31.05.06
13:32
направо съм отчаяна, защото горе долу гледам да правя всичко както трябва - опитвам се да ям в едни и същи часове, сутрин въглехидратите под формата на овесени ядки, вече като видя пилешко и ми се повдигa защото предимно след обед ядях пиле със някакъв зеленчук, ходя на фитнес и кардио поне 3 пъти на седмица, купих си дори кантарче за да си меря грамажа на храната, да не би случайно да ям повече от колкото трябва, пия и добавки като л-карнитин и супер кътс 3 и нищо не се получава!!!! :cry: :cry: не съм сваллила един килограм, все си седя на 49 пък виждам че имам още малко за сваляне в областа на корема и дупето :cry:
дайте ми някакъв съвет какво да правя please!!! :?
31.05.06
13:55
На първо време спри овесените ядки. По добре филия Бонус, парче сирене и някакви ядки или плод. Вече три месеца съм на режим и отдавна забравих за овесените ядки, картофите и ориза. Препоръчвам го и на теб. Веднага ще усетиш резултата. А за зеленчуците-внимавай какви са те. Например, трябва да внимаваш с морковите, граха, зелето. Също, незнам какво мериш с кантара ако нямаш определени грамажи, които да отговарят на твоите нужди.
Защо, какво му има на зелето :?: За морковите и граха съм съгласен, но за...
31.05.06
14:44
Не мога да обясня, знам че е тъпо, но ако Dietolog се включи може да ми помогне. Всъщност това е съвет от него и аз го спазвам. Съжалявам че не мога точно да кажа причината, но за мен е достатъчно, че той ми е препоръчал да внимавам с него, и така и правя. Не казвам обаче че не трябва да се яде, просто да се внимава с него. Доверявам се изцяло на неговите знания и не ги подлагам на съмнения, защото вече почти четвърти месец се храня по негов режим и инструкции и знам какъв е резултата.
[quote author=“anelly”]На първо време спри овесените ядки.
Не виждам защо да ги спира.От 2 месеца си хапвам овесени ядки и пак си свалям.
@magenta - сметни си калорийния баланс, явно нещо бъркаш, а и бърбъра е добър учудвам се, че няма ефект.Аз кантара вече не го гледам, обаче си гледам на 2 семици мерките.
ами аз не ям нито зеле нито грах и моркови... зеленчуците са ми тиквички, салата, домат и общо взето най-ниско въглехидратните зеленчуци. овесените ядки не съм сигурна че трябва да ги спирам след като съм в нормата на въглехидратите за деня :roll: калориите също ги броя *- гледам да не надвишавам 1000 на ден - даже си записвам какво съм яла всеки ден за да не ги надвиша
може ли причината да е в това че не съм правила до сега високовъглехидратен ден????
и възможно ли е да намаляват сантиметрите без да свалям килограми както казва емзо???
31.05.06
15:24
В отговор на въпроса дали е възможно да сваляш без това да е видно на кантара, мога да ти каже че това е абсолютно сигурно. След първия месец на режим, когато всеки който ме видеше казваше колко много съм отслабнала, аз нямах почти никаква разлика на кантара. Чистенето на мазнините обаче веднага се вижда, особено на лицето. Струва ми се, че ти поемаш много малко калории-1000 за ден е малко, дори и за жена. Доколкото знам не е важно калориите за деня, а това да имаш на всяко хранене и въглехидрати, и мазнини, и протенин в пропорция отговаряща на твоите нужди. Всичко трябва да бъде сметнато точно, но това важи само за началото докато се задвижи процеса, след това вече и кантар за храната няма да ти бъде нужен. Ти просто ще знаеш какво и колко и ще приготвяш храната на око. Освен това мисля, че това не трябва да спазваш диета за 1 месец например, а едно такова хранене да ти стане начин на живот. Не се изсилвай с толкова драстичен режим от 1000 калории.
31.05.06
16:14
[quote author=“anelly”]Не мога да обясня, знам че е тъпо, но ако Dietolog се включи може да ми помогне. Всъщност това е съвет от него и аз го спазвам. Съжалявам че не мога точно да кажа причината, но за мен е достатъчно, че той ми е препоръчал да внимавам с него, и така и правя. Не казвам обаче че не трябва да се яде, просто да се внимава с него. Доверявам се изцяло на неговите знания и не ги подлагам на съмнения, защото вече почти четвърти месец се храня по негов режим и инструкции и знам какъв е резултата.
Незнам защо толкова го обожествихте диетолога...неговото беше копирана информация..колкото до зеле...може би защото съдържа нитрати...и при евентуално отравяне на почвата от зеле и краставици наи много се пати...обаче ако някои е сигурен за източника няма проблем...овесени ядки и аз ям от началото на нвд-то..и 10 кг свалих тъй че...
Аз си хапвам зеле, и няма проблем... Но все пак ми е интересно Защо нетрябва да се консумира. Ако някой знае да каже...
31.05.06
16:55
Не бих казала че го обожествявам, следвам съветите му, защото ми помагат. А това че е пуснал чужди материали, не мисля че е плагиатстване, а просто опит да разпространи информацията до възможно най-голяма аудитория, за да можем ние (имам предвид себе си), които не сме толкова запознати с процесите на храненето, да се информираме. Не мисля, че трябва да го съдите за това, че се опитва да помогне. Струва ми се че всички ние сме в тозим форум за да научим нещо повече и това е начина като си разпространяваме всичко, което знаем по различните теми.
Аз мога да разпространя идеите на дядо ми, който не е и чувал за биохимични процеи в тялото, но това няма да означава (пък и 100% няма да е) коректна и вярна информация.
Няма проблем да се копират материали, но е важно да се казва източника на тези материали, за да може всеки за себе си да отсъди дали да им се довери или не.
[quote author=“magenta”]направо съм отчаяна, защото горе долу гледам да правя всичко както трябва - опитвам се да ям в едни и същи часове, сутрин въглехидратите под формата на овесени ядки, вече като видя пилешко и ми се повдигa защото предимно след обед ядях пиле със някакъв зеленчук, ходя на фитнес и кардио поне 3 пъти на седмица, купих си дори кантарче за да си меря грамажа на храната, да не би случайно да ям повече от колкото трябва, пия и добавки като л-карнитин и супер кътс 3 и нищо не се получава!!!! :cry: :cry: не съм сваллила един килограм, все си седя на 49 пък виждам че имам още малко за сваляне в областа на корема и дупето :cry:
1/ мускулите тежът 3 пъти повече от мазнините, прави си изводите.
2/ на пръв поглед изглежда, че се храниш непълноценно. Трябва да има разнообразие иначе организма... тъпо казано не сработва нормално. Трябват ти повече зеленчуци от всякакъв тип./това, че зелето не било полезно според мен е пълна тъпня/. Пример: защо само пилешко? Има още: заешко/проблем е, че е скъпо/, риба/супер добър вариятн... разни сирена, яйчни продукти, млечни...
3/може и витамини да приемаш, като добавка
4/ не се ограничавай прекалено откъм бавните въглехидрати. И с това кантарче което мериш... струва ми се че ще има грешки, хрананта не може да се усвоява винаги на 101 процентам така че изследванията по таблици и т.н. са доста относителни. По-добро няма , но не трябва да се спазват крайно.
5/ 2 седмици не са много за да се съди...
6/ внимавай да не се обезводниш, доста хора така ‘свалят’
Надявам се, че хората тук ще ти помогнат с нещо...
Успех
01.06.06
09:34
[quote author=“magenta”]
може ли причината да е в това че не съм правила до сега високовъглехидратен ден????
най-вероятно това е причината. прави си високовъглехидратен ден в началото на всеки 6-7 дни, след това на 4-5. експериментирай.
[quote author=“magenta”]направо съм отчаяна, защото горе долу гледам да правя всичко както трябва - опитвам се да ям в едни и същи часове, сутрин въглехидратите под формата на овесени ядки, вече като видя пилешко и ми се повдигa защото предимно след обед ядях пиле със някакъв зеленчук, ходя на фитнес и кардио поне 3 пъти на седмица, купих си дори кантарче за да си меря грамажа на храната, да не би случайно да ям повече от колкото трябва, пия и добавки като л-карнитин и супер кътс 3 и нищо не се получава!!!! :cry: :cry: не съм сваллила един килограм, все си седя на 49 пък виждам че имам още малко за сваляне в областа на корема и дупето :cry:
Е можеше да напишеш в какви количества папкаш ....... ако удряш 200грама овесени ядки на закуска ... какво да коментираме. :lol:
определено не са 200 ами точно 30, защото както казах съм си купила кантарче и меря абсолютно всичко - месото, млякото, сиренето, зеленчуците - всичко. въглехидратите ми не надвишават 50гр на ден, а калорийте както казах 1000 което не е малко за мен тъи като изчиалих че по принцип ми трябват 1500 на ден за поддържане, но зсе пак като че ли съм изчистила малко корема.... много странно
Нищо чудно,че не сваляш,ти си 49 килограма и не ти е нужно !
Освен ако не си 1,50 м
[quote author=“djpetko”]Нищо чудно,че не сваляш,ти си 49 килограма и не ти е нужно !
Освен ако не си 1,50 м
междо другото , мда :wink: