искам да ви попитам дали....

03.09.04
15:38

Искам да ви попитам дали скачането на важе минава за Аеробно упражнение и ако е така по колко време и колко често трябва да скачам!!!! 10х

03.09.04
16:08

Минава. И то като едно от най-добрите според мен :) . Но не бих ти препоръчал да скачаш повече от 5-10 мин, защото много изтощава. Колко често ще го правиш зависи от теб, ако си имаш балансирана диета по 3-4 пъти в седмицана е предостатъчно.

03.09.04
16:32

Ако погледнеш тази таблица, ще видиш че скачането на въже е на първо място по изгаряне на калории.

03.09.04
18:03

А може ли скачането на важе да замести тичането и дали варши сьщата работа и сащия ефект както при тичането!!Отново 10х

03.09.04
18:51

Ами ако можеш да издържиш достатъчно време, няма голяма разлика. Внимавай обаче с всички тия скоци и тичания, за да не си скапеш някоя става. По добре карай колело или пък прави степер.

03.09.04
20:55

Извиняваи мийе да ти се стори смешно,но какво е степер!!Аз сам начинаеща и за това не сам много запозната!! ;))))

03.09.04
22:28

Скачането на въже е изключително интензивно, но това не означава, че е най-доброто за изгаряне на мазнини. Това си е тренировка за сърцето. Може обаче да пробваш HIC (high activity cardio) тоест високо интензивно кардио като скачането на въже в случая. Според някои обратно на признатата формула за изгаряне на мазнини (65% от максимума) HIC било по-добро за изгаряне на мазнините. Представлява 1 минута скачаш интензивно и 1 минута примерно подскачаш леко на место като си почиваш и така редуваш 20 минути.
Може да го парвиш като тичаш или не велоергоматъра (статично колело).

05.09.04
18:34

А с скачането на важе могат ли да се стопят мазнините на корема,бедрата и да се махнат бричовете.Ваобще за какво помага!! 10х

05.09.04
19:54

Не искам да те разочаровам, но бричове доста трудно се махат дори и с интензивни тренировки. Топенето на мазнини иначе става по цялото тяло. Пък и то не е толкова трагично ако имаш тук там мазнини, ако са стегнати тези части на тялото, дори и с мазнини изглежда много добре.

05.09.04
20:43

Значи скачането на важе е ефикасно,а дали може да замести тичането в борбата с мазнините и по колко време и колко често трябва да скачам!! Отново 10 х

06.09.04
00:47

Може по този начин, който ти казах. Може и 20 мин постоянно ама ще се скапеш. Пробвай иначе как ще разбереш. Не забравяй обаче, че най-важното нещо е диетата, после аеробиката и накрая суплементите.

07.09.04
14:10

Това с въжето е изключително за сваляне.Лично сьм го правил.но е доста изтощително.Аз съм свалял 4 кг за седмица,но го правех 1мин интензивно и 1мин в по-спокойно темпо 30мин.сутрин на гладно.Ти разбира се почни от 5-10мин и постепенно увеличавай времето,но без диета освен мускулна треска трудно ще се получи нещо :wink:

07.09.04
22:26

[quote author=“mile”]Това с въжето е изключително за сваляне.Лично сьм го правил.но е доста изтощително.Аз съм свалял 4 кг за седмица,но го правех 1мин интензивно и 1мин в по-спокойно темпо 30мин.сутрин на гладно.Ти разбира се почни от 5-10мин и постепенно увеличавай времето,но без диета освен мускулна треска трудно ще се получи нещо :wink:

А може ли да не се използва въже а само да се скача на място?Същия ефект ли ще има?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1