01.06.06
01:22
Ако отвърнем поглед за момент от лостовете, тежестите, програмите, диетите и т.н., остава фундаменталният въпрос “Защо?”. Бих искал в тази тема да отпочна една сериозна дискусия за причините, стимулите, позитивите и негативите предхождащи/съпровождащи/следващи стремежа към “големите мускули”. Може би такава тема е неуместна за този форум, но в последно време някои от долуизброените въпроси ме вълнуват (а и не само мен, мисля). Надявам се, че няма да има засегнати от изложените “проблеми”, тъй като това не е целта на топика. Благодаря за разбирането. :wink:
Е ли чудовищната мускулна маса привлекателна?
Измести ли финесът на метромъжа Шварценегер и Слай?
Кое обуславя стремежа към огромни мускули?
Са ли те въплъщение на античния култ към красивото и хармонично тяло или негово израждане?
Изневерява ли съвременният културизъм на един от основните си принципи - здравето?
Здрав дух в прекалено здраво тяло - поемат ли телесните потребности контрол над духа?
Културизъм=егоизъм?
Рустикалното в прекомерната маса - груба външност и груб характер във взаимовръзка?
Петко К - местя ти темата в подходящият раздел! Внимавай къде пускаш темите си.
В началото си казах, че ще тренирам докато направя добро тяло и според много мои познати в момента съм си добре, но аз сякаш продължавам да искам още. Според мен просто имаш причина да искаш да промениш тялото си и в един момент забравяш за идеала си и искаш да станеш все по-голям. Нещо като пристрастяване е сигурно
01.06.06
13:54
de3pkeeper
Граматиката ти не струва!!!Първо научи българския език и тогава пиши коментари!!!
Хахахахахах
Това беше култово: “Измести ли метромъжа..”, абе не знам, все повече такива метровци се навъждат и то извън метрото, ама т’ва си е техен проблем.
Предполагам, че наистина ще изместят...нечия приятелка... :lol: :lol: :lol:
Мускули, мускули, добро тяло - все неща, които всеки от нас иска.
Разбира се, не трябва да забравяме, че мускулите невинаги са равносилни на доброто тяло.
В даден момент, една стабилна мускулна маса, може да бъде такава грозотия и толкова отблъскваща за околните, че ...да не бе пипал щанга, никогаШ. :)
Трудно се определя границата, но предполагам че още преди да започнем с тренировките, трябва да сме си поставали някакъв лимит, може би. :?
Другото, което е ...употребата на разни химии под формата на стимуланти, хран’ добавки и т.н, ама тук да си кажат докторите.
Според мен, това е боклук, който е абсолютно излишен при непрофесионалистите, но
“въпрос на вкус” - казало кучето и се облизало под опашката. :P
аве тея метро “господа” са поредната мода, а както знаем всичко модерно не трае дълго. Пък и това е поредното доказателство, че жените не знаят какво искат. А да ставаме педали понеже така им скимнало на дамите няма да стане. Твърдо зад доброто старо мачо телосложение :!:
Малко аналогия - S класата ще си е винаги номер 1 (до феновете на БМВ - споко момчета, просто лафа е такъв; и баварците стават)
Иначе относно до къде трябва да се стига в смисъл на размерите - еми аз лично не съм много фен на мега огромно тяло понеже тогава хората няма да те приемат много на сериозно, всмисъл в тяхните очи ще приличаш на бодигард и нищо повече. И така дори и да искаш да те приемат в друга светлина ще е малко трудно (пример бат Арни - балерина :lol: ). За мен лично тяло в стил колегата IMTH e перфектно и се надявам да имам времето, възможноста и най-вече гена да стана горе долу като него.
Никой не кара никого да тренира насила... който иска тренира, който не остава клечка примерно!!
Аз тренирам единствено защото така ми харесва и така се харесвам. Не познавам човек, който да е започнал да тренира и след тренировките да си харесва тялото по-малко отколкото в началото...
Не виждам никаква връзка между културизъм и егоизъм освен че завършват на “изъм”...
01.06.06
14:49
de3pkeeper,
Начина на мислене на хората се промени и те заедно с него.
Това е цялата работа, днес хората искат да гледат изроди, колкото се може повече маса , била тя и несиметрична, като културисти яко помпани със синтол примерно, няма я красотата на мъжкото или женско тяло отпреди години.
01.06.06
14:55
Е па големите мускули не ги харесват само комплексарите които са 60 кила с мокри дрехи .... в прочем незнам, но тея сухари в момента са на мода сред женската част или така ми се струва!Но добре че все още има жени които харесват мъжкото в мъжа! 8) А тва за не естетическото и др. глупости ... просто без коментар .....
- Е ли чудовищната мускулна маса привлекателна?
- Какво е чудовищна мускулна маса?Размери нещо?!?! :?
..........
- Кое обуславя стремежа към огромни мускули?
- Всеки мъж се стреми да изглежда добре .... а добрия външен вид идва 90% от тялото на мъжа ... съмнявам се че един мъж 60 килограма ще изглежда по добре на плажа ..... подяволите зимата в най-големия студ когато се виждат само размери 90-100 килограмовият мъж ще изглежда по добре от недохраненото си подобие.(говоря за човек пр. 180 см)
- Са ли те въплъщение на античния култ към красивото и хармонично тяло или негово израждане?
- Примерно в древна гърция да са рисували кльощави немощни тела .... в днешно време (в което твърдиш, че не се харесва .. не е на мода мощното мъжко тяло) дори и в анимационните филмчета примерно “Херкулес” (нали там става въпрос за древност) как са изобразени красивите богове .... мр.олимпии до един .... или не съм прав :wink:
- Изневерява ли съвременният културизъм на един от основните си принципи - здравето?
- Ако погледнеш в секцията на сайта в хранителни добавки и прочетеш за тях ще си отговориш на въпроса.
..... тва мойто мнение .... :idea:
01.06.06
15:44
[quote author=“GrandMasterP”]de3pkeeper
Граматиката ти не струва!!!Първо научи българския език и тогава пиши коментари!!!
Да подплатиш патетично-критикарския си тон с две изречения е просто смехотворно. Намери си някакъв емоционален отдушник преди да си започнал да стагнираш в злобата си. А може би вече е късно, знам ли.
Отъждествяването на метросексуалния мъж с гейовете е една от последните линии на защита, която... някои хора отстояват. Като цяло схващането, че повишеният усет за стил, изтънчеността и светските маниери са предпоставки за хомосексуални наклонности е абсолютен мит. Точно обратното - метромъжът е уверен в своята мъжественост и не губи времето си да я брани. Той е свободомислещ, бохем, радва се на младежката си привлекателност и загадъчна самота.
В интерес на истината фитнес залите бяха светая светих за гейовете по време на сексуалната революция, която сега е просто една отживелица. Днес те са навсякъде, а не изключително и само сред метросексуалните. Така че да се заклеймява метромъжа като лустросан содомит е доста несъстоятелно. Но да се порицава новото е нещо нормално. Вземете Пикасо и неговия кубизъм или Рубенсовите портрети, преобърнали света на изкуството, които днес се оценяват на милиони.
Нека да изброим няколко ярки примера за метросексуални мъже, които не са гейове: Дейвид Бекъм, който положи основите, Брад Пит, Лени Кравиц, Гай Ричи (Мадона и гей? хаха) , Антонио Бандерас, Стинг, Джъстин Тимбърлейк (с Бритни Спиърс).
Ерата на примитивния мачо с просташко поведение е към своя край. От друга страна това не означава, че всеки който има здрав бицепс е неандарталец. Става въпрос за един нов мироглед, за насладата от живота.
01.06.06
16:33
става въпрос, че си пуснал тема за 1 нещо а сега говориш за съвсем друго!АААаа от къде си копирал последния пост ако не е тайна???Некво списание нещо?
01.06.06
16:36
Не. Но щом така изглежда - добре. :)
А че се отклоних от темата - прав си донякъде. Обаче “метроказусът” си присъства в поста, с който отворих топика. Просто трябваше да се внесе малко яснота по въпроса.
Поднасям извиненията си на модераторите и администраторите за разпокъсаните постове, в случай че това се третира като нередност, а също и за първоначално неуместния избор на място, където да посея семенцата на моята дискусия.
Петко К - стига си пускал поредни мнения.
Дрън, дрън та пляс.
Метросексуалните и простаците?
И що го поставяш така тоя въпрос, не ми е ясно?
Да си скубеш миглите и да ходиш на фризьор, маникюристка, козметик и т.н. през ден и да се чудиш в колко силно розово да се облечеш, поне за мен, не е проява на стил, а на префърцуненост и то не само при мъжете.
Не виждам, какво му пречи на един мъж да е елегантен и поддържан, без да изпада в психоза,ама щом казваш, че тия са простаци, а ония които мязат на циганета са истински мъже, не знам как си го преценил. :)
” Той е свободомислещ, бохем,”
Това ли му е характеристиката? Брей!
” радва се на младежката си привлекателност и загадъчна самота.”
Аплодисменти за въпросната актриса. :)
Не ми пречи, че са на мода, ама не и да ми го налагат. Въпрос на толерантност и лична свобода.
01.06.06
17:49
[quote author=“NRG52”]Дрън, дрън та пляс.
Метросексуалните и простаците?
И що го поставяш така тоя въпрос, не ми е ясно?
Да си скубеш миглите и да ходиш на фризьор, маникюристка, козметик и т.н. през ден и да се чудиш в колко силно розово да се облечеш, поне за мен, не е проява на стил, а на префърцуненост и то не само при мъжете.
Не виждам, какво му пречи на един мъж да е елегантен и поддържан, без да изпада в психоза,ама щом казваш, че тия са простаци, а ония които мязат на циганета са истински мъже, не знам как си го преценил. :)
” Той е свободомислещ, бохем,”
Това ли му е характеристиката? Брей!
” радва се на младежката си привлекателност и загадъчна самота.”
Аплодисменти за въпросната актриса. :)
Не ми пречи, че са на мода, ама не и да ми го налагат. Въпрос на толерантност и лична свобода.
Розовото е аут вече повече от година. Очевидно нямаш ясен поглед върху нещата. Всички ходят на фризьор. Ако го считаш нещо лошо, то това говори зле само за теб. Маникюр, козметик - въпрос на личен избор. Съответно не разбирам призива ти за толерантност, лична свобода и маргаритки, след като критикувайки по най-долния и дребнав начин се доказваш неспособен да ги осмислиш и приложиш.
От самото начало споменах, че не искам този топик да се превръща в бойно поле. Дискусията почива на диалектичното обсъждане, а не на налагането на гледни точки.
Иронизираш с безвкусен маниер.
тялото на всеки си е негово и да прави с него каквото си иска. важното е сам да се харесваш. всичко останало е “мнение по въпроса”.
хора много - вкусове разни
01.06.06
20:24
Тоя скакалец, дето си го сложил за аватар не е съкрушително голям, спокойно :shock:
ЕДИТ: ....иначе много съм готин с обувки за 1800…. :wink:
de3pkeeper като чета постовете ти имам чувство че си смесица между Евгени Минчев и Денди от VIP Brother. Ако трябва да избирам между примитивен мачо и абсолютен лигльо като Джъстин Тимбърлейк съм КАТЕГОРИЧНО и винаги за мачото. Но всеки си има право на избор и все пак се надявам това да е поредната мода която ще отшуми, и то бързо!
има един пич (виси от един плакат :lol: ) дето отговаря кратко и ясно на всичките ти въпроси: “Shut up and train!” :twisted:
Нещо което ми е помогнало май-много в живота да превъзмогвам трудностите, това е спортът.
02.06.06
07:18
[quote author=”Миркони”]de3pkeeper като чета постовете ти имам чувство че си смесица между Евгени Минчев и Денди от VIP Brother. Ако трябва да избирам между примитивен мачо и абсолютен лигльо като Джъстин Тимбърлейк съм КАТЕГОРИЧНО и винаги за мачото. Но всеки си има право на избор и все пак се надявам това да е поредната мода която ще отшуми, и то бързо!
СпортЪТ, Астор. Да, изгражда човека. Но образованието и културата още повече го изграждат. Много повече.
Не съм гледал Вип Брадър, не съм гледал който и да е Брадър. Това шоу ограбва хората емоционално.
Моля, да не смятате, че заклеймявам фитнеса. Аз тренирам усърдно и често също като вас и ми личи. Така че никоя болка и/или удовлетворение от постигнат резултат не са ми чужди.
Не съм започвал темата, за да подложа метросексуалните на обсъждане. Вие сами изместихте спора към тази част от предложените въпроси, което ми говори, че нещо ви притеснява.
А да. Някой беше споменал нещо за шейсеткилограмови комплексари. Първо, не разбирам защо теглото от 60 кг само по себе си е комплекс. Второ, комплексари има и по 160 кг и повече, а те са най-страшните. И се срещат предимно във фитнес клубовете. Много по-тежки комплекси избиват мачовците, отколкото са готови да си признаят.
А по въпроса за Евгени Минчев - по-малко телевизия, приятелю(глупости, ти не си ми приятел).
Каквото и да си говорим, пипето си остава по-важно от мускулите.
Много баластра се изсипа тук и се надявам да минем по същество най-накрая.
02.06.06
08:32
———
Зависи както се има предвид под “чудовищна”. Много е субективно...
—————
Понятието “финес” също е субективно. Ако под “финес” се разбира “хилаво” телосложение - не. Тук отново става въпрос за лични предпочитания. Някои жени харесват “метро”, други - не. Така едни ще харесат Дейвид Бекъм, други - Арнолд. И каква е тази “мода”, за която говорите ? Специално в България всички (и аз не правя изключение) правят това, което правят ДРУГИТЕ. Обличат се, държат се, говорят като ДРУГИТЕ. Всички се сливат със “стадото”, като едва ли не ги е страх да не изпъкнат случайно над останалите.
———-
Варианти:
По-добро представяне на състезание по културизъм ;), избиване на комплекси, стремеж “да вдигна” повече и др. Зависи от човека, понякога комбинация от различни неща :).
Са ли те въплъщение на античния култ към красивото и хармонично тяло или негово израждане?
————
Тук съм склонен да кажа да. Що се отнася за фитнеса - да стремежа (поне лично моя) е към едно хармонично тяло. При състезателния културизъм е друго - там се търсят повече големите размери.
Изневерява ли съвременният културизъм на един от основните си принципи - здравето?
——-
Нито един професионален спорт свързан с физически натоварвания не е здравословен в наши дни.
Четох ти мненията и ти се чудих що за субект си, говориш за толерантност,а налагаш своето мнение за това кое е модно и кое не, постоянно коментираш кой избивал комплекси ( крадеца вика дръжте крадеца).
Цитат:
”Запомни, че мускулестият мъжага вече се валя в прахта и понамирисва на нафталин. Слабият, релефен мъж е на мода”
Света за това е толкова интересен и шарен , защото има различни хора , с различни вкусове и мнения. А за модата само да кажа ПФУ , не съм толкова слабоумен да се водя по всеки повей на ш....а мода( правена от педали- това не е обида ,а констатация). Аз правя това което ми харесва , големи мускули :) , а ти всъщност какво искаш да ни кажеш , че е глупаво да правим големи мускули, е не казвам , че е много разумно да имаш големи мускули, ако не си вадиш хляба с това, но хората рядко правят само разумни неща, а и кой би могъл да каже кое е разумно и кое не. Разумно ли е да се пие алкохол, да се пуши, да се яде шоколад , люти чушки :lol: , всеки прави това , което му доставя удоволствие, на мен ми доставя удоволствие да тренирам за големи мускули, а друг пази диета и е “метромъж” :wink: , все ми е тая кой какво прави и къде си го “слага”, но се нервя когато някой иска да ми налага своето “метромнение” и си мисли , че с префърцунения си език може да блесне.
Поздрави.
02.06.06
10:57
Абе хора човека говореше за изродщината в културизма до колкото виждам и полсе малко се поотплесна от темата.
Че за тва и аз съм съгласен за мен хора като Рони са изроди.Това не са културисти и има доста хора на моето мнение, както тук във форума , така и в залата и на улицата.
Той е направо Изрод, мутирал и отровен отвсякъде пи4.
Срува ми се , 4е ако културизма продължава по същия начин да се разиви и хората да стават по 130 140 кк и нагоре само мускули не знам до къде ще се стигне, ама няма да е на добре.
Основното е , че не са виновни културистите, а публиката тези именно са хората които диктуват правилата.
Като излезе на сцената едно един културист с красиво атлетично тяло и никой не ръкопляска, а после изрод като Рони се появи, и залата е в еуфория, ами към кое да се стремят. Те това им е живота, с това си вадят хляба.
Така, че може би хората стана изроди и оттам и културистите.
Това е моето виждане на нещата.
[quote author=“de3pkeeper”]
Розовото е аут вече повече от година. Очевидно нямаш ясен поглед върху нещата. Всички ходят на фризьор. Ако го считаш нещо лошо, то това говори зле само за теб. Маникюр, козметик - въпрос на личен избор. Съответно не разбирам призива ти за толерантност, лична свобода и маргаритки, след като критикувайки по най-долния и дребнав начин се доказваш неспособен да ги осмислиш и приложиш.
От самото начало споменах, че не искам този топик да се превръща в бойно поле. Дискусията почива на диалектичното обсъждане, а не на налагането на гледни точки.
Пак не разбирам. Не искаш бойно поле, но се чудиш за какво да си създадеш такова.
Може би ти се е сторило, че те иронизирам, но това наистина си е твой проблем.
Не ме интересува, дали розовото е било на мода вчера или миналата година. :)
Постригвам се на около 2 седмици и избягвам зализани прически и шепи гел и пяна по главата, изглежда ми гнусно, но не съм отишъл в някой фешЪнфорум да им обяснявам това, нали? :)
Разбирам, че се вживяваш в ролята на провокатор и интригант, но в интернет пространството този персонаж си има точна наименование - наричат го Трол. :)
По темата:
Мисля, че ясно ти показах, че не харесвам крайностите.
Не е приятно и естетично да си мутант, целия нагъчкан и издут от мускули, както и не мисля, че е стилно и естетично да изглеждаш, като кукла барби.
Въпрос на стил и избор, аз лично съм малко консервативен на тема облекло и прически и не съм фен на фризурата на миглите и фон дьо тена за мъже, но това не означава, че ходя , мръсен и смърдящ - напротив.
Толерантност - ДА.
Ама понякога, тия момченца с развяващи се косици и изнежени и напудрени физиономии и умишлено изнежено поведение, навяват мисли за прекалено много фалш. Нормално е да предизвикат и антипатия.
И още нещо...
Това, че жените харесвали женствени мъже е някаква си твоя заблуда.
Това, че харесват простаци и тъпаци т.н. - също е до голяма степен заблуда.
Не познавам жена, която да се изкаже добре за културист - тип мутант, нито пък за някой, който би и ползвал червилото, при все че единия е професионалист в нещо си.
Чудовищната мускулна маса е изключително красива - жалко, че засега не съм виждал такава наживо :cry: ! Да се надяваме, че ще я доближа поне малко! Защо искам големи мускули - защото искам - това проблем ли ти е, Метро-незнам-си-кво-си?
На здравето изневерява всеки човек във всеки един момент - по един или друг начин :wink: ! Всеки преценява с получените отгоре умствени способности (много или малко - няма значение), дали дадено нещо го застрашава или не! Личната ми лекарака пие и пуши - я ми отговори ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ?
Духа във всеки човек е под властта на плътта! Всяко действие или бездействие от страна на хората се обуславя от определени нужди - плътски! Духа е в затвора на тялото и няма накъде да мърда и да се оплаква!
Какво е груба външност и какъв си ти, че да съдиш същата у другите :twisted: ! Всеки да си живее живота както му е угодно!
Със създаването на тази тема само показваш, че си по-комплексиран от хората, които наричаш комплексари!
Са ли тези тела неестетични :
http://store2.data.bg/pcgenius/Tqlo.jpg
http://store2.data.bg/pcgenius/Tqlo%203.jpg
02.06.06
12:46
Рустикалното(от немски рустиг - чвор, чворест). :lol:
Значи билдерите са чворести. :lol:
Начетох се на глупости.Това е форум за фитнес и бодибилдинг,а не за място за душевните излияния и терзания на хора с отявлени предпочитания към неща които само те и хората от “обкръжението” им разбират.Хора които дори дълбоко в себе си искат да притежават нещо,но нямат смелост да се протегнат и да го вземат страхувайки се че ще се наложи да заплатят някаква цена.Такива които отричат онова което самите те в много случаи искат ,но не се решават да поискат.Да-идва момент,в който телсното изграждане се превръща в мания а огромните мускули в цел.Къде ще сложиш границата зависи само от теб.Аз лично често я премествам все по напред.До къде ще стигне всеки сам решава,а доколко ще навредиш на здравето си зависи само от теб и от това колко си подготвен с това с което се захващаш.Мисля че всеки изказал мнение успя да отговори на темата ти,и като цяло се оформи мнение на хората от форума различаващо се от твоите възгледи.Аз лично мисля че темата е изчерпана.
Поздрави и здраве на всички!
02.06.06
14:12
[quote author=“Pc_genius”]Чудовищната мускулна маса е изключително красива - жалко, че засега не съм виждал такава наживо :cry: ! Да се надяваме, че ще я доближа поне малко! Защо искам големи мускули - защото искам - това проблем ли ти е, Метро-незнам-си-кво-си?
На здравето изневерява всеки човек във всеки един момент - по един или друг начин :wink: ! Всеки преценява с получените отгоре умствени способности (много или малко - няма значение), дали дадено нещо го застрашава или не! Личната ми лекарака пие и пуши - я ми отговори ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ?
Духа във всеки човек е под властта на плътта! Всяко действие или бездействие от страна на хората се обуславя от определени нужди - плътски! Духа е в затвора на тялото и няма накъде да мърда и да се оплаква!
Какво е груба външност и какъв си ти, че да съдиш същата у другите :twisted: ! Всеки да си живее живота както му е угодно!
Със създаването на тази тема само показваш, че си по-комплексиран от хората, които наричаш комплексари!
Са ли тези тела неестетични :
http://pcgenius.data.bg/Tqlo.jpg
http://pcgenius.data.bg/Tqlo%203.jpg
The page cannot be displayed
сега доста хора ше се възпротивят на мнението ми,донякъде от манталитет,донякъде от изкривените си представи в следствие на срещата си с железата.донякъде “de3pkeeper” е прав
———-
ми не е,в 90% от годината така наречената чудовищна мускулна маса е отвратително грозна,мазна издута,в повечето случаи пъпчасала,нацепена от стрии.през по-голямата част от живота си културистите са просто едни шишковци
———-
финес а?!?тази роля е присъща за така наречените светски личности(по-нагоре спомена няколко),а дали са толкова изтънчени и пропити с финес тези “звезди” или просто фасада за пред медиите,все пак те от това живеят(звездите)
———-
погледнато от коя гледна точка,състезателна или любителска,състезателната е ясна,любителската е още по-ясна - самохвалството
———-
някой каза че дори и по анимационните филмчета Херкулес е изобразяван като мр. Олимпия.Въпрос на наложено мнение,всеки очаква като се чуе нечовешка сила да се вижда и нечовешко тяло
————
културизма никока не е вярвал в този принцип та да му изневерява
Здрав дух в прекалено здраво тяло - поемат ли телесните потребности контрол над духа?
—————
Здрав дух в здраво тяло ма..та си е е..ло както казваше един мой приятел
тези вдете мразят да за в едно
Културизъм=егоизъм?
————-
егоизъм не но себеотрицание да.хората са казали”каквото сам си направиш никой друг неможе да ти го направи” ,а заради хорските приказки какво ли не прави човек с тялото си
Вярно е всеки сам избира,но тук не става въпрос за избора на даден човек
[quote author=“realityman”][Са ли тези тела неестетични :
http://pcgenius.data.bg/Tqlo.jpg
http://pcgenius.data.bg/Tqlo%203.jpg
The page cannot be displayed
Пробвай пак! Момчетата съм ги виждал наживо - телата им са истинска красота :wink: !
02.06.06
16:35
Интересна тема. Ето и мнението ми.
Първо: Бодибилдингът не е “спорт” в традиционния смисъл на думата, понеже в надпреварата там няма обективни критерии за оценяване, а се разчита на човешка преценка за това “кой е по-по-най”, понеже “той е такъв, защото” не е константа.
Второ: Относно културата, спорта и образа на съвременния мъж.
Мачо мъжът е символ на една отминала за голямата част от света епоха - пост индустриалната културна революция (или надпревара известен още като “студената война”). При нас тази епоха свърши малко след времето на Атанас Джананов - когато за стероиди се говорело по-скоро като за “Бионабол”. Пичовете с малки дози (а много от тях и без да взимат) + години (буквално) тренировъчно време постигали тела, които променили значението на думата “атлетичен” за времето си.
Причината да го правят не е била толкова за спорта (както съм чувал да казват ветераните), колкото заради непрекъснатия процес на преодоляването на възможното - състезание със (еволюция към) себе си, каляващо воля и изграждащо твърд характер у мъжа. Това е било занимание за самотници, странници и един друг тип мечтатели. Така е започнало и на “Muscle Beach, California”. Холивуд убива това занимание, когато започва да създава изкуствени образи на така харесвания от жените тип италиански мъжкар (космат богат и властен мафиот от Сицилия), като решава че ако нямат косми ще са по мъжествени (Конан Варварина крачи през снеговете епилиран???). Арнолд и Слай не са типичен пример за модел на мъжкар. Те са се създали за да бъдат комерсиални. Не брадичката те прави мачо, а личния подход в живота. Сега разбираш защо смятам че нито един от примерите, които даде заслужават внимание - мачо мъжът и метро мъжът са продукти на пазара, те не са реални. Те са имагинарни и измислени нарочно да бъдат съвършени. Елементарен, но скъп маркетингов трик - създал цели нови пазари и браншове.
“Измести ли метро мъжа мачото?” Няма метро мъж. Отново имаме пазарен трик. В ренесанса гримът е бил и за мъже, както и парфюмите, козметиката, перуките и да не продължавам. Кой има интерес т.нар метро мъж да е модел за подражание? Това го правят хората които движат световния пазар на модата и мултимедията, понеже ако пазара се движи в посока, която си предвидил или още по-добре създал ще можеш по-лесно да го контролираш. Не е важно на къде си го упътил, а парите да се въртят и клиентите да вярват, че са намерили себе си...
Трето: Какъв е смисълът?
Като излезем от изкуствено създадените социални маски дето изброих остават:
- ъпгрейд, функционалност, здраве, дълъг активен живот (това е основно кредо на кондиционния спорт)
- модерно изкуство (ей това е най-близко до началото на бодибилдинга)
- професионална насока (профи спорт, армия, полиция, мафия и др. професии, в които се изисква сила, маса и бързина)
02.06.06
18:03
Иронизираш с безвкусен маниер
Ти да не си по-по-по:? :lol: :lol: :lol:
като гледам в подписа ти и Оскар Уайлд...нищо против автора де....
Сравнението с Евгени минчев е удар в десетката направо
Дай сички да станем Джъстиновци да да ти харесваме на тебе...омръзнаха ли ти мачовците :roll:
02.06.06
20:04
аз съм за огромната маса ! .... тва е не съм видял мнго мускули на нисък процент мазнини да изглеждат гадно ! ... нито на снимка нито на живо ...
изключение правят тези, които са синтолови и маркус рул незнам , защо ама последния наистина някак не изглежда вообще ... как да кажа симетрично :)
иначе наскоро гледах филма на рони колман от 2000 та ли незнам точно .... беше огромен и на нисък процент мазнини мене адски мн ме кефи такова нещо ... тва е ...дееепкеепер ако тоя на аватарати е идолът ти за добро тяло ( хармонично ) съжелявам те .
03.06.06
12:42
[quote author=“de3pkeeper”][quote author=”Миркони”]de3pkeeper като чета постовете ти имам чувство че си смесица между Евгени Минчев и Денди от VIP Brother. Ако трябва да избирам между примитивен мачо и абсолютен лигльо като Джъстин Тимбърлейк съм КАТЕГОРИЧНО и винаги за мачото. Но всеки си има право на избор и все пак се надявам това да е поредната мода която ще отшуми, и то бързо!
СпортЪТ, Астор. Да, изгражда човека. Но образованието и културата още повече го изграждат. Много повече.
Не съм гледал Вип Брадър, не съм гледал който и да е Брадър. Това шоу ограбва хората емоционално.
Моля, да не смятате, че заклеймявам фитнеса. Аз тренирам усърдно и често също като вас и ми личи. Така че никоя болка и/или удовлетворение от постигнат резултат не са ми чужди.
Не съм започвал темата, за да подложа метросексуалните на обсъждане. Вие сами изместихте спора към тази част от предложените въпроси, което ми говори, че нещо ви притеснява.
А да. Някой беше споменал нещо за шейсеткилограмови комплексари. Първо, не разбирам защо теглото от 60 кг само по себе си е комплекс. Второ, комплексари има и по 160 кг и повече, а те са най-страшните. И се срещат предимно във фитнес клубовете. Много по-тежки комплекси избиват мачовците, отколкото са готови да си признаят.
А по въпроса за Евгени Минчев - по-малко телевизия, приятелю(глупости, ти не си ми приятел).
Каквото и да си говорим, пипето си остава по-важно от мускулите.
Много баластра се изсипа тук и се надявам да минем по същество най-накрая.
Да мен определено ме притеснява това че обратните започнаха да стават все повече! До кьде ще стигнем с тези изврьщения??? Сега някой ще каже ” вьпрос на избор ” или нещо от сорта. Честно да ви кажа като видя как двама
обратни си показват ” обичта ” на публични места с цел ” ние сме различни....нещо против? ” и направо ми идва се издраифам. ЧЕСТНО !!!
П.С сега ме критикувайте кокото искате.
03.06.06
13:07
[quote author=“StronG™”]
Да мен определено ме притеснява това че обратните започнаха да стават все повече!
Някъде в темата да си видял да се дискутират ОБРАТНИТЕ???Не мога да разбера защо го нападате толкова de3pkeeper?Той си има едни идеали за хубаво тяло, които не съвпадат с тези на повечето хора тук.Всеки, който се занимава със фитнес си има цели и ги преследва.
Също така не ми стана ясно защо да си 60кг е комплексарско.За мен много по-комплексарско е единствената ти цел да е да станеш еди колко си килограма(обикновено +100).
И още един въпрос:
Сега мога да се определя като “метромъж”(метромомче по-скоро :wink: ) - обичам да се грижа за външния си вид.Сега съм 70кг. след 1 година примерно като съм +15кг след 2год. +още 5-10кг. тогава по-друг начин ли ще гледат хората на мен?Ще се промени ли отношението на такива “билдерчета” към мен ако съм колкото тях на кг, но в същото време се поддържам?Интересен въпрос, нали...
03.06.06
13:17
Не мога да разбера защо го нападате толкова de3pkeeper?
Ами никой не нападам но ми се струва че de3pkeeper пусна тази тема за да защити честта на “момчетата” който се обличат в ярко розово,ходят на маникюрист и педикюрист и косметик и да не исброявам още....и може би за да се заяжда с по простичките хора ( като мен ) като използва изтьнчени думички и разни такива цитати. малко се дразня и затова няма да пускам повече постове тук че да не започнем да се обиждаме. :roll:
А за това ” кеде сьм видял да се споменават обратни ” стана вьпрос за Евгени Минчев ....както и да е. Извинявам се ако сьм обидил някой!
Strong,извинение на никой не дължиш братле,ти просто си казваш мнението.И това че човек си служи с по обикновени думи не значи че е прост,както не значи че са “особено интелигентни” изтънчените момченца ползващи цитати.
Поздрави.
03.06.06
13:47
Нека изкуствено високият език не ви прави впечатление!
“Грозното” в чудовищната маса за мен е само връзката с изпъкналия корем. Ако талията е прибрана, няма изпъкнал корем с плочки (знаете за какво говоря), човекът може да е мускулест колкото си иска и винаги ще е красиво и привлекателно!
За мен еталон е Шон Рей. Искам тяло като неговото - 90-100 кг при нисък BFI и прибран корем. Който иска да се бръсне, фризира и лакира и така нататък .. сигурно и за тях ще има жени.
Ето ви малко inspiration:
http://ifbbtv.com/video3/images/shawn_ray.jpg
http://www.bbcenter.sk/images/gallery/arnolds_classic/shawn_ray/ray18.jpg
Като прибавим вода и малко body fat, пренесем го в реалния живот (не предсъстезателен период) това тяло е голямо, дефинирано и ... страхотно!
03.06.06
14:28
[quote author=“NRG52”][quote author=“de3pkeeper”]
Пак не разбирам. Не искаш бойно поле, но се чудиш за какво да си създадеш такова.
Може би ти се е сторило, че те иронизирам, но това наистина си е твой проблем.
Не ме интересува, дали розовото е било на мода вчера или миналата година. :)
Постригвам се на около 2 седмици и избягвам зализани прически и шепи гел и пяна по главата, изглежда ми гнусно, но не съм отишъл в някой фешЪнфорум да им обяснявам това, нали? :)
Разбирам, че се вживяваш в ролята на провокатор и интригант, но в интернет пространството този персонаж си има точна наименование - наричат го Трол. :)
По темата:
Мисля, че ясно ти показах, че не харесвам крайностите.
Не е приятно и естетично да си мутант, целия нагъчкан и издут от мускули, както и не мисля, че е стилно и естетично да изглеждаш, като кукла барби.
Въпрос на стил и избор, аз лично съм малко консервативен на тема облекло и прически и не съм фен на фризурата на миглите и фон дьо тена за мъже, но това не означава, че ходя , мръсен и смърдящ - напротив.
Толерантност - ДА.
Ама понякога, тия момченца с развяващи се косици и изнежени и напудрени физиономии и умишлено изнежено поведение, навяват мисли за прекалено много фалш. Нормално е да предизвикат и антипатия.
И още нещо...
Това, че жените харесвали женствени мъже е някаква си твоя заблуда.
Това, че харесват простаци и тъпаци т.н. - също е до голяма степен заблуда.
Не познавам жена, която да се изкаже добре за културист - тип мутант, нито пък за някой, който би и ползвал червилото, при все че единия е професионалист в нещо си.
ПоДстригвам се.
Не е вярно, че аз “създавам бойно поле”, както ти се изразяваш. Аз отстоявам позицията си и ако за целта прибягвам до по-остър език, то е в резултат на грубата провокативност на някои...хора, които или не си правят труда да прегледат цялата тема, преди да наредят купчина псевдофилософски размисли, или просто са толкова повърхностни, че само си търсят поредното сдърпване, за да поддържат егото си. Това, че “някои хора”-та лесно се оставят да бъдат “наранени” от нечие чуждо мнение, си е техен минус. Добре, че наистина не съм се захванал да провокирам, иначе сигурно някаква война щеше да избухне.
...
Мнението на г-н Недков за момента е едно от най-стойностните в темата. Ако искате наистина да бъдете чути и разбрани, вземете пример и положете малко повече усилие при аргументацията си, вместо да я превръщате в еманация на простотията.
...
Метросексуален, мистър висша математика-компютърен гений. Кои са тези философски школи, които хвърлят духа в подчинение на тялото, вероятно само ти си знаеш. Във всеки случай, нищо от това, което казваш няма общо със съвременните философия и схващания.
[quote author=“ASTOR”]Спорта изгражда човека....
[quote author=“tpd”]Нещо което ми е помогнало май-много в живота да превъзмогвам трудностите, това е спортът.
e това е истината . пък че има супер много комплексари които измислят всякакви глупости за този спорт това е друг въпрос :x
03.06.06
14:42
разбираш от философия колкото педал-фризиор от ядрена физика
а те определено не разбират
никоя философия не представя духа в подчинение на тялото.Обаче доста от тях подчертават неразривната връзка и изграждането на духа чрез изпитания на тялото, едно от които е тренировката.Не само по фитнес, а и по различни бойни изкуства, и всякакъв спорт по принцип.