Претренирах ли или какво стана?!

29.05.06
21:51

Вчера си тичах на пътечката за рекорд: 3км с постоянна скорост 8 км/ч без почивки (освен 2 от по 10-20 секунди да пийна вода). След това правих малко упражнения с тежести пак за крака и по едно време докато ставах и стъпах само на десния си крак ме заболя прасеца, а по къстоме запболя и коляното ама на левия. Днес все още ме боли прасеца, а коляното - не, но е посиняло малко. Дали ще минат скоро?

П.П. Стаж: месец и нещо. Години: 15. Пол: момиче. Тегло: 50кг. Височина: 165см.

29.05.06
22:06

Аз лично мисля, че си се претоварил, но ако пак те заболи коляното ти препоръчвам да отидеш на лекар!  :wink:

30.05.06
14:44

Ами щом 3 км със леко бърза стъпка (8км/ч) са ти рекорд, значи едва ли водиш много активен живот. Следователно при такова рязко и силно натоварване и нормално да се претовариш. Чак за претрениране от 1 претоварване мисля че е рано да сеговори, но малко почивка не елошо за мускулите. А за ставите - огледай се, ослушай се, внимавай да не ги контизиш. Ако не е сигурно че е безобидна травма от претоварването която отшумява и сама, лекар!

30.05.06
15:06

Посиняване без да има удар - не звучи добре... ако продължава да е синьо отиди на травматолог... а прасеца вероятно ти се е схванал, затова още те боли... щото при по-силни схващания болката отшумява след няколко дни...

Подобни схващания се намаляват доста ако се приема ZMA (активни съставки цинг и магнезий), а за коляното - просто не прави рекорди, давай го постепенно ;)

30.05.06
15:43

marzipan, само ми виж годините, телосложението и стажа и ще ти стане ясно защо 3 км ми е рекорда. Колкото до коляното то почти се оправи вече, прасеца има подобрение. Мисля да го намажа с Lioton да видя дали ще свърши работа, а ако не свърши... ами нищо не губя да опитам :D

01.06.06
10:31

Видях ги, именно за това. На 15 и аз бях същото (ако не броим пола) ама не съм сигурен дали щях да се задъхам за 3 километра. А относно травмите - мисля, че е добре да прочетеш за признаците на всеки тип травма (мускулна/ставна/на съединителната тъкан/удар/претоварване/...), за да можеш да прецениш на момента, да може да вземеш мерки веднага, а не да се чудиш ден по-късно във форума. Но иначе предполагам че просто е от претоварването, и ще отшуми.

01.06.06
15:02

50 кг момче?! Мали сигурно си бил много хърбав...

Та на въпроса: вчера си ходих на фитнес и пак тичах 3 км и сега вече не само десния прасем, ами и левия ме боли. Дали да не изчакам да се оправя напълно този път преди да отида пак на фитнес? (една приятелка гимнастичка по едно време само се оплакваше че я болят краката, но си ходеше на тренировките по 4 часа на ден и отишла на лекар и се оказало, че има възпаление на ахилесовите сухожилия и на двата крака. Не искам да стигам до нейното положение)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1