал са в капсули по 250мг :) пийваш 2 капсулки и си готов :) Иначе ако е на прах..вероятно си има малка мерителна лъжичка 8)
А някой от вас сещал ли се е да погледне какво съдържат примерно капсулите с кре-алкалин?
In capsule form, the capsule includes the following formulation:
Creatine Monohydrate 1000 mg
Maltodextrin 200 mg
Magnesium Stearate 5 mg
Magnesium Glycerol Phosphate 25 mg
Soda Ash 5-1000 mg
Natural and/or Artificial Flavors 20 mg
[quote author=“mincho”]А някой от вас сещал ли се е да погледне какво съдържат примерно капсулите с кре-алкалин?
Давай линк за да ти оценим умотворенията. Kre-Alkalyn-a се обработва за да се постигне pH 12 невиждам как този “Kre-Alkalyn” може да бъде истински.. но може химичните реакции да се извършват в капсулите :lol: :lol: :lol:
50гр Kre-Alkalyn (500гр Креатин) може би струва 45лв в магазина близо до Орлов мост (ако имате идея къде е 8) )
Но ако все пак решите да си го купите.. наистина погледнете съдържанието да не е някава измишлиотина... вътре със сигурност не трябва да има креатин :) Химическото съединение се казва Kre-Alkalyn :wink:
пиши по 1 мнение !
Е добре де ама виж че Минчо е дал списък какво съдържа....
ДОбре де както и да е !
Кажете ми на коя фирма (Без мусаши) да си купя креатин и това е !
Това което пише Минчо са глупости.. поне така смятам, докато не посочи източника на информацията си. Вероятно става дума за някое менте. В интернет не намерих абсолютно никъде формулата на Кре-алкалина... така, че немога да коментирам...
P.S: Минчо: Никъде не намрих това нещо за което пишеш.. да не си се объркал и да говориш за Creatine на капсули?????
Ако не намериш кре-алкалин според мен си вземи на Optimum.
Офтопик:
На мен ми казаха, че магазинът на Пиротска 12 бил затворен за ремонт...
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?s=cba8e9c6b82cd8a6a4e431ccf24d7377&threadid=269025&highlight=krealkalyn
[quote author=“mincho”]http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?s=cba8e9c6b82cd8a6a4e431ccf24d7377&threadid=269025&highlight=krealkalyn
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1-во: Това е мнение на аматьор и има тежест колкото моето лично :lol:
2-то: Тук говорят за pH 7+, а постигане на pH = 12… хммм нека химиците да се изкажат.. но осигуряване на pH 12 през цялта храносмилателна система по този начин е абсурдно. А може би наистина се получава реакция от тези съствки като се получава нов химичен продукт? Къде е описана технологията? В крайна сметка, целта е отново получаване на креатин, но той да е в кръвта под формата на КФ.
3-то: никъде не е посочен този патент-фантом.
Самото мнение във форума където е посочена тази информация е просто нелепo и непълнo.. никакви изводи немогат да се направят.
Минчо ти как си представяш kre-alkalyna? :wink: Т.е. мислиш ли, че можеш да си го направиш сам ? :lol: :lol:
Хахаха пич понякога си много смешен и не виждаш по далеч от носа си. Мнението е на пич, който в момента завършва биохимия в университета и се подготвя за докторатура.
EDIT: Няма значение де. Нали ако ги нямаше хората като тебе, фирмите за суплементи одавна щяха да са фалирали.
[quote author=“mincho”]Хахаха пич понякога си много смешен и не виждаш по далеч от носа си. Мнението е на пич, който в момента завършва биохимия в университета и се подготвя за докторатура.
Нон стоп се заяждаш.. не ти разбрах това което искаш да кажеш??!?
Т.е смяташ, че kre-alkalyna е по-лош ли? Смяташ, че креатина не е токсичен.. или нещо не си съгласен? Защо попита знаем ли какво съдържа kre-alkalyna?!??
Ако този човек е разработил kre-alkalyna.. ок. Аз също познавам хора занимаващи се с биология и химия.. и какво от това?!? Чувал ли си за “know how”? Тази информация е чиста попаганда... аз по друг начин не си обяснявам гейското (т.е обратото) ти мнение по-въпроса с алкалина!
EDIT: Ясно просто се заяждаш... нищо смислено което да добавиш...
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=/netahtml/srchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=6,399,661.WKU.&OS=PN/6,399,661&RS=PN/6,399,661
Ето ти патента.. прочети го целият.. аз неразбирам какво си против..? Тук е описан ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ начин по-който се получава и според мен няма нищо нередно в него. Второ може би си въобразяваш (си се заблудил), че кре-алкалина не е креатин? Сори, но май само ти си се заблудил.. целта на този продукт е да се получи орално активен креатин, който да не е токсичен и 10 пъти по-ефективен. Е направили са го! Много си смешен с тъпите ти бележки..
В момента поне за мене на Оптиум е най-добрия креатин,и се вмькваш в цената която си посочил.На Мусаши трябва да знаеш сьщо е доста добьр,нищо че и ти като мене си предубеден.Само че си го вземай от представителните магазини :wink:
vanisher: Незнам, защо държиш да пиеш креатин, след като очевидно 90% от него просто не се използва, а по-лошото е, че се преобразува до токсичен креатинин? Поне като пиеш креатина, първо във водата сложи достатъчно количество глюкоза (или други бързи въглежидрати) и пий креатина възможно най-бързо без да стои дълго (изобщо) във вода.
Креатина е препарат , който ми влияе супер затова ще го взимам.
Не го разтварям във вода а го пия сух:)
Къде е представителния магазин на Оптимум ?
и каква цена ?
[quote author=“vanisher”]Креатина е препарат , който ми влияе супер затова ще го взимам.
Не го разтварям във вода а го пия сух:)
Къде е представителния магазин на Оптимум ?
и каква цена ?
Хех :) Нямах това впредвид :) Въпросът ми беше защо Creatine а не Kre-Alkalyn.. тъй като виждам, че твърдо си държиш на креатина :wink:
Защото креатин съм пил
А това другото за пръв път го чувам и не съм чул добри отзиви от никой за него (не съм чул и лоши...просто никой познат не го е пил)
А креатина е по масова добавка и затова.
Според всички “стари кучета” във форума на бодибилгинг.ком, кре-алкалина е един от най-големите боклуци на пазара. При това със супер смешни пропаганди. Един познат, който пише там понякога и завърши биохимия, е правил лични проби върху монохидрат и простотиите дето ги пише, че се “активирал” за 3 минути, той ги опровергава. Според неговите лични изследвания, креатина се е кативирал чак след 22-рия ден.
Колегата пърлсайте обаче е свикнал да чете опаковките вместо мненията и личните наблюдения върху дадени продукти.
Колега пърлсайт според вас, ако креатина се активира към креатинин за 3 минути, ще бъде ли той въобще пуснат на пазара. Другия ми въпрос е, защо ако кре-алкалина е толкова прекрасен, не се ползва от никой в германия и не се произвежда от никоя германска фирма. Дори не съм сигурен, дали вноса му е позволен, защото не съм го срещал и по магазините.
03.09.04
15:26
[quote author=“mincho”]Според всички “стари кучета” във форума на бодибилгинг.ком, кре-алкалина е един от най-големите боклуци на пазара. При това със супер смешни пропаганди. Един познат, който пише там понякога и завърши биохимия, е правил лични проби върху монохидрат и простотиите дето ги пише, че се “активирал” за 3 минути, той ги опровергава. Според неговите лични изследвания, креатина се е кативирал чак след 22-рия ден.
Колегата пърлсайте обаче е свикнал да чете опаковките вместо мненията и личните наблюдения върху дадени продукти.
Колега пърлсайт според вас, ако креатина се активира към креатинин за 3 минути, ще бъде ли той въобще пуснат на пазара. Другия ми въпрос е, защо ако кре-алкалина е толкова прекрасен, не се ползва от никой в германия и не се произвежда от никоя германска фирма. Дори не съм сигурен, дали вноса му е позволен, защото не съм го срещал и по магазините.
И аз пописвах тук - там за креатина.... Вредните ефекти са много, не бързайте да му се възхищавате. Но с прости думи :
Креатинът е катализатор. Свързва се с определена молекула, “разтоварва” я и се натоварва самият той, след което организмът вече го “пречиства” и “освобождава: от товара.
Е с кре - алкалина гълтате май аджеба точно това - натоварен креатин.
За токсичността на креатина вече сме писали.
Едно е сигурно: няма разтоварване на 100%; т.е. за същият ефект май ще ви трябва повече кре - алкалин. Тоест повече затормозяване. Т.е. повече вредни ефекти. За същия резултат. С по - бавно усвояване.
Струва ли си?
Мен ако питате и креатинът не си струва. По - добре стероиди. ПОне познавате ефекта им и има “протектори”. а резултата ще е по - значим :( Ама пък кре - алкалина. Що да не и креатинфосфат напрао тогава?
Вероятно на тоя нов бацил просто производството му е по - евино и затва го пробутват навсякъде. Боли ги тях за вас. Хората искат печалби.
Именно дзвер и аз това се опитвам да им кажа. Като цяло креатина не си струва. На човек му трябват на ден около 5 гр. креатин, като 2 до 3 гр. се произвеждат от тялото. От месото човек си набавя достатъчно количество креатин. Ако се храни правилно разбира се. В едно изследване на стандфордския университет, се споменава за понижаване възможноста за транспортиране при продължително приемане. Подтискане на собственото производство също не е изключено и дори много вероятно. Като цяло еднократния прием на креатин в рамките на два месеца не е проблем. НО ЕДНОКРАТНО.
Въпреки всичко, глупостите които се пишат за креатина в описанието на кре-алкалина са смешни. Просто това е доказателство докъде могат да стигнат производителите на добавки само и само да изцоцат още някой друг лев от наивните купувачи.
03.09.04
17:08
по добре D3BEP гледй: “Теория на конспирацията”,отколкото:”Да умреш млад” :wink:
Ясно разбрах ви позицията!
Сега нека всеки от вас, използвали креатин, да ми отговорят на следните въпроси:
След приемане на креатин -
1. отделяли сте по-често вода (с урината), усещали ли сте частично обезводнване?
2. имали ли сте проблем със стомаха, когато сте пиели креатина на гладно?
3. цвета на урината променяла ли се е? (особено в зареждащият период)?
4. кожата подпухвала ли е?
5. мускулите ви “надували” ли се след употреба на креатина (задържали вода)?
Ако сте се сблъскали с някой от тези неща, то вие сте били “жертва” на токсичният креатинин! Ако не то теорията на минчо за активирането на креатинина на 22-рия ден сигурно е вярна!
И още едно въпросче: как си обяснявате, че кре-алкалина в 10-тократно по-малки количества има абсолютно същият ефект в резултати и постижения както креатина? и защо тези “странични” ефекти не се наблюдават? Ако го обясните това нещо по някакъв разумен начин ще съм ви благодарен! И още нещо като десерт: защо кре-алкалина е много по-евтин (нали искат фирмите да печелят)???
Ми погледни какво е количеството на креатин монохидрат в кре-алкалина и това, какво приемаш и ще си отговориш на всички въпроси. При толкова малки количества креатин дефакто няма как да се получат тези ефекти. Проблема е именно в това, че то изобщо няма ефект. Това си е чисто плацебо и в това се състои ефекта. При по високи дози креатин няма как да не се получат всички тия “странични” ефекти. Нормално е при високи дози креатин да се увеличи обема на клетката и да се задържи малко повече вода от нормално. Това е признак, че креатина е пробил стените и същевременно с това е проникнала вода, която се е задържала в мембраната. Това задържане на вода пък си има добрата страна, тъй като по този начин се подържа висока метаболна среда.
юзър:
Пил съм 9 месеца креатин като пия 2 а почивам 1.
Не съм срещал тези ефекти, които ти изброи. Сега от утре почвам пак а го пия.
Мисля, че само задържане на вода е имало, но то е било минимално!
модератор:
отплесвате се от темата. не ми казвайте дали да пия или да не пия креатин. не ми казвайте кое е по добре от креатина. просто ми кажете коя фирма препоръчвате за креатин. толкова ли е трудно ?
vanisher