01.06.06
18:48
Дайте ми адрес на европейски сайтове за поръчка на суплементи,за да не се плаща митото от щатските????
01.06.06
18:56
Ако има и някой за поръчки от Германия също кажете :)
01.06.06
19:15
http://www.ebay.de/ - Тука няма ли?
Мда има. Само да питам, защото не съм запознат това че ще е внос от Европа освобождава ли от мито продукта или не?
Само да добавя че цените, които виждам хич не ми се струват на далавера, примерно:
Ultimate nutrition Muscle Juice 4,75KG в Бг пак си струва към 80 лв.
Аз доколкото знам като влезем догодина в ЕС ДДС няма да плащаме на продукти купени от ЕС понеже то се плаща при покупката (сега още го махат при покупка и после при получаване се плаща) може би и за митото ще е така.
Иначе внимавайте за ebay.de ако незнаете немски мен ми лепнаха предупреждение за изгонване понеже не платих една аларма за кола (германката от on-line магазина бъкел английски незнаеше нито аз немски - та сделката не стана)
Но вижте ebay.co.uk поне с английския по нямaме проблеми. А относно че цените били същите, вижте сайта по долу 5кг ОН 100% Уей за 56 лири което е 160лв, а тука колко беше 250? Незнам колко ще е транспорта от Англия ама ще е по-малко от САЩ.
http://cgi.ebay.co.uk/100-WHEY-PROTEIN-Optimum-Nutrition-ON-10lb-4557g-bag_W0QQitemZ7241202775QQcategoryZ97034QQrdZ1QQcmdZViewItem
мен ме интересува ОН 100% 2,5,10 либри.
Ако цената е добра и няма допълнителни такси ме устройва.
Защо трябва да плащаш мита и такси?
Все си мисля, че като го поръчаш с куриер (като UPS например, или DHL или Fedex) ти се носят нещата до вратата... кой и как ще ти наложат мито над доставката??
Ако поръчаш с пощенските служби на съответната страна по-може да ти пристигне пратката на “Разменна пощенска станция към софийска митница”.... иначе с куриер не ми е ясно как ще ти наложат мито..
[quote author=“Honzik”]Защо трябва да плащаш мита и такси?
Все си мисля, че като го поръчаш с куриер (като UPS например, или DHL или Fedex) ти се носят нещата до вратата... кой и как ще ти наложат мито над доставката??
Ако поръчаш с пощенските служби на съответната страна по-може да ти пристигне пратката на “Разменна пощенска станция към софийска митница”.... иначе с куриер не ми е ясно как ще ти наложат мито..
Honzik и аз това се чудя :roll: пак и нали все пак ако си купя нещо си го купувам за лично ползване, а не за търговка цел. Защо тогава трябва да се плащат тея такси? Някой ако има по запознат с тая работа да каже.
ми с ФедЕкс поръчах и го спряха на Италианските митници и докато не им дадох такси 100ЕУ не ми го донесоха.
Че те имат ли право на такова нещо???? Италианците какво общо имат не мога да разбера..... т’ва звучи много олигофренско.... :roll: :?: :roll:
02.06.06
16:35
Ами поръчал го е от и за Италия. He has vanished from BG .. от там му идва nick-a хахха :wink:
Е, това не го знаех.... ама тогава са други нещата.... най-малкото, че там са в EU… а ние сме нек’ви изтръвани балкански субекти... :)
Да не говорим, че когато доставката е предплатена куриерската служба няма право да ти иска пари при доставка...
Брей... това много зависи... преди няколко дни получих компютърна част (няма мито, ама има ДДС) по UPS и при доставката нищо не ми искаха....
Това е защото тази част е била малка и евтина... ако се поръчват чували или много на брой кутии каквато е идеята за внос на суплементи 100% ще се начисли мито...
Малка и евтина - дънна платка за 150Euro…. не бих казал, че е евтина и си влиза в графата за ДДС кат стой та гледай.... :)
Аз ще проверя тия дни за вноса и ще пиша.... щото и мен ме интересува доста сериозно...
04.06.06
17:22
http://www.fitmart.de/Proteine/100%25-Whey-Protein-Gold-Standard-5.html това гледам е някакъв магазин ..
По-интересните работи са:
ОН 100% УЕЙ
BSN Cell Mass
Kre-Alkalyn (120 Kapseln x 750mg)