01.09.04
01:46
Искам малко мнения за тренировката вкъщи.
Имам си вече лежанка вкъщи.
Тренирам си секи ден по 2пъти дневно ...и на лежанката и само с щтангата за бицепс и некви други ...та вапроса ми е имам ли претоварване и налага ли се да правя почивки ...след като имам само 1уред....или да продължавам в съшия дух
един мускул за да расте трябва да си почива. а за да си почине му трябват 2-4 дена в зависимост от натоварването.
01.09.04
10:08
????
Ама... ти фитнес тренировка ли искаш да правиш или нещо друго?
Фитнес тренировка по два пъти на ден е абсурдно.
И как се справяш вкъщи с:
Натоварването на тежестите.
Краката
Гърба
Кръста
Раменете
и т.н. ?
Според мен една лежанка не може да е напълно достатъчно.
Направи си система.
Ходи и на зала.
И дотогава - недей го взима тоя гейнър! Влез първо в ритъм!
крака -> клек с лоста
гръб -> гребане с лоста
Къст -> мърта тяга пак с лоста
рамене -> ако се вдига ЛЕГа и си правиш зад и пред врат с лоста пак
трицепс -> френско
абе един лост може много неща
и един дъмбели ако си купиш
къде пише че ще взима гейнер ?
01.09.04
15:41
[quote author=“D3BEP”]????
quote]
говориш неподготвен :
1во не знае той какво има предвит по 2 пъти на ден и
2ро има билдери които тренират по 2 пути на ден!верно сега те са билдери и тренировката им е напълно различна но не е абсурдно!!
сигурно си имал че е абсурдно за начинаещ ако е така мисля че пак грешиш защото ако си разделиш по някакъв правилен начин упражненията не виждам кав е проблема макар май за начинаещ да не е много добре де!но това си е мое лично мнение де! а иначе и аз не виждам каде пише за гейнър??? 8)
02.09.04
01:00
много съм благодарен за отговорите ....пия оная пумия “supermass-biogame” обаче може би сичко е заради малкото килограми и за това издържам ....ако кажете почвам с почивки ....квото кажете това ще правя дано да направите не6то от мен ...:) иначе ги правя тея работки дето ги каза бате “vanisher”
02.09.04
15:07
Остави какво ти приказват.
Значи.
Аз упражнения и други мога да ти кажа. Принципно Ванишър е прав, но в случая не. Упражненията със свободна тежест са блата на тортата, а ти и всичките тях не можеш да правиш без уреди.
Едва ли имаш 300 кила в тежести във вас. СЪщо така номерът е да имаш и дъмбели, и различни уреди. Една лежанка не заменя залата.
Кръст и клек - искат тежести.
Клекът иска и стойка. Иначе иска контузии.
Само гребане ще развие гърба само частично. Всъщност гърба и краката искат натоварване на различни места и под различни ъгли. С лост - ЦЪ ....
Отгоре на туй си мисля, че олимпийски лост дава много зор на китките и бицепса пък малко ефект и прави изпълнението на френското например трудно.
Ефект голям няма да получиш. Не бързай с гейнъра. Ще има растеж в началото и после - як застой. Не е добре да се започва така ограничено според мен.
Само с лежанка можеш само да поддържаш. Но не и да се бориш за висините. Така мисля аз.
А тренировката сутрин и вечер е ПЪЛНА ГЛУПОСТ.
Метаболизмът и катаболизмът са процеси, засягащи цялото тяло, а не само отделни мускулни групи. Като внасяш резки промени в тея състояния, това се отнася не само за бицепса или трицепса, защото в момента точно тях тренираш, а за всички мускули.
В двете половини на тялото - освен това - няма упражнение, в което да не участват и бая други мускули като синергетици. Не може да си нацепил трицепса сутринта а вечерта при гърдите той умора да не сеща. Или респективно рамото, бицепса, гърба.
Ако взимаш достатъчно стероиди, еми тогава и по 6 пъти на ден да тренираш, пак ше става.
Добавено: Собственотъчно и без чужд натиск изтрих частта от мнението, касаеща друг участник.
03.09.04
16:57
[quote author=“Don_Anton”][quote author=“D3BEP”]????
2ро има билдери които тренират по 2 пути на ден!верно сега те са билдери и тренировката им е напълно различна но не е абсурдно!!
ти тва прочете ли го ??????????? и аз казах същото ако не си забелязал че ИМА такива хора които треират така но не е препоръчително за теб защото не може да се сравняваш с анаболни зверове!!!!!!!!! прочети ми мненията и ще видиш аз какво съм казвал за тренировките по списанията !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moderator:
Този форум започва да се превръща в истинско бойно поле!
Я по леко.
vanisher
user: Никога тренировката вкъщи не може да замени фитнес залата. Може, но ако имаш няколко излишни хиледарки.
Просто казах ан човека как може да тренира само с подръчните материали,които притежава.
Иначе има фитнес зали за 1-2 лв на път. Мисля че всеки може да си позволи по 1 лв да дава за зала. Мойа примерно има и опция за месечни карти: 3 пъти седмично - 10лв. 4 пъти - 12 лв. 5 пъти - 15лв
Работи от понеделник до петък от 9 до 9. Събота до обяд. Неделя почива. Много е западнала ама за тея пари...
Просто бих ти препоръчал да потренираш у вас с тая лежанка упражненията, които ти изброих да кажем за 1-2 мсеца да влезнеш в час както се казва и след това спокойно можеш да почнеш да посещаваш някоя фитнес зала.
03.09.04
17:33
Извън темата - за Антон:
Хубу. Извинявам се тогаз. Ако и да прочетох пак мнението ти и да не разбрах защо си бил против и как си показал на момчето, че прави грешка. Пиши следващият път по - ясно
04.09.04
00:54
[quote author=“Don_Anton”][quote author=“D3BEP”]????
quote]
за начинаещ да не е много добре де
сори и от мен за цитирам Бойното поле и ето каде съм писсал че не му го препоръчвам! :?
06.09.04
16:48
Моята забележка беше за тренровката му - сутрин и вечер всеки ден, а не за възможността да се почива между мускулните групи. Да, може. И според мен може. Може сутрин да натоварва едното, следобяд другото.
Ако има почивка между групите, организмът пак ще се старае да вузстанови анаболно - катаболния баланс и ще навикне към режима.
Единствения проблем ще са финансите. Две посещения вместо едно...
Но всеки ден по 2 - 7Х2=14
Мускулни групи:
1.гръб
2.рамо
3.трицепс
4.бицепс
5.гърди
6.крака
7.прасец
Прави всичко по специална тренировка само и специално за специфичната мускулна група по два пъти седмично. И това всичкото с упражнения с лост... Самият факт, че разделяш тренировките на част предполага че няма да се лигавиш за всяка част.
Това даже и напреднали не го правят.
Туй може да е тренировка на културист - профи, две седмици преди състезание.
Според мен сутрин и вечер не е за начинаещ(освен ако тренировките не са лигавене) и ако е, то - не повече от три пъти седмично.
06.09.04
18:16
е той нали си тренира вкъщи къв му е проблема с финансите?!.