21.01.05
00:07
Продукти:
200гр. Пилешки пържоли
6 белтъка
2 с.л. Соев Сос
1 домат
1 зелена чушка
7 гъби
120гр. Ориз
Начина на приготвяне може да бъде записан много по-кратко но според мене така рецептата е най-вкусна!
Начин на приготвяне:
Сложете ориза да се вари - 120гр. ориз са приблизително 1 чаена чаша(водата е 3:1, препоръчително е да се сложи малко “Пикантина” или друга осоляваща подправка във водата).
Нарежете домата на 2, след което половинките на тънки ленти(около 3мм широки). Гъбите по също така на тънки ленти. Чушката трябва да бъде нарязана на тънки дълги ленти. В леко загрята мазнина сложете първо чушката за да остави част от миризмата си...След като минат около 2 минути и части от нарязаната чушка са се закафевили, добавете нарязания домат и нарязаните гъби. Оставете в мазнината около 2-3 минути като разбърквате, след което намалете огъня и поставете капак върху тигана така, че зеленчуците да се задушат за около 5-8 минути(колкото повече - толкова по-добре).
От 6 чйца отделете 6те белтъка(жълтъците могат да бъдат използвани за приготвяне на кюфтета и други подобни). Във загорещена мазнина(можете да използвате част от мазнината която е останала от зеленчуците[но малко количество тъй като доматите след задушаване са пуснали водата си]) изсипете нарязаните на кубчета пилешки пържоли. Разбърквайте докато не приемат лек кафеникав цвят. Намелете огъня и сипете соята(може да пръска тъй, че внимавайте) и наведнъж след това изсипете белтъците. Разбърквайте постоянно докато яйцата не са готови. След като сте стигнали дотука би трябвало и ориза да се е сварил. В по-голям съд(напр. Иенска тенджера) изсипете зеленчуците и месото с яйцата и разбъркайте добре.
Приблизителната цена за рецептата е около 4лв. и от нея се правят около 3 порций
Надявам се, че ще ви хареса.
21.01.05
10:53
ООО даи ги насам.. :mrgreen:
Извинявай аверче, ама рецептата ти е пълен боклук от гледна точна на доброто храненесмесваш яко няколко източника на протеин + сос и разни глупости... Изключително трудна змилане е. ориз+месо+гъби+белтъци... наистина много скапана рецепта. :?
Рецептата изглежда супер, само този ориз малко прецаква атмосферата, но може да се измисли нещо :)
10.10.05
18:06
И аз съм на това мнение мразя гъби...
мрааза гъбииииииииииииииии уааааааааааааа
20.04.06
01:11
малееее добре ли сте ве.Гъбите са страхооотни.А за рецептата евала неска я правих,само наистина малко трудна за освояване както каза tpd
20.04.06
15:25
аве може да съм малко тъп ама тея пържоли готови ли ги слагаш или сурово месо? Щото не ми става ясно кога ще се изпекат
майка ми го праиви с губи . преди не ми харесваше и и казвах . сега вече ми харесва :roll:
мммммммммммм не звучи никак лошо може да го пробвам ма незнам какво ще излезе имайки в предвил мойте готварски способности :)