01.06.06
20:48
Така, здравейте всички . Ходя от 1-2 седмици на фитнес по 3 пъти в седмицата на принципа “комплексна тренировка на цялото тяло”. Тренировката ми се състой от кардио тренировка в началото и края по 6-10 мин. , а в процеса на тренировка дигам за всичко с по-малки тежести, колкото да навляза и да опозная упражненията . Мисля, че вече трябва да започна да развивам отделните групи мускули . На 15 години съм , 168 см и тежа 56 кг . Проблемът е, че имам мазнини по корема и по седалищните мускули :oops: . Въпросът ми е дали трябва да тренирам по програма за изгаряне на мазнини и за стягане и орелефяване или да тренирам за покачване на мускулна маса,а мазнините ще се изгорят в процес на трениране ? Ще ви помоля , понеже съм невещ все още и незнам от къде да си търся програмите да ми дадете вие една ( да включва упражнения за стягане на дупето и корема :P ), която ще ми прилегне най-добре , а също така да ми дадете примерен хранителен режим ( знам че много трябва да се пише , но моля ви направете ми тази услуга ) . Също така искам да ви попитам дали протеинът и аминокиселините за покачване на мускулна маса в ръцете ще доведат до някакви нежелани действия ( отпускане на кожата ако примерно спра да тренирам ). Благодаря ви предварително , много разчитам на вас ! :?
П.С: Спешно е :(
на теб точно НВД ти трябва-както си 56кила на 170см мисля че ще изглеждаш страхотно ако си 50кг :?
Сега ти предлагам друго:да прочетеш материалите в сайта за хранене че ме мързи да дам линк.Ето ти линк за програма точно като за теб :arrow: http://www.bb-team.org/training/000156.php
Сядай си на г*за и почвай да ядеш :!: Но най-вече прочети в раздела хранене какво пише и се опитай да го прилагаш
[quote author=“ridddick”]на теб точно НВД ти трябва-както си 56кила на 170см мисля че ще изглеждаш страхотно ако си 50кг :?
Сега ти предлагам друго:да прочетеш материалите в сайта за хранене че ме мързи да дам линк.Ето ти линк за програма точно като за теб :arrow: http://www.bb-team.org/training/000156.php
Сядай си на г*за и почвай да ядеш :!: Но най-вече прочети в раздела хранене какво пише и се опитай да го прилагаш
А дали с тази програма за покачване за маса и НВД да не съчетая със усилени кардио тренировки по 30 мин. на тренировка ? Със тези кардио тренировки целя да изгоря мазнините по корема и седалищните мускули . Дали ще има ефект ?
01.06.06
22:56
Ако качваш маса, качваш само маса - ядеш здраво - блъскаш здраво. А пък сваляш когато имаш маса. Остави го този корем и задника. Е хубаво е лятото да си поуформен ама... Не може едновремемнно да качваш и сваляш :lol:
Общо взето ти го казаха. Най-добре си изчисли калориините нужди (66 + ( 13.7 x weight in kilos ) + ( 5 x height in cm ) - ( 6.8 x age in years )) Това ще ти даде калориите нужни за поддържане на телесна температура, дишане и тн. Умножаваш получения резултат по 1.5 с твоите 3 тренировки седмично и тн и получаваш колко ти трябва на ден за да поддържаш теглото си едно и също. Ако резултата е примерно 3000 - ако ще сваляш трябва да приемаш по 2500, ако ще качваш ще трябва да приемаш по 3500 или повече. Физически НЕВЪЗМОЖНО е да се свалят мазнини и качват мускули едновременно, освен ако не си генетично чист мезоморф (какъвто не си с твоите 56кила) без химии, за каквито изобщо не си и мисли.
След като това е изяснено - храни се 6 пъти на ден през 3 часа (вярвай ми, не е трудно и се свиква бързо), направи си часове за хранене. Комбинирай протеин с въглехидрати - добри източници на протеин са месото, яйчния белтък, от части млечните продукти. Добри източници на качествени въглехидрати са кафявия ориз, овесените ядки, пълнозърнес хляб, картофи, боб, макарони и други такива изделия. Общо взето информация има много, но повечето чакат на готово, а така няма да стане...
Забрави го това НВД, изключи кардиото изобщо. Качи мускулатура, ще изглеждаш много по-пропорционален, от колкото сега, дори и с мазнинките които имаш. Когато дойде времето ще изчистиш, но при тия ти кила и ръст не ти е това работата сега.
По-здрави.