06.09.04
23:56
Пичове искам да ви питам нещо. Определено съм решил да тренирам, защото въобще не си харесвам тялото. На 20 съм, висок съм 179 и тежа около 60 кг., демек слаб съм много. Невъзможно е да кача от храна, защото ям определоно по много, но нищо не става. Четох че има три типа организми и аз май съм от този дето трябва да яде по много и начесто. Искам да ми кажете как да се храня, какво да ям и естествено какви хранителни добавки или други добавки да премам, защото без тях почти нищо няма да стане. Ако е възможно да ми кажете и тренировъчна програма, с която да започна ще съм ви наистина благодарен. От къде мога да разбера колко калории са ми необходими и всяка храна колко има? Това е засега. Благодаря ви предварително!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:53.
кажи колко толкова много ядеш. Например вчера какво хапна /и тренировъчен ден ли ти беше/?
Ми още не съм запонал да тренирам, но преди да започна искам да знам поне как трябва да се храня и какво да правя като отида в залата. Вчера изядох следното: за закуска 5 вафли с кисело мляко, към 10ч. изядох почти един шоколад, за обяд ядох пържени картофки, салата от домати и кюфтета - 3 броя, следобяд - пица и половина и за вечеря пълнени чешки със сирене - 2 броя. По междудругото през цялото време ям фъстъци и други дребни сладки работи и ядки. Хлябът също е неразделна част от храната ми и по принцип ям бял хляб. И тва е!
въпреки че не пишеш точните количества, ми се струва, че не ядеш малко за 60кг., особено ако не ходиш често да практикуваш някакъв друг спорт - футбол, баскетбол, тенис или нещо друго там.
не ядеш това което трябва обаче. махни “боклуци” като вафлите, шоколода, пържените картофи; кюфтета и пица по-рядко, наблегни на картофи, ориз, салати, пилешко, риба, яйца, мед, маслини, плодове и т.н.
За подробна информация се обърни към раздел “хранене” на сайта, след като го пуснат, да се надяваме по-скоро, в най-общи линии обаче ти трябват около 3000 ккал., в т.ч. консумирай 120-150 гр. протеини, 350-400 гр. въглехидрати и остътъкът от източници на ненаситени мазнини. Минимум 5-6 яденета над ден, пий много вода, тренирай здраво, опитвай се да спиш колкото можеш повече, чети този форум :D и след една година няма да можеш да се познаеш :D