Тренировъчен и нетренировъчен ден

01.09.04
17:33

Потърсих в архива, но не успях да намеря изчерпателен отговор, та рещих тук да попитам. Каква трябва да е разликата в храненето в тренировъчен и нетренировъчен ден- имам предвид съотнощението белтък/въглехидрат, количеството и честотата на хранeнията?

01.09.04
20:04

Аз клоня към ендоморф и в нетренировъчни дни намалявам въглехидратите. Според мен протеина трябва да се подържа постоянно на едно ниво. А съотношението белтък/протеин няма никакво значение по простата причина, че са синоними :)

ВН

01.09.04
20:08

Не схванах въпроса ти добре. Белтък = протеин! Разликата е между общото количество калории за тренировъчен и нетренировъчен ден е приблизително равна на количеството изразходвани к.калории в тренировката, дори мъничко от горе. Формулите за изчисление, обаче са доста досадни, затова повечето хора оставят разлика между двата с около 500 до 1000 ккал. Възстановяването на големите мускулни групи отнема между 36 до 48 часа, ето защо не е добра идея да намалявате общото количество белтък в почивния ден. Намалените калории са сбор от мазнините и въглехидратите в храната, в съотношение присъщо на избраната от вас стратегия за покачване на тегло.

01.09.04
22:38

Да това трябва да се оправи.  :roll:  Май разликата между протеин и белтък само аз я знам...Къде съм гледал като съм писал  :oops:
Image иначе точно това ме интересуваше, благодаря за отговора!

05.09.04
14:36

аз имам много качествен метод за качване на чиста мускулна маса и точно тази е темата в която мога да го споделя с вас...

Номера е следния:

ям въглехидрати само 2 пъти на ден - 1-вия сутрин и втория след тренировка, като храненията ми са само въглехидратни. След тренировка ям много въглехидрати - към 200 гр., след 30 мин ми е протеина и след още 45 мин ми е белтъчното хранене.

На следващия ден съм на ниско калорийна диета с едно въглехидратно ядене и много белтък.

По този начин поддържам положителен азотен баланс, като редувам калориите за да не замажа формата, защото най лесно се замазва в нетренировъчните дни...

ВН

09.09.04
09:34

Да, това е един пример за сложен цикличен хранителен режим! За да работи, обаче всичко трябва да е добре изчислено (това изречение е за онези, хрумнало им да опитат)!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1