31.05.06
15:54
След като четох и смятах кат луд разни съдържания я докарах до тук:
http://www.mnet.bg/~dsh_n/Docs/Diet.doc (click on it)
Искам да ви кажа, че съм 78кг, 182см и искам да си изчистя организма просто, без да свалям луди килограми... то и няма от къде да ги сваля. В допълнение търся орефляване.
От различни “калкулатори” си изясних, че се нуждая около 80 въглехидрат на ден за поддържане на енергийните функции на организма си, минимум 112гр протеин за изграждане на мускулна маса. Мазнините гледам да ги намаля възможно най-много, за около месец от 23% мазнини в тялото да падна под 20%.
Никога не съм мислил, че може да има такава диета, при която да ям по цял ден :lol: .
П.С след като щателно проучих таблиците с енергийни стойности и хранителни вещества, намерих 2 продукта, на които искам да ви обърна внимание:
Извара : 17,2 белтъчини - 0,6 мазнини - 1,8 въглехидрати - 80ККал на 100 грама продукт. (идеална за добив на протеин)
Леблибия : 20 белтъчини - 5 мазнини - 58 въглехидрати - 333ККал на 100 грама продукт (идеална за получаване на дневните въглехидрати сутрин)
И като гледам колко много белтък мога да получа от проста храна като изварата например се питам (и чакам вие да ми отговорите) могат ли такива продукти напълно да заменят протеините като хранителна добавка? На практика доза от 30грама суроватъчен протеин, може да се замени с 200гр извара.
Моля, коментирайте диетата, която съм си изготвил. Първата ми е.
Мерси.
[quote author=”|Chosen|”]...
И като гледам колко много белтък мога да получа от проста храна като изварата например се питам (и чакам вие да ми отговорите) могат ли такива продукти напълно да заменят протеините като хранителна добавка? На практика доза от 30грама суроватъчен протеин, може да се замени с 200гр извара.
Напълно.
А за диетата - прекалено малко калории, спокойно може още да вкараш, още повече, че сам каза, че не бързаш и не искаш да сваляш много. Ако пък и тренираш, ще ти трябват така или иначе.
@Петко К, няма ли разлика в скоростта на усвояването и от там протеина като хранителна добавка да има по-добър ефект?
Радвам се, че одобряваш :D
За калориите, честно казано, дори не знам как ще ям по толкова, свикнал съм с по-малко храна особено лятото не помня да съм ял някога по толкова, че и толкова често. Мисля, че няма да имам проблем.
Няма лошо, че калориите са малко, ако се чувствам сит нали? Аз съм сит, организмът е в недостиг на въглехидрати и взема от мазнините .... и всички са доволни? :)
След тренировка правилно ли е да се вземат въглехидрати?
Защото тренировката ми ще е преди обяда (в който са застъпени по-голямата част от въглехидратите ми за деня.
След тренировка не е оферта въглехидрати :).Поне 2 часа след това и да не е мн късно :)
Защо?
Според мен тази леблебия не е много препоръчителна.Вместо нея по-добре яж орехи или лешници.