18.05.04
21:16
Не всеки може да си купи И нощен протеин. Аз съм един от тези, които не могат ;) . Кажете с коя храна ще е най-удачно да го заместя
Демек какво да ям преди лягане, че да ми храни мускулите и за през нощта( е не през цялата де ;) ).
18.05.04
23:47
da moje6 da si vzeme6 soev protein ot nqkoi magazin za dieti4ni hrani! No vnimavai sus Soqta za6toto ima nqkoi strani4ni efektni. Sled den dva 6te pusna edni post s adski mnogo info za soqta i 6te vidite 4e pove4e nqma da q poglednete !
19.05.04
10:15
Добре ами постни да видим повече информация за таз соя. На мен ми казаха обезмаслено сирене или извара да пробвам. И сега така правя. Ям извара преди лягане...
19.05.04
10:44
Това за изварата и обезмасленото сирене сигурно аз съм ти го казал в чата :lol: . Друго, което можеш да хапваш преди лягане са яйца. Вече как ще ги приготвяш си е твоя работа, но мога да ти препоръчам омлети с 1-2 жълтъка и 5-6 белтъка, слагаш още някакво месо (пуешко разбрах, че харесваш) и в тефлонов тиган без мазнина. Разбира се можеш да експериментираш - вместо пуешко да слагаш друго. Много добре се комбинира и с някаква лека салата и т.н. Вариянтите са много. Вкусно е, а и те зарежда за цялата нощ. Някои момчета казват, че прясно мляко пият преди да легнат или дори стават вечер да пият, но това не е за всеки. Общо взето аз съм на принципа на пробите - пробвай няколко вечери различни храни и което ти допада на тебе най-много него яж :wink:
19.05.04
10:56
DK и верно това е идея за яйцата и пуешкото. Ами да ти кажа обичам пилешко повече, но пуешкото е по-евтино ;) Само пуешкото го купувам направо пушено. Значи ще си сложа 3 белтъка на тефлоновия тиган и към колко гр. пуешко някъде към 100-150 сигурно... ще пробвам. И ще хапвам ;) Снощо ядох извара и тази сутрин като станах бях гладен като попско дете преди отдуша ;) ;) ;)
Тази вечер ще хапна така да видим утре може пък да съм заситен като попско дете на отдуша ;) ;) ;)
Аз ям неща съдържащи доста протейн предимно от млечен произход: кашкавал, сирене, мазнините неме притесниават. Като гледам идеята за омлета е добра може да пробваш и кажи резултатите, аз обаче гледам да ям малко като количесво храна че иначе немога да спя. За млякото доста хора особенно по стари препоръчват тази рецепта обаче за преди лягане несъм съгласен в млякото има въглехидрати които ще повишат нивото на инсулина, а също и на много хора млякото неим понася пък особенно преди лягане.
electric аз още преди бях писал за вредата от соята ама повечето хора гледат, че съдържа повечко протеин и е евтина и неим пука много много, иначе постни инфото аз ще добавя нещо ако знам в повече.
19.05.04
18:13
Мии.. наскоро - онзи ден четох една статия точно по този повод. Там се пишеше за тоя как много фирми предлагат бавноусвояващ се протеин за през нощта, но това е пълна глупост. Такъв протеин още не е направен и дори и да се направи никой няма да си го купи защото ще бъде много скъп. В статията се казваше че единствената по-добра алтернатива е да се взема 30-40 гр суроватъчен протеин със “селско сирене” (така пише). В сиренето има мазнини които забавят усвояването на белтъка и така си зареден за цялата нощ! Може ако нямаш възможност да пропуснеш шейка и да караш само на сирене, но в малко по-голямо количество.
Соя, зърнени култури, яйца - те няма да ти свършат работа! Може би само месото.
19.05.04
18:14
Това, което каза electric е много заинтригуващо. Ще чакам с нетърпение статията, която ще ме откаже от соята (ям по половин килограм соя в различен вид на ден :)).
тука нещо не вдявам :)
суроватката е бърз протеин и няма смисал да се харчи за преди лягане определено :)
Ако искате бавен земете си млечен протеин протеин в който да има по-голямо количество казеин, който е бавен. Затова наистина сирене и такива неща са добре за преди лягане първо защото съдържат казеин и второ понеже са мазнички се усвоявят по-бавно.
19.05.04
21:56
Ама за жалост в нашето градче не мога да намеря обезмаслено сирене. Кажете някаква алтернатива с обезмаслена извара става ли ?
22.05.04
18:58
Чакай сега, ти не си ли на НВД!
Ако е така колкото и да е мазно сиренето няма да тио навреди много!
Проблем - никакъв!
Bad^Boy, само да те предупредя за пушените меса - веднъж взех пакетирано “Пушено пуешко филе” просто така, да го пробвам. Представи си очудването ми, когато сред съставките на етикета видях надпис “декстроза”!
Сам прецени дали това е подходящо за преди лягане. Съветвам те каквото и месо да взимаш, взимай го сурово, макар и това да не е гаранция, че е чисто от някои не до там подходящи съставки!
23.05.04
21:21
Eclipse ако ми е идвало на акъла, че може да има в месото декстроза ;) . Ами колега аз месото го вземам на килограм от магазина... А пък и преди лягане пробвах да ям сирене и млеко и ми се струва много добре. Така, че месата ще ги ям през деня. Ами ти викаш сурово ама не ми се занимава с печене.... ;) за това не си вземам.
Max да на НВД съм. Ами така е екстра сиренцето. А да те питам според теб на НВД да вдигам ли на carbs. 5-6 дена. Защото навсякъде пише, че ако не се вдига количеството на въглехидратите се забавя метаболизма... Аз пробвам така и ми е екстра и за сега мисля така да правя... ама все пак да чуя мнението ти...
26.05.04
17:50
От няколко дена съм си намерил доста добър заместител на нощен протеин(поне на мен ми се отразява добре) ;) а именно -> кисело млеко + сирене. Значи точно преди лягане ям към 300 мл. кисело млеко и 100-150гр. сирене. И след това си мия зъбите и си лягам и на сутринта като стана не се чувствам гладен както до преди да почна “нощния протеин” ;) а даже имам един лек дъх на кисело млеко. Значи се отразява добре поне на мен. Ако някой иска може да пробва моя вид нощен протеин. А ако сте на диета и ви притесняват мазнините от сиренето си вземето обезмаслено пак става. Успех !!
26.05.04
18:23
Аз съм на кето диета в момента - ям само въгл и белтъчини. Зареждам на всеки 7 дни един път с въгл. Въгл ми идват от каквото ми падне - сладолед, сладки, шоколад, ориз, хляб, банани, абе всичко! Ям по 500-600 гр въглехидрати на зареждане и се чувствам отлично.
За вечерното ти хранене - изключи киселото мляко, защото в него има въглехидрати.
26.05.04
19:01
Ами и аз така на 5-6 дена правя така, но аз съм на НВД. Е какъв е смисъла като постоянно ядеш въглехидрати да ядеш пак въглехидрати...?? не знам ти си знаеш.. Защото при моята диета ям белтъци и мазнини и вкарвам въглехидрати. А на твоята като ядеш въглехидрати и белтъци, би трябвало да вкарваш мазнини, но не знам. Дай да не се отплесваме, че това е друга тема на разговор ;) Е за млекото знам, че има въглехидрати, но пък казеина забавя храносмилането и цяла вечер мускулите се хранят. А пък избрах кисело млеко, защото е по-добре усвоимо от прясното...
26.05.04
19:34
малиии.... малко съм объркал писаниците....
ям само белтъчини и мазнини! сега май всичко се изяснява а? :oops:
maxx четах една статия, че мазнините са предпочитаната храна за тялото, а и са по калорични, но много се чудех каква ще да е тази храна в която ще има повече мазнини от колкото въглехидрати. Би ли споделил каква храна богата на мазнини ядеш?
27.05.04
13:23
Ям много месо, яйца с жълтъците, сирене, кашкавал, извара по малко, захтин, ленено олио, както всякакви салами и др. Пия и протеин! Да ти кажа така се засищам че въобще не ми се яде, а в същото време свалям. На около 2000 ккал съм, като ям 250 гр протеин и 100-120 гр мазнини.
27.05.04
13:26
maxx_muscular е да така вече се изясняват нещата ;) Ами тази кето диета е подобна на НВД само, че при НВД се ядат малко въглехидрати а при кетото изобщо не се ядат(доколко разбрах). А така като не ядеш изобщо въглехидрати не е ли кофти. Чел съм, че въглехидратите се използват освен за редица процеси и за мозъчната дейност, което е много важно.
27.05.04
16:55
гледай сега - това е разликата: когато си на кето диета тялото ти започва да използва кетоните (метаболити на мазнините) като главен източник на енергия, а не въглехидратите. Когато си на НВД ти е малко енергията и мозъка преработва мускули за да си набави необходимата енергия за правилно функциониране. А и когато си на кето диета не се отделя инсулин, който те кара да си гладен пак след 1 час!
27.05.04
20:00
maxx_muscular стана ми интересно ;) Можеш ли да ми пратиш диетата си и всички подробности и особености по нея на е-майла или като лично съобщение за да не се отплесваме от темата повече ;)
maxx постни някви линкове тук ако нети е проблем. Но това че при НВД мозъка гори протеина в мускула мисля че не е вярно след периода на адаптация и мозъка ти започва да гори мазнини като и всичко друго.
Разликата между двете диети е че при НВД се консумират малко количество въглехидрати идващи от зеленчуци, яица, сирене и други подобни, а при кето никакви въглехидрати само в зареждащия ден правилно ли съм разбрал? Ми то тогава разликата не е чак толкова голяма а и в повечето статии освен dr. Atkins цитират и Mauro DiPasquale от който съм виждал супер много статии за low-carbs диети. Даже скоро гледах една негова диета казваше се The anabolic diet ако се интересувате мога да дам линк.
Извинявам се че се отклоних от темата ама поне става интересна дискусия :shock: .
28.05.04
01:08
Хех, аз нали Ви казах - Кето диета, Аткинс и пр и пр. Става дума за принциптно един и същ режим, а това дали ще има 80 -100 гр въглехидрати и кога ще се консумират се определя специфичната нужда за секретиране на инсулин. Темата беше нощен протеин :) !!!
28.05.04
23:24
Да бе доста се отплеснахме ;) карай аз си намерих решение за нощен протеин ;) сиренце и млекце Image кажи си мнението за нощния ми протеин...
:D аз ще ти кажа кое е най доброто преди лягане! яж по три четири варени яйца в зависимост от големината им и апетита ти!така ще доставиш достатъчно качествени белтъчини на организма си за през ноща, едновременно с това мазнините от яйцата в комбинация с белтъчините ще повишат собственото ти производство на тестостерон! какво ще кажеш а?природата се е погрижила за всичко!не се бой, това хранене преди лягане няма да доведе до натрупване на мазнини.аз го практикувам от една години и съм мн доволен! пробвал съм и с други храни които не съдържат въглехидрати, но яйцата са най добри!сам ще го усетиш!бубата ти :wink: ще започне да се вдига всяка нощ докато спиш :roll:
киселото мляко вечер не е добър вариант, защото съдържа доста въглехидрати, което ще доведе до натрупване на подкожна мазнина, само комбинация от белтъчини и мазнини води нощем до увеличаване на собственото производство на тестостерон.млякото ще ви помогне да заспите по лесно, но само това!
04.06.04
21:08
r_4ko хахахахахаххааххаахахахахахахахахахх бубата ;) ;) ;) ;) тва ма разцепи. r_4ko ами аз съм на НВД и ми е казано повече от 3-4 жълтъка на седмица да не ям, а ти викаш по 3-4 на вечер ;) няма ли да стане множко ? Я дай някаква алтернатива. Или разясни... как ще стане?
Лошко момче :)
Точно защото си на НВД може да си позволиш да ‘зобиш’ яко мазнини ;) и изобщо да не те притеснява това нещо с жълтъците :)
Ако си уплашен нещо си направи една проба на холестерола... знам ли :)
05.06.04
13:02
Ванка не, че се притеснявам за холестерола...
Ама може да пробвам, че това млеко нещо взе да не ми вдъхва доверие ;) . Но все пак може да сложа 2 яйца, а не 4. Поне отначало да видя как ще е. Ами това е за сега ще ви кажа резултата....
Bad^Boay, и аз бях като теб - пушено пилешко и пушено пуешко - във фантастико пилешкото е около 7.50/кг, а пуешкото 5.50 май - и аз предпичитем пилешко и купувам пуешко, понеже е по-евтино. Спестява време това, че е приготвено и т.н.
НО! Моят проблеми лично е, че са силно наблъскани с емулгатори и най-вероятно соя (може да звучи абсурдно във филе да се наблъска соя... и аз си представях, че само в колбасите слагат - кненвирши и т.н., но не е толкова абсурдно... особено след като хора, работещи в разни месокомбинатчета ти разкажат как се приготвят...).
Занчи, за някои соята може да не е проблем, но мисля скоро да минавам на Кето (Аткинс) и определено тогава соята би ми била проблем...
Освен това, хубаво - емулгаторите са безвредни вещества, особрени от Европейската комисия (ли беше =] ), но все пак - предпочитам без тях...
май ще процедирам така - купувам сурово пиле и риба по-наедро, приготвям доста наведнъж (няма време за готвене =[ ) и - в хладилника на малки порциики - и по 1 порцийка 5-6 пъти на ден...
Значи, храна, която препоръчвам на всеки, който е на кето или пък на всеки, който търси нощен протеин без въглехидрати (и ако не се притеснява много от мазнината) е печена скумрия. Само за да сравните сами поствам малко статистики за скумрията, яйцата и сиренето - извадил съм всичко на база 100 грама, за да има сравнимост - вижте количеството на протеин в скумрията за 100 грама: 24 грама!, в яйчния белтък (за жълтъка въобще и не споменавам - там блика холестерол и наситени мазнини), и протеина в сиренето (е, там наистина протеина е повечко, но също блика от наситени мазнини, а и холестерол, а има и 2г въглехидрати на 100 грама - за Кето не е малко...) ; след това сравнете и въглехидратите в трите храни:
яйчен белтък:
http://www.nutritiondata.com/nf.php?q=01-02s2034
козе сирене:
http://www.nutritiondata.com/nf.php?q=01-02s1040
кисело мляко:
http://www.nutritiondata.com/nf.php?q=01-02s302x
скумрия:
http://www.nutritiondata.com/nf.php?q=01-02s2355
ако ви е станало интересно, ето тук съм извадил за мое си удобство някои основни храни:
http://www.livejournal.com/users/leogoth/61995.html
Успех на Всички!
И на мен ще ми трябва =
истрит от модератор пост :
maxx_muscular , кажи моля те от къде си купуваш лененото олио (и ако помниш - колко струват еди колко си грама).
за сега съм на 10-тина дражета рибено масло и 2 супени лъжици мляно ленено семе, но искам да включа и ленено олио.