kup ot vuprosi svurzani s hraneneto

Темата е заключена.

nqkoi moje li da mi kaje 2te formuli-ednata za kolko kcal trqbva da priemam dnevno i dr.-kolko kcal izgarqm po vreme na trenirovka.dostatu4na li e razlika ot +1500kcal za da se trupa masa.imam massgeiner na american muscle,piq p6eni4en zarodi6,mojete li da mi kajete o6te ne6o koeto da mi dava mnogo vuglehidrati?fastucite mai?moje li su6to da si piq massgeiner-a s prqsno mlqko za6ototo 4etoh 4e laktozata v mlqkoto zabqva efekta ot massgeinura?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:54.

02.09.04
15:20

Достатачни са +1500калори
Енергиен баланс = приетите калори - израсходените калори!
Въпроса е :как да исчилиш енергорасхода? !
Това се състои от няколко неизвестни :
1-енергията необходима за подържане на фунцките на тялото в пукои.
2-енергията необходима за работата която извършваме през деня
3-енергията израсходена по време на тренировка
4-енергията необходима за смелянето и метаболизирането на яденето
до тука съм с отговора братле щото тая формула ми прилича като на изчисление на колко песачинки има в пясака
по-здрави

02.09.04
15:32

само да погледнем неизвестните иначе :
1-подържане на сърдечна деиност ,подръжане на телесна температура,дихателна и нервна система. Това е към 70 процента от общия калориен разход.
2-Тука интересното е ,че като имаш по-голям процент мазнини ще израсходиш по-малко калори за дневната работа.
3-тва може да се сметне лесно просто смятаме каква ние е била тренировка с каква продалзителност и смятаме според личното тегло
4тука вече незнам зависи дали ядеш смесено или разделно и незнам да ли може да се исчисли
по-здрави

02.09.04
18:33

1500 kcal не са достатъчно, а са повече от достатъчно. 500, максимум 1000 kcal положителен баланс в общия случай са достатъчно, иначе рискуваш много да натрупаш мазно, което след това да сваляш.
Това обаче да съпоставиш разхода с прихода си за мен е възможно само на теория. Препоръчвам ти един по-прагматичен подход. Значи заковаваш калориите на някакво ниво и се наблюдаваш, за начално ниво - грубо казано теглото ти в кг. по 40 за равновесие + сложи си още 500 ккал за да осигуриш излишък. Ако си 70 кг - начално ниво 40х70+500 или 3300 ккал. Наблюдаваш се и ако е необходимо правиш корекции нагоре-надолу, но би трябвало да е малко.
Това което ти казах е малко условно, но би трябвало да ти свърши работа. Имай предвид, че калориите далеч не са единственото, което трябва да следиш - приемът им трябва да е регулярен /5-6 яденета на ден/, както и да идват от добре разпределени източници, в т.ч. протеини, въглехидрати и мазнини. Повече - чети в сайта, тези дни би трябвало да е готов.

02.09.04
18:38

Дам добро предложение но невърши работа за всеки ден щото са индивидоални изискванията на всеки организам ,а и активноста е различна.

nikoi ni6o ne kaza dali moga da piq geiner-a s mlqko,tui kato sum 4el 4e laktozata zabavq usvoqvaneto na sustavkite mu.ot druga strana na edin protein na American Muscle 4etoh kak biha se poka4ili kcal-oriite na doza v zavisimost dali e visokokalorien ili niskokalorien,koeto me vodi na misulta 4e spokoino moje s mlqko

03.09.04
00:27

Ае пиши на кирлица! Иначе геинера разбирасе ,че с мляко може се пие.
по-здрави

03.09.04
10:57

Ако нямаш проблем с усвояването на лактозата си го пий с прясно мляко, то само по себеси е гейнър ;)

otkude da razbera 4e q usvoqvam bezpoblemno.nali nqma zna4enie kak nabavqte nujnite kalorii,prosto ne e hubavo da gi nabqvate s 6okolad primerno za6toto priemate i maznini…

04.09.04
00:08

Ае момче ми5 как ги пишеш тия глупости ? Просто не разбирам !
по-здрави

:)  spoko,ne sum tolkova tup,kolkoto izglejdat vuprosite mi!(xaxa)

Пиши на кирилица, на латиница постове - не чета!

Image

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1