06.09.04
00:45
здравеите,аз сам 17 години висок сам 185 и искам да попитам дали мога да кача за 6 месеца около десет килограма само с ядене.Всички ми казват че на моята височина много трудно ше качвам :( ,няма да си личи,пак и слаб сам бил и вообште почти ме отказаха.Искам сашто да попитам нешто изван темата-когато правя опражнениа добре ли е да сменям реда на опражнениата за всеки мускол.Мерси предварително. :D
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 12:13.
Какво значи почти са те отказали. :) Ти си направи една добра диета пък ще качиш и повече. И ще ти личи естествено. Направи тема в раздел хранене за изготвяне на диета като посочиш точните си данни. Според мен няма смисъл да сменяш реда на упражненията. Някои казват първо да се правят изолиращите, но на мен по-добре ми действа първо базовите. Сам опитай кое е по-доброто за теб.
ПП Пише се “упражнения” :wink: :)
ППП Малко си объркал раздела, но модераторите ще поправят грешката.
То да беше грешката само в “опражненията” :)))).
По темата: Ако проблема ти е единствено височината, значи нямаш проблем. Не каза дали искаш мускулна маса или просто маса. Ама и за двете неща има вече писано по-много.
[quote author=“Mr. Muskul”]Някои казват първо да се правят изолиращите, но на мен по-добре ми действа първо базовите.
Според мен винаги се започва с базовите упражнения. Изолиращо упражнение се прави първо само в случай, че няма да правиш базови упражнения и искаш да наваксаш изоставаща част.. например средната глава на раменния мускул...
Абе хора, кво говорите :)
реда на упражненията винаги може да се сменя и дори е задължително, ако искаш да стресираш мускула, който привиква много лесно. Почването с изолиращо упражнение си е метод на предизтощаването и работи много добре за изоставащите групи.
До колкото за пича, ако е ендоморф може да ги качи тия килца без проблем. Въпроса е, че е яко объркан май за нещата в бб :)
Пич, ако си тръгнал така с нещата си в грешка 10 кила за 6 месеца, 100 кила за 2 месеца, това са пълни глупости прави мускули там и се кефи! Нищо не става за една нощ!!! Не си тръгнал да се състезаваш, че да си даваш такива ултиматоми. Тренирай здраво, яж още по-здраво и спи здраво и ще се учудиш кво животно си станал след неколко месеца ;)
Ае и сос здраве.
не ги слушай твоите приятели,почвай да спазваш диета и се научи да изпълняваш упражненията правилно,това е много важно!!!аз за 3 години съм ка4ил 30 кг,бях 54 сега съм 85,а и съм прекъсвал да тренирам много пъти за по 1-2 месеца.просто бодибилдинга иска повече време,свикни с на4ина на живот-да тренира6,да яде6 ка4ествена храна и 6те види6 след време как 6те се откроява6 от останалите.
[quote author=“gotcha”]Почването с изолиращо упражнение си е метод на предизтощаването и работи много добре за изоставащите групи.
Точно защото изтощава мускула за това е лошо да се прави. Целта на една тренировка е мускула да извърши максимално работа с минимална умора или формулирано по-правилно: да се извърши максимална работа преди мускула да капне. Когато изтощаваш един от мускулите който след това участва в базово упражнение, то намаляваш ефективността (тежестта) на другите мускули участващи в него. Ако правиш изолиращо упражнение то е излишно да правиш след това базови... поне така смятам, че разумът говори :wink:
Целта на 1 тренировка е да изтощиш мускулите си максимално бързо според мен. Това съм то чел на много места. :wink:
Пердистощаването с изолиращи упражнения има цел не само да наваксат изоставащи групи, но и да се натоварят максимално по-силните групи. Например при лежанката, ръцете и раменете се измарят по-бързо от гърдите и трябва да се спре серията, въпреки, че гърдите не са изтощени. Ето защо правиш изолирано упражнение за гърдите първо и след това базовото или комплексното. Същото важи и за гърба или рамото.
[quote author=“Mr. Muskul”]Целта на 1 тренировка е да изтощиш мускулите си максимално бързо според мен. Това съм то чел на много места. :wink:
Май четем на различни места... :wink:
Отделеният тестостерон е пропорционален на механичната работа извършена от мускула. Колкото повече работа мускула извърши толкова повече тестостерон, респективно растежен хормон ще се отдели...
:lol: Ми аз нищо не съм казвал за работата, която ще извърши мускулът, а за времето. Ти можеш да мърдаш цял ден леки щанги и пак да си извършил същата работа като от 1 серия с много тежко. А времето, за което ще изтощиш мускула е важно смятам знаеш защо. :)
[quote author=“Mr. Muskul”]Целта на 1 тренировка е да изтощиш мускулите си максимално бързо според мен.
Бързо като време.. ок, но бързо като малко повторения/серии е друго нещо. Начина по който го написа прозвуча... като “наблъскай най-големите тежести за 5 мин.. и готово”. Идеята е да балансираш тежестта така, че да издържиш да речем 45мин - час. Какво имам в предвид? Ако тренираш с прекалено голяма тежест (например 95% от макс) времето за почивка между сериите ще трябва да бъде твърде голямо за да се справиш със следващите серии. А точно почивките отнемат най-много от времето за тренировка. Ако намалиш 2-3 пъти времето за почивка(30сек-1мин) неминуемо ще трябва да намлиш тежеста, но в крайна сметка сумарно ще вдигнеш повече тонове отколкото ако се мъчиш с много големи тежести.
Това е абсолютно вярно и ако правиш упражнения за сила.. само, че там тежестите са по-големи но за сметка на броя на повторенията (например 5-6)... така, че пак времето за почивка е минимизирано. В общи линии това имах в предвид отностно идеята да се изцедят мускулте за максимално време.. но преди кортизола да ти е разказал играта :wink:
09.09.04
18:55
Да, ще можеш да качиш толкова само с храна!