10.06.06
12:10
Е да ви питам .. позволявате ли си да пиете кола лайт .. ? 0 въглехидрати 0 мазнини 0 белтъци 0,1калории .. мисля че мога спокойно да си я пия .. или ? :?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 16:51.
Едва ли е за препоръчване и coca cola и pepsi light, на етикета на pepsi light пише - 0,2 kcal и то за 100 ml, което прави 1000cal за 1/2 литър. За мазнини и протеини пише “следи” от което не става ясно колко са. Просто по рекламите говорят глупости, които целят да заблудят масовата аудитория - “бонбони без мазнини”, хубаво - то и захарта е без мазнини. “По-малко от една калория” - хахаха, за 0,5 ml така излиза. Пък и ако се прекалява издува корема.
0.2 ккал за 100 грама правят 1 ккал за половин литър, или на практика нищо.
Друг е въпроса, че подсладителите и другите химии, от които е направена, не са много за препоръчване, но една кола от време на време няма да навреди. Стига да не е много често.
10.06.06
13:55
офф ->
“I have a pepsi light please”
?!? ;) Изпуснал си едно ‘May’ отпред :)
<- офф
10.06.06
14:28
В тази кола,няма захар,но има карамел(карамелизирана захар).Това го знам от Недик,той също каза,че може да се пие сода Kinley в нея има соли.Но,както знаеш газираното не е полезно.Но спокойно може да си пиеш количка и то всеки ден,стига да не прекаляваш.Ти си обикновен билдер,не състезател за който всичко е от значение.
Не знам дали има разлика между обикновена и карамелизирана захар, но не ми се мисли ако е така какво ще стане с диабетик ако я пие.
Не ми понася вкуса, то и колата нещо ми омръзна, но за лайта... много ми е гадна
аз пък си я пиийвам,за всеки случай е по-добре от фанта портокал 12гр въглехидрати/100мл
11.06.06
14:22
Аз обръщам по една кутийка Пепси Х енерджи кола от време на време. Не че усещам някакъв голям прилив на енергия, обаче е много вкусно. :)
11.06.06
20:09
има кофти изкуствен подсладител вътре, който е много вреден, спомнете си дългата тема, в която се говореше за това